Motiva marka silikon garantisi

Semphonia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2021
66
67
40
Merhaba arkadaşlar. Motiva marka silikonun hangi konularda garantisi var, varsa kaç yıllık? Bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.

Öncellikle markalar neyi garanti altına alıyor bunu bilmek gerek.
Motiva en çok karşılaşılan kapsül kontraktörü problemi için sadece 10 yıl garanti veriyor. Yani ömür boyu değil.
Rüptüre yani patlama, yırtılmaya ise ömür boyu garanti veriyor.
Yani hepsine ömür boyu dersek pek doğru olmaz.

Bende motiva taktırdım ama sitesine girdiğim de ing bilmiyorum maalesef anladığım kadarıyla 2 yıl garanti yazıyordu istersem ek olarak 100 dolar karşılığında 5 yıla uzatabilirsiniz diyordu acaba ben mi yanlış bir yere baktım ? Yada ing bilmediğimden mi anlamadım? Siz nerden nasıl incelediniz acaba ?

Ben de böyle birşey okudum sayfasında.

Üstteki link Türkçe'ye çevrilmiş hali.
Uzatılmış garanti için Motiva para istiyor. Ve bu para da 90 gün içinde yatırılmalı diyor. Eğer parayı yatırmazsanız sınırlı garanti alıyorsunuz. Yani dediğim gibi Motiva taktıranlar ömür boyu garantili değil.

Teşekkür ederim peki sizin bildiğiniz yada duyduğunuz ömür boyu garantili bir marka var mı ?

Teşekkür ederim peki sizin bildiğiniz yada duyduğunuz ömür boyu garantili bir marka var mı ?
En kapsamlı garantiyi takip ettiğim kadarıyla GCA markası (eski Nagor) veriyor. Hem kapsül oluşumunu hem de yırtılmayı ömür boyu karşılıyor.
Aşağıdaki linkte detaylarını görebilirsiniz.

Aşağıdaki girdide de tüm markaların garanti şartları tablasonu paylaşmıştım. Orada karşılaştırmalara bakabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim

Nagorun fiyatı motiva ve mentore göre daha uygundu. O zaman neden diğerleri daha pahalı?

Canım, fiyatınn daha uygun olması garanti şartları ile ilgili bir konu değil ki. Ayrıca fiyatının daha uygun olması tamamen markanın satış politikası ile alakalı. Fiyat kaliteyi belirleyen bir detay değildir. Mesela marka pazara yeni girmiştir ve pazar payı almak için rakiplerinden daha uygun bir fiyat verebilir.

İsterseniz 3 markaya hızlıca bir bakalım.
Mentor Amerikan markası, çok uzun zamandır Türkiye pazarında ve pazar lideri. Onun fiyatının en yüksek olması kadar doğal bir durum olamaz.
Motiva Kostarika firması. Göreceli dünyada diğerlerine göre yeni bir firma. Henüz 10 yıllık kullanıma dair her hangi bir verileri yok. Ama Türkiye pazarında eskiler. Ve daha çok biliniyorlar. Ondan onların da fiyatının yüksek olması normal.
Nagor, 40 yıllık Avrupa firması, Türkiye pazarında yeniler. Diğerlerine göre daha az biliniyorlar. Şimdi Nagor'un fiyatı Mentor kadar olsa hangi ürün tercih edilir? Bilinen ürün mü? Bilinmeyen ürün mü?
Markaların dünyadaki satışlarına bakarsanız durumun ve fiyatların Türkiye pazarından çok daha farklı olduğunu görebilirsiniz.

Garanti şartlarının iyiliği bir markanın ürününe ne kadar çok güvendiğini gösterir.

Umarım açıklayabilmişimdir

Ben bu markaların Türkiye'deki geçmişlerini bilmiyordum.

Ben bu markaların Türkiye'deki geçmişlerini bilmiyordum.

Biraz araştırınca farklı bilgilere ulaşıyorsun. Bir markayı sadece Türkiye'deki pozisyonuna göre değerlendirmemek gerek. Mesela Fortune'un geçen sene tam bu zamanlar paylaştığı Meme Implantı Üreticileri sıralaması alttaki linkte.
Durum Türkiye'den çok farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…