Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

bugünkü menümde şu şekilde olacak

sabah
3 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates
salatalık

öğlen
kıymalı yumurta
yoğurt

ara
1 adet portakal

akşam
1 avuç çiğ fındık
1 kutu süt

:KK19::KK16:önce şu şişlik gitsin diye yazmışsın banum..karabugday zaten bu tür şişlikler için..zehir değil ki..denesene şunu hiç değilse 2 ögün yaf ne korkuyon..bugday işte:26:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: ay abla çok güldüm yaahuuu
ama daha çöok şişirmezmiii ?
şimdi bird eyeni başladımya montiyeee bitaz devam edeyim. bişiy karıştırmadann:26::26:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9: ay abla çok güldüm yaahuuu
ama daha çöok şişirmezmiii ?
şimdi bird eyeni başladımya montiyeee bitaz devam edeyim. bişiy karıştırmadann:26::26:

Bende sana güldüm valla:KK9: kara bugdayı ekmek gibi düşün banucum. 2,- 2,5 kaşıgı 1 dilim ekmek sayarsan..ve günlük 6 kaşık yersen (2 ögün) akşamıda salata ve az meyve ile geçiştirirsen niye kilo alasın ki? hem montiye ters düşen yanı neresi anlamadım:26:sen zaten bir dolu k.yemiş ve kuru meyve yiyon be tatlım, ekmek de cabası..niye şişesin ki..vücudunda gerçekten ödem varsa atasın gider. yok değilse eski kilona dönersin zaten..:KK19:tabi son karar senin, rasıl rahat hissedeceksen öyle yap tatlım..:KK54:

günaydın:KK16:

irem tekrar hoşgeldin :KK3:

emzirirken hatta hamileyken bile monti yapılabilir canım . aslında yapılmasıda saglık için şart keşke hep monti tarzı beslenebilsek .:KK14:

nazlı kızım . canım sabah ekmek yememen tb. ekmegini bulamamanla alakalımı ? olabilir sonuçte kuçük yerleşim yerlerinde bulunmaya bilir .
tb unları var artık bir çok markette . ekmegini kendinde yapabilirsin ... arkadaşlar bakliyat konusunda uyarmış seni lakin ekmek yemedigin vede 2 ögün yedigin için bunun seni nasil etkileycigini baskül gösterir ben çok yorum yapamam bu konuda .. kilonda degişiklik yada yada incelme varmı?

Günaydın fasülyecim..canını sıkma hemen, hakloısın seni anlıyorum ama paniğe hiç gerek yok. balk şimdi tatlım. sana bir tarif vereceğim. monti kurallarına da ters değil. bu sadece vücutta oluşan ödem varsa onu atıyor ama dediğim gibi sadece ödeme yönelik. her durumda kilon iniyor ama eger attıgın ödem değilse, yani vücudun ihtiyacı olan suysa ertesi gün gelip baş köşeye oturuyor yine haberin olsun. migrosta satılan karabuğday var (yakınlarında migros varmı bilmiyorum, sanırım tansaşta da değişik bir markası var) bundan her ögün için 3 kaşık ( 3 ögüne toplam 9 kaşık) haşlayıp..(bir aşım kaynat kapat altını demlensin, yoksa lapa oluyor)sonra onu süzdükten sonra, (zaten az su koyarsan , üstünü öretecek kadar, süzmene gerekte kalmaz) 2 elmayı içine dogra, tarçın ekle, ben tok tutsun diye salatalık ve turp ta ekliyordum) 3 ögüne böl ama 3 lt. su içmeyi de ihmal etme. acıktıksa salatalık yiyebilirsin. bir gün dene bakalım belki gerçek ödemdir ve kurtulursun. ama şayet yapacaksan ertesi gün karbona dikkat et ki tekrar şişmeyesin.. bu arada bende k.bugday kalmadıgı bir gün kara bulgurla yaptım, o da işe yaramıştı..:KK34: söylediğim gibi yapıp yapmamak sana kalmış ben sadece çok uygun bulmamakla birlikte önerdim çünkü ilk yaptıgımda hakikaten ödemmiş işe yaradı bir anda 1.400 gr gitti ama sonrada haftada 1 yaptım, işe yaramadı...

