Mr çektirememek

loveyourselff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
971
261
33
28
Arkadaslar merhaba 20 yasindayim bir haftadir boynumdan baslayan,basımın belirli bölgelerinin arada saniyelik agrımasına sebep olan bir agrim var,sırtımında bir bölgesine dokununca agriyor,cok stresli biriyim stresten olabilir mi bilmiyorum anksiyete bozuklugumda var doktora gidicem ama büyük ihtimal mr isticek ama mra birkez daha denedim ama giremiyorum aciginda bile nefes alamiyorum,anestezi de istemem kesinlikle baska bir secenek var mi veya korkanlar nasıl girdi?

Acik mr diyecektim ki ondan da hoslanmiyomussunuz :/

Hafif dozda bi sakinlestirici alsaniz,gozlerinizi kapatsaniz,sevdiginiz bi muzigi kulaklikla dinleseniz icindeyken cikan sesleri de duymazsiniz boylece.

Kapalı yerde kalmaktan ölümüne korkan biriyim.

İki Mr maceram var, biri başım, diğeri de belim için.

Birinde iki teknisyen vardı, birinden yanıma gelmesini rica ettim.

Kıza küçüklüğünden itibaren hayatını, ailesini, hobilerini anlatmasını söyledim o da beni kırmadı sağolsun.

O saçma sapan takırtılar arasında zor da olsa daha önce hiç tanımadığım birinin İstanbul doğumlu olduğunu, üç kardeş olduklarını, küçükken yapmayı sevdiği şeyleri dinledim.

Başta zorlandım ama kızın yanımda olmasının da etkisiyle ve anlattıkları sayesinde rahat ve eğlenceli atlattım hatta bitince kucaklaştık, epey güldük.

İkincisinde bir teknisyen vardı.

Çocuk gözlerimin tam önüne minik bir ayna yapıştırdı, televizyonu görebilecek şekilde konumlandırdı, tv izledim, aralarda da koşturarak yanıma gelip kaç dakika ve saniye kaldığını söyledi, nasıl geçtiğini anlamadım.

Eskiden kabus gibi gelirdi ama şimdi gayet rahat üçüncüyü çektirebilirim.

Doktor ne isteyecek emin olsaydın da sonra gerilseydin keşke.
Daha kesinleşmeden takarsan kafana tabi ki ağrıların olur.Ben de senin gibiyim aslında ama biraz rahata vermeyi öğrendim sadece :)
Geçmiş olsun.

Acik mr diyecektim ki ondan da hoslanmiyomussunuz :/

Hafif dozda bi sakinlestirici alsaniz,gozlerinizi kapatsaniz,sevdiginiz bi muzigi kulaklikla dinleseniz icindeyken cikan sesleri de duymazsiniz boylece.
Ya sesler sıkıntı degil ilk acik mr a girdigimde de gözlerimi kapattim ama o kadar dar ve havasız ki hemen cikmak istedim nefes bile alamadim icinde sıkıntı taraf o hic nefes alacak yer yok.Sakinlestirici belki olabilir daha iyi hissetmem icin ama yinede bilemiyorum

Sizin ki de acik mr miydi?Bana da o gun panikleyip ciktigimda istersen ailenden biri girebilir yaninda demislerdi.Ama zor nefes alip ciktigim icin o gun kabul etmemistim.Olmadi o sekilde denerim cok da panik biri oldugum icin pek kontrol edemiyorum stresimi 20 dakika boyunca orda durabilir miyim bilemiyorum insallah benim de sizinki gibi olur.

bnde korkuyordumkı grdım cnm ben bel ıcın cekndm 6 dk falan surdu grmedn ordakı görevlıye cock gbı bısuru soru sordm.. karanlık olcakmı ısey hsssetcekmıyım blmem ne :) ama korkulacak bsey yokms bısey hssetmıyosun bıde psıkolojık.. ayetl kursı okudum hep cok sukr sıkntı olmadı... cok kılolu deglsnde yuznle tavan arsnda mesafe kalr fzla bunalmazsın dıye dsnuyorum. allah yardmcn olsun

Doktor ne isteyecek emin olsaydın da sonra gerilseydin keşke.
Daha kesinleşmeden takarsan kafana tabi ki ağrıların olur.Ben de senin gibiyim aslında ama biraz rahata vermeyi öğrendim sadece :)
Geçmiş olsun.
daha oncede mr tecrübem olmustu ama maaleseg cektirememistim korkudan.Bu sefer de gerekecegi icin tavsiye almak istedim keske ben de biraz daha rahat olabilsem maalesef ki kolay olmuyor.Tesekkürler.

