Erkek İnfertilitesi MORFOLOJİ- Sperm azlığı- Hareket düşüklüğü- Lütfen yardım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
14435274443641330701877.jpg

Ama yapısında bozukluk war
EVET YAPISINDA CİDDİ BOZUKLUK VAR %99ORANINDA AMA %1 ORANDA NORMAL YAPILI VAR VE BUNUN İÇİNDEN EN HAREKETLİSİ SEÇİLİP MICRO YAPILACAK CNM BENIM MENİDE HİÇ SPERMİ OLMAYAN DÜNYA KADAR ERKEK VAR TESE YÖNTEMİYLE TESTİSLERİNDEN SPERM ALINIYO GEBELİK OLUŞUYO OLACAĞI VARSA OLUYOR YANİ CANINI SIKMA SADECE ÇOKKK İYİ BİR MERKEZE GİTMEN LAZIMM

EVET YAPISINDA CİDDİ BOZUKLUK VAR %99ORANINDA AMA %1 ORANDA NORMAL YAPILI VAR VE BUNUN İÇİNDEN EN HAREKETLİSİ SEÇİLİP MICRO YAPILACAK CNM BENIM MENİDE HİÇ SPERMİ OLMAYAN DÜNYA KADAR ERKEK VAR TESE YÖNTEMİYLE TESTİSLERİNDEN SPERM ALINIYO GEBELİK OLUŞUYO OLACAĞI VARSA OLUYOR YANİ CANINI SIKMA SADECE ÇOKKK İYİ BİR MERKEZE GİTMEN LAZIMM
Cnm tesiste sperm olmayanlarında dna si iyidir ondan hamile kalmıştı bana hangi tup bebk merkezini tavsiye eder siniz

Cnm tesiste sperm olmayanlarında dna si iyidir ondan hamile kalmıştı bana hangi tup bebk merkezini tavsiye eder siniz
CNMM BENIM DNA NIN HEPSİ BOZUK OLMASI ÇOK ENDER GÖRÜLÜR Bİ DRUM EVET KLASİK TÜP BEBEKTE SANSIN DÜŞÜK AMA MICRODA YÜKSEK SANA ÖNEREBİLECEĞİM EN İYİ LABARATUARI OLAN MERKEZ BAHÇECİ TÜP BEBEK MERKEZİ BİR ARAŞTIR DERİM

CNMM BENIM DNA NIN HEPSİ BOZUK OLMASI ÇOK ENDER GÖRÜLÜR Bİ DRUM EVET KLASİK TÜP BEBEKTE SANSIN DÜŞÜK AMA MICRODA YÜKSEK SANA ÖNEREBİLECEĞİM EN İYİ LABARATUARI OLAN MERKEZ BAHÇECİ TÜP BEBEK MERKEZİ BİR ARAŞTIR DERİM
Micro ne demek cnm

Micro ne demek cnm

Intrasitoplazmik Morfolojik olarak seçilmiş Sperm Injeksiyonu (IMSI) tekniği, 2004 yılında Benjamin Baartoy tarafından geliştirildi. Bu teknikte amaç, en iyi kalitedeki spermleri seçmek ve mikroenjeksiyon sonrası yüksek döllenme oranları elde etmektir. İyi kalitede sperm ve yumurta, embriyo gelişimini de etkileyecek ve gebelik şansını arttıracaktır.
Bazı sperm anormallikleri, yaklaşık 400-600 büyütmeli normal mikroskoplarla tanımlanabilir. Mikroenjeksiyon (ICSI) tekniğinde bu mikroskoplar kullanılır, IMSI tekniğinde ise yaklaşık 6000 büyütmeli mercek sistemi olan mikroskop yardımıyla sperm seçimi yapılır. Böylece spermin başında olabilecek ve normal mikroskopla görülemeyecek herhangi bir anormallik saptanabilir ve normal görünen spermlerin seçilmesine olanak verir. Spermlerin başında Vakuol denilen ve normal mikroskopla görülemeyen anormallik varlığında, genetik bilgiyi taşıyan DNA ‘da da hasar olabilir , anormal embriyo gelişimine yol açabilir. IMSI , hasarlı DNA içeren spermlerin yumurta içine bırakılması ihtimalini azaltır.
İMSİ hangi hasta gruplarında tavsiye edilir ?

• 35 yaş üzeri erkeklerde
  • Sperm testinde yüksek oranda anormal sperm tespit edilmiş hastalarda
  • İyi yumurta kalitesine rağmen daha önceki uygulamalarda iyi kalite embriyo elde edilememiş hastalarda
  • Daha önce başarısız tedavi öyküsü olanlarda
  • Önceki gebeliklerinde düşük öyküsü olanlarda
  • Az sayıda yumurtası olan bayanlarda fertilizasyon (döllenme) oranını arttırmak amacıyla
    IMSI tekniği uygulanabilir.
Son yapılan çalışmalarda, IMSI tekniği ile seçilen spermlerin kullanılmasıyla ,daha iyi embriyo gelişimi, daha yüksek gebelik oranları ve daha az oranda gebelik kayıpları tespit edilmiştir. (Antinori et al, 2008; Bartoov et al, 2002)

Sayısı iyi bence ileri hareket biraz az gibi ve aglütinasyon pozitif bu sanırım topaklanma var demek oluyor morfolojiye de bakın o da çok önemli siz de bir rahim filmi çektirin bence

sanırım bu konu da bilginiz var... aynı sıkıntı bizde de var ileri hareketli yok yavaş hareketli ve yerinde hareketli var morfoloji %4 aglütasyon pozitif birde sıvılşması 1 saatin üstünde :KK43: nasıl bir yol izlememiz gerekir yardımcı olur musunuz ..