Günaydın montig,
sizden görüp karabuğday aradım ama bulamadım. yakınımda 2m migros var ama orada yoktu. ama karabulgur var. onu alıp denemek istiyorum. ellerim bile şişmiş yüzüğüm oturmus parmağıma. sabah da yabancı bir müdürm var o hasta mısın çok yorgun görünüyorsun dedi gözlerim şişti normalde pek şişmez öyle.

teşekkürler tavsiye için. deniyeceğim kara bulguru aldığımda.

:)

Bende sana güldüm valla:KK9: kara bugdayı ekmek gibi düşün banucum. 2,- 2,5 kaşıgı 1 dilim ekmek sayarsan..ve günlük 6 kaşık yersen (2 ögün) akşamıda salata ve az meyve ile geçiştirirsen niye kilo alasın ki? hem montiye ters düşen yanı neresi anlamadım:26:sen zaten bir dolu k.yemiş ve kuru meyve yiyon be tatlım, ekmek de cabası..niye şişesin ki..vücudunda gerçekten ödem varsa atasın gider. yok değilse eski kilona dönersin zaten..:KK19:tabi son karar senin, rasıl rahat hissedeceksen öyle yap tatlım..:KK54:

abla banudada sende ki gibi karbonun şişirdigi kanısı var , vede korkusu . banunun bunyesi biraz zor br bünye abla itiraf etmeliyimki benim bünyem de zor lakin banunki bir başka . bu günlerdede zaten şiş hissediyorum diyor sanırım karbona ondan fazla yaklaşamıyor :KK31:

şişlikler için karabuyday iyi gerçekden tuzu kestigimiz için birazda .

bugün nasılsın abla menü yazdınmı henüz okumadım .:KK16:

ya nebilimm yani ben bulgur ve baklşyattan korkuyorum
evet kuryemiş ve meyve yiyorum ama gülük 2 porisyonu geçmiyorum kaysı yediigmdede 3-4 adet yiyorum
ama kuruyemiş ya, meyve meyve şekeri emme bu kh çok korkutuyorr beniii
:26::26::26::26:
ama iş yerine getirip yerimde sabah kahvaltımı evde yaparım öglen ve akşam yerim olmadı:KK34::KK34:

Günaydın montig,
sizden görüp karabuğday aradım ama bulamadım. yakınımda 2m migros var ama orada yoktu. ama karabulgur var. onu alıp denemek istiyorum. ellerim bile şişmiş yüzüğüm oturmus parmağıma. sabah da yabancı bir müdürm var o hasta mısın çok yorgun görünüyorsun dedi gözlerim şişti normalde pek şişmez öyle.

teşekkürler tavsiye için. deniyeceğim kara bulguru aldığımda.

:)

fasulyem cancazim sendeki şişlik bendede olur o yorgunluguda bilirim . hepsi hipogiliseminin halt etmesi canım :KK9:
sen 5 gün tam monti yap bak bakalim kalıyormu o yorgunluk şişlik :KK31:

bugünki menün güzeldi :KK9:
bulunca karabugdayıda deneyebilirsin 1 gün . ama bulana kadar 1. aşama montiye devam et ... hatta bu hafta için senden söz alsam olurmu .:KK34: inan bu işe yarar . her gün menünü yaz ve söz verdigin için zaten dışına çıkamazsın:KK52::KK51: ondan sonra kilo kalırmı bakalim :KK4:

nazlım yine harika monti menüleri tebrikler .. sen bu yaza eskisi gibi inceçik olcaksın:nazar::nazar::nazar:

abla banudada sende ki gibi karbonun şişirdigi kanısı var , vede korkusu . banunun bunyesi biraz zor br bünye abla itiraf etmeliyimki benim bünyem de zor lakin banunki bir başka . bu günlerdede zaten şiş hissediyorum diyor sanırım karbona ondan fazla yaklaşamıyor :KK31:

şişlikler için karabuyday iyi gerçekden tuzu kestigimiz için birazda .

