Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Aslinda gecen hafta cuma basladim ama hafta sonu menulerim biraz zamansizdi ama kacamak yapmadim oyuzden pazartesiden itibaren yazicam,

PAZARTESI
SABAH

1 dilim ekmek,peynir,domates,biber

ÖGLEN
Pirasali yumurta(2 yumurta ile),salata,yogurt

AKSAM
tavuk sis,salata,ayran

gece 12 den once yatmiyorum, aksam yemegiyle yatis saatim arasinda nerdeyse 5 saat var.bu arada 1 bardak yarim sut yari su ile yapilmis sekersiz türk kahvesi

SALI
SABAH
1 dilim ekmek,peynir,1 bardak sut,5 cilek

ÖGLEN
salata,ayran(disardaydim)

AKSAM
somon baligi,salata

ara;10 findik,2 kurukayisi,turk kahvesi

CARSAMBA
SABAH
2 yumurta,domates,biber,4 zeytin,peynir

ÖGLEN
firinda kabakli mucver(unsuz ve 2 yumurtali),salata yogurt

AKSAM
pirasa corbasi,salata yogurt

ara; Türk kahvesi ve tarcinli cevizli yogurt

bende diyodumm safiş nerlerde diye .. çok çalışşıyon safişim :KK1:

afiyet olsun canim menün herzamanki gibi süper :KK34:

iyiyim safişim sağolasın koştuyorum işte kurs, ev ,çocuklar ,herüf vede sohbetler arasında :KK9:

ben buradayım ablam yaaa valla sorma nasıl yoğun işlerim inan tahmin edemezsin normal mesai saatlerim yetmiyor şirkette de kalmak istemiyorum dolayısı ile evden de devam ediyorum işlere....

valla yemek yapmak bu kadar yoğunlukta işkence olmaya başladı bana....
malum hem eşim hemde ben öğle yemeğini evden getiriyoruz üzerine birde akşam yemeği eklenince
her akşam bir yemek pişirme olayı.... Aslında bazen diyorum yardımcı kadına söylesem de yemekleri de omu yapsa
sonra vazgeçiyorum... amaaannnn ya elinin ayarı yoksa tuzlu yağlı yaparsa.... Malum herkesin eli bir değil....

öyle işte ablam yaaa.... yoğun yoğun yoğun nereye kadar....

biraz önce eşimden güzel bir mesaj attım sanırım bu hafta sonu dinleneceğim :KK23: :KK23: :KK23:
Malum cuma gecesi için harika bir organizasyon yapmış sevgili kocam çocuğu kayınvalideyue bırakıp tüyücez hafta sonu için :KK34:

Montig ablam sen geldin bilirsin.... haftasonu sapancada göle nazır yerlerde geçireceğiz tatilimizi bir aksilik çıkmazsa tabii...

seninde benden aşağı kalır yanın yok abla yoğunlukta maşallah diyorum
havalarda bir güzel gidiyor ki hep dışarılarda durası var insanın....
elimdeki işleri hafifleteyimde öğleden sonra verandaya çıkıp bir kahve içip kendimi dinlendirmem gerek.... şımartmalı azıcık demi

ablam ya bu arada senin tahliller ne oldu? Geçen seferde sordum ama cevap yazdıysan da inan görmedim kusuruma bakmayasın... Biopsi durumu nedir? Herşey yolunda mı?

Merhaba arkadaslar biliyorum cok uzun zaman oldu yazmayali ama sizi hep takip ettim her sayfayi okuyordum.Kendimde bir turlu o azmi,o istegi bulamamistim:KK50:.Yeni arkadaslar gelmis hepiniz hosgeldiniz:KK34: kendimden kisaca bahsedeyim size yasim 28,evliyim,2 dunyalar tatlisi evladim var,eski bir monticiyim:KK1::KK1:.kilom konusuna gelince boy 170 kilo 77 oldu malesef:KK37:.gecen hafta cuma gununden beri bende tekrar basladim:21::21::21: hic kacamak yapmadim:KK8: insallah oyle devam eder:KK1:.aebenim canim hep aklinda oldugumu biliyorum,emin ol sende hep aklimdasin canim:KK19:ilgin icin tekrar tesekkurler.Safis,zilim,banu,naz ,montig abla hepiniz sizler nasilsiniz.Nazlim gule gule buyut pasayi canim :nazar:masallah cok tatli.

