monokoryonik monoamniyotik ikiz gebelik geçirenler yardım lütfen

bylgpls

bebişler geliyoooo ;-)
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
153
49
123
36
Hanımlar ilk gebeliğim ve monokoryonik monoamniyotik ikiz olduğunu söyledi dr. Pek bi açıklama da yapmadı kontrole 4. Gidişim olacak. Sürekli tahliller yapıyo bana da bişi demiyo herşey yolundaymış. Ama internetten baktım pek iyi şeyler söylenmiyo bu gebelik türü için. zaten bulantılardan kendime gelemedim üstüne bi de bu durum canımı çokkk sıkıyor. Var mı önerisi açıklaması bilgisi olan o_O

Korkutma kendini her yazılanı okuyup etkilenme. Doktorlar zaten kötüyü görmeden kötüye kolay ihtimal verdiklerinden doktorunun herşey yolunda hissi vermesine güven :) yinede içim rahat etmiyor diyorsan ikinci bir doktora da görün derim.hayırlısı olsun ve korkma

Merhaba benimde 18 aylık ikiz kızlarım var o yüzden internete her zaman giremiyorum benimde senin gibi monokoryonik monoamniyotik yani ikizden ikize Transfüzyon çok zorlu bir gebelik ama şuanda çok şükür mutluyuz şimdiki durumun nedir yardım edebileceğimiz bir şey varsa seve seve ederim

Merhaba benimde 18 aylık ikiz kızlarım var o yüzden internete her zaman giremiyorum benimde senin gibi monokoryonik monoamniyotik yani ikizden ikize Transfüzyon çok zorlu bir gebelik ama şuanda çok şükür mutluyuz şimdiki durumun nedir yardım edebileceğimiz bir şey varsa seve seve ederim
Peki herhangi bi müdahale oldumu hamilelik döneminde ben geçen hafta ikizlerimi kaybettim bu sebepten tam lazer operasyonu olcakken ikisinin birden kalpleri durdu

öncelikle başın sağolsun allah sabır versin çok zor bir durum benim durumum anlaşıldığında 23 haftalık olmuştum yani tüm işlemler için geç kalınmıştı tek bir yol vardı doktorumun dediği karnımdan su almak 30. haftaya kadar haftada iki gün sürekli suyu fazla olandan su alıp diğerini rahatlattı ve 30+2 ikiye kadar dayandık doktorumuzunda istediği 30. haftaya gelmekti ve geldi doğum gerçekleşti biri 1000gr diğeri 1480gr doğdu küçük olan 45 gün büyük olan 30 gün küveste kaldı hamilelikte bende çok zorlu günler geçirdim çapaya gittim birini sonlandıracaklardı geç kalınmış dendi lazer olmadı bebeklerin pozisyonları uygun değil dendi kabus gibi günlerdi şimdi çok şükür doktorumuz sayesinde hayattayız inşallah allah sanada sağlıklı bir evlat verir ama sakın üzülme ben ikizlerden önce bir düşük yapmıştım çok üzülmüştüm ama allah sonrasında iki kız evlat verdi her zaman iyi düşün iyi olsun unutma allahın vardır bir bildiği

öncelikle başın sağolsun allah sabır versin çok zor bir durum benim durumum anlaşıldığında 23 haftalık olmuştum yani tüm işlemler için geç kalınmıştı tek bir yol vardı doktorumun dediği karnımdan su almak 30. haftaya kadar haftada iki gün sürekli suyu fazla olandan su alıp diğerini rahatlattı ve 30+2 ikiye kadar dayandık doktorumuzunda istediği 30. haftaya gelmekti ve geldi doğum gerçekleşti biri 1000gr diğeri 1480gr doğdu küçük olan 45 gün büyük olan 30 gün küveste kaldı hamilelikte bende çok zorlu günler geçirdim çapaya gittim birini sonlandıracaklardı geç kalınmış dendi lazer olmadı bebeklerin pozisyonları uygun değil dendi kabus gibi günlerdi şimdi çok şükür doktorumuz sayesinde hayattayız inşallah allah sanada sağlıklı bir evlat verir ama sakın üzülme ben ikizlerden önce bir düşük yapmıştım çok üzülmüştüm ama allah sonrasında iki kız evlat verdi her zaman iyi düşün iyi olsun unutma allahın vardır bir bildiği
çok zormuş :( benimde ikizlerden önce bir düşüğüm olmuştu 3 evladım koklayamadan melek oldu
aslında herşeyi düşünebiliyorum sonuçta elimden birşey gelmiyor veren de belli alan da... ama malesef bunlar sadece düşünce olarak kalıyo. Bazen ruhum o kadar daralıyo ki elimi kolumu koycak yer bulamıyorum boğazım düğümleniyo yutkunamıyom bile, uyuyamıyorum. Saçlarımı yolasım geliyo. Allaha şükür 4 yaşında oğlum var . O etrafta dolaştıkça herşey eskisi gibiymiş geliyo, hamileymişim gibi ama ardından hemen hatırlıyorum olanları, bütün kanım vücudumdan çekiliyor sanki

Doktorunuzla kimdi qcaba ikizden ikize transfüzyonu yaşıyorum 17 haftalık henüz lazer Gerek duyulmuyor ama endişeliyim.
Bende capaya gidiyorum.ameluyati ibrahim bey yapıyormuş

Merhaba doktor

Merhaba kusura bakma siteye uzun zamandan beri girmediğim için mesajını görmedim ilk olarak bebeklerin hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına alırsın ben bursada oturuyorum durum anlaşıldığında bursadaki doktorum beni ilk önce çapaya gönderdi orda bir müdahele yapamadılar tekrar bursadaki doktoruma geldim dr Serbülent Orhaner doktorumdu sormak istediğin birşeyler olursa her zaman yardım etmeye hazırım

Doktorunuzla kimdi qcaba ikizden ikize transfüzyonu yaşıyorum 17 haftalık henüz lazer Gerek duyulmuyor ama endişeliyim.
Bende capaya gidiyorum.ameluyati ibrahim bey yapıyormuş

Senin sendrom ne oldu canim.ayfinlatirsan cok sevinirim ne durumdaydin ben de senin gibi 37 leri gormek istiyorum

Merhaba doktor

Arkadaşlar ben 21+5 günlük hamileyim normal yolla hamile kaldım RahmiM kalp şeklinde bu vakte kadar epey zor bi hamilelik geçirdim. Uçakla seyahate çıkmam gerekti bunun için kendi Dr m dışında başka bir Dr gittim ultrason muayenesinden sonra bana yazılı rapor verdi ucak için. Ve ultrasonda MONOAMNIYOTIK MONOKORIYONIK GRAVIDA yazıyor bu ne anlama geliyor bilen var mi?

Arkadaşlar ben 21+5 günlük hamileyim normal yolla hamile kaldım RahmiM kalp şeklinde bu vakte kadar epey zor bi hamilelik geçirdim. Uçakla seyahate çıkmam gerekti bunun için kendi Dr m dışında başka bir Dr gittim ultrason muayenesinden sonra bana yazılı rapor verdi ucak için. Ve ultrasonda MONOAMNIYOTIK MONOKORIYONIK GRAVIDA yazıyor bu ne anlama geliyor bilen var mi?

Bu arada ben tek bebeğe hamileyim yani bu zamana kadar aksi söylenmemisti. Bu yazan şey sadece ikiz gebelik anlamina geliyorsa nasıl oluyor kafam çok karıştı

Back
X