Arkadaşlar hepinize merhaba. Burada yeniyim. İçimi dökmek istedim umarım yardımcı olursunuz. Bundan 1 ay once odak noktamda tek gözde ani görme kaybıyla özel hastaneye gittik eşimle, özel olmasının sebebide devlette randevu olmaması, yoksa asla özeli tercih etmem, heleki yaşadıklarımdan sonra. biz bi damla verir yollar diye bekliyoruz tabi. Neyse sırayı aldık doktor harfleri okuttu okutmaya çalıştı o esnada odakladigim yeri hic bi şekilde göremiyorum dedim. Onun üstüne bi film gibi bsey çekti. Biz koridorda bekliyoruz kağıtları, elinde kağıtlar ayak üstü, odasına götürüp oturtmadan etmeden koridorda, biz buna optik norit diyoruz tedavisi kortizon, ama tedaviye cevap vermeyebilir dedi bi nörologa görünün dedi. Basımdan aşağı kaynar sular döküldü. Gözlerimin rengi yeşil bu arada eşim hep çimen gözlüm diye.sever beni. O an neye uğradığımı şaşırdım dünyam başıma yıkıldı. Tedaviye cevap vermeyebilir ne demek. Kalıcı görme kaybı olur demek. O an düşüp bayılmışım. Gözlerimi acilde açtım. Neyse kendime geldikten sonra ama.ne gelmek sormayın işte. Aynı hastane içerisinden çıktık norologun yanına tabi bunların hepsi para bu arada oralara hic girmiyorum. Mr istedi gittim mr çekildim kontrasliymis bu arada mr. Neyse tekrar doktorun yanına gittik beyinde plaklar var biz buna ms diyoruz uzman bi doktora gidin dedi. Fiziki muayane yaptı dengemde, yurumemde gücümde birşey yok allah kimseyi uzvundan etmesin. Yanında da bize deniz yok, havuz yok, sıcak yok net şekilde uyarılar yapiyo. Tabi bunu duyunca ikinci bi şoku yaşadım ms denince benim aklıma rabbim inşallah şifa versin, safiye soymanın oğlu geliyo, tekerlekli sandalye geliyo. Tamam dedim ben sakat kalıcam herşey bitti. O sırada ailemde gelmişti ankaraya durumu duyunca. Babam eşim ben. Doktorundan yanından çıktık. Şimdi napıcaz diye düşünmeye başladık. Iyi.bi devlet hastanesinden randevu almamız lazım ms alanında uzmanlasmis bi doktor. Neyse bir şekilde hallettik gatadan ( gülhane eğitim ve araştırma hastanesi) randevu aldik. 4 gün sonrasina . Normalde mumkun mu gatadan yada devlet hastanesinden randevu almak. Bir şekilde halletti babam araya birilerini sokarak. Ama daha 4 gün var başka bi hastaneye daha gidelim dedik yine özel yani. neyse gittik. Ilk gittiğimiz hastanede çekilen mr cd sini açamadı doktor sistemle alakalıymis. Zar zor açabildi bi tanesini evet 1 tane gördüm dedi. Diğerlerini açamıyorum dedi. Fiziki muayane yaptı oda herhangi bi sıkıntı yok. Bizim korktuğumuz bi bölge var boyunda orda varmi yok mu ona bakmamız lazım dedi boyun mr ı istedi neyse çıktık mr çekmeye mr çekildi boyunda plak yok dedi belden sıvı alalım dedi. Öyle diyince çıktık hastaneden belden sıvı almadan önce gatadaki uzman görsün dedik acele etmeyelim dedik. Neyse gata günü geldi. Girdik doktora olanları anlattım daha önce böyle birsey yaşadın mi dedi uyuşukluk veya bu tarz birşey. Hayır dedim ilk kez oluyo. O sırada mr cdlerini açtı bilgisayarından inceledi evet dedi birşeyler görüyorum. Ama kimse kafada plak görmeyle ms diyemez dedi ms demek öyle kolay değil dedi. Eşim orda bizi çok korkuttular gözünüzü kaybedebilirsiniz vs tarzında diye anlatınca ben duysallasip ağladım. Üstüne doktor benim bu odadan ciktiktan sonra ne