Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Birde bu arada b12 eksikligi de uyuşma tarzinda şikayetler yapabiliyor evet. O yuzden öncelikle doktorunuz b12 ninizi yükselterek takip etmek istemistir.Merhabalar, çok güzel açıklayıcı anlatmissiniz. Çok geçmiş olsun öncelikle, umarım MS cikmaz. Beyinde plak gördükleri an o şekilde hemen o tanıyı koymalarina bende çok kızıyorum. Ozaman bende kendimden anlatıyım size, 2017 de sağ yüzüm kasıldı felc geciriyorum sandi ailem, gözümde cift görme vardi, sol elimde ki iki parmağım uyuşuktu. Calistigim hastanede ki nöroloji doktorum hemen kontrastlı beyin mr istedi, çektirdim, bizimkilerin zoruyla egitim arastirma Hastanesi'ne gittik. Acilde ekg cektikler öncelikle. Sonrasında iceri alip beklettiler, once goz doktoru gorsun dediler, gozde herhangi bir sıkıntı yok beyindeki sinirlerden gelebilir dedi. Beyin cerrahi gördü beni peşine. Direk yatis vermemiz lazim dedi. Ne icin neden şüpheleniyor sunuz dedim? Bir cok hastalık saydi o an bana, beynimden vurulmustum bende sanki. sizi cok iyi anliyabiliyorum.. ilk MS olabilir, norobehcet, otoimmun hastaligi olabilir, sinir kilifi ucu iltihabi olabilir diye bir cok hastalık saydi. Benim cektirdigim kontrastlı beyin mr indada plak gözüktüğünu söyledi. Yatirdilar beni, damar yolundan hergun 4 ampul 250 mg lik prednol verdiler tam 8 gün boyunca, doktor hergun yanima gelip sabahtan beni muayene edip, surekli takip etti, bu surecte ayni sekilde omur ilikten sıvı alip bakmamiz da gerekli ms in tam tanisini koyabilmemiz için dediler. Kabul edip yaptirdim. Sonucu negatif cikti. Bussuru kan tahlilleri yapildi, hepsi temizdi. Bir hafta sonra tekrardan mr cektirdi bana ve o plak yok olmustu, suanda ilac baslamiyalim dediler. Ms olsaniz yok olmazdi sizdeki plak dedi. Kafama hergangi bir travma alip almadigimi sordu, oyle birşeyin olmadigini soyledim. Eger ms iseniz siz zaten bi 2-3 yila kesin bir atak geçirirsiniz dedi. Kontrollere gelin diyerekten gonderdiler. Suanda hastanede zaten yogun bir sekilde calisiyorum, biraz sanki ona bağladım bu stresi yasadiklarimi. Tam 3 yıl sonra,. 2 hafta dir geçmeyen, ilk ayagimda uyusukluk, gozumde kasılma ile tekrar kendi nöroloji doktoruma gorundum. Eski sonuçlarıma bakarak ben zaten senin ms olduğunu düşünmüyordum sana bunu soylemistim dedi. Yinede kontrol amacli mr istiyelim beyin, boyun, sirt ilacli. Çektirdim , bu seferde boyun ve sirtta sinyal artışı yazmis Radiyolog buda benim doktorumu düşündürdü. suan 4 gundur yine damar yolundan kortizon aliyorum. Arkadasina sevk edicek detayli bakilmam icin... Bende napicagimi bilemedim.. Yani araştırılması gereken bir hastalık. Kesinlikle yine tekrarliyan bir sikayetiniz, veya genetik te ailenizde var ise, veya omur ilikten biyopsi aldirip bakılsın yinede kontrol amacli derim.. Dikkat edin kendinize iyi aksamlar