Kalıyor ama cok dar ve ben de hemen cok stres oluyorum.Gözlerimi de kapadim ama ise yaramadi.Bu sefer biriyle girmeyi düşünüyorum ama insallah ise yarar.Beyin mri 20 dakika sürüyormus o da fazla geliyor.Daha az olsa daha katlanilir olurdu belki.

dedgm gbı bnde korkuyodm ama 20 dkda olsa kalırdım dıye dsnuyorum o anı yasadıktan snra... grmeden oncekı kadr korkulacak bsey yokms dıye dsnuyorum... dedgn gbı yannda senı rahatlacak brı olsun öyle gt faydası olr ınsallah

Mr yerine olabiliyorsa tomografi isteyin, tabii onca radyasyonu yemeyi goze alarak.

Evde alistirmalar yapsaniz, gozlerinizi kapatip sanki mr cihazina giriyormus gibi.

Ben de gecen sene gibi mr cektirdim beynimden. Normalde sakin biriyim ama kucuk bir panik hissi geldimi daha da durduramam kendimi. Bunun olmamasi icin cihaza daha girmeden gozlerimi kapattim sanki o dar yere girmiyormus gibi dusundum. Surekli hayatimdaki mutlu olaylari dusundum baktim olmuyor sinir oldugum olaylari ve insanlari dusundum ben de. Icimden onlara saydirmaktan bir baktim vakit gecivermis

Hemen mr istemez belki. Rontgen ceker, olmadi tomografiye girersin ki o da kisa suruyor.

Yok tomografi hic istemiyorum radyasyondan dolayi özellikle gerekmedikce.Ama iste yapısal olarak zaten cok panik bir insan oldugum icin böyle durumlar iyice hat safhaya ulastiriyor durumu ve ben de kontrol edemiyorum o esnada.Özellikle de hazırlamistim kendimi gözlerimi de kapadim ama iste makinenin o kadar burnumun dibinde olması yalnız olmam bunlar cok etkiledi ve cektiremeden ciktim.İnsallah bu sefer basarabilirim.

Genel de direk mr istiyorlar bas agrisinda diye biliyorum.Tomografi de gereksiz radyasyon var ne kadar kısa sürse de.Bakicam artik duruma göre insallah girebilirim.
Yok yok direk mr istemezler gerci doktora bagli istemesine gerek yok ama herkes mr diyip gonderiyor kolaya kaciyorlar bazen... Elinizde kolunuzda uyusma varsa mr cekerler ama.

Yok yok direk mr istemezler gerci doktora bagli istemesine gerek yok ama herkes mr diyip gonderiyor kolaya kaciyorlar bazen... Elinizde kolunuzda uyusma varsa mr cekerler ama.
Aaa ben ilk bi gitmistim direk mr dedi uyusmam yok eger istemezse cok daha iyi olur.Mr isteyecek diye de gidemedim uzun süredir.

Doktora söyleseniz duramıyorum diye. Belki sakinleştirici birşeyler verir... Bende de var aynı durum. Başarısız bir mr tecrübem var. Ama umudum açık mr. Belki onu yapabilirim gerekirse...

Aaa ben ilk bi gitmistim direk mr dedi uyusmam yok eger istemezse cok daha iyi olur.Mr isteyecek diye de gidemedim uzun süredir.
Gecmis olsun gidin bence. Mr derse cok lazim degilse cekmeyelim klostrofobim var panik atak geciriyorum dersin

?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…