• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moralim aşırı bozuk hormon değerinden anlayanlar bakabilir mi ?

Canım ben hormon testlerimi hep adetim 3. günü verdim. Belki doktor şuanki değerleri görmek için istemiştir. Ama dediğim gibi kendinizi üzmeyin birde adet olduktan sonra verin içiniz rahat etsin. Kistiniz adet olmanızı engelliyordur basit bi adet söktürücü kullanabilirsiniz. Ya da doktorunuzu değiştirip başka bir doktora görünün.
Teşekkür ederim cnm çok saol. Açıkçası ben 1.5 ay önce devlet hastanesine gittim şehir hastaneisne gebelik düşünüyorum 8 aydır olmadi bi muayene olayım diye o zamanlar adetim olmadi ve hamile olabilcegime inanıyordum ama yokmuş. Muayene eden kişi asistandı ve kist filan yok dedi smear testi aldı temiz cıktı kan değerlerim de normaldi. Adet olmayınca bir de özele gideyim iyi bi doktor görsün dedim niye gecikti bu adet 1 senede 3.kez gecikmem bu biri deprem zamanı olmuştu ben stres ve üzüntüden gecikti diye oralikli olmadim birinde de dışım çok ağrıdığı için antibiyotik kullandım o geciktirdi diye düşündüm bu sefer de böyle olunca doktora gitme kararı aldım ve bugün öğrendim ki sol yumurtaligimda 3 cm civarı bi kist varmış. Onu söyleyip emar çekilmeli istedi yarın da emara giricem aşırı stresliyim hiç girmedim daha önce korkuyorum açıkçası. Bugün de bu hormon değerlerim çıkınca internetten araştırarak değerlerimin iyi olmadığını düşündüm saatlerdir ağlıyorum inan. Bugünkü doktor iyi bi doktordu ama olmazsa başka bi doktora daha giderim için rahat etsin diye

Canım ben hormon testlerimi hep adetim 3. günü verdim. Belki doktor şuanki değerleri görmek için istemiştir. Ama dediğim gibi kendinizi üzmeyin birde adet olduktan sonra verin içiniz rahat etsin. Kistiniz adet olmanızı engelliyordur basit bi adet söktürücü kullanabilirsiniz. Ya da doktorunuzu değiştirip başka bir doktora görünün.
Adet sökturmek için kendim de ilaç alabilirmiyim ya da doğal bi yöntemi vae mi bildiğin acaba cnm

Canım şimdi okudum konunu ya. Kiste üzülme bi mr çekilsin bakalım belki operasyonla alırlar belki de ilaç kullanarak yok ederler her türlü çözümü var üzme kendini

Teşekkür ederim cnm çok saol. Açıkçası ben 1.5 ay önce devlet hastanesine gittim şehir hastaneisne gebelik düşünüyorum 8 aydır olmadi bi muayene olayım diye o zamanlar adetim olmadi ve hamile olabilcegime inanıyordum ama yokmuş. Muayene eden kişi asistandı ve kist filan yok dedi smear testi aldı temiz cıktı kan değerlerim de normaldi. Adet olmayınca bir de özele gideyim iyi bi doktor görsün dedim niye gecikti bu adet 1 senede 3.kez gecikmem bu biri deprem zamanı olmuştu ben stres ve üzüntüden gecikti diye oralikli olmadim birinde de dışım çok ağrıdığı için antibiyotik kullandım o geciktirdi diye düşündüm bu sefer de böyle olunca doktora gitme kararı aldım ve bugün öğrendim ki sol yumurtaligimda 3 cm civarı bi kist varmış. Onu söyleyip emar çekilmeli istedi yarın da emara giricem aşırı stresliyim hiç girmedim daha önce korkuyorum açıkçası. Bugün de bu hormon değerlerim çıkınca internetten araştırarak değerlerimin iyi olmadığını düşündüm saatlerdir ağlıyorum inan. Bugünkü doktor iyi bi doktordu ama olmazsa başka bi doktora daha giderim için rahat etsin diye
1 yıl da iki defa gecikme normal. Fakat 3 ve fazlasını bilemiyorum. Siz emarınızı çekilin sonra farklı bir doktora daha gidip birde tüm sonuçlarınızı ona gösterin. Adetin 3. günü hormon testi yaptırırken amh testide isteyin yumurtalık rezervinize bakılsın. Adet olunca adetin 3. günü vajinal muayaneye girin kaç yumurtanız görünüyor gelişimleri nasıl hepsini öğrenin. Şimdiden stres yapmanızın size hiç bir faydası yok.

Adet sökturmek için kendim de ilaç alabilirmiyim ya da doğal bi yöntemi vae mi bildiğin acaba cnm
Reçete ile alınıyor diye biliyorum. Kistiniz varmış doğal bir yöntemle değil de söktürücü kullanıp adet olmaya çalışısın. Ekstra başka kistler çıkmasın. Doğal yöntemlerinde vücuda tepkilerini bilmiyoruz.

