• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları moralim çok bozuk,bebeğimde bağırsak problemi olabilirmiş.Aynı şeyleri yaşayan varmı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
10
96
Muğla
merhaba arkadaşlar,
beni en iyi sizler anlarsınız özelliklede ilk kez anne olanlar.Bebeğimin doğduğundan beri bazı sorunları vardı.3 kilo beklerken 2500gr doğdu,sonra ishal oldu ve kilo alamadı,sonra kabız oldu ve sonrada kusmaya başlamıştı.Bunlar cok olağan her bebeğin basına gelebilen seyler biliyorum.Bugun doktora götürdün cunki 2 gundur kusması gunde birkaç kereye cıkmıstı ve az değil baya kusuyordu.
açıkcası doktoru zaten pek beğenmiyordum ama maalesef seçenek yoktu.Bugun karın ultrasonu ve karın filmi çekildi bebeğime.ultrason temiz cıktı.filme baktığında ise cok fazla gaz var dedi.sonra birsure daha bakıp,sen bu filmi bir cocuk cerrahına göster dedi.Bazı bebeklerin bağırsaklarının makata yakın olan yani bittiği kısım doğmadan önce gelişmez,buda bazı sorunlara yol açar dedi.takip edilmesi gerek,cerrah görsun dedi.
ben o anki panikten bu nasıl bir hastalıktır,tedavisi varmıdır,yada filmde bişeymi gördun belirti verecek die bile soramadım bile.şimdi cerraha gitmeme 3-4 gun var ve ben kafayı yiyorum.
bu bağırsağın gelişmemesi,yada anlatmak istediği herne ise başına gelen varmı arkadaslar.nette nasıl arama yapacağımıda bilmiyorum cunki hastalık adı sormadım.
size sorum
1-kusma ile ilgili sorun yasayan baska kimse varmı.1 aylık bebeğim ve 2 gundur her kusmada cay bardağını dolduracak kadar kuuyor.bazen yarım cay bardağı kadar.Özellikle emzirdikten sonra.burnundan da geliyo bazen hatta.basınçlı yani anlayacağınız..
2-kaka yapmadan önce ıkınıp,bağırıp,inleyen ağlayan bebekleriniz varmı.benim kız kaka yaparken acı cekiyor resmen.hatta bu kadar ıkınmaya yapamadığı bile oluyor.
3-bu bağırsak hastalığı ne olabilir.ve nasıl bir tedavisi vardır eğer cıkarsa..
bir akıl verin ne olur,cok moralim bozuk:((

valla altat sorduğun iki soruda benim bebeğimde oldu.ultrasonda zaten bebeğin kilosu hiç bir zaman doğru çıkmıyoi aşağı yukarı tahminler.benim anladığım iki sorundada sadece senin bebeğin gazlı bir bebek benim oğlum gibi ilk 4 ay bunlar olucak sonra geçer zamanla .oğlumdanda biz çok çektik hep burnundan kusuyodu eğer kilo alımında sorun yoksa kusması önemli değil çokta.hem ultrasonda temiz çıkmış .bu doktorla bazen sebebsiz yere panik yaptırıyo.bence için rahat etsin ama genede sen bilirisn

saol canım,peki senin oğlun gunde kaç kere kusuyordu.;birde kusması böylr ağzından akması gibimiydi yoksa ağız dolusu kusuyormuydu??

çok kere canım ya.sora soar azalıyo zaten .valla genelde ağızdan akması da oluyodu ağız dolusuda .ama bence gaz seninki anlattıklarının aynısını yaşadık bizde.ben neler çektim .allah dermansız dert vermesin valla

Canım benim kızımda da kusma arasıra oluyor..Ama kaka problemi aynen dediğin gibi..
ıki aylık oldu ama halen kaka yaparken çok ıkınıyor, kızarıyor ve ağlıyor..Ama sonunda yapıyor. Doktorumuz bağırsak hareketleri henüz düzensiz bu nedenle bu aylarda böyle olması normal dedi. Bazen 2 saat hatta daha çok ağladığı bile oluyor kakasını yapabilmek için ama kabız olmadı ağlasada mutlaka sıvı bir şekilde yapıyor çünkü..
Ben doktora da güvendiğim için çok üstünde durmadım, düzelir diye bekliyorum.
ınşlallah sizinki de ciddi bir sorun değildir canım.