SAFISSSSSSSSSSSSS nasilsin canim :KK16:

aman efendim amaaannnnn kimler gelmiş kimler
canım canım canımmmmmmmmmmmmmmmm hoş geldin balım nasılsınnnnnnn
ben iyiyim şükür tilki misali gördüğün gibi yine buralardaym işte gülüm yaaa.....
sende de durumlar pek iç açıcı değil desene aynı ben :KK34:

ama biliyorsun ki biz burada motive oldukça gidiyor kilolar
aeben ablaya ne kadar teşekkür etsek azdır

diyetisyene gitsek dünya para öder kasardık.... burada hem sağlıklı besleniyoruz sayesinde hemde arkadaşlık kurup yeni insanlar katıyoruz hayatımıza
bence menülerini gün gün yaz tatlım öyle uzaktan uzaktan okuma misafir gibi :KK1:

:KK16: :KK16: :KK16: :KK16:

bu arada cuma günü adını ekliyeyim mi listeye güzelim ?

montiggggggggg ablammm benim vaziyeti biliyon pizza,doner,makarna icinde yasiyorum.birde gece gec yemek yiyen koca faktörum var aldim basimi gidiyordum valla:KK50::KK50: bu vaziyete dur demem lazim artik.:nazar::nazar::nazar::nazar:Senin azmine hayranimm canimmmm:KK9::KK9::KK9::KK9: valla cok özlemisim yazmayi:KK1:

sagol tatlım darısı başına insallh..ayrıca çok haklısın, öyle bir sektörde çalışınca ister istemez yumuluyor insan.:KK9:eh bir de gece yeme faktörü varsa eyvah ki eyvah..ama bozma moralini..bıkmışsındır nasıl olsa fas food tan:KK34:hevesini kaçamaklara saklarsın. tekrar hoş geldin canım:KK19:

Son düzenleme:
ekle safisim belki adimi görunce insafa gelir kacamak yapmam:KK1::KK1::KK1::KK37:

belki değil canım belkisiz insafa gelirsin
bak bende buradayım eskisi gibi nazlımda burada

kıııızzzz bak hele istersen kapışalım ha ne dersin :KK53: :KK53: :KK53:

iyi gaza getiririm ben seni :KK34: :KK34:

cuma gününden itibaren kilo bildirimi yapar ve haftaya cumaya sonuçlara göre hareket ederiz kapiş :KK34:

SALI
SABAH
1 dilim ekmek,peynir,1 bardak sut,5 cilek

ÖGLEN
salata,ayran(disardaydim)

AKSAM
somon baligi,salata

ara;10 findik,2 kurukayisi,turk kahvesi

CARSAMBA
SABAH
2 yumurta,domates,biber,4 zeytin,peynir

ÖGLEN
firinda kabakli mucver(unsuz ve 2 yumurtali),salata yogurt

AKSAM
pirasa corbasi,salata yogurt

ara; Türk kahvesi ve tarcinli cevizli yogurt

belki değil canım belkisiz insafa gelirsin
bak bende buradayım eskisi gibi nazlımda burada

kıııızzzz bak hele istersen kapışalım ha ne dersin :KK53: :KK53: :KK53:

iyi gaza getiririm ben seni :KK34: :KK34:

cuma gününden itibaren kilo bildirimi yapar ve haftaya cumaya sonuçlara göre hareket ederiz kapiş :KK34:

Tatlımcım şu kabaklı mücveri nasıl yapıyon bir anlatıver, çok makbule geçer valla:KK16:

ben buradayım ablam yaaa valla sorma nasıl yoğun işlerim inan tahmin edemezsin normal mesai saatlerim yetmiyor şirkette de kalmak istemiyorum dolayısı ile evden de devam ediyorum işlere....

