• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Molluscum illeti ! oğlumun vücudunu hızla sarıyor ! lütfen yardım :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba 3 yaşındaki kızımla 6 aydır bu illetle ugrasıyorum maalesef dediğiniz dr ölmüş bana siz nasıl bir tedavi izledi yardımcı olabilir misin yüzünden vücuduna atmaya başladı
Canım ne yaptınız bi çözüm buldunuz mu. Benim de kızım da var Bir yaşında her yerinde var ☹️

Moluscum kizimin sirtinda cikmisti bende cildiyeye goturdum bana krem ve losyon verdi sabahlari losyonu surdum 1hafta boyunca arkasindan krem surdum bayaga uzun surdu gitmesi ama kurtulduk oyle lanet biseyki bacaklarina bile ati ama losyon ve keremle biti derisinde izler kaldi ama giti yanliz losyon cok aci verdi kizima yakti hep ama kurtulduk korktum yuzunede yayilacak diye adi ustunde moluckum ilaci var zaten
Siz moloskum ilacını mı kullandınız sadece

Merhaba nasilsiniz oglum 5 yasinda ve 1 senedir bu hastalikla ugrasiyorum cok doktora gittim cok sey denedik soylediginiz doktor vefat etmis kremi soyleme durumunuz varmi oglum görüntüsünden cok rahatsiz gittikçe dagiliyor yardımcı olursanız cok mutlu olurum tesekkurler

Oğlum yaklaşık 5 aylıkken sol kolunda et benine benzeyen renksiz minik kabarcıklar çıktı ve giderek büyümeye başladı. Kendi doktorumuz mutlaka dermatoloji doktorunun görmesi gerektiğini söyledi. Dermatolog doktor muayene sonrasında "MOLLUSCUM CONTAGIOSUM" teşhisi koydu ve hemen alınmadığı takdirde yüksek ihtimalle giderek vücüduna yayılabileceğini söyledi. Kendi yaptığım araştırmalar neticesinde de çoğu zaman varolan kabarcıkların 6 ay içerisinde geçebileceği bilgisine ulaştım ve babasıyla ortak karar alarak bir süre daha beklemeye karar verdik.
Bu virüs çiçek grubuna bağlı bir virüsmüş. Genellikle 1-10 yaş arası çocuklarda sıklıkla görülürmüş. Mevcut kabarcıkların asla yolunmaması, sıkılmaması gerekirmiş. Yolunan veya tahriş edilen döküntüler içinde bulunan virüsler başkalarına bulaşabilirmiş.
Kuzey 8 aylık olduğunda kolundaki molluscum sayısının artması ve varolanların da büyümesi üzerine soluğu yine hastanede aldık. Operasyon öncesi molluscum olan bölgelere uyuşmasını sağlamaya yarayan bir krem sürüldü ve üzeri şeffaf bantlarla kapatıldı. Bu şekilde 40 dakika bekledik. Sonrasında doktorumuz cımbıza benzer bir alet yardımıyla teker teker molluscumları yerinden çıkardı. Hepsinin içinden beyaz renkte koyu bir sıvı çıktı. Bu sıvının asla ve asla tenine değmemesi gerekiyormuş. Canı hiç yanmadı yalnız elini kolunu tutmak zorunda kaldığımız için çok sıkıldı ve ağladı. Temizlenen bölgenin üzerine batticon sürdü ve gazlı bezle kapattı. Önerdiği kremi 7 gün boyunca sabah-akşam uygulamamızı söyleyerek eve gider gitmez mutlaka banyo yaptırmamızı tembihledi. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde herşey yoluna girmiş görünüyordu.

Molluscum Contagiosum

Lakin inatçı molluscumlar bu kez farklı bölgelerde de olmak üzere bir kaç ay sonra yeniden çıktılar. Bu kez doktor yine alınması gerektiğini ( 2 farklı dermatolog da aynı şeyi önerdi ) fakat artık12 aylık olduğu için uslu durmayacağını ve bu nedenle narkoz verilerek molluscumların ancak ameliyathane ortamında alınabileceğini söylemesi üzerine orada bir "dur" dedik babası ve ben.
Günlerce bu hastalık üzerine araştırmalar yaptım, nasıl operasyonsuz tedavi edilir diye araştırdım fakat kaynakların çoğu ilaçla tedaviden bahsetmiyordu. En sonunda "Türk Pediatrik Dermatoloji Derneği" başkanı Prof.Dr.Ümit Ukşal hanımefendiye ulaştım. Kendisi İstanbul'da özel bir hastanede görev yapıyor. Derneğin web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Önerdiği ilaçlı tedavi sonrasında molluscumlardan eser kalmadı. Oğlum şu anda 19,5 