bugün nasılsın abla menü yazdınmı henüz okumadım .:KK16:

evet evet korkuyorum işte:KK43:

ya nebilimm yani ben bulgur ve baklşyattan korkuyorum
evet kuryemiş ve meyve yiyorum ama gülük 2 porisyonu geçmiyorum kaysı yediigmdede 3-4 adet yiyorum
ama kuruyemiş ya, meyve meyve şekeri emme bu kh çok korkutuyorr beniii
:26::26::26::26:
ama iş yerine getirip yerimde sabah kahvaltımı evde yaparım öglen ve akşam yerim olmadı:KK34::KK34:

banu ben olsam sırf merakdan yapardım 1 gün . hakkat sen daha denemedin dimi:KK9:

aslında bir lapa yada ayran aşı nasılda karabugdayda o:KK34:

fasulyem cancazim sendeki şişlik bendede olur o yorgunluguda bilirim . hepsi hipogiliseminin halt etmesi canım :KK9:

bulunca karabugdayıda deneyebilirsin 1 gün . ama bulana kadar 1. aşama montiye devam et ... hatta bu hafta için senden söz alsam olurmu .:KK34: inan bu işe yarar . her gün menünü yaz ve söz verdigin için zaten dışına çıkamazsın:KK52::KK51: ondan sonra kilo kalırmı bakalim :KK4:

nazlım yine harika monti menüleri tebrikler .. sen bu yaza eskisi gibi inceçik olcaksın:nazar::nazar::nazar:

günaydın ablacığım çok sağol . kilo verdikçe daha bir azimleniyorum abla . ayın 15 inde tam olarak montiye başlayalı 1 ay olacak İNŞALLAH dediğin gibi yaza eski kilolarıma dönerim . kardeşimin düğününe kadar en azından hamile kaldığım kiloya gelsem 1 etapta kafi benim için . erkek kardeşimin düğününde de İNŞALLAH hedefime ulaşmış olurum
:KK16:

Bana yine uyku yok napicam ben bu kızla :KK43:
bana getirsene o cadıyı :KK9::emir_bebek:
Dünkü menüm
Sabah : 2 tane yumurta peynir zeytin domates salatalık şekersiz çay

Ara öğün : 12 tane fındık

Aksam : yeşil mercimek salata

Ara öğün : yarım elma yarım portakal 1 kivi 9 bucukta yedim 10 bucukta meleknaz uyudu tam biz yatmaya hazirlaniyorduk 11 bucukta uyandı 12 gibi 2 kuru kayısı yedim hala ayaktayiz bakalım kaçta yaparız benim gözlerim gitti bebekde 1 gram uyku yok:KK43:
dün sormuştun canım kiviyi gönül rahatlıgıyla yiyebilirsin . meyvelerden muz ,karpuz,kavun ,üzüm hariç diger meyveler yenebilir .
çok geç yattıgın için geç aranda sorun olacagını sanmam yinede takip et kilondan anlaşılır .
Günaydınnnnn...Yine sabahın körü ve bendeniz buradayım:KK16:

dün akşam üzerinden sonra yazdıgım menüye pek sadık kalamadım. daha öncede söylediğim gibi uzun süredir diyette yediğim yiyecekleri bir müddet te olsa görmek istemiyorum diye. tabvuk balık salata sebze kombinasonundan gına gelmiş durumda. (Allah aratmasın tabi) akşam üzeri çok içim kyıldı ve bir kupa unsuz, terbiyeli sebze çorbası içtim. akşam için balıgımı dolaptan çıkardım, salatamı hazırladım. sonra yan komşumun dün gece Elazıgdan okul tatilinden döndüğü geldi aklıma ona da uğraşmasın diye salata çorba hazırladım tel. ettim okuldan gelince alsın diye...neyse dün bizim buranın pazarıydı. aldıgım bir kuması değiştirmek için tekrar pazara ugradım ve dönüşte tatlı kabakları gördüm. akşam pazarı diye adam yok paraya satıyordu üstelik. çok cazip geldi 1 kg. aldım bende. akşam şekersiz pişirir ögün niyetine yerim diye düşündüm. pişirdim. bu arada komşum geldi..bana Elazıgdan dut ve adını sormayı unuttugum başka bir pestil daha getirmiş. üzüm ve adını bilmediğim içi çevizli kalem boyunda ve inceliğinde beyaz şekerlerden getirmiş, ailesinin ürünleriymiş. şekerleri yemem dedim ama dinletemedim. emeklerini aldı gitti. bende keyifle kabagımı koydum, geçtim tv karşısına yemege başladım:KK56:.ıykkkkkkkk ne tatsız ne tatsız:100:aklıma pestiller geldi, zaten çok severim yöresel şeyleri. aldım bir parça kabakla yemege başladım.çok gzel oldu. tabi dururmuyum bir parça bir parça derken epey bir pestil yedim:KK53:yetmedi, zaten battım diyip bir de o kalem şekerlerden yedim..valla son zamanlarda yediğim en keyifli akşam yemegi oldu bu:KK34:tabi sonradan hayıflanma başladı. öğlende zaten bir avuç k. yemiş yedimdi. bir de bu pestil ve şekerler eklenince iyice şiştim yine diye canım sıkıldı. bu gün abeni dinleyip monti 1 aşama yapıp aldıklarımı veririm diye düşünüp bir nebze rahatladım. çünkü son günlerde çok sık yaptıgım için pro sebzeye vücüt yanıt vermiyor gibi. dün halsizim diye yürüyemedim de /antibiyotikten sanırım halsizliğim) neyse..sabah uykumun arasına geldi aklıma yediklerim. kalkım tuvalete gittikten sonra tartıldım. o neeeee:KK52: 1 gr. bile almamışım:nazar: dünkü kilomdayım:21:ay ne mutlu oldum anlatamam. nedeni vücudumun kalori ihtiyacının artmış olması..yaşasınnnnnnnnnn, yaşasın monti:21::nazar: ama ben yine de bu gün biraz temkinli gidecegim, yürüyeceğim ve monti 1 aşaması yapacagım, yarın kötü bir sürprizle karşılaşmamayım diye. bünyemi bilirim çünkü, önceden de oldu..almaz gözükür, ben yemeye devam ederim bir kaç gün sonra birkaç kilo farkeder..temkinli olmakta fayda var..uzun oldu biraz ama özellikle yeni arkadaşlar için yazdım bunları ki, montinin faydalarını daha iyi kavrasınlar diye..:KK19:
abla işte böyle böyle alışacak bünyen . yediklerinde afiyet olsun .. ama kırmızıladıgım yeri göz ardı etme . bendede öyle olur . asla 3 gün üst üste tozutmayin sonra ,sonraki günler fasulyemdeki gibi eşantiyon kilolar süpriz olur :26:

