• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MS HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR TANIDIĞI OLANLAR YAZABİLİR Mİ?

Canım öncelikle çok geçmiş olsun..benim bilgim var çünkü eşimde şüphelenmişlerdi..öncelijle tanısı çok geç konan bir rahatsızlık onu söyleyim .çünkü belirtileri bazı hastalıklarla karıştırılıyor..öncelikle mr da plaklara bakıyorlar 9dan fazlaysa ms diyebiliyorlar ama yeterli degil tabiki..belirtileri herkesde farklılık gösteriyormuş...yada tıtulum omurgada da olabiliyormuş bazen..bacaklar tutmuyor,çok sık idrara çıkılıyor..tökezliyor yürürken..doktorlar baş agrısını atak olarak pek kabul etmesede çogu ms hastası başagrısı yasadığını söylüyor..birsey sormak isterseniz cevaplarım..şimdilik aklımda olanlar bunlar..geçmiş olsun..

Canım öncelikle çok geçmiş olsun..benim bilgim var çünkü eşimde şüphelenmişlerdi..öncelijle tanısı çok geç konan bir rahatsızlık onu söyleyim .çünkü belirtileri bazı hastalıklarla karıştırılıyor..öncelikle mr da plaklara bakıyorlar 9dan fazlaysa ms diyebiliyorlar ama yeterli degil tabiki..belirtileri herkesde farklılık gösteriyormuş...yada tıtulum omurgada da olabiliyormuş bazen..bacaklar tutmuyor,çok sık idrara çıkılıyor..tökezliyor yürürken..doktorlar baş agrısını atak olarak pek kabul etmesede çogu ms hastası başagrısı yasadığını söylüyor..birsey sormak isterseniz cevaplarım..şimdilik aklımda olanlar bunlar..geçmiş olsun..
Canım bende sürekli 15 gündür dengesizlik hissi var yer ayağımın altından kayıyor gibi çok sersemim gelen serene böyle berlişter yaşadım mr çekildi temiz çıktı ben anlayamıyorum bende ne var psikolojik olabilir mi

Eger doktor mr da şüpheli bir durum görmediyse bişey yoktur ..meraklanmayın boşuna..dediğim gibi zor teshis konuluyor ama..yinede birkaç plak falan çıkardı mr da..en son şüpheler devam ederse belden sıvı alıp tam teshis konuluyor..bizde bile bu aşamaya gelinmedi ..bel fıtıgından dendi..ama inanın bütün belirtileri var..o yüzden içinizi rahat tutun..bir sorun yok bence.. :KK66:

O zaman benim psikolojik sanırım b nasıl geçicem bu dönme hissi ayağımın altından yer kayıyor gibi bilmiyorum sinirlerimyıprandı bana dua eder mısınız daha 20 yasındayım

Merhaba kardeşime de ms teşhisi konuldu tedavide nasıl bir yol izlediniz acaba. Geçmiş olsun bu arada

Merhaba kardeşime de ms teşhisi konuldu tedavide nasıl bir yol izlediniz acaba. Geçmiş olsun bu arada
MS HAKKINDA BİLGİSİ OLANLAR
Allah şifa versin öncelikle zor ve uzun bir süreç çok sabırlı olmalısınız tabi kardeşinizi teşhisi ve oranı önemli ve aşama aşama ve türleri olan bir hastalık spor ( ağır bir spor değil tabi ) hijyeen kastım vücud enfeksiyon benzeri bir hastalık daha güçsüzleştiğinden hastalıklardan korunmak ve mikrop alınmaması beslenme çok önemli bu hastalıkta günden güne eriyen kaslar ve işveni kaybeden bir vücut bakıma muhtaç olunuyor yatağa bağlı bunlar son evreleri

Back