Mthfr c677t homozigot mutasyonu ve düşük

milonguera

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2015
193
90
35
Merhaba arkadaşlar,
Geçen ay 9. Haftada bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj oldum. Yapilan testlerin sonucunda mthfr c677t homozigot mutasyonu çıktı. Doktorum pıhtılaşma sorunun nedeniyle düşük olduğunu söyledi. Bir dahaki gebelik süreci için gebelik öncesi folik asit+ 100 mg coraspin ve gebelik oluştuktan sonra clexane iğne kullanmam gerektiğini söyledi. Benimle aynı durumda olan ya da bu durumu yaşayıp sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşanlar var mı? Çok umuda ihtiyacım var :'( Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Benim negatif tup bebek denemem var drum kan pıhtılaşması testi ve kromozom testleri istedi
Kan pıhtılaşması sonucumuz aynı..genetik dru pıhtılaşma varla yok arası birsey dedi cok cok az dedi.tedavi sırasında folikasit ve coraspirin kullanacakmısım ama zaten kullandım bebeğin tutmama sebebi değildir..
Forumdaki arkadaslarada dr aynı seyi soylemiş..ama bu konuda benimde kafam karısık bikac kişi daha aynı sonucla düşük yapmıs

Bana genetik doktoru benim sonuçlara bakarak burada düşük için bir sebep yok dedi folik asite önem ver kullan dedi ama zaten kullanıyorum.. Kadın doğum doktoru bebeğin kalbinin durmasını mthfr mjtasyonu açıklar pıhtılaşma dedi.. neden herkes farklı bir şey söylüyor anlamıyorum.. çok kafam karıştı.. moralim de çok bozuk..

Benim de oyle bi dusugum vardi, 8 haftalikken. Clexane ve coraspin kullanmam gerektigi soylendi, eski is arkadasimin bu sekilde iki dusugu varmis, sag olan iki oglunu ise igne kullanarak dunyaya getirmis. Ayni sekilde esimin is arkadasinin esi de yeni dogum yapti, o da gebelik suresince ve dogurduktan bir sure daha clexane kullanmis. İnsallah sorun olmadan bebeklerimize kavusuruz :)

Evet insallah sağlıkla dünyaya getiririz.. sizin tanıdıklarınız varmış bu iğne ve coraspinin olumsuz yan etkileri var mı oeki biliyor musunuz.. yani düşük tehlikesi filan oluşturuyorlar mı ya da bebek üzerinde bir yan etkisi? Doğumu da sezeryan öneriyorlarmış bu igneyi kullananlar için sanırım..

Ben şu an bu durumda kontrollü deney yapıyorum. iki tane 6 haftalık düşük var. mthfr genlerimde sorun var benimde. şu an clexan 0.4 ve coraspin kullanıyorum. 4+5teyim. gelişmeleri yazarım. dua edin bana da.

Ben şu an bu durumda kontrollü deney yapıyorum. iki tane 6 haftalık düşük var. mthfr genlerimde sorun var benimde. şu an clexan 0.4 ve coraspin kullanıyorum. 4+5teyim. gelişmeleri yazarım. dua edin bana da.
Kıyamam çok tatlı.. :) Allah insallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım hayırlısı nasılsa öyle olsun.. gelişmelerden bizi haberdar edebilirsen çok memnun oluruz..

Merhaba arkadaşlar,
Geçen ay 9. Haftada bebeğimin kalbinin durması sonucu kürtaj oldum. Yapilan testlerin sonucunda mthfr c677t homozigot mutasyonu çıktı. Doktorum pıhtılaşma sorunun nedeniyle düşük olduğunu söyledi. Bir dahaki gebelik süreci için gebelik öncesi folik asit+ 100 mg coraspin ve gebelik oluştuktan sonra clexane iğne kullanmam gerektiğini söyledi. Benimle aynı durumda olan ya da bu durumu yaşayıp sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşanlar var mı? Çok umuda ihtiyacım var :'( Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
Ben heteroyum ona rağmen 5. Haftadan 38e kadar hap ve 0.4 iğne kullandım şimdi çok şükür kızım kucağımda.
Tekrar hamile kalmayı düşünüyorum ve aynı yolu izleyeceğim. Kan koyu ve pıhtılı olduğu için bebeğe gidemiyor, hap ve iğne kanı sulandırıyor bebeğe akışı kolaylaşıyor. Normal doğum yapanlar var ama bu tedavi kanı sulandırdığından normal doğumda kan kaybı fazla olabilir riski ile genelde sezaryen öneriliyor.
Sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah.

Merhaba, şuanki durumlarınızı merak ettim bebek sahibi olan varmı.Nasıl tedavi gördünüz. Tavsiye ettiğiniz dr varmıdır? Teşekkür ederim.

X