Montignac Diyeti Deneyimlerimiz

Dünkü menüm
Sabah : 2 tane yumurta peynir zeytin domates salatalık şekersiz çay

Ara öğün : 12 tane fındık

Aksam : yeşil mercimek salata

Ara öğün : yarım elma yarım portakal 1 kivi 9 bucukta yedim 10 bucukta meleknaz uyudu tam biz yatmaya hazirlaniyorduk 11 bucukta uyandı 12 gibi 2 kuru kayısı yedim hala ayaktayiz bakalım kaçta yaparız benim gözlerim gitti bebekde 1 gram uyku yok

Günaydınnnnn...Yine sabahın körü ve bendeniz buradayım

dün akşam üzerinden sonra yazdıgım menüye pek sadık kalamadım. daha öncede söylediğim gibi uzun süredir diyette yediğim yiyecekleri bir müddet te olsa görmek istemiyorum diye. tabvuk balık salata sebze kombinasonundan gına gelmiş durumda. (Allah aratmasın tabi) akşam üzeri çok içim kyıldı ve bir kupa unsuz, terbiyeli sebze çorbası içtim. akşam için balıgımı dolaptan çıkardım, salatamı hazırladım. sonra yan komşumun dün gece Elazıgdan okul tatilinden döndüğü geldi aklıma ona da uğraşmasın diye salata çorba hazırladım tel. ettim okuldan gelince alsın diye...neyse dün bizim buranın pazarıydı. aldıgım bir kuması değiştirmek için tekrar pazara ugradım ve dönüşte tatlı kabakları gördüm. akşam pazarı diye adam yok paraya satıyordu üstelik. çok cazip geldi 1 kg. aldım bende. akşam şekersiz pişirir ögün niyetine yerim diye düşündüm. pişirdim. bu arada komşum geldi..bana Elazıgdan dut ve adını sormayı unuttugum başka bir pestil daha getirmiş. üzüm ve adını bilmediğim içi çevizli kalem boyunda ve inceliğinde beyaz şekerlerden getirmiş, ailesinin ürünleriymiş. şekerleri yemem dedim ama dinletemedim. emeklerini aldı gitti. bende keyifle kabagımı koydum, geçtim tv karşısına yemege başladım.ıykkkkkkkk ne tatsız ne tatsız:100:aklıma pestiller geldi, zaten çok severim yöresel şeyleri. aldım bir parça kabakla yemege başladım.çok gzel oldu. tabi dururmuyum bir parça bir parça derken epey bir pestil yedimyetmedi, zaten battım diyip bir de o kalem şekerlerden yedim..valla son zamanlarda yediğim en keyifli akşam yemegi oldu butabi sonradan hayıflanma başladı. öğlende zaten bir avuç k. yemiş yedimdi. bir de bu pestil ve şekerler eklenince iyice şiştim yine diye canım sıkıldı. bu gün abeni dinleyip monti 1 aşama yapıp aldıklarımı veririm diye düşünüp bir nebze rahatladım. çünkü son günlerde çok sık yaptıgım için pro sebzeye vücüt yanıt vermiyor gibi. dün halsizim diye yürüyemedim de /antibiyotikten sanırım halsizliğim) neyse..sabah uykumun arasına geldi aklıma yediklerim. kalkım tuvalete gittikten sonra tartıldım. o neeeee 1 gr. bile almamışım dünkü kilomdayımay ne mutlu oldum anlatamam. nedeni vücudumun kalori ihtiyacının artmış olması..yaşasınnnnnnnnnn, yaşasın monti ama ben yine de bu gün biraz temkinli gidecegim, yürüyeceğim ve monti 1 aşaması yapacagım, yarın kötü bir sürprizle karşılaşmamayım diye. bünyemi bilirim çünkü, önceden de oldu..almaz gözükür, ben yemeye devam ederim bir kaç gün sonra birkaç kilo farkeder..temkinli olmakta fayda var..uzun oldu biraz ama özellikle yeni arkadaşlar için yazdım bunları ki, montinin faydalarını daha iyi kavrasınlar diye..

veeeeeeeee bu günkü menüm

saat 8.30

(dünkü tatlılardan sonra canım tatlı istemiyor,incir yemicem) 1 katı yumurta

saat 12.30

1 dl. beyaz peynir, 1 dl. tb ekmek, 1 kupa sebze çorbası

saat 15.
ne yiyim yaaw..Öyle tokum ki şu anda canım bişi istemiyor, belki 1 kupa çorba veya biraz k.yemiş

saat 19.