Bir de gazı çok olduğu için de kaka yaparken çok ağlıyor olabilir, bizimki de maalesef pek gazlı bir kız..
Ve kakaları ile birlikte gazını da çıkarmaya çalıştığından bu kadar çok ağlıyorlar bence.

Gazı için rezene deneyebilirsin, Hipp düzenli verilirse gaza iyi geliyor demişlerdi bana. Ama doktorumuz vermemi istemedi ben de günde 3-4 kupa kendim içiyorum sütümden geçsin diye.
Ayrıca Zinco damladan da günde 4 damala kadar sabah akşam 2 damla olarak aynı saatlerde veriyorum.
Bir de her bebekte başka olabilir ama ben gün içinde birçok kez yüzüstü dizime yatırarak poposunun hermen üstüne gelecek yere masaj yapıyorum hafif hafif tıpışlıyorum bu şekilde omzundan daha iyi gaz çıkarıyor.

çok teşekkürler canım..gaz ve kusmayla başedebilirim ama doktorun bahsettiği o bağırsak sorunu insallah cıkmaz.Hani bahsettiğim gelişmeme olayı.bundan cok korkuyorum işte..
bu arada dizlerinin üzerine yatırma olayını duymuştum cok iyi geliyormus ama nasıl kıyarım bilmem.sanki canı acayacak gibi geliyo.karnı tam dizinemi gelecek peki.sen poposuna vurunca karnı basınç yapmazmı peki canım ya..

Canım inan bana canının acımasını bırak bu pozisyon çok hoşuna gidiyor benim kızımın çünkü karnına dizim baskı yapıyor üstten de hafif hafif tıpışlayınca gazını çıkarması kolaylaşıyor..
Ben 10 dakika kadar bu pozisyonda tuttuğumda arka arkaya gaz çıkarıyor miniğim..

Bir de sen yanında durarak yüzüstü yatırabilirsin ben arada 10-15 dakika yüzüstü bırakıyorum..Bu şekilde de ayaklarını hareket ettirdiği için gaz çıkarabiliyor. Ayrıca yüzüstü yatırmak başını kaldırmaya çalışacağı için boyun kaslarının gelişimi için de faydalı imiş..
Tabiiki bunu sadece ben yanında iken yapıyorum.

Bence bunları mutlaka dene, çevrendeki tecrübeli annelere de sor istersen bu dize yatırma emin ol çok etkili bir yöntem gaz için:)

Bağırsak sorununuz inşallah çıkmaz, eğer sorun var deseler bile bir doktor görüşü daha almadan sakın müdahale ettirme derim ben..Mutlaka 2 uzman görüşü alıp öyle karar ver ne yapılacağına canım.

çok teşekkürler canım..gaz ve kusmayla başedebilirim ama doktorun bahsettiği o bağırsak sorunu insallah cıkmaz.Hani bahsettiğim gelişmeme olayı.bundan cok korkuyorum işte..
bu arada dizlerinin üzerine yatırma olayını duymuştum cok iyi geliyormus ama nasıl kıyarım bilmem.sanki canı acayacak gibi geliyo.karnı tam dizinemi gelecek peki.sen poposuna vurunca karnı basınç yapmazmı peki canım ya..

canım merhaba,geçmiş olsun kusma sorunu benim değil ama kuzenimin bebeğinde vardı ve büyüdükçe püskürterek ve çok fazla kusuyordu kaka yapmıyordu devamlı kusuyordu hiçbir şey çıkmadı öyle devam etti ek gıdaya geçince armut falan yedir dedi doktoru kusa kusa bir hal oldu ama korkacak hiç bir durum olmadı bağırsak problemi yani.bence doktorunu değiştir tecrübesiz bir doktora gidiyorsan korkutmaktan başka bir şey yapmazlar hele hele özel hastane doktorları tam bir para tuzağıdır insanlar sigortadan yararlanılıyor diye gidiyorlar her şeyi burunlarından getiriyorlar,mesela sana karşı takındığı bu filmi bir cerraha gösterin lafı çok üzdü beni iyi bir çocuk doktoru böyle yapmamalı size yol göstermeli,benim çocuklarımın doktoru mesela çocukların veya bizim uzmanlık gerektirecek bir problemi olursa hemen arkadaşı olan cerrahpaşada dalında prof doktorların numaralarını veriyor gönderiyor onun vasıtasıyla geldiğimizi söylüyoruz içimiz rahat ediyor bir nevi aile doktorumuz gibi başımıza ne hastalık gelirse önce onu ararız.umarım bebişinin hiçbir problemi çıkmaz canım

Canım inan bana canının acımasını bırak bu pozisyon çok hoşuna gidiyor benim kızımın çünkü karnına dizim baskı yapıyor üstten de hafif hafif tıpışlayınca gazını çıkarması kolaylaşıyor..
Ben 10 dakika kadar bu pozisyonda tuttuğumda arka arkaya gaz çıkarıyor miniğim..

