Morbus Crohn/ Kron hastaligi

Oglan_anasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2018
13
6
35
Arkadaslar merhaba,
13 aydir bu hastalikla ugrasiyorum. Acaba forum da benim gibi bu hastalikla mücadele edenler varmi? 10u askin doktorla görüstüm. Aramizda bu konuya hakim olan varmi? Kendisi, ailesinden biri, arkadasi... bu hastalikla mücadele eden herhangi bir tanidigi olan varmi? Artik kendimi dinlemekten biktim. Tedavilere dogru düzgün yanit vermiyorum. Ayriyetten kortison kullanmaktan inanilmaz yan etkileri yasiyorum...

merhaba cok gecmis olsun benim is arkadasim neredeyse 30 yildir bu hastalikla yasiyor Ne kullaniyorsunuz. Kortison malesef ki ilk etapta en cabuk yardim eden ilac ama vucut icin hic iyi degil. Ben neredeyse bir yil kullandim düsük dozda.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Geçen yıl crohn teşhisi ile 1 yıl tedavisini gördüm ilaçlarını kullandım. sonradan bağırsağımdaki sorunun başka bir şeyden kaynaklandığı anlaşıldı. bu yanlış teşhis sürecinde hastalık hakkında epey bilgi sahibi oldum. Kaçıncı basamak tedavi uygulanıyor size bilmiyorum ama tedaviye yanıt alınamayan durumlarda bir sonraki basamak tedaviye geçiliyor. Örneğin hastalığın en hafif seyrinde budenofalk ile remisyon sağlanmaya çalışılıyor. daha sonra duruma göre imuran girebiliyor devreye. en son remicade ya da humira adlı ilaçlar kullanılıyor. Tedaviye destek olarak diyet uygulayabilirsiniz. Bu hastalık ülkemizde az bilindiğinden yabancı kaynaklardan tarama yapmanız sizi daha sağlıklı bilgilendirebilir. En basiti google'da "crohn diet" yazıp aratırsanız çıkan ingilizce dökümanlara bakabilirsiniz. Bir de yoganın iyi geldiğini biliyorum. Ayrıca takibiniz nerede yapılıyor özel olmayacaksa?

Cok tesekkür ederim. Malesef imurek ise yaramadi. Suan granüle halinde Mesagran kullaniyorum. Viyanada yasiyorum, türkiye de varmi bu ilac hic fikrim yok. Iki ayda bir tüm testleri yapip takip ediliyor hastanede. Özel bir hastanenin Crohn bölümü var sadece Crohn hastalari icin. Remicade ve Humira icin cok erken oldugunu düsünüyor doktorum. 7 santimlik bir parca var bagirsagimda kendi kendini yiyor. Ameliyat olmak istemiyorum kesinlikle. 7 santim 17, 27 derken bagirsagimdan olmak istemiyorum isin acikcasi. Yasim 31, calisiyorum, iki oglum var... Yogun ve kosusturmali bir hayatim var... gerci kimin yokki.... Diyet hakkinda cok bilgi edinmedim. Ilaclar kimi ay kilo aldiriyor, kimi ay verdiriyor....

Merhaba ben de yaklaşık 8 yıldır hastaydım ama daha bu sene crohn teşhisi konuldu. Bagirsagimda darlık mevcut kolonoskopi sırasında doktorum balon yöntemi ile biraz genişletti ama daha sonra tekrar daralacagini soyledi. İmuran ve pentasa kullanıyorum ama şu an piyasada şu an pentasa yok sanırım başka bir ilaç vericek doktorum.agrilarim ara ara devam ediyor kramp tarzında, e tabi kötü bı ataksa mide bulantısı ve kusma da eşlik ediyor. Çok zor bişey Allah düşmanıma vermesin. Bir kızım var ikinciyi istiyorum ama kafamda deli sorular ya bagirsagim tikanırsa hamileyken nasıl ameliyat.olucam?bı de
ilaç kullanırken hamile kalmak biraz canımı sıkıyor bazı doktorlar hamilelikte kullanılabileceğini söylüyor ama internette yazan bazı doktorlar riskli buluyor napacağimi bilemiyorum . Hamileliğinde İmuran kullanan var mı aramizda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhabalar 8 yıl boyunca ilaç mı kullandınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…