Morale çok ihtiyacım var

Mrs_turta

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2015
78
26
18
58 ile hamile kaldım 80 ile doğuma girdim sezeryan oldum. Doğumdan sonra 73 tüm şimdi oğlum 4 aylık ve ben 76 yım hayatımın hiç bir döneminde bu cüssede olmadım onlarca ayakkabım vardır ayakkabılarımın biri bile olmuyor alyansımı hala takamadım . Millet nasıl kilo veriyor gıptayla bakıyorum artık.diyet yapma riskine giremedim çünkü ilk altı ay zayıflama amaçlı diyet önermiyorlar.Tatlıyı kestim zaten abartı bişey yediğimi düşünmyordum ama kilolar kaldı böyle çok korkuyorum... bolca su içiyorum 6. Ayda diyetisyene gideceğim süt çayı, malt, rezenesi, damlası, lactamili bi ton şey içiyorum acaba içtiklerimden mi kaynaklanıyor? Emzirebildiğim kadar emzirmek istiyorum iki yıl bu halde mi kalacağım incecik kızdım iğrenç hissediyorum kendimi bu durumda olupta birden kilo vermeye başlayan oldu mu hiç?

Öncelikle sakin ol ,yeni anne olmuşsun. Bnm bebeğim 19 aylık hala emziriyorm ve hiç özel çay falan içmiyorm. İlk zamanlarda dut kurusu kaynatıp içtim,çok etkili. Aslında bol su içip,yetrli uyuyunca ve stres yoğun olmayınca süt sorunu olmuyor. İçtiklerini azaltmayı deneyebilirsin.

Bu içtiklerimi kessem sütüm azalacak gibi geliyor belki psikolojik ama içmeyince etkiliyor beni ne kadar süre içilir bilmiyorum bu kadar çok içmeyede öyle çok aşırı sayılmaz süt zaten tek mememi emmek istemiyor onu sadece sağıyorum oyüzden onda sütte azaldı . Bazen çok karamsar oluyorum

Ama bu ruh hali tabi ki sütünü etkiler ,biraz rahat olmaya çalış.
En azından bu kadar çok yöntemi aynı anda yapma
Tek tarafı emmemesi de ilginçmiş bilemedim. Bebeğin birazbüyüsün verirsin inşallah
Şuan böyle olması çok normal

Tek tarafı birden bıraktı emmiyor çiğniyorr neden bilmiyorum mecbur sağıyorum ama oda bebek gibi olmuyor azaldı süt. Teşekkür ederim inşallah

Dur daha yeni doğum yapmışsın. Evet diyet yapma 6 ay ama karbonhidrat bulgur bulamaç yerine süt olsun diye bol sıvı ve yeşillik tüket. Tabiki karbonhidrat bulgur tarzı şeylerde yiceksin ama fazla yeme.
Tatlıyı yememeye çalış ama ben kesemiyorum çok canım çekiyo emzirdikten sonra :)
Hareket edersen bide 76 dan 70 düşersin. Sonrada diyetisyen tamam.
Sakın kilo vericem diye aç kalıp çocuğun rızkına mani olma. Annesin sen kilo milo geçici şeyler elbet vereceksin hele bi 6 aylık olsun beben

Malt içeceklerinin çok kalorili oldugunu duymuştum.Sütü arttırıyor fakat besin değerine etkisi olmuyormuş. İcme bence.
Su ictiğini yazmışsın devam etmelisin. 9 ayda aldıgımiz kilolar ne yazik ki bir kaç ayda gitmiyor. 18 kilo almiştım ben de, 13 aylık kızım var ve 3 kilom kaldı eski kiloma dönmem için.
Hiç diyet yapmadım, çok emmek istiyor kiloların gidişini biraz da buna baģlıyorum.

Gaz olur diye bulgur falan yemiyorum zaten de nerde hata yapıyorum bilmiyorum çok aşırıda yediğim söylenemez sigarayı bırakmıştım hamilelikten önce çok zordu benim için kendimi sigarayı bırakmışım tatlı neki diye gaza getiriyorum ve evet gözüm düşüyor benimde :) anormal değilim yani çünkü doğurup 3-5 ay sonra zayıf olanlara okadar gıpta ile bakıyorum kş bende işler normal olmadı diye üzülüyorum

Benim ya beklentim yüksekti bilmediğimden yada etrafımdaki herkes hemen eridi kendi durumum anormal geliyor... Ama ben emzirmenin çok artısını göremedim sanki bir de kilo verince ayakkabılar oluyor mu yoksa büyğdü mü ayakşarım

O bünye meselesi. Benim arkadaşımın yediğini ben yesem 30 kilo alırdım o 10 kilo aldı doğumdan 1 ay sonrada hepsi gitti. Oda vermemek için çok uğraştı ama verdi :)
Biz gibi normallerde 1 senede verirz kiloları. Vermeliyizde zaten yerleşmemeli o kilolar. Bende 20 kilo aldım 4 kilo kaldı 3 te önceden 7 kilo vermem lazım 9 aylık bebeğim. Ama acelem yok işe başlayınca veririm diyorum:)

Ödemi atamamışsın ozaman daha. Kaç aylık bebeğin bol su iç idrar a çıktıkca ödemi atarsın

Ödemi atamamışsın ozaman daha. Kaç aylık bebeğin bol su iç idrar a çıktıkca ödemi atarsın

4 ay 10 gün oldu hiç bir ayakkabım olmuyor çok içiyorum aslında suyu acaba ayaklarım mı büyüdü diye düşündüm ... ilginç olan doğumdan 20 gün sonra tüm şişlikler inince özlemişim topuklularımı diye giymiştim olmuştu sonra bi daha olmadı olması ne mümkün ayağımı sokamıyorum ödem kalır mı bu zamana:/

Ayakların büyümemiştir tabikide.
Çok yağli, kalorili, tatlı şeyler yeme. Dedigim gibi 9 ayda aldın sen bu kiloları. 4 ayda eski haline dönmen bi senin için degil, çoğu kişi için imkansız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…