Adet sökturmek için
1 yıl da iki defa gecikme normal. Fakat 3 ve fazlasını bilemiyorum. Siz emarınızı çekilin sonra farklı bir doktora daha gidip birde tüm sonuçlarınızı ona gösterin. Adetin 3. günü hormon testi yaptırırken amh testide isteyin yumurtalık rezervinize bakılsın. Adet olunca adetin 3. günü vajinal muayaneye girin kaç yumurtanız görünüyor gelişimleri nasıl hepsini öğrenin. Şimdiden stres yapmanızın size hiç bir faydası yok.
Teşekkür ederim amg testi isteyeceğim dediginiz gibi ve yumurtaya baktiracagim vajinadan. Bugün kü doktor vajinadan muayene etti ama kist dışında bisey demedi şu kadar yumurtan filan var demedi çok bilgi sahibi de değilim bu konuda sayende aydınlandım teşekkür ederim.

Reçete ile alınıyor diye biliyorum. Kistiniz varmış doğal bir yöntemle değil de söktürücü kullanıp adet olmaya çalışısın. Ekstra başka kistler çıkmasın. Doğal yöntemlerinde vücuda tepkilerini bilmiyoruz.
Söktürücü alayım o zaman teşekkür ederim. Ben haftaya tekrar gideceğim emar sonucumu ve bu değerleri göstermek için o zaman doktora söyleyeceğim. Eğer emar sonucum kötü çıkarsa ve ameliyatlık bi durum gerekirse zaten kabul etmeden başka doktora da görüneceğim

Emar ne için ki kist için mi benim de 6cm olmuş yumurtalık kistim kendi kendine atar dedi geçen gittim küçülmüş 35 ml inmiş ama sizin emar ne için anlamadım rahim filmi mi acaba emar dediği

Canım önce adetini düzene koyman lazım değerlerin o yüzden böyle birde hormon testleri adetin 2. 3. Günü verilir en sağlıklı sonuç için kendini boşa yıpratmışsın kist herkeste olabilecek bir şey onu unut önce adetlerini düzene koy iyi bir doktora git sonra gerisi gelir inşallah FSH yüksek evet yumurta rezervi azlığı ve menopoz habercisi ama doğru tedaviyle düşürülür ve menopoza girme süreni uzatabilirsin Ovulasyon testleriyle yumurtlama zamanını takip et Allahın izniyle herşeyi yoluna koyarsın biz kadınların vucudu makine gibidir çabuk yoluna girer moralini asla bozma stresten uzak dur herşey düzelecektir

Arkadaşlar moralim çok çok bozuk kendimi hiç iyi hissetmiyorum lütfen hormon degerlerinden anlayanlar varsa yardımcı olabilir mi ? Kısaca hikâyemden bahsedeyim. 8 aydır 2.çocuk düşünüyoruz ve hala gebe kalamadım31 yaşındayım. 1.5 ay önce devlet hastanesine gittim muayene için ve smear testi aldılar temiz cıktı ultrasondan da baktı ve normal dedi kist filan yoktu. En son 25 temmuzda adet oldum ve adetim 8 aydır duzensizlesti (bebek düşündüğümüzden beridir). Hala adet olmadigim için bugün özel bi doktora gittim ve 3- 3.5 cm civarında 1 tane kıstım olduğunu sol yumurtalıkta olduğunu söyledi canım çok sıkıldı emar çekinmemi söyledi yarın ilacli emar çekineceğim ondan da ayrı bi korkuyorum o ayrı. Bugün kan değerlerine de bakıldı ve sonuçlar şu şekilde. Öncelikle hormon değerlerinden hiç anlamıyorum ama bugün bu degerler neymiş ne değilmiş diye yaptığım araştırmaya göre fsh değerim çok yüksek. Bu değerlere yorum yapabilecek birileri var mı ne olur yardımcı olun. Çünkü ben değerleri doktora emar sonucu çıkınca göstereceğim ve o sonuç çıkana kadar kendimi yiyip bitiririm muhtemelen.
Ikıncı bi sorum fsh çok yüksek farkındayım (adet olamadim ve kist olmuş bu etkiler mi o değeri) ya da adet olursam değerim düşer mi veya düşme ihtimali var mı bi şekilde ? Kızım kardeş istiyor ve sürekli ağlıyor kardeşi yok diye ben daha 31 yaşındayım erken menapoz filan yazıyor bu fsh değerine göre ben ne yapicam şimdi hiç bilmiyorum 😢😔
Merhaba oncelikle ca125 degeriniz düşük cikmis demekki kist çikolata kisti degil basit bir kist. Muhtemelen de bir sonraki adetle atılır onu kafaniza takmayin önemli birsey degil. Diger kan değerlerinizi de adetin üçüncü günü vermis olmanız lazimdi reglin hemen öncesine cikan degerler sizi bos yere korkutmasin regl olduktan sonra 2 veya üçüncü gun tekrardan gidip kan verin amh degerinize de baktırın. Birde amh degeriniz yazmiyor oda önemli bir belirteç, tum bu kan degerlerini bir kenara birakirsak da doktorunuzun muayene bulguları cok daha önemli amh ,0.1 olup 5 6 yumurtasi gorununen kadınlar oluyor mesela ultrasonda. Fsh degeri biraz yukseldi diye hemen menepoza mi giriyorum diye endiselenmeyin doktorunuz size gerekli açıklamaları yapacaktir ama adet gören her kadinin anne olma ihtimali var kendinizi korkutmayin. Umarım en kısa zamanda hamile kalırsınız 🤲