olacağımin bi garantisi var mı diye kızıp üstüne ekledi ve sana birşey soylıyım mi dedi bunların hiç biri boyalı değil. Yani kontrasli değil. Yani bunlar beyninde oluştu gözünde böyle oldu değil dedi bunlar bugünün olayı değil dedi. Sana gün veremem ama belki 15 sene önce vardı belki 20 sene önce ama yeni değil dedi. Öyle olunca nasıl oluyo dedim. Düşüp kafanı yararsın kanar iyileşir izi kalır o iz sana birşey yapar mi öyle düşün dedi. Detaylı bi kan tahlili istiycem dedi. Sonra bakıcaz. Neyse çıktık en azından aktif olan plak yoktu hic biri boyalı değil dedi. Kanı verdim 1 hafta sonra alırsınız dediler. Neyse eve gittik 3 gün sonra e nabıza baktim sonuçlar çıkmış hemen annemi uyandırdım anne sonuçlar çıkmış hadi gidelim diye neyse toplanıp hastaneye gittik. Ama ne yazık ki doktorumuz covid nobetindeymis çarşamba günü gelcekmis. Sonuçlar içinde çarşamba demişlerdi ama ben çıkmış görünce erken davrandım. Neyse çıktık elde birsey yok bi şekilde. O esnada akrabalarimizdan biri devlet hastanesinden randevu ayarlamış. Oraya gidelim dedik bide orası görsün. Gittik doktor ya benimle yaşıttır yada benden 2-3 yaş büyüktür ben 24 yasindayim bu arada. Neyse oda fiziki muayane etti. Hiç bi sıkıntı yok beyin mr 'na baktı plaklar msle uyumlu evet dedi. O sırada e nabizdan kan sonuclarini gösterdim bunların hepsi çıkmamış daha dedi. Meğerse hepsi çıkmamış bi kısmı çıkmış. Ben nerden bileyim görünce çıkmış zannettim. Belden sivi alalım dedi. Oda sıvı diyince çıktık hastaneden. Gatada ki doktorumuz ne dicek bekleyelim dedik yine. Neyse gün geldi gittik açtı sonucları doktor, diğer değerlerin normal ama b12 düşük demiyorum dikkatini çekerim düşük demiyorum yerlerde dedi sen ne yapmışsın böyle dedi. Bu arada aklım erdi ereli et yemem, balık yemem asla ağzıma sürmem. Bunun üstüne babam çocukluğundan beri et yemez dedi, bu eksiklik böyle bi sorun yapar mi dedi yani gozumu kastediyo babam, doktor tabiki yapar dedi. Bu arada b12 değerim 86 cıktı. Bunu dedi yemeklerle haplarla yukseltemezsin iğne yazicam dedi Ikı kutu igne yazdi dodex. 1 sene sonra mr dedi. 1 sene içinde tekrar atak yasarsan direk geliceksin, hic atak yasamasanda 1 sene sonra yine geliceksin. Dedi. Peki dedim belden sıvı?
Ona gerek duymuyorum diğer degerlerinde sıkıntı yok dedi. b12 ignelerimin ilk kutusu bitti 1 gün olup 1 gün olmadım. Şimdi cumartesi günü haftada 1 tane başlıycak. Igneler bittikten 1 ay sonraya anca toplar dedi bittikten sonra tekrar olcturucem bakalim yükselmiş mi. Piskolojim yerlerdeydi şuan biraz daha iyiyim. Resmen çöktüm tarif bile.edemiyorum. lütfen bana yardımcı olun sizce ne olucak? Yada olanlar nasıl atlattınız ne düşünüyorsunuz benim durumum hakkımda. Belki sizle konusursam iyi gelir.
Ona gerek duymuyorum diğer degerlerinde sıkıntı yok dedi. b12 ignelerimin ilk kutusu bitti 1 gün olup 1 gün olmadım. Şimdi cumartesi günü haftada 1 tane başlıycak. Igneler bittikten 1 ay sonraya anca toplar dedi bittikten sonra tekrar olcturucem bakalim yükselmiş mi. Piskolojim yerlerdeydi şuan biraz daha iyiyim. Resmen çöktüm tarif bile.edemiyorum. lütfen bana yardımcı olun sizce ne olucak? Yada olanlar nasıl atlattınız ne düşünüyorsunuz benim durumum hakkımda. Belki sizle konusursam iyi gelir.