Erkek İnfertilitesi MORFOLOJİ- Sperm azlığı- Hareket düşüklüğü- Lütfen yardım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ya kızlar benim eşimdede sorun var şu sonuçlar nasıl bana biri acıklasın lütfen. Ve morfoloji diyosunuz. Bizim testte öyle bişey yazmıyorr.

Eklentiler

• PhotoGrid_1440168340701.jpg
    PhotoGrid_1440168340701.jpg
    122,4 KB · Görüntüleme: 233
merhaba arkadaşlar;
ben 9 ay önce bir miyom amelyatı geçirdim.şuan gayet sağlıklıyım.fakat eşimde
Astenoteratozoospermi çıktı.sayısı 40 milyon ileri hareketli %2 morfolojisi sıfır çıktı.doktor varikosel de olduğunu söylemiş.3 yol demiş murat bey;3 yıl kadar deneyin demiş yada varikosel ameliyat yada tüp bebek direk demiş.şuan içinde suda eriyen bir ilaç vermiş.bende keçiboynuzu kürü yapıyorum.yanında e ve çinko vitamini alıyor.ve beslenmesine dikkat ediyoruz.kendi doktorum Altuğ Semiz.oda bu görüşte.benim durumumda olup bana yardım edebilecek arkadaşım var mı? acaba.tüp bebek şansım nedir.moralim çok bozuk :KK43:

Ya kızlar benim eşimdede sorun var şu sonuçlar nasıl bana biri acıklasın lütfen. Ve morfoloji diyosunuz. Bizim testte öyle bişey yazmıyorr.

ileri hareket ve sperm konsantasyonu her gecen testte yukselmıs canım hatta son testte gayet ıyı ama morfolojı onemlı bakılması gereklı spermın seklı bı doktorunuza sorun bence

merhaba arkadaşlar;
ben 9 ay önce bir miyom amelyatı geçirdim.şuan gayet sağlıklıyım.fakat eşimde
Astenoteratozoospermi çıktı.sayısı 40 milyon ileri hareketli %2 morfolojisi sıfır çıktı.doktor varikosel de olduğunu söylemiş.3 yol demiş murat bey;3 yıl kadar deneyin demiş yada varikosel ameliyat yada tüp bebek direk demiş.şuan içinde suda eriyen bir ilaç vermiş.bende keçiboynuzu kürü yapıyorum.yanında e ve çinko vitamini alıyor.ve beslenmesine dikkat ediyoruz.kendi doktorum Altuğ Semiz.oda bu görüşte.benim durumumda olup bana yardım edebilecek arkadaşım var mı? acaba.tüp bebek şansım nedir.moralim çok bozuk :KK43:
canım gecmiş olsun.eğer varikosel varsa hiç zaman kaybetmeden ameliyat olsun eşin.benim eşimde oldu 3 ay once şimdi degerlerimiz Allaha sukur yukseldi.toplam 7 milyon sayı 72 milyona mlde sayımız 2.8 mlken 40 milyona yukseldi.morfoloji %2ykrn %75 oldu hamdolsun ameliyat bizde işe yaradı.2 ve 3 grade çift taraflı oldu.eğer istanbuldaysan dr ismi verebilirim sana.başka şehirdeysende birkaç tane dra gorunsun eşin varikosel için bakalım ne diyecek drlar.

canım gecmiş olsun.eğer varikosel varsa hiç zaman kaybetmeden ameliyat olsun eşin.benim eşimde oldu 3 ay once şimdi degerlerimiz Allaha sukur yukseldi.toplam 7 milyon sayı 72 milyona mlde sayımız 2.8 mlken 40 milyona yukseldi.morfoloji %2ykrn %75 oldu hamdolsun ameliyat bizde işe yaradı.2 ve 3 grade çift taraflı oldu.eğer istanbuldaysan dr ismi verebilirim sana.başka şehirdeysende birkaç tane dra gorunsun eşin varikosel için bakalım ne diyecek drlar.
teşekkürederim canım.istanbuldayım bende.memorial şişlide murat başara muayene oldu.toplam sayı 40 milyon ama hareketle morfoloji de sorun var.murat bey 3 ay sonra ameliyata karar verelim demiş.benim kendi doktorum da ameliyat önermedi.ameliyattan sonra spermin normale girmesi 1 seneyi bulur dedi.eğer düzelme olmaz ise direk tüp bebek yapalım dedi.kendi doktorumda tanıdık.ama bur da okuduklarım beni çok kararsız bıraktı.

