Ben de buyuyen yatak alcaktim ama bravo aklimi karistirmayi basardinizevet kullanan arkadaslar buraya lutfen
Biz büyüyen beşik aldık ama montessori yatağını gördüm aldıktan sonra pişman oldun, bana yükseklik acısından daha güvenilir geliyor hem de cocugun kendi kendine inip cıkabilmesi bir artısı bence.. Gerçi benim odam dar olduğu için olmazdı.. Eger yeriniz müsaitse montessori yatağı daha mantıklı
Park yatak bana hicbir zaman sicak gelmedi. Almadim pismanda olmadim. Bebegim hep kendi besiginde yatti. Tatillerde zaten esimle aramizda yatirdik. Esim asiri bagaj sevmez tatilde olsaydi bile yanimizda goturmezdik. Hic eksikligini hissetmedim yani.
Ben mobilya besik aldim. Buyuyebilen degil. 70×130 lardan. Buyuyebilenlerin besik hali 80×140 besikken cok buyuk ve hantal gorunuyor. Karyolaya cevrilmis hali ise normal cocuk karyolasindan daha kucuk oluyor ve hic estetik degil.
Zaten 3 4 yasina kadar 70×130 a sigiyorlar. Hatta arkadasimin 4,5 yasindaki oglu yatiyor hala. Sonrada arabali yatak barbili yatak diye tutturuyorlar zaten. O zaman alirim bir cocuk karyolasi diye dusunuyorum. Buyuyebilen bana gereksiz geliyor yani.
Montesori hakkinda bilgim yok acikcasi. Ama resimlere baktigimda estetik gorunuyor.
Ben kullanmadim ama yaptırdımBeşik boyutları büyük olduğu için, ben de 3-4 yaşına kadar kullanır sonra bazalı yatağa geçeriz diye düşünmüştüm ama arkadaşım "2 yaşına gelince ayağa kalkar, düşebilir" deyince aklımı çeldi. Bir de normal yatağa geçtiğinde de, döner yamulur düşer diye de korkuyorum. Başka bir arkadaşım montessori yatakları tavsiye etti. Aslında benim de kafama yattı. Kullananlar varsa ve yorum yapabilirlerse çok faydalı olur.