Emar ne için ki kist için mi benim de 6cm olmuş yumurtalık kistim kendi kendine atar dedi geçen gittim küçülmüş 35 ml inmiş ama sizin emar ne için anlamadım rahim filmi mi acaba emar dediği
Yok rahim filmi değil koldan ilaç verecekler damar yolundan normal emara giricem şu kapalı bi makina var ya zaten çok korkuyorum saat 1 de giricem bugün. Bende anlam veremedim neden istediğini bilsem kabul etmezdim ben böyle bisey olduğunu bilmiyordum özel olduğu için parasını hemen ödedik emarin. Kist için emara giricem ama başka birşeylerden mi şüphelendi ve bana söylemedi bilemiyorum tek 1 tane 3 cm sol yumurtalıkta kist var dedi başka bisey demedi. Normalde daha çok myom ve kisti olanlar emara giriyormuş ve büyük boyutta olanlar. Bende çok şaşkınım

Merhaba oncelikle ca125 degeriniz düşük cikmis demekki kist çikolata kisti degil basit bir kist. Muhtemelen de bir sonraki adetle atılır onu kafaniza takmayin önemli birsey degil. Diger kan değerlerinizi de adetin üçüncü günü vermis olmanız lazimdi reglin hemen öncesine cikan degerler sizi bos yere korkutmasin regl olduktan sonra 2 veya üçüncü gun tekrardan gidip kan verin amh degerinize de baktırın. Birde amh degeriniz yazmiyor oda önemli bir belirteç, tum bu kan degerlerini bir kenara birakirsak da doktorunuzun muayene bulguları cok daha önemli amh ,0.1 olup 5 6 yumurtasi gorununen kadınlar oluyor mesela ultrasonda. Fsh degeri biraz yukseldi diye hemen menepoza mi giriyorum diye endiselenmeyin doktorunuz size gerekli açıklamaları yapacaktir ama adet gören her kadinin anne olma ihtimali var kendinizi korkutmayin. Umarım en kısa zamanda hamile kalırsınız 🤲
Çok teşekkür ederim yorumunuz içimi ferahlattı dünden beri ağlıyorum ve sabaha kadar uyuyamadim sanirim bi 7-8 kere uykum bolundu düşünmekten kendimi kaybettim umarım dediginiz gibi olur. Bu konuya hakimsiniz sanırım kistte basit bi kistte adet ile atılacaksa için rahatlamış olacak ama kistten ziyade en çok değerlere kafamı taktım. Fakat adet olamadığım için en son 25 temmuzda olmuştum doktor dün yaptırdı bu tahlilleri ve herkes adetin 2 veya 3.gününde yapıldığını söylüyor sizde o şekilde yazmışsınız belki o değerler adetliyken değişir ki insallah öyle olur. Amh değeri vs hiç bahsetmedi doktor ondan yumurtalardan da bahsetmedi şu kadar yumurta var veya yok gibisinden sadece önce şu kisti bi halledelim dedi (yani kiste odaklandı sanirim) gebe kalmaya engel mi hocam dedim yok dedi. Peki adet ondan mi olamıyorum dedim evet etkiler dedi

