Premature Bebekler monitör

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

memre56

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
38
1
98
Siirt
arkadaşlar bebeğim 42 oldu doğalı solunum sıkıntısı çekiyor doktorumuz bugün öyle devam ederse monitörle taburcu olabieceğimizi söyledi bu durumda taburcu olan varsa bilgi verebiirmi cok korkuyorum

canım gecmıs olsun ....benımkılerde 28 haftalık dogdıu ıç ay kaldı kuvezde ..neden dr cıkarıyo anlamadım kalsın ıyıce nefesını alana kadar ya ....benımkılerde ancak ıkı ay sonra cok rahat nefes aldılar vakıt gerek bebegın nerde .....ben bekledım hastane gıbı olurrmu dr la konus ıstersen canım ne bılımm evde nasıl olur ..hemsıreler ufak b ı seyde mudahale edbılıyoo enazından ....sabret bıraz daha ınş ıyı olucak evıne gelıcek canım su an kılosu ne

yanlış anlatmışım yani solunumu düzelmezse monitörle taburcu edebilirler ilerde şimdi değil daha hastanede kalacak bebeğim

arkadaşlar bebeğim 42 oldu doğalı solunum sıkıntısı çekiyor doktorumuz bugün öyle devam ederse monitörle taburcu olabieceğimizi söyledi bu durumda taburcu olan varsa bilgi verebiirmi cok korkuyorum
Geçmiş olsun canım benim bebğim 8 ay boyunca ventölatöre bağlıydı sormak istediğin bi şey varsa yardımcı olurum...

canim öncelikle bebegine cok gecmis olsun insallah tez zamanda kavusursunuz ... benim kizim monitörle taburcu oldu .. cikmadan önce biz bebekler iicn ilk yardim egitimi aldik .... hastanede 2 saat dk anlatti uygulamali gösterdi esime ve bana ... sizde yaparsaniz iyi olur insallah gerek kalmaz ama bu cok önemli ... zaten cok büyük risk olsa eve göndermezler ama yinede cok dikkatli olmak gerek ... biz eve ilk geldigimiz ilk zamanlar bi kac defa alarm öttü ilk önce bebege bakmak gerek bazen elektrotlar kayiyo yanlis ölcüyo monitör ,, bebek morarmissa agzinda felan su ,, köpük gibi bisey varsa mudahele etmek gerek nasil olcaginida ilk yardimda anlatirlar zaten ,, bebek iy görünüyosa bisey yapmaya gerek yok ama benim icm rahat etmiyodu bi dokunuyodum nefesine bakiyodum .. ben gündüleri ilk zamnalr kullandim daha sonra biraktim sadece geceleri kullandim yaklasik 2 ay öncede biratik ... tabi dk kontrolünden sonra biraktik .. benim aklim ailk gelenler bunlar senin merak ettigin bisey olursa sorabilriisn canim .. tekrar gecmis olsun ...

Canım bebişin için çok geçmiş olsun. Allah en yakın zamanda şifa versin.
Benim kızım yaklaşık 5 ay küvezde kaldı. Eve de oksijn desteğiyle taburcu olduk. 3 ay kadar da başında 24 saat nöbetleşe beklemek suretiyle evde oksijen aldı. Bahsettiğin monitör SPO2 anladığım kadarıyla. Yani pulseoksimetre. Biz eve almıştık. Taşınabilir br şekilde. Çok uzun araştırma sonucu medikalcimizin tavsiyesiyle aldık. Ve asla yanıltmadı. Kayma gibi bir problem de olmadı. Ayaktan probluydu. Sakın ola ki parmak problu olanı söylerlerse almayın. Onunla yanlış ölçüm fazlasıyla mümkün ve bebek hareketlendikçe parmak problu olanı kullanmak cok zor. Bu konuda sormak istediğin birsey olursa sana yardımcı olabilirim. Ayrıca eve oksijenle cıkarmak istediklerinde korkmayın. doktorlar hastane enfeksyonu nedeniyle eve taburcu taraftarı oluyorlar. Sormak istedigin her ne olursa olsun yardımcı olmaya calısırım. Konusmak istersen tel. de de konusuruz.

merhaba ilnar nasilsin minik prenses nasil ??? ben önceki yazimi aceleyle yazdim bide fazla uzun olmasin arkadasin okurken kafasi karismasin diye kisa anlatmaya calsitim ... sizin kullandiginiz monitörü gökce hastanede kullandi ayaktan takiyoduk evde kullandigimiz monitör tasina bilirdi ,, gögüs kafesine 2 tane karnina da 1 tane olmak üzere 3 elektrot yapistiriyoduk .. uyuyunca bebgim terliyodu ve elektrotlar kayiyodu bu yüzden alisana kadar bikac defa yanlis alarm oldu ,, allaha sükür kötü bisey yasamadik .... bizim monitörümüzü dk yazdi ve saglik sogortasindan istedik gönderdiler kendimiz satin almadik türkiyede nasil oluyo böyle seyler bilmiyorum....

sağol canım iyyim sennasılsın? kızım da yi çok şükür. Ufak tefek sorunlar ve rutin konrollermiz oluyor. Buna da şükür. Senin bebişin nasıl? inşallah hersey yolundadır

Biz kendimiz aldık. 500 dolardı aldığımızda. sadece tek probu var ve ayağa takılıyor. Çok iyi arastırmıstık. Hatta doktorumuzda beğendi bizim aldığımızı. SPO2 cihazı bildigim kadarıyla rapor cıkarılarak alınmıyor. Diğer tüm cihazları yani oksijen konsantratörü, nebülizatör ve aspirasyon için rapor cıkarıldı. bu üçnü devlet karsıladı. Fakat saturasyonu dediğim gibi kendimiz aldık. Ayrıca bebeğin kilo takbini yapabilmek için bebek tartısı da aldık eve. Böylece bebeğimizi evden cıkarmadan da kilosunu ölçerek doktorumuz telefonla blgilendiriyorduk.

Merhaba İlnar bende İdili merak ediyordum iyi haberlerini duyduğuma çok sevindim...İnşallah daha iyi olur...

canım geçmiş olsun benim bebeğimde 28 haftalık doğdu 1030 gr 2,5 ay küvezde kaldı oksijen sorunu vardı evede oksijenle çıktık ama çok şükür gerek duymadı bizde geri verdik roporla alıyosun onu sağlık kurumunda..şuan bebeğim 26sında yaşına gircek düzeltilmiş 9,5 aylık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…