• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MS hastaligi sinir bozuklugu yapar mi?

Permers

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
593
0
46
- Yurtdışı
Doktoruma gore evet, MS insani daha sinirli yapiyormus. Buzdolabi lakapli ben simdi herseye sinirlenir oldum. Bu asabi halim, ozellikle alisik olmadigim icin beni cok rahatsiz ediyor. Internette de bu konuda bilgi bulamadim. Tecrubeli arkadaslardan bu konuda fikirlerini paylasmalarini rica ediyorum.

Bir yakınımda MS vardı, yaklaşık 10 sene önce teşhis edilmişti. İlk başlarda bir değişim farkettik, daha sinirliydi, hiç konuşmayan kadın. Ama şu an iyi, MS kontrol altında ve ruhsal değişiklikler en aza indirildi.

MS, ruhsal değişikliklere yol açabilen bir hastalık. Depresyon, gülme/ağlama krizleri, ruhsal dengesizlik MS hastalarında rastlanan durumlar. Bunları geçirmek ya da en aza indirmek için ilaç tedavisi kullanılıyor, eğer bir doktorunuz varsa ona belirtilerinizi söyleyebilirsiniz...

Sevgili andomeda3 cevabiniz icin cok tesekkur ederim. 3 gun surecek bir steroid tedavisi onerildi. Basta yorgunluk olmak uzere tum belirtileri en aza indirgeyecegi hatta gedirecegi bekleniyor. Umarim gercekten faydali olur.

ms evet sinir yapabiliyor başlarda bende çok sinirliydim hatta elimin uyuşukluğundan çatal bıçak bile tutamıyodum.dr um psikiyatri ilacı verdi 3 ay falan kullandım.o günden bugüne hiçbişeyim kalmadı maaşallah :46:

Back