2 ızgara kötfe, peynirli, az havuçlu az narlı yeşil salata

gece
2-3 dilim meyveyle hazırlanmış keten tohumlu yogurt

1 saat yürüyüş

Son düzenleme:
Kızlar Günaydın,

Dünkü motivasyon ve desteklerinizi ile bugun monti yapmaya devam etme kararı vermiş bulunuyorum. Yıllardır bünyemin canına okudum kilo vericem diye ama sonuç yorgun bir bünye ve tombul ben. Sizi dinleyip bir de monti deneyeceğim. Ama elimden geldiğince kaçamaksız.

Sabah tartıldım ve büyük bir şok yaşadım. 79.6 olmuşum yani geçen cumaya göre 2kg almışım. haftasonu kaçamağımdan bahsetmiş ve 1kg aldıgımı yazmıstım size. ama pazartesi ve salı cok dikkat ettim spora da gittim 2 gün o 1kg ı daha nasıl ve neden aldım bilmiyorum. şoktayım.
zaten bu sabah ellerim ve yuzum şiş uyandım ve inanılmaz yorgunum. kolumu kaldırmaya mecalim yok. noldu bilmiyorum.bi gariplik var.

ama pes etmek yok.

bugunku menüm :

Sabah :
*2 dilim ekmek
*5 zeytin
*1 domates
*1 salatalık

öğle:
*sebze haşlama ( içinde ne var bilmiyorum bugunku yemekhane menusunde gördüm)
*salata
*1 kase yoğurt

ara :
*3 kayısı
*6 badem

akşam:
*ızgara tavuk şiş (dışarda olcem)
*salata
*ayran

lara ben şimdi netten karmez ekmege baktımda
çavdar ekmegi diyor bunun için
tam bugday çeşidide varmı acaba

Var canım tam buğdayıda var.

Montıg olayı o kadar güzel açıklamışsın ki diyet yapmak herşeyi minumuma indirip kilo vermek olmamalı biz burda yanlış yapıyoruz metabolizmamızı delirtiyoruz sonrasındada hayatımız diyet oluyor.Ne zor iş bu yaaaaaaa şu yiyip yiyipte almıyanları ciddi kıskanıyorum.

Benim bir arkadaşım gıda mühendisi haliyle yiyecek sektöründe oda kilolarıyla savaşıyor.Tanıdığı biri diyetisyen listesi ile bir ayda 8 kg vermiş ve bu kişi 55 yaşlarında.Listeyi banada gönderdi %90 montignac prensipli bir liste bunun yanında her öğünden sonra içilmek üzere bir çay karışımı var ve akşamyemeğinden önce çörekotu yağı .Sağolsun arkadaşımın ürettiği şeyler bitkiler ve yağ bir poşet yapmış akşam banada getirdi.Bende başladım bu olaya.Bakalım inşallah faydası olur.Bi deniyim 10 gün kadar sizlerlede paylaşırım inşallah

abla çok heycanlı bir yazı olmuş keyifli ve gizemli
ama çoks evindim sonucuda demekki korumak rahat olcak kiloyu ,
gözüna ydın kiloda yapmammış şekerlerr

fasulye çok güzel bir menü olmuş cnm ama sabah peynir yok?
birde zeytin fazla geldi bana 2-3 de kal derim bebek

Kesinlikle diyetisyen listesine ben de çok benzetiyorum montiyi. Sağlıklı olduğu çok belli zira her besin grubundan besin piramidinde yer aldığı miktara yakın tavsiye ediliyor.

zilimmmmmm cnm benim iyiyim sne nasılsın,
biraz şişim yani naısl desem kabızlık olurd aşişlik olur ya öyle hissediyorum umarım pazara kadar inerim rezene
çayı getiridm bugün onu içicem, bol su ile atarım inşşş

kuruyemiş karışımlaırnı bend eçok seviyorum ya, özlelikle çekirdekli kuruüzüme bayılırım mis misss
zilim senin montiye uygun bi krep tarifin vardır yaaa
şey düşündüm
tb unu, azcık kabartma tozu ve süt ile olmaz mı acepp

nazlı kız
çok bakliyat tüketiyorsunnn,

birde snein ız gripten dolayı bukadar geç yatıyorsa sorund egilde
hep böyle ise düzene sokmann senin için daha iyi olurrr