valla yemek yapmak bu kadar yoğunlukta işkence olmaya başladı bana....
malum hem eşim hemde ben öğle yemeğini evden getiriyoruz üzerine birde akşam yemeği eklenince
her akşam bir yemek pişirme olayı.... Aslında bazen diyorum yardımcı kadına söylesem de yemekleri de omu yapsa
sonra vazgeçiyorum... amaaannnn ya elinin ayarı yoksa tuzlu yağlı yaparsa.... Malum herkesin eli bir değil....

öyle işte ablam yaaa.... yoğun yoğun yoğun nereye kadar....

biraz önce eşimden güzel bir mesaj attım sanırım bu hafta sonu dinleneceğim :KK23: :KK23: :KK23:
Malum cuma gecesi için harika bir organizasyon yapmış sevgili kocam çocuğu kayınvalideyue bırakıp tüyücez hafta sonu için :KK34:

Montig ablam sen geldin bilirsin.... haftasonu sapancada göle nazır yerlerde geçireceğiz tatilimizi bir aksilik çıkmazsa tabii...

seninde benden aşağı kalır yanın yok abla yoğunlukta maşallah diyorum
havalarda bir güzel gidiyor ki hep dışarılarda durası var insanın....
elimdeki işleri hafifleteyimde öğleden sonra verandaya çıkıp bir kahve içip kendimi dinlendirmem gerek.... şımartmalı azıcık demi

ablam ya bu arada senin tahliller ne oldu? Geçen seferde sordum ama cevap yazdıysan da inan görmedim kusuruma bakmayasın... Biopsi durumu nedir? Herşey yolunda mı?

aman efendim amaaannnnn kimler gelmiş kimler
canım canım canımmmmmmmmmmmmmmmm hoş geldin balım nasılsınnnnnnn
ben iyiyim şükür tilki misali gördüğün gibi yine buralardaym işte gülüm yaaa.....
sende de durumlar pek iç açıcı değil desene aynı ben :KK34:

ama biliyorsun ki biz burada motive oldukça gidiyor kilolar
aeben ablaya ne kadar teşekkür etsek azdır

diyetisyene gitsek dünya para öder kasardık.... burada hem sağlıklı besleniyoruz sayesinde hemde arkadaşlık kurup yeni insanlar katıyoruz hayatımıza
bence menülerini gün gün yaz tatlım öyle uzaktan uzaktan okuma misafir gibi :KK1:

:KK16: :KK16: :KK16: :KK16:

bu arada cuma günü adını ekliyeyim mi listeye güzelim ?

Ay çok güzelll..inşallah hava da iyi olur çok iyi bir karar sapanca valla..benim için de geziver tatlım..şimdiden iyi tatiller:KK16:

Son düzenleme:
Ay çok güzelll..inşallah hava da iyi olur çok iyi bir karar sapanca valla..benim için de geziver tatlım..şimdiden iyi tatiller:KK16:

teşekkür ederim ablammm seve seve gezerim...
gerçi bizim amacımız karı-koca baş başa kalıp ikinci balayı yapmak ama :KK23: :KK23: :KK23: :KK17: :KK17: :KK17:

tabii bu arada sen benim muzurluklarımı pek bilmezsin ablam. +18 muhabbetim çok olur benim sakın yanlış anlama....
Biraz dobra ve açık bir kadınımdır da ben üzerinize afiyet.... pat pat konuşurum kırmadan incitmeden ama

aeben ablam iyi bilir :KK1: :KK1: :KK1:

ayyyy birden çiçekli don muhabbeti geldi aklıma.... aeben ablam anladın sen onu :KK34:

valla montig ablam daha öncede söyledim ve dediğim lafta kalmaz şekerim her zaman beklerim buyur gel illa bir program bir organizasyon bekleme yani benimle yüz yüze gelen arkadaşlarım var burada onlara sorabilirsin....

