Moralim çok bozuk .tecrübeli anneler lütfen yardım...

minikoglusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2011
81
25
98
Antalya
Bügün 3 aylık bebeğimin rutin kontrolu vardı.sağlık ocağına gittik.bebişim bu ay kilo almamış.(200 gr)doğum kilosu 3500 di şimdi 5800o .çok cnm sıkıldı her ay 1 kılo alıyordu .sonra başını muayene etti bıngıldak 1x1 e düşmüş ebe doktora yönlendirdi.doktorda baş cevresi büyümüş şu an sorun yok .kontrol edeceğiz dedi.sonra ben kakası balgamlı diyince kaka ve idrar tahlili istedi.kakada 3-4 lokodit çikti.doktor antibiyotık verdi (alfasid) birde reflor verdi.bu kadarla kalsa ii bacaklarını muayene ettiğinde kalçada çıkıklıktan şüphelendi film istedi(daha bebeğim minicik iice canım sıkıldı)sonra filme baktı tam anlayamadım ortapediye gidin dedi.ordaki doktor da kalça gelişiminde gerilik var kalın bez kullancaksınız dedi yani 2 bez üstüste .gelecek ay yine bakcaz dedi.aile de sakatlık falan varmı diyince ben başladım ağlamaya .yani bugün bnm için berbat bir gündü
tek başıma çocuk buyutuyorum.annem yok.kaynana da yok sayılır .konu komşuda tam bir bir felaket tellalcisi(ii niyetli değiller).daha da moralimi bozarlar diye sölemedim .yani çok yalnızım.hiç bişi bilmiyorum bebek bakımı ile ilgili.lütfren yorumlarınızı bekliyorum.

bebeğimmm iyi düşün iyi olsun
kalça çıkıklığı için bebeğine usg yapılmamış mıydı?
bence sağlık ocaklarına değil de özel de bir doktor edinmelisin
ayrıca sen iyi ol bebeğin de iyi olsun
sütünkesilir Allah korusun.

Geçmiş olsun Allah beterinden korusun hiçbiri önemli değil.Konu komsuyu dinlemediğine iyi yapmışsın.Doktorunu dinle.
Sütünü artırmaya bak.Hepsi geçici şeyler canını sıkma.Çocuklar böyle büyüyor.

Bence kesinlikle moralini bozma. Benim kızıma da 1. ayında kalça da gelişim geriliği teşhiis kondu. Çift bez bağladım 1 ay ve geçti. Takibini yaptır çift bez bağla düzelir o. Önemli olan bebeğin bacaklarının birbirinden biraz ayrık durması. Kiloya gelince benim de kızım ilk başlarda 1 er 1er alıyordu sonra 4. ayında hiç alamadı gibi birşey ama boy ve baş çevresi önemliydi. Şimdi daha çok emziriyorum. Sütüm de daha çok geliyor. Süt artıran çaylar vb. ile devam ediyoruz.
Kısacası bunların hepsi düzelecek şeyler, sen moralini yüksek tut:)

ssağlık ocağindaki hemsire bıngıldak k üçülmüş devlet hastanesine gidin dedi orda doktorumuz var uzman doktor film çekildi sonra ortopedideki uzman doktor baktı.ben ilçede yaşıyorum ile gitmeyi düşünüyorum .antalyada bildiğiniz uzman cocuk ortapedisti varmı.

Canım benim, hiç ama hiç moralini bozma, bozulacak bir neden de yoktur zaten.
Bebeğin kilo almaması hiç sorun değildir. Bazen hızlı alıyor bazen yavaş alıyor. 3 aylık bir bebekte 5800 gram gayet güzel bir kilodur.
Fontaneli küçük olması, kapanır anlama gelmez, canım.
Fontaneli tamamen kapanması bile, ki bir çok bebeklerde 3 aylıken kapanır, başını her ay düzenli büyüyorsa hiç ama hiç problem değildir. Sen bunları kafana takma.
Gaitadaki 3-4 lökosit için ben olsa antibiyotik kullanmazdım. Ama antibiyotiğe başladıysan ilaçını bitirene kadar kullan canım. Refloru da unutma.
Bebeğe mama veriyorsan, pirinçi haşla ve haşmlama suyundan mama hazırla bebeğe. 2-3 gün verebilirsin. İshali ( ki tahminim bebeğin ihsaldır)düzeltir.
Kalca işine gelince, bence sen özel bir hastaneye başvur canım. Ortopediye değil, çocuk doktoruna git, diğer doktorunu söylediğini aynen aktar ve bir kalça USG (ultrason) çektirmesine iste canım.
Ama eminim ki bundan da birşey çıkmayacaktır.
Çiksa bile caresi var canım, doktor seni yönlendirir.
Hadi, şimdi oğluna sarıl uyu. Bunları çok fazla düşünerek üzme kendini.
Bebeğine öpüçükler.