Günaydın fasülyecim..canını sıkma hemen, hakloısın seni anlıyorum ama paniğe hiç gerek yok. balk şimdi tatlım. sana bir tarif vereceğim. monti kurallarına da ters değil. bu sadece vücutta oluşan ödem varsa onu atıyor ama dediğim gibi sadece ödeme yönelik. her durumda kilon iniyor ama eger attıgın ödem değilse, yani vücudun ihtiyacı olan suysa ertesi gün gelip baş köşeye oturuyor yine haberin olsun. migrosta satılan karabuğday var (yakınlarında migros varmı bilmiyorum, sanırım tansaşta da değişik bir markası var) bundan her ögün için 3 kaşık ( 3 ögüne toplam 9 kaşık) haşlayıp..(bir aşım kaynat kapat altını demlensin, yoksa lapa oluyor)sonra onu süzdükten sonra, (zaten az su koyarsan , üstünü öretecek kadar, süzmene gerekte kalmaz) 2 elmayı içine dogra, tarçın ekle, ben tok tutsun diye salatalık ve turp ta ekliyordum) 3 ögüne böl ama 3 lt. su içmeyi de ihmal etme. acıktıksa salatalık yiyebilirsin. bir gün dene bakalım belki gerçek ödemdir ve kurtulursun. ama şayet yapacaksan ertesi gün karbona dikkat et ki tekrar şişmeyesin.. bu arada bende k.bugday kalmadıgı bir gün kara bulgurla yaptım, o da işe yaramıştı.. söylediğim gibi yapıp yapmamak sana kalmış ben sadece çok uygun bulmamakla birlikte önerdim çünkü ilk yaptıgımda hakikaten ödemmiş işe yaradı bir anda 1.400 gr gitti ama sonrada haftada 1 yaptım, işe yaramadı...

4 aylık bebegim var bu diyeti bi ara yapmıstım sımdı cok hatırlamıyorum suan emziriyorum bence bu dıyet degil saglıklı beslenmek
ama arkadaslarım yemenden kesme diyorlar sizce bu diyet emziren insan icin yapılabilirmi

birde suanda ekmekyoktu ıkı yumurta omlet yaptım biraz zeytin ve yogurt yiyorum yanına baska bişeyler yemem gereklimi

Banu haklı nazlıcım biraz da hayvansal protein yemeye özen göster. tavuk gibi balık gibi k. et ( haftada 2 kez en fazla) gibi.hem daha kolay kilo verrsin

birde suanda ekmekyoktu ıkı yumurta omlet yaptım biraz zeytin ve yogurt yiyorum yanına baska bişeyler yemem gereklimi

Selam irem, hoş geldin aramıza,, güle güle büyüt bebeğini..montide çok katı kural yok zaten..yenmemesi gerekenler var..beyaz un şeker papates, muz vs gibi...baştan 2-3 sayfa okursan mantıgı kaparsın zaten aşagıda da sana arkadaşların yazdıklarından derlediğim, monti inceliklerini kopyalıyorum..işine yarar eminim..unutanlara da tekrar olur hem..