Baktın istanbulun havasından çok sıkıldın atla gel 1 saatlik yol sana enfes bir hafta sonu yaşatacağımdan şüphen olmasın :KK34:

Selamlar herkese,

Sayfalar ne çabuk ilerliyor, herkes bir gayret içinde, ne güzel... Bana gelince, gerçekten kaçamak yapmıyorum ama bir gram dahi veremiyorum. Hele bu hafta kilo alma eğiliminde vücudum. Regli olana kadar dayanacağım bakalım. Sonra eminim gidecek kilolar.

Dünkü menüm şöyle:

Sabah

2 yumurtalı omlet, domates

Öğle

Yemekten 30 dakika önce meyve
Döner, ayran

Ara
5 fındık, 1 ceviz, 2 kuru kayısı, 1 kuru incir

Akşam
yumurtalı pazı kavurması
tavuk sote
yoğurt

montig ablaa hep sorayım diyorum unutuyorum amaaa
sennn bu bürüksel lahanasını naısl yapıyorsun

teşekkür ederim ablammm seve seve gezerim...
gerçi bizim amacımız karı-koca baş başa kalıp ikinci balayı yapmak ama :KK23: :KK23: :KK23: :KK17: :KK17: :KK17:

tabii bu arada sen benim muzurluklarımı pek bilmezsin ablam. +18 muhabbetim çok olur benim sakın yanlış anlama....
Biraz dobra ve açık bir kadınımdır da ben üzerinize afiyet.... pat pat konuşurum kırmadan incitmeden ama

aeben ablam iyi bilir :KK1: :KK1: :KK1:

ayyyy birden çiçekli don muhabbeti geldi aklıma.... aeben ablam anladın sen onu :KK34:

valla montig ablam daha öncede söyledim ve dediğim lafta kalmaz şekerim her zaman beklerim buyur gel illa bir program bir organizasyon bekleme yani benimle yüz yüze gelen arkadaşlarım var burada onlara sorabilirsin....

Baktın istanbulun havasından çok sıkıldın atla gel 1 saatlik yol sana enfes bir hafta sonu yaşatacağımdan şüphen olmasın :KK34:

kıs mücver olayını sana mı yazmışım, kafa dumurrr:KK9:sen biliyorsan tarif ediver elin değmişken çok makbule geçer. geçen, emoş diye arkadaşım var o yapmıştı tam mücver ama az yagda kızaranından. kaçamak olsun diye deep freze kaldırmıştım. kaçamak günü yiyeyim istedim (aslında yaglı şeyleri hiç sevmem, mücvere de bayılmam yani:KK9:) tezgahın üzerine koydumdu gözülsün diye. benim yaramaz kedoşlar, hiç huyları olmadıgı halde tezgaha çık ve mücverleri tortop et:KK53: çöpe gitti tabi ama içimde de ukde kaldı yiyemediğim. şimdi unsuz olanın görünce atladım hemen tarif tarif diye. naparsın diyet işte..normalde yüzüne bakmam ama şimdi canım çekti işte:KK34: şakalarının bence hiç mahsuru yok , kafana göre takıl..:KK34:sapancaya geldiğimde seni mutlaka önceden haberdar edeceğim tatlım. hiç belli olmaz atlar arabaya çalarım kapını..davetin içinde çoookkk teşekkür ederim:KK19:

Son düzenleme:
montig ablaa hep sorayım diyorum unutuyorum amaaa
sennn bu bürüksel lahanasını naısl yapıyorsun