Bir de sen yanında durarak yüzüstü yatırabilirsin ben arada 10-15 dakika yüzüstü bırakıyorum..Bu şekilde de ayaklarını hareket ettirdiği için gaz çıkarabiliyor. Ayrıca yüzüstü yatırmak başını kaldırmaya çalışacağı için boyun kaslarının gelişimi için de faydalı imiş..
Tabiiki bunu sadece ben yanında iken yapıyorum.

Bence bunları mutlaka dene, çevrendeki tecrübeli annelere de sor istersen bu dize yatırma emin ol çok etkili bir yöntem gaz için:)

Bağırsak sorununuz inşallah çıkmaz, eğer sorun var deseler bile bir doktor görüşü daha almadan sakın müdahale ettirme derim ben..Mutlaka 2 uzman görüşü alıp öyle karar ver ne yapılacağına canım.

canım mutlaka deneyeceğim ben bunu.tek dizime karnını dayayıp pışpışlayacağım.İnsallah fark eder..çok tesekkurler

canım merhaba,geçmiş olsun kusma sorunu benim değil ama kuzenimin bebeğinde vardı ve büyüdükçe püskürterek ve çok fazla kusuyordu kaka yapmıyordu devamlı kusuyordu hiçbir şey çıkmadı öyle devam etti ek gıdaya geçince armut falan yedir dedi doktoru kusa kusa bir hal oldu ama korkacak hiç bir durum olmadı bağırsak problemi yani.bence doktorunu değiştir tecrübesiz bir doktora gidiyorsan korkutmaktan başka bir şey yapmazlar hele hele özel hastane doktorları tam bir para tuzağıdır insanlar sigortadan yararlanılıyor diye gidiyorlar her şeyi burunlarından getiriyorlar,mesela sana karşı takındığı bu filmi bir cerraha gösterin lafı çok üzdü beni iyi bir çocuk doktoru böyle yapmamalı size yol göstermeli,benim çocuklarımın doktoru mesela çocukların veya bizim uzmanlık gerektirecek bir problemi olursa hemen arkadaşı olan cerrahpaşada dalında prof doktorların numaralarını veriyor gönderiyor onun vasıtasıyla geldiğimizi söylüyoruz içimiz rahat ediyor bir nevi aile doktorumuz gibi başımıza ne hastalık gelirse önce onu ararız.umarım bebişinin hiçbir problemi çıkmaz canım

çok haklısın canım,adam benim psikolojimi bozdu resmen.Birde film çekildi yok yere radyasyon aldı bebeğim birde.kusması bu sabah baya kötuydu.tam emziriyordumki buyuk bir geğirmeyle kustu tam emerken.cok korktu yavrum,emmeyi bıraktı korkudan sessizce oturdu kucağımda.ama baska kusması olmadı bugun.Dilerim bunuda atlatırız..

Canım iki dizini bitiştir bebeğini de yatır böylece başı da çok sarkmaz ama karnı mutlaka dizinde olsun bezinin bittiği noktadan da tıpışla..Başta huzursuz da olsa sen bir süre (en az 6-7 dakika) tutmaya çalış..ınşallah sizde de işe yarar.

teşekkürler canım,işe yararsa sana minnettar olacağım:)) bu arada hala uyanmadı bebişim.Besleyip deneyeceğim..inşallah kusmaz yine..

Canım yalnız bunu emer emmez yapma, kusabilir önce biraz dik tut, sonra yap böyle, bir de gaz sancıları başladığında ve gün içinde uyanık olduğu zamanlarda ara ara bu şekilde tutabilirsin.

kusması birazzaldı canım.cektirdiğimiz filmede yorum yapmadılar.1 hafta fitil kullan gel dediler.bekliycez bakalım..

Back