monti alıntılar kurallar
akşam yemegi yerine 2 porsiyon meyve 15 dk sonrasa yogurdunle kuru yemiş ye . sanırım bu seni tok tutar ..bu tur tatlı marmelad cuku hoşaf gibi şeyler yagsız karbonhidratlı ögünlerle yenir . asla proyla yan yana gelmez.karabulguru kulanmakdan çekinme banum salatalarına çok yakısır . fakat salatana ekliyceksen içine katacagın kara bugdayla sadece yagsız peynir olur tavuk yada balık olmaz , ekmek gibi düşün .ekmek ile zeytini ben çok yemiyorum kahvaltıda yag ile kh birleşmesin diye
kuruyemiş yogurt yiyebilirsin
ekmekte 3 dlm e kadar yiyebiliyoruz cnm günlükkk
ara ögünleirn çok geldi bana ama ilk haftadan sonra azalır çünkü
okadar çok acıkmıycaksın kan şekerin düzene giricek çünküü...kuru yemiş ve yoğurt ikilisine aeben ablam cevap verir.... Şahsen ben ikisini şu şekilde tüketmeyi tercih ediyorum
bir kase yoğurt, dövülmüş ceviz yada fındık ve bol tarçın
hem tatlı krizimi bastırıyor hem de tokluk hissi yaratıyor bende.... Şahsen bir yoğurt manyağı olduğumdan gün boyu yiyebilirim.......Bu günkü menüne gelince ekmek ile zeytini münkün mertebe yememeye çalışsan daha iyi yada min. seviyede....
Kahvaltıda ekmeğe 5 dilime kadar izin var diye aklımda kalmış... Ama sanırım bu 5 dilim normal ekmek dilimi olarak.yumurtalı kahvaltı ettiğin günlerde zeytin yiyebilirsin.... Ama zeytine düşkünlüğün yok ise de ekmekli kahvaltı yaptığında naçizane tavsiyem ekmeğin yanında yağsız beyaz peynir domates salatalık yeşillik tüketebilirsin.. Öğle yemeği ile akşam yemeği arasında acıkıyorsan eğer öğle yemeğinde ki miktarı arttır derim ben... Montide öğün miktarı yok doyana kadar yemelisin.... Tabi 5 tabak değil de...eğer öğlen de tam doymuş olursan eğer ara yapma ihtiyacı duymazsın ki buda seni akşama kadar tutar
hatta ben öğle yemeğinden sonra o kadar tok oluyorum ki akşamları bazen bir kase yoğurt ile geçiştiriyorum
emin ol zamanla sende böyle oalcaksın..kayısıyı 7-8 adet yiyebilirisn amaa şöyle ogün başka meyve yemezsen bir ögünde 2 poriyon yemiş olurusn....şimdi gelirken bir markette pastavillanın tamm bugday spagettisini gördüm ve aldım .
banum geçen gün sen sormuştun yazmayı unuttum esmerde olsa normal makarna montide yenmiyor sadece spagettiye izin vardı oda seyrek . lakin bu spagetti hemde t.b unundan .. yagsız yogurt yada yagsız domates sosla , ekmek yemediginiz bir gün yiyebilirsiniz ,hafttada bir... Marmelad yada diyabetik recel tarzi yiyecekler ekmekle yenir , kesinlikle pro ogunuyle yani yumurta gibi birlesmez ! Etle meyve yenirmi mesela ..Arada bir darldiginizda 2 kare bitter %70 .80 yiyebilirsiniz .
Banunun kakao kayisi tarifinide kullana bilirsiniz .(kayısıyı kakaoya bandır ye)Ara kesin yapmalisin 5. 6 saatden uzun ac kalmak yanlis montide , nedenide kan sekerini dusurmemek . Montide kan sekerini dusurmek, yukseltmek gibidir . İkiside yassak :
)öğle aramı da 7 tane kakaoya bandırılmış kurukayısı+1 avuç çiğ fındık ile tatamladım.öğlen çok yiyince daha kolay geldi ara öğün zamanı :)(çok fazla ama azaltarak yiyebilirim bir kenarda dursun)
şeker sana kuryemiş tarçın ve yogurt üçlüsünüde sunmaktan şeref duyarım.. birazda keten tohumu atarsan kabızlıktan kurtulursunn aklıma geldikçe yazarımm
fasulye aklıma tatlı krizi için şu geldi..(bunu bizim mimu çok yapardı:)
elmayı rendele,tarçınla azıcık kavur..yoğurdun katı tarafından bir bardak kadar al karıştır..istersen üstüne keten tohumu yada 1 cevizin içinide kırıklayabilirsin.bayağı bildiğin kup gibi ye ...güzel oluyor..
pro olmayan ogunlerde ( sebze ve bakliyat ) 1dl emin oldugunuz ekmegi yemeyi deneye bilirsiniz .