banucum ben birkaç çeşidini yapıyorum tarif edeyim..önce haşlıyor, bir kaba alıyorum. yiyecegim zaman ya sarmısak sike 1 tatlı kaşıgı z.yag karıştırıp üzerine döküyorum. veya sarmısaklı yogurt kırmızı biber yapıyorum yine üzerine..bazen çok canım karbon istediğinde brükselleri ortadan ikiye bölüp (haşlanmış) fırın tepsisine diziyorum. üzerine 3 kaşık yulaf unu biraz sütü muhallebi kıvamında pişirip döküyor, en üste rende kaşar ve k. biber serpip üzeri kızarana kadar fırınlıyorum. veya pro lu yemeklerin yanında yiyeceksem haşlanmış brükselleri (mutlaka haşla canım gaz yapar yoksa, suyu da dök) domates rendesi veya püresiyle kısık ateşte pişiriken içine 1 adet tavuk bulyonu koyuyorum. içine bazen mantar sivribiber vs. de ekleyip, kısık ateşte soteliyorum (yani arasıra karıştırıp, kapagını kapalı tutuyorum..etlere çok yakışıyor:KK34:sen hangini seversen:KK19:

Son düzenleme:
banucum ben birkaç çeşidini yapıyorum tarif edeyim..önce haşlıyor, bir kaba alıyorum. yiyecegim zaman ya sarmısak sike 1 tatlı kaşıgı z.yag karıştırıp üzerine döküyorum. veya sarmısaklı yogurt kırmızı biber yapıyorum yine üzerine..bazen çok canım karbon istediğinde brükselleri ortadan ikiye bölüp (haşlanmış) fırın tepsisine diziyorum. üzerine 3 kaşık yulaf unu biraz sütü muhallebi kıvamında pişirip döküyor, en üste rende kaşar ve k. biber serpip üzeri kızarana kadar fırınlıyorum. veya pro lu yemeklerin yanında yiyeceksem haşlanmış brükselleri (mutlaka haşla canım gaz yapar yoksa, suyu da dök) domates rendesi veya püresiyle kısık ateşte pişiriken içine 1 adet tavuk bulyonu koyuyorum. içine bazen mantar sivribiber vs. de ekleyip, kısık ateşte soteliyorum (yani arasıra karıştırıp, kapagını kapalı tutuyorum..etlere çok yakışıyor:KK34:sen hangini seversen:KK19:

süper tarifler saol ablacım, eve gidiyorumd olabı açıp görüyorum
montig ablaya sorayımd iyorum unutuyorum 3-4 gündür.:))

domatesli ve mantarlı , kaşarlı hespini :KK16::KK16::KK16:deniycem

Ben bu öğlen için bol soğanla sotelenmis ispanak ve sarimsakli yoğurt yiyorum .ara ogün vs yada bunu yanina yiyebilecekleri nelerdir.bundan ne kadar sonra kuruyemiş diyebilirim ve kuruyemiş ogün olarak mi .kayisi kompostosu yapsam yemeğin yanina yenirmiş odami ayri olacak

Ben bu öğlen için bol soğanla sotelenmis ispanak ve sarimsakli yoğurt yiyorum .ara ogün vs yada bunu yanina yiyebilecekleri nelerdir.bundan ne kadar sonra kuruyemiş diyebilirim ve kuruyemiş ogün olarak mi .kayisi kompostosu yapsam yemeğin yanina yenirmiş odami ayri olacak

şekercim neyle ne yenip yenmeyecegini ben bu sabah yine monti incelikleri olarak bir kez daha ekledim sayfaya. neden okunmaz anlamam...bu eklenen şeyler sizler için, biz biliyoruz zaten..ben bilmediklerimizi toparlayıp yayınladım yine.. neyse yine de yanıt vermeye çalışayım...meyve öğünlerden ayrı yeniyor her daim ( çilek, gibi kabuksuz yaz meyveleri hariç) ya yemekten yarım saat önce veya yemek sonrası en az 3 saat sonra yiyeceksin.. 2 porsiyonu geçmeyecek günlük meyve. sabah ekmek yemediysen soganlı ıspanagının yanına. tb ekmek yiyebilirdin..inşallah bol soganlı olup, bol yaglı değildir.. k.yemişi ya ögün olarak yogurtla kuru meyveyle yiyebilirsin 1 avuç kadar..veya öğle sonrası ara ögün yapabilirsin dah az olarak.. gerisini de bir zahmet sen okuyuver tatlım..

