- Konu Sahibi minikoglusum
-
Bügün 3 aylık bebeğimin rutin kontrolu vardı.sağlık ocağına gittik.bebişim bu ay kilo almamış.(200 gr)doğum kilosu 3500 di şimdi 5800o .çok cnm sıkıldı her ay 1 kılo alıyordu .sonra başını muayene etti bıngıldak 1x1 e düşmüş ebe doktora yönlendirdi.doktorda baş cevresi büyümüş şu an sorun yok .kontrol edeceğiz dedi.sonra ben kakası balgamlı diyince kaka ve idrar tahlili istedi.kakada 3-4 lokodit çikti.doktor antibiyotık verdi (alfasid) birde reflor verdi.bu kadarla kalsa ii bacaklarını muayene ettiğinde kalçada çıkıklıktan şüphelendi film istedi(daha bebeğim minicik iice canım sıkıldı)sonra filme baktı tam anlayamadım ortapediye gidin dedi.ordaki doktor da kalça gelişiminde gerilik var kalın bez kullancaksınız dedi yani 2 bez üstüste .gelecek ay yine bakcaz dedi.aile de sakatlık falan varmı diyince ben başladım ağlamaya .yani bugün bnm için berbat bir gündü
tek başıma çocuk buyutuyorum.annem yok.kaynana da yok sayılır .konu komşuda tam bir bir felaket tellalcisi(ii niyetli değiller).daha da moralimi bozarlar diye sölemedim .yani çok yalnızım.hiç bişi bilmiyorum bebek bakımı ile ilgili.lütfren yorumlarınızı bekliyorum.
Bügün 3 aylık bebeğimin rutin kontrolu vardı.sağlık ocağına gittik.bebişim bu ay kilo almamış.(200 gr)doğum kilosu 3500 di şimdi 5800o .çok cnm sıkıldı her ay 1 kılo alıyordu .sonra başını muayene etti bıngıldak 1x1 e düşmüş ebe doktora yönlendirdi.doktorda baş cevresi büyümüş şu an sorun yok .kontrol edeceğiz dedi.sonra ben kakası balgamlı diyince kaka ve idrar tahlili istedi.kakada 3-4 lokodit çikti.doktor antibiyotık verdi (alfasid) birde reflor verdi.bu kadarla kalsa ii bacaklarını muayene ettiğinde kalçada çıkıklıktan şüphelendi film istedi(daha bebeğim minicik iice canım sıkıldı)sonra filme baktı tam anlayamadım ortapediye gidin dedi.ordaki doktor da kalça gelişiminde gerilik var kalın bez kullancaksınız dedi yani 2 bez üstüste .gelecek ay yine bakcaz dedi.aile de sakatlık falan varmı diyince ben başladım ağlamaya .yani bugün bnm için berbat bir gündü
tek başıma çocuk buyutuyorum.annem yok.kaynana da yok sayılır .konu komşuda tam bir bir felaket tellalcisi(ii niyetli değiller).daha da moralimi bozarlar diye sölemedim .yani çok yalnızım.hiç bişi bilmiyorum bebek bakımı ile ilgili.lütfren yorumlarınızı bekliyorum.
Canım benim, hiç ama hiç moralini bozma, bozulacak bir neden de yoktur zaten.
Bebeğin kilo almaması hiç sorun değildir. Bazen hızlı alıyor bazen yavaş alıyor. 3 aylık bir bebekte 5800 gram gayet güzel bir kilodur.
Fontaneli küçük olması, kapanır anlama gelmez, canım.
Fontaneli tamamen kapanması bile, ki bir çok bebeklerde 3 aylıken kapanır, başını her ay düzenli büyüyorsa hiç ama hiç problem değildir. Sen bunları kafana takma.
Gaitadaki 3-4 lökosit için ben olsa antibiyotik kullanmazdım. Ama antibiyotiğe başladıysan ilaçını bitirene kadar kullan canım. Refloru da unutma.
Bebeğe mama veriyorsan, pirinçi haşla ve haşmlama suyundan mama hazırla bebeğe. 2-3 gün verebilirsin. İshali ( ki tahminim bebeğin ihsaldır)düzeltir.
Kalca işine gelince, bence sen özel bir hastaneye başvur canım. Ortopediye değil, çocuk doktoruna git, diğer doktorunu söylediğini aynen aktar ve bir kalça USG (ultrason) çektirmesine iste canım.
Ama eminim ki bundan da birşey çıkmayacaktır.
Çiksa bile caresi var canım, doktor seni yönlendirir.
Hadi, şimdi oğluna sarıl uyu. Bunları çok fazla düşünerek üzme kendini.
Bebeğine öpüçükler.
ssağlık ocağindaki hemsire bıngıldak k üçülmüş devlet hastanesine gidin dedi orda doktorumuz var uzman doktor film çekildi sonra ortopedideki uzman doktor baktı.ben ilçede yaşıyorum ile gitmeyi düşünüyorum .antalyada bildiğiniz uzman cocuk ortapedisti varmı.
Teşekkür ederim yorumlarınız için.biraz olsun kendime geldim.daha sağlıklı düşünüyorum şimdi.evet özel bir doktora gidicem.bebeğimi emziriyorum ama sütüm çok yeterli değil humana,süt,incir bol sıvı tüketiyorum,helva yiyorum.ama bana en ii helvayı yıyip yatmak geliyor.o zaman süper sütüm oluyor.ama her zmanda helva yiyip yatamiyorum.günde bir kez mama veriyorum 120 cc hazırlıyorum tabi önce emziriyorum artık mamadan ne içerse bazen hepsini içiyor bazen kalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?