veeeeeeeee bu günkü menüm:KK56:

saat 8.30

(dünkü tatlılardan sonra canım tatlı istemiyor,incir yemicem) 1 katı yumurta

saat 12.30

1 dl. beyaz peynir, 1 dl. tb ekmek, 1 kupa sebze çorbası

saat 15.
ne yiyim yaaw..Öyle tokum ki şu anda canım bişi istemiyor, belki 1 kupa çorba veya biraz k.yemiş

saat 19.

2 ızgara kötfe, peynirli, az havuçlu az narlı yeşil salata

gece
2-3 dilim meyveyle hazırlanmış keten tohumlu yogurt

1 saat yürüyüş
abla kıru yemşleri çig olrak tüketmeye çalış özelikle tuzlularından uzakdur . öyle yapıyorsundur büyük ihtimal ama diger arkaaşlarada bir hatırlatma olur :KK16:

birde seni takdir ettigim bir nokta var .. ben asla gün boyu ne yiycegimi hesaplayamam ,tabi bunda hayat tarzımında önemi var lakin şimdi yazdıgım şeyi akşam canım istemeye biliyor o yüzden o anki gönlüme ve evde ne varsa genelde ona bakıyorum .:KK6:

kalkmam lazım .. iş beni bekliyor yemekde yapıcam . bugünde evde yakum, yarında .bu hafta hiç evde durmadım hep bişiler çıktı çoçuklar isyan etmesseler iyi bu hafta :KK9: yarında hacı bayrama gidicez arkadaşlarla ... ne güzel namaz kılar dua ederiz diyordum bu sabah hastalanmışım hemde daha 10 gün var regl gününe :KK30: hiç şaşmazdı ne olduki :KK4:

günaydın ablacığım çok sağol . kilo verdikçe daha bir azimleniyorum abla . ayın 15 inde tam olarak montiye başlayalı 1 ay olacak İNŞALLAH dediğin gibi yaza eski kilolarıma dönerim . kardeşimin düğününe kadar en azından hamile kaldığım kiloya gelsem 1 etapta kafi benim için . erkek kardeşimin düğününde de İNŞALLAH hedefime ulaşmış olurum
:KK16:

inşallah nazlım ....
ay keşke daha önce senden söz isteseymişim :KK9: 2 ayın boşuna gitti :KK9:

ha kızlar birde benim sö veipde uyguluycagım tutsa ne olur :KK9: bu sırlar rutine aldım tüm diyetsizinde diyemem diyet yapıyorumda diyemem şükür belli bir kilo aralıgında duruyorum .. havalarda çok güzel br yrüyüşlere başlasam beni için işte o zaman başlayacak asıl diyet . lakin şu dışarı çıkmalar bana sekte vuryor işte . ne yapalım bakalım :KK55:

Haftanın tam ortasından herkese merhabalar

sabah saatlerinde işlerim yoğundu ancak gelebildim
gerçi hala da yoğunluklarım bitmiş değil menümü verip kaçayım....

