Moskof Cariye "Hürrem"

femmepetal

when There is better,good is not enough
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2007
4.782
865
688
Ben ne zamandır okumak istiyordum ama Boleyn Kızı serisini mi alsam bunu mu alsam karar veremiyordum.Eşim sevgililer gününde hediye almış bana aynı tarz kitaplar hiç olmazsa Türk yazarımız kazansın demiş-mantığa bakın-turkbayragi
Bu arada kitap 24TL.

Neyse kitap başlarda çok sıkıcı şimdi ben ortalara doğru ilerledikçe elimden bırakamıyorum.Çok sürükleyici tabii yine de zevkler tartışılmaz.Tarihi gerçeklerle biraz fantaziyi hayal gücünü sentezlemiş yazar.

Bir de en başlarda baş kahramanımız Hürrem'in bir atı var adı önce Umut oluyor sonra aynı ata Uğur denilmiş sonra bir ara gene Umut'a döndü yani ayrıntı belki ama ben sinir oldum bir atın adı yani bi karar verseymiş keşke yazarsengözlerimebaksanab

Benim yorumlarım böyle.Tarihi romanları sevenler tercih edebilir.
Sevgiler

boleyn kızını okudum çok güzeldi bnu da okumak istiyorum en kısa zamanda :hulya:

bende okuyorum hürrem'i son 100 sayfa falan kaldı ve çok begendim sürükleyici, okurken gözümde canlanıyor resmen film izlemekten daha çok zevk alıyorum..

kitabın başındaki atın isminin değişmesi benmde dikkatimi çekmişti..

hürrem çok sürükleyici kesinliklee tawsiye ederim ...boleyn seriside harikadır onun serisinde okudum güzel gerçektennn ......

Hürrem en beğendiğim kitaplar arasında .Boleyn kızının da filmini izledim ve beğendim ama romanını okumadım henüz..

boleyn kızının serisine bayılıyorum..
bu kitap i arkadaşımda vardı
o da çok methetti
en kısa zamanda okumak istiyorum ben de...

Dikkatimi ceken muhtesem yüzyilda elestirilen halvetli geceler
bu kitaba göre cok masummus..
Kitapta ele alinan Hürrem ile süleyman arasindaki
cinsellik (kurgu olsada) cok abartiya kacmis..
Diziyi taslayanlar aman bu kitabin o kisimlarini okumasin lütfen..

Bende yeni bitirdim çok güzel bir kitaptı,ama keşke okumasaymışım diyorum şimdi çünkü diziyi izlemenin zevki kalmadı,kurgu bir yere kadar arkadaşlar bunun yanında tarihe geçen gerçekler var,mesela dizide Sultan Süleyman arkadaşı Maria ile birlikte oluyor,Hürremi azarlıyor,saraydan sürüyor,davetine gitmeyip mahidevranı kabul ediyor falan birsürü şeyler var, fakat kitapta;Sultan Süleyman Hürremden sonra hiçbir kadınla yakınlaşmamış,onu ilk gördüğü anda saf ve kocaman bir aşkla ona bağlanmış ve ölene dek sağdık kalmış,mahidevranı hayatından tamamen çıkarmış vs.

bende şuanda bu kitabı okuyorum güzel bir kitap arkasındanda cariyenin kızı mihrimah ı onun arkasındanda cariyenin gelini nurbanu yu okumayı düşünüyorum. yalnız kitapta hürrem baya masum anlatılmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…