Canım çok saol gerçekten insallah her şey yoluna girer. Ailemde hiç kimsede erken menapoz yok ve çocuğu olmayan da yok babaannemin 7 anneannemin 6 çocuğu var dayılarımın teyzelerimin amcalarımın halalarımın kendi annemin kayınvalidenin yani akla gelebilecek hiç kimsede bir sorun yok ve hepsinin dolu dolu çocuğu var. Çok şaşırdım ben böyle olmasına ama 8 ay geçtiği içinde kesin bisey var çünkü bi türlü hamile kalamadım diyoedim. Bu arada benim 1 kızım var çok şükür hiç çocuksuz değilim ama o da bizde artık ikinci çocuğu çok istiyorduk mesela kızım hemen olmuştu korunmayı bıraktığımız ay bu boyle olunca anlam veremedim her ay beklemekten biktigim icin doktora gideyim dedim en son da adetim cok gecikince kendimi doktorda buldum. Regl olursam eger kan vericem tekrardan belki degerlerim farklilasir bi umut. Herkes reglken kan verilmesi lazım hormon testi için yazmış ama doktor neden dün benden istedi hemen bilmiyorum regl değilken. Özel olduğu için ücret ödedim az bisey de değil bi de emar istedi ona da ödedim yeter ki saflığın yerinde olsun sıkıntı değil ama sanki biraz anlamsız bi zamanda istemiş gibi geldi bana doktor bunlari. Adetini düzene nasıl sokabilirim acaba bilgin var mi bu konuda cnm acaba ? Ilaç kullanmam lazım sanırım doktor direk kiste odaklandığı için adet söktürücü filan da yazmadı bana hiç bahsetmedi bile

Yok rahim filmi değil koldan ilaç verecekler damar yolundan normal emara giricem şu kapalı bi makina var ya zaten çok korkuyorum saat 1 de giricem bugün. Bende anlam veremedim neden istediğini bilsem kabul etmezdim ben böyle bisey olduğunu bilmiyordum özel olduğu için parasını hemen ödedik emarin. Kist için emara giricem ama başka birşeylerden mi şüphelendi ve bana söylemedi bilemiyorum tek 1 tane 3 cm sol yumurtalıkta kist var dedi başka bisey demedi. Normalde daha çok myom ve kisti olanlar emara giriyormuş ve büyük boyutta olanlar. Bende çok şaşkınım
Sonucu yazarsanız sevinirim neden istediğini ve ne çıktığını canınızı sıkmayın balık yağı kullanın birde o da yumurtalıklara çok iyi geliyormuş

Sonucu yazarsanız sevinirim neden istediğini ve ne çıktığını canınızı sıkmayın balık yağı kullanın birde o da yumurtalıklara çok iyi geliyormuş
Teşekkür ederim balık yağını bi araştırayım. Tabi yazarım biraz önce eve geldim emar dan çıkıp. Sonuç ne cikicak bilmiyodum haftaya çarşamba perşembe gibi sonucumu göstericem salı gibi çıkarmış. Dünden beridir çok fazla strese girdim ama evde eşimi ve kızımı da çok etkiliyorum özellikle kızıma bunu yapmaya hakkım hiç yok. Umarım herşey yoluna girer 😔

Teşekkür ederim balık yağını bi araştırayım. Tabi yazarım biraz önce eve geldim emar dan çıkıp. Sonuç ne cikicak bilmiyodum haftaya çarşamba perşembe gibi sonucumu göstericem salı gibi çıkarmış. Dünden beridir çok fazla strese girdim ama evde eşimi ve kızımı da çok etkiliyorum özellikle kızıma bunu yapmaya hakkım hiç yok. Umarım herşey yoluna girer 😔
Rabbim ol derse olur sabırla umutla bekliyoruz ben rezervimin düşük olduğunu öğrendiğim de 3 gün ağlamıştım 2 ay hiç evden çıkmadım baktım böyle hicbidey değişmiyor Allah a yöneldim başka doktora gittim şimdi femera verdi yumurtalıklarım biraz daha iyiymiş 4 folukul gozukuyordu şimdi 6 olmuş bu ay bekliyorum bakalım

Rabbim ol derse olur sabırla umutla bekliyoruz ben rezervimin düşük olduğunu öğrendiğim de 3 gün ağlamıştım 2 ay hiç evden çıkmadım baktım böyle hicbidey değişmiyor Allah a yöneldim başka doktora gittim şimdi femera verdi yumurtalıklarım biraz daha iyiymiş 4 folukul gozukuyordu şimdi 6 olmuş bu ay bekliyorum bakalım
Inşallah nasip olur sizede banada isteyen herkese. Terimlerin ne anlama geldiğini bile bilmiyorum inanın insan başına gelince araştıra araştıra bişeyleri öğreniyor. Allah büyüktür diyorum keşke bi çözümü olsaydı bu durumun. Düne kadar çocuğum olacak diye sabırla bekliyordum 8 aydır dün dünyam başıma yıkıldı desem yeridir. 2 değerim çok çok yüksek Allah herkesin yardımcısı olsun ol derse olur dediginiz gibi olmayacaksada ne yaparsam yapayım olmaz bunun bilincinde biriyim fakat yine de insan kendini yıpratıyor 😔 Dua etmekten başka çarem yok

Merhaba dün akşam ki bahsettiğim tsh konusu bugün gittiğim hastanede ki doktor şuan ki yeni değerlerime baktı bi sorun yok dedi sadece vitaminle ilgili ilaç ve iğne verdi b12 eksikmiş sağlık ocağı yanlış hatalı sonuç çıkartabilir dedi.

Back
X