sanırım bu konu da bilginiz var... aynı sıkıntı bizde de var ileri hareketli yok yavaş hareketli ve yerinde hareketli var morfoloji %4 aglütasyon pozitif birde sıvılşması 1 saatin üstünde :KK43: nasıl bir yol izlememiz gerekir yardımcı olur musunuz ..
Günaydın canım,morfoloji sınırda,aglütünasyon yani yapışıklık var demek,buna bağlı olarak da sıvılaşma süresi uzun,bu da doğal olarak hareketi engelliyor,lökosit var mı peki??? Eşin bol bol su içsin,benim eşimde de sıvılaşma sorunu vardı ve eşime arimidex diye verilen bir ilaçtan sonra düzeldi,sadece bir paket aldı ve sorun ortadan kalktı

Canım morfoloji çok güzel % 15 yazıyor zaten kruger e göre %4 ün üzeri normal sayılıyor, sizinki çok güzel, hareketi çok iyi anlamadım ama testte yorum kısmında astenozoospermi yazıyor sanırım bu hareket de bozukluk anlamına geliyor.
Sen buarada tüm kontrollerini yaptırdın mı? SAdece hareket problemi varsa çünkü birçok kür veya ilaçla sanırım düzeliyor

acaba hareket problemi için hangi ilaçlar kullanılmalı? bizde zor durumdayız biliyorsanız cevaplarsanız sevinirim :)

acaba hareket problemi için hangi ilaçlar kullanılmalı? bizde zor durumdayız biliyorsanız cevaplarsanız sevinirim :)
Canım eşim proxeed plus kullanıyor,bunun yanı sıra soğuk pres keçi boynuzu pekmezi yiyor sabah akşam. bol yeşillik,badem ceviz ve kabak çekirdeği yiyor. İlaç olarak dr bize proxeed verdi,

Günaydın canım,morfoloji sınırda,aglütünasyon yani yapışıklık var demek,buna bağlı olarak da sıvılaşma süresi uzun,bu da doğal olarak hareketi engelliyor,lökosit var mı peki??? Eşin bol bol su içsin,benim eşimde de sıvılaşma sorunu vardı ve eşime arimidex diye verilen bir ilaçtan sonra düzeldi,sadece bir paket aldı ve sorun ortadan kalktı

günaydın :) cevap verdiğiniz için çok teşekküt ederim lökosit - görünüyor sanırım yok demek ..aslında inanılmaz çok su içen biri yediğine içtiğine dikkat eder sağlıksız beslenmez ama böle bi sıkıntımız var bize de doktor L arginin ve proxeed verdi 3 ay kullandık ama sonuç aynı :KK43:( eşimin inancı kırıldı şimdi içmek istemiyor hiç birşey :KK43:( burda okuduğum kadarıyla da dün gidip ace selenyum çinko ve folik asit aldım bir de gidip dediğniz ilacı alacam 1 ay da faydasını gördünüz mü ??

Canım eşim proxeed plus kullanıyor,bunun yanı sıra soğuk pres keçi boynuzu pekmezi yiyor sabah akşam. bol yeşillik,badem ceviz ve kabak çekirdeği yiyor. İlaç olarak dr bize proxeed verdi,

aynı ilacı bize de verdi 3 ay kullandık ama bi etkisini göremedk sonuç aynı hatta sayı da azalma bile odu eşimin inancı kırıldı :KK43:( bende ace selenyum çinko ve folikasit aldım ikna ettim onları içecek bir de havuç kürünü duydum içip de gebe kalan var mı bilmiyorum ama :KK43:

Arkadaşlar bir de eşinizin hormon değerlerine baktırın benim eşimde hipotriodi çıktı morfolojiyi bozduğunu söyledi dr tedaviye geçen hafta başladık otomatikmen düzelebilirmiiş

Merhaba benim eşimde de teratoozospermi çıktı yani morfoloji %2 çıktı sperm sayısı 15 milyon çıktı ve bu ay ilk defa ovulasyon testiyle çift çizgi görünce 3 kez üst üste ilişki oldu ümitlenmiştim ama doktor normal yolla çok zor dedi benim durumumda olan arkadaşlar olup da normal yolla hamile kalan var mı acaba :KK43: bu arada adetim 4 gündür geçiyor benim birkaç aydır adet düzensizliğim oluyor strese bağlı olduğunu söylemişti doktor

Arkadaşlar 1,5 yıldır korunmuyorduk ve çocuk sahibi olmak istiyorduk. eşimin sperm testleri hep düşük çıktı. En son yapılan testte 5 milyona kadar düştü. Sonra sayfalarda yaptığım araştırmada muhteşem üçlü (sıvı l-carnitin, zinco, pharmaton) ile tanıştık. Uyguladık 1,5 ay içerisinde sonuç aldık ve şu an 1 aylık hamileyim çok şükür. Rabbim olmayanlarada nasip etsin. Bu üçlüyü deneyin mutlaka.

eşime astenoteratozoospermi teşhisi kondu, toplam motilite %33 morfoloji de %2. tamamen gebeliğe engel değil ama olasılık düşük oldugu için hamile kalman zaman alır dedi doktor. bu şekilde olup doğal yollardan hamile kalan var mı? umuda ihtiyacım var :KK43:

X