cnmm kime ameliyat oldu eşin?

ileri hareket ve sperm konsantasyonu her gecen testte yukselmıs canım hatta son testte gayet ıyı ama morfolojı onemlı bakılması gereklı spermın seklı bı doktorunuza sorun bence
likafikasyon süresi:60 dk <60dk
sperm sayısı :47 mly >15mly/ml
total sperm sayısı:24mly total motil sperm sayısı 6 mly
motil sperm yüzdesi 26 > %40
ileri hareketli 26 >%32
yerinde hareketlilik:0 <%8
non motil sperm yü %74
ileri motil sperm say 12mly7ml
LÜTFEN YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.

likafikasyon süresi:60 dk <60dk
sperm sayısı :47 mly >15mly/ml
total sperm sayısı:24mly total motil sperm sayısı 6 mly
motil sperm yüzdesi 26 > %40
ileri hareketli 26 >%32
yerinde hareketlilik:0 <%8
non motil sperm yü %74
ileri motil sperm say 12mly7ml
LÜTFEN YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.

CNM LİKAFİKASYON SÜRESİ UZUN GALİBA DOKTOR BİŞİ DEMEDİMİ

evet uzun bu hafta tekrara yaptırcak eşim o sorunun tedavisi varmı acaba hareketdede sorun var

çok sagol yarıdmın icin umarım antibiyotik çözüm olur tüp bebeklik durum olmaz inşallah.

Mrh arkadaslar bi senelik evliyim.cocuk olmuyo diye doktora gitik.pco olmama ragmen degerlerim iyiydi fakat esimin iyi dil.Bugun doktordan geldik o kadar moralimi bozdu ki eve geldim oturup agladim. Esim uc ay tedavi gorucek olmadi tup bebek.4 milyon sayi kalite ve morfoloji sifir hiz cok dusuk. Bu sekilde olupta dogal veya tup bebekle hamile kalan oldumu?

Mrh arkadaslar bi senelik evliyim.cocuk olmuyo diye doktora gitik.pco olmama ragmen degerlerim iyiydi fakat esimin iyi dil.Bugun doktordan geldik o kadar moralimi bozdu ki eve geldim oturup agladim. Esim uc ay tedavi gorucek olmadi tup bebek.4 milyon sayi kalite ve morfoloji sifir hiz cok dusuk. Bu sekilde olupta dogal veya tup bebekle hamile kalan oldumu?
İbrahim saraçoğlunun morfoloji için formülü 200 lük evicap ve eğer fsh yüksek değilse keçiboynuzu kürü yada pekmezi o bittikten sonra arısütü bal polen probolis karışım ve kırkkilit otu çayı içilecek dönüşümlü olarak yap 3 ay sonra tahlil yaptır

kızlar kaan Aydos morfoloji için hiç araştırdınız mı? sizce morfolojiyi çözebiliyor mu? benim de eşimde de morfoloji %2.

Merhaba kizlar lutfen bana yardim edin bizim mirfoloji yizde 13 ama bas anomisi yuzde 85.. bas anomisi nedir bebege engel mi

Merhaba kizlar lutfen bana yardim edin bizim mirfoloji yizde 13 ama bas anomisi yuzde 85.. bas anomisi nedir bebege engel mi
aslında sizin değerleriniz kötü değilmiş ki. normal morfolojiye sahip sperm de var sonuçta . bozuk morfolojide olanların da baş yapısı bozukmuş dolayısıyla yumurtayı kırıp geçmekte zorlanıyor. ama sizin iyi değerler de var. bence normal süreçte kalabilirsiniz.

aslında sizin değerleriniz kötü değilmiş ki. normal morfolojiye sahip sperm de var sonuçta . bozuk morfolojide olanların da baş yapısı bozukmuş dolayısıyla yumurtayı kırıp geçmekte zorlanıyor. ama sizin iyi değerler de var. bence normal süreçte kalabilirsiniz.
Nasil normal surecte kalabiliriz canim? Yani sorun olmaz degil mi bu 85... ve ben cogu kiside goruorm hep yuksek bas anomileri dr lar genelde bisey demio bilmiorm kendimimi rahatlatiorm

X