Son düzenleme:
Tatlımcım şu kabaklı mücveri nasıl yapıyon bir anlatıver, çok makbule geçer valla:KK16:

montig abla kusura bakma cikmistim msj yeni gordum.ben normalde mucver yapinca icine kabak,patates,havuc,kurusogan,yumurta,un karabiber ve pulbiber koyuyorum ve tavada yagda kizartiyorum.Eeee simdi diyette olunca mecbur sadece kabak,kurusogan,yumurta,tuz,karabiber,pulbiber koydum icine.ama bugun icine 2 kasik yogurtta koydum normalde peyaz peynirde ufaliyorum icine.bu malzemeleri harmanlayip tepsiye yagli kagidin ustune döktum firina verdim canim:KK34::KK34:üstu ve alti iyice kizarana kadar pisirdim.Ehhh fenada olmadi ama tabi tavadakinin yerini tutmuyor:KK52::KK52:

kıs mücver olayını sana mı yazmışım, kafa dumurrr:KK9:sen biliyorsan tarif ediver elin değmişken çok makbule geçer. geçen, emoş diye arkadaşım var o yapmıştı tam mücver ama az yagda kızaranından. kaçamak olsun diye deep freze kaldırmıştım. kaçamak günü yiyeyim istedim (aslında yaglı şeyleri hiç sevmem, mücvere de bayılmam yani:KK9:) tezgahın üzerine koydumdu gözülsün diye. benim yaramaz kedoşlar, hiç huyları olmadıgı halde tezgaha çık ve mücverleri tortop et:KK53: çöpe gitti tabi ama içimde de ukde kaldı yiyemediğim. şimdi unsuz olanın görünce atladım hemen tarif tarif diye. naparsın diyet işte..normalde yüzüne bakmam ama şimdi canım çekti işte:KK34: şakalarının bence hiç mahsuru yok , kafana göre takıl..:KK34:sapancaya geldiğimde seni mutlaka önceden haberdar edeceğim tatlım. hiç belli olmaz atlar arabaya çalarım kapını..davetin içinde çoookkk teşekkür ederim:KK19:

heee ya ablaa bana yazmışsın :KK1:
valla hep öyleyiz be ablam gün içerisinde leylaaaaa :KK34: :KK34:

heee veririm tabii kabak mücveri tarifi ablam yaa..... ben pek severim mücveri salata ve ayranla harika gidiyor.... doyurucuda üstelik

4 kabak içi
Baharatlar (tuz, karabiber, pul biber vs)
Maydanoz
Taze soğan
Taze nane
Kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı lor peyniri

Öncelikle kabak içlerini veya kabakları robotta çektirin. Çektirdikten sonra, suyunu sıkarak bir tabağa alın. Başka bir kapta iki yumurtayı karıştırın. İçerisine baharatları, kabartma tozunu, kıyılmış maydanoz, nane ve taze yeşil soğanı ekleyin. Daha sonra lor peynirini ekleyin ve karıştırın. Bir müddet karıştırdıktan sonra, suyunu çeken kabağı karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Bir kek kalıbına yağlı kağıt veya küçük kek kağıtları koyun. Kağıtların içerisine hazırladığınız harçtan kaşık yardımıyla doldurun ve 190 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika kadar pişirin. Hepsi bu kadar :)

abla yaaa gitmiş senin mücver.... Sende kaç tane kedi var apla.... zor olmuyormu kedi ile yaşamak kılıydı tüyüydü derken....
ben kızımdan dolayı cesaret edemiyorum evde hayvana ama bahçede olabilir tabii... az daha büyüsün bizim kızda...

şakalarımın mahsuru yoksa sende bendensin abla :KK34: :KK34: :KK16: :KK16: :KK16:

malum her bünye kaldıramaz :KK17: :KK17:

evet evet bir dahaki sapanca gezisinde muhakkak haberleşelim
sana hiç bilmediğin yerler gösterir keşife çıkarırım hmmmmmm her hafta gelmek istersin :KK1:

hatta gelip buraya yerleşmek.... Geneli öyle oluyorda... :KK34:

X