Kahvaltı 08.30

1 dl tb ekmeği - domates - salata - beyaz peynir - bir kupa şekersiz çay

Öğle 12.30

kabak sote - marul salatası - yoğurt (Dünden kalan)

Akşam 18.30

ızgara tavuk - salata ve ayran....

Gün boyu aklıma geldikçe su ve şekersiz çay....

Aeben abla seni görüyorum aşağılarda nasılsın ?

Haftanın tam ortasından herkese merhabalar

sabah saatlerinde işlerim yoğundu ancak gelebildim
gerçi hala da yoğunluklarım bitmiş değil menümü verip kaçayım....

Kahvaltı 08.30

1 dl tb ekmeği - domates - salata - beyaz peynir - bir kupa şekersiz çay

Öğle 12.30

kabak sote - marul salatası - yoğurt (Dünden kalan)

Akşam 18.30

ızgara tavuk - salata ve ayran....

Gün boyu aklıma geldikçe su ve şekersiz çay....

Aeben abla seni görüyorum aşağılarda nasılsın ?

bende diyodumm safiş nerlerde diye .. çok çalışşıyon safişim :KK1:

afiyet olsun canim menün herzamanki gibi süper :KK34:

iyiyim safişim sağolasın koştuyorum işte kurs, ev ,çocuklar ,herüf vede sohbetler arasında :KK9:

kamyon çarpmış gibi yorgunum gerçekten.
zaten cuma tartımız var bakalım bu 2 günde aldıklarımın ne kadarı gidecek.
Gerçekten listeme tam uyacağım söz veriyorumEn Büyük TÜRKİYE

zaten kilo vericem diye bir sürü kıyafet aldım küçük gelen giyemeden kış sezonu bitiyor :KK70: onları giyicem öyle bahar dolabına geçicem. kesin kararlıyım yani :)

günaydın:KK16:

irem tekrar hoşgeldin :KK3:

emzirirken hatta hamileyken bile monti yapılabilir canım . aslında yapılmasıda saglık için şart keşke hep monti tarzı beslenebilsek .:KK14:

nazlı kızım . canım sabah ekmek yememen tb. ekmegini bulamamanla alakalımı ? olabilir sonuçte kuçük yerleşim yerlerinde bulunmaya bilir .
tb unları var artık bir çok markette . ekmegini kendinde yapabilirsin ... arkadaşlar bakliyat konusunda uyarmış seni lakin ekmek yemedigin vede 2 ögün yedigin için bunun seni nasil etkileycigini baskül gösterir ben çok yorum yapamam bu konuda .. kilonda degişiklik yada yada incelme varmı?

Zor oldu ama buldum tb ekmeği. .biliyorum canlarim bakliyat bu aralar çok yedim ama malum ayin sonu ve eşim gorevdeydi cuma aksami geldi bugün sabah yine gitti beni bu hafta bole affedin cumartesinden sonra bende tavuklu menüler yapıcam ( ay utandım bir an ama napayım memur ve tek maaş olunca) arkadaslar bide bizim buraya balık haftada bir gün geliyor oda cumalari:KK43: eşim dün biraz zayifladin sanki dedi ama cuma günü tartilicam. ...

Diğer cevap veren arkadaşlara da çok teşekkür ederim banum grip yeni atlattı sabah uyandığında öğlen uyutmaya ya çalışıyorum ben akşam üzeri yemek yaparken o tvnin yanında uyumuş kalmış oluyor dayanamiyor cumartesi anneannesi gelecek memleketten artık el birliğiyle düzene sokucaz. ....

Bugün kü menüm:

Sabah:3 dilim tb ekmeği peynir domates salatalık zeytin

Ara : elma

Aksam: salata 2 yumurta yada patlıcan haslamasi yoğurt salata (sizce hangisi)

Ara: portakal

Spor yapamıyorum ama annem gelince yürüyüşe baslicam:)

X