Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Montessori anaokulu

Karya7

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
5
0
33
Merhaba arkadaşlar, samsunda montessori egitim anlayışını baz alan çocukların yaparak yaşayarak hayatı öğrenebilecekleri aynı zamanda yetenekleri doğrultusunda müzik, drama, santranç, ingilizce, yoga, yüzme gibi alanlara yönelebilecekleri sınıflarında olduğu bir okul açmayı düşünüyoruz. 0-6 yaş kurslar için daha büyükleri de kapsayacak. Sizce böyle bir iş tutar mı çocuklarınızı böyle bir kuruma göndermek ister miydiniz? Nasıl bir kurum olsa tercihiniz olurdu?

Merhaba. Montesori eğitimi en sevdiğim eğitim tarzlarından biri benim. İstanbul da bunu en iyi yapan da Küçük kara Balık. Arkadaşım oraya çok yakın oturuyor diye ona aşırı tevsiye etmem üzerine gönderdi çocuğunu ve inanilmaz derecede mutlu . Montesori eğitimini insanlara benimsetmek çok zor. Özellikle bizim ülkemizde şu an ki ebeveyn profiline göre. Çünkü şu an benim de çevremde gördüğüm ebeveynlik tamamiyle helikopter ebeveynlik diye adlandırılan cinsten. Misal ben olsam evime yakın olsa kesinlikle tercih ederim.Ama konuyu biliyor olmam dan dolayı mutsuz kalmam bu eğitimi düzgün veren, işi ciddi anlamda bilen bir okulsa. Ben çocuğum terlediyse öğretmenleri hemen farkedip sırtına havlu koysun, burnu akarsa öğretmenler eline mendil alıp çocucğumun burnunu silsin, aman hava soğuk dışarıya çıkarılır mı, çocuğumu uyutmak için sizde hiç uğraşmıyorsunuz, okulunuzda da hiç oyuncak yok , o kadar para veriyoruz gibi beklentileri olan aileler için tamamen sıkıntılı bir eğitim tarzı. Ama çocukların kendi işlerini kendileri yapmalarını sağlamak yapamadıklarında yardım istemeleri durumunda öğretmenlerinin yaklaşımı olmasını ben isterim. Dediğim gibi Türk milletinin hamurunda var. Sokakta tanımadığımız anne babalara bile Ay bu çocuk üşütür kalın giydir demeden alı koyamayız kendimizi:) Küçük Kara Balık ın yaptığı en doğru şeylerden biri ilk gün gelen her veliye bunu söylüyorlar. Buradan bu şekilde bir beklentiniz varsa hiç göndermeyin mutsuz olursunuz diye. Aslında artık onlar veli ve çocuk seçiyorlar. Bunun yanı sıra eğitmenlerinizinde Montesori eğitimi çok iyi bir şekilde benimsemiş olmaları gerekiyor. Yani aslında kendilerinin de hayat bakış açısı bu olmaları lazım. 1 haftalık aldıkları eğitim sonrasında Montesori eğitimcisiyim diye çıksa bile üstüne yakışmadı mı çocuklara da uygulayamaz. Güzel bir sistem ama becerebilinirse. Herhangi bir anaokul gibi değil, olmamalı da.

Reklam İçerikli Mesaj

Son düzenleyen: Moderatör:
Son yıllarda Maria Montessori kadar popülerleşen az kişi oldu herhalde. Bence şu ara nerede olursa olsun tutar. Ama yaklaşımın özünün uygulanması zor bence. G goodwriter hemşirenin de dediği gibi çocuğunu birey olarak kabul eden velinin mutlu olacağı sistem bu. Ama kültürümüz ortada.

Sınırlı da olsa eğitimini aldım. Montessori çocuğun birey olma gücünü artıran ama test başarısına yönelik bir sistemdir. Yapılandırılmış oyuncak sunar. Gerisini çocuğa bırakır. Sizin bahsettiğiniz müzik drama yoga vs. O kadıncağızın uyguladığı, yapılandırdığı şeyler değildi. Bunlar eklenince Montessori olmaktan uzaklaştığını ve ruhunu kaybettiğini düşünüyorum. ayrıca diyelim ki okulun öğretmenlerini hakkıyla eğitimlerine gönderdiniz, hepsi yaklaşımı içselleştirdi. (Ki biz bu kültürde yetiştiğimiz için bildiğimiz öğretmenlik duruşuna kaymamız çok doğal oluyor. Yeterince eğitim almayan öğretmenler Montessori okulunda bildiği sistemi sürdürüyor) Branş öğretmenlerini nasıl eğiteceksiniz?
Onlar kendi bildikleri sistemde götüreceklerse bir bütünlük olmayacak.
Velhasıl kelam siz para kazanırsınız bence, ama yaklaşımın uygulanmasının zor olduğunu düşünüyorum. Küçük Kara Balık güzel istisnalardan bir tanesi. Sistemi yabancı hocalarıyla Türk hocalara aktararak kurdu bildiğim kadarıyla. Yıllarca eğitim verdi öğretmenlerine.

High scope da alternatif eğitim yaklaşımlarından bir tanesi hem bizim ilkokul sistemimize de adapte edildi yıllar önce. Avantajları doğru anlatılırsa veliye de ulaşacağını düşünüyorum. İstanbul'da çok köklü okullar var uygulayan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…