Banu aksam cok hafif yemissinda gece acikman ondan . Hs sebze ve yogurt benide hic tok tutmaz . Bu ogune ekmek eklesen bile 10,15 kuru yemis eklemeni tavsiye ederim . 1 avucu gecmedikten sonra kuru yemisten korkmayin .
dışardan söylenebilecek ve yenebilecek tek yemek benim için her zaman tavuk şiş olur . köfteye genelde ekmek koyarlar ben onun için tercih etmem ,tavuk şişin yanında gelen bulgur pilavınıda ilk etapta yemeni tavsiye etmem canım .montide bulgura azda olsa izin var ama diyete ilk başlandığında pek önermiyordu yanlış hatırlamıyorsam..
sebzeyle ekmek tüketiliyor . ama monti amca ekmeğin bir tek kahvaltıda tüketilmesinden yana ve bu tam buğday ekmeği olacak..
cnm kahvaltıda 2 yumurta, 1 dlm peynir yaglı olabilir, zeytin, bol yeşillik yersennn acıkmamama garantisi veririmm sana
Ogun arasi icin 4 saat iyi . Yumurtani artir
Sabah yumurta yedin icin oylen yagsiz kisirini mazur gorebiliriz , yaninda sebzede olunca afiyet olsun..Disardan soyleyeceksen doner bir secenektir , yaninda bol yesilikve ayranla doyarsin .
Montignac disardan bakildiginda karisik gibi gorunur lakin cok cabuk alisilir , gl endeksi ezberide sandigin gibi zor deyil aslinda , bildigin seyler ( beyaz un ve ondan yapilmis her sey . Seker ve sekerli gidalar , pirinc patates gibi gidalar
Bunler disinda; tambugday ekmegi , sebzeler , baklagil , her cesit protein . Sut urunleri , ve kuru yemis , meyve bunlarin hepsii tuketilir .
Bazi kurallari var mesela ekmek sadece sabah , meyve ogune karismaz . Baklagiller etle pismez az yagli yenir gibi
montide et ve ekmek aynı ögün yenilmiyor.ekmek yersen yanında yumurta olmayacak yedigin peynirde yagsız olcak bimin aknaz peynirini alıyoruz birde lor yiyoruz. ama yumurta yersen kahvaltıda yedşgn peynir yaglı olabilir. ara ögünd emeyve tok tutmuyorsa kuruyemiş ekleyebilirisn zorunlu dgeil yani...
şeker dengen oturunca eskisi kadar tatlı canın istemeyecek ,
canın çok tatlı çekerse yogurt içine meyve dogra vede tarçın ekle . çok iyi geliyor . genelde montide meyveyi sade yeriz , ardına yogurt yeriz ama bazı durumlarda bazan bu es geçilebilir .yada bazan hurmayı birkaç fındıkla iyce çigner yerim , buda baya tatlı istegimi alır hemde baya tok tutar ara olarak .banunun dün yazdıgı kakaolu kuru meyvelerde işe yarar kakao seviyorsan ..
öğlen barbunya yemişsin akşama istersen bezelye yerine bol salata-ayran olarak geçiştir..
nazli kiz medine hurmasini agzina at ama hemen yutma birde 2.3 findik at agzina ikisini iyce cigne canim , bunu aranda yap baya tatli istwgini alir . 2.3 hurma ve 10 findik tukete bilirsin oylen aranda ................

günaydınlar herkese . pazartesi ve salı menülerimi yazmamıştım onları yazayım hemen

pazartesi
sabah
2,5 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates

öğlen
kıymalı pırasa yemeği
yoğurt

ara
1 küçük elma
1 armut

akşam
1 porsiyon et döner
ayran

salı ( bugün süt iznimdi evde olunca ve geç kahvaltı yapılınca yine 2 öğün oldu

sabah
2,5 dilim tam buğday ekmeği
beyaz peynir
domates
salatalık

ara
1 adet portakal

akşam
1 tabak kıymalı patlıcan yemeği
yoğurt

benimde kara bugday öylece duruyor evdee,karabulgurumda var onu salatama katabilriim ama önce şu şişlik gitmesi gerekkk

yapablirsin bu diyeti emzirsende, peynir yiyebilirisn yanında hoşgeldin bu arada

önce şu şişlik gitsin diye yazmışsın banum..karabugday zaten bu tür şişlikler için..zehir değil ki..denesene şunu hiç değilse 2 ögün yaf ne korkuyon..bugday işte:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…