canm merhaba ,
ben de bu arkadasin dedigine aynen katiliyorum.bebeginin bu ay kilo almamasi normal kafa büyüklügü normal olduguna göre.kalca cikikligi eger dogru ise bunun icinde üzülme ve özel doktora git.benim eltiminde suan üc aylik kizi ve onun ilk kontrolde kalca cikikligi ortaya cikmisti ve ona özel türkcesini bilmiyorum ama böyle nasil desem bir nevi alci gibi bisey taktilar dört hafta takildi ve cocugun kalca ölcücünün üsttüne geldi bu sürede.ve simdi cikardi.oda senin gibi cok üzülmüstü duydugun da etrafdakilerin konusmalarina hic kulak asmadan bu sorunu asti.ve sen de asarsin canmm üzülme

benimde 17 aylık kızım var zayıf doğru düzgün bişey yemez ama sağlıklı.bende yanlız büyüttüm bebeğimi,yazmış olduğun sorunların hepsinin tedavisi var Rabbim beterinden korusun...

canım bebeğin ishalmiydi?eğer ishal durumu varsa kilo almaması normal.ayrıca doktorlar artık bebişlerin kilosuna değil, boy atmasına, bıngıldağına ve motor gelişimine bakıyorlar.sağlık ocağı dışında başka bir yere daha göster derim.hatta devamlı gittiğiniz bir doktorunuz olsun .
bol bol emzir bebeğini hem ishaline iyi gelir hem vereceğin o antibiyotikten çok çok daha faydalıdır.
3 aylık bebeğe antibiyotik vermelerini de aklım almıyor.

umarım hala emiyodur ve bence de bool bool emzir..ve moralini bozma sakın şayet bi hastalığı varsa da ki bence de cok önemli bi durumu yok herseyin tedavisi var..öyle düşün..incir ye bolca süt için :)

Teşekkür ederim yorumlarınız için.biraz olsun kendime geldim.daha sağlıklı düşünüyorum şimdi.evet özel bir doktora gidicem.bebeğimi emziriyorum ama sütüm çok yeterli değil humana,süt,incir bol sıvı tüketiyorum,helva yiyorum.ama bana en ii helvayı yıyip yatmak geliyor.o zaman süper sütüm oluyor.ama her zmanda helva yiyip yatamiyorum.günde bir kez mama veriyorum 120 cc hazırlıyorum tabi önce emziriyorum artık mamadan ne içerse bazen hepsini içiyor bazen kalıyor.

canım öncelikle çok geçmiş olsun.hiç moralini bozma.Allah beterinden korusun.bunlar çözümü olmayan rahatsızlıklar değil.bu arada kilosu da kötü değil bence.çok bebek var kalça çıkığı geçiren.en fazla bir aylık bir süreç bildiğim kadarıyla.tek bir dr un dediğine göre de hareket etme bence.ikinci bir göz mutlaka görmeli.benim oğluşum 2,5 aylıkken hafif öksürüyor diye telaştan dr götürdüm ki özel hastaneydi.bana ağızdan alınan hava makinelerini ve antibiyotik vermişti.ama annelik içgüdüsü işte onları almak hiç içimden gelmedi ve almadım.2-3 gün ıhlamur içirmiştim öksürük falan kalmamıştı.başka bir dr götürdüm sonra ,kesinlikle böyle ilaçlara ihtiyacı yok sapasağlam demişti.şimdi 7 aylık olduk ve şükür bir sorunumuz yok.ben de antalya merkezdeyim.nedim doğan ı tavsiye ederim.özel muayenehanesi var.durumun varsa mutlaka ona bir göster bence.işinde çok iyi bir dr.

bencde özel doktor edinin ve ilac önermeyen bir doktor olsun
bana kafadı büyük demişlerdi ama hiç sorun yokmuş korktugumla kaldım
üzülme hersey yoluna girer

canım öncelikle çok geçmiş olsun bebeğin kilosunu takma çünkü benim kızımda 3 aylıkken hiç kilo almamıştı şimdi tosun maşallah o düzelir ben antalyada yaşıyorum daha önceki topiklerdede yazdım ortopedi değil ama benim gittiğim çok iyi bir uzman çocuk dr var istersen bebişini bide ona göster eğer o ortapediye yönlendirirse aynı hastanede var zaten andeva topçular ibrahim ezdar benim bebeğim 1.5 aylıkken amip olmuştu biz anlamadık o hemen teşhis koydu bir gece hast. kaldık ve onun müdahalesiyle hemen iyileşti bende bir git göster bebeğini derim ayrıca çok bilgili tekrar geçmiş olsun tatlım

benim ailem antalyada bebeğim 3 aylık oraya gitmiştim geçen hafta yengemin çocuğun u dr var meditalya diye b,r tıp merkezi orda bi dr ver öyle iyiyki anlatamam şiddetletavsiyec ederim

gece süt yapan hormon prolaktin daha cok salgılanıyor vücutta o yüzden gece daha bol süt :)rezenede demleyip icebilirsin..kalça cıkıgını da cok takma kafana benim ablamda da varmıs onuda iki kat bezlemisler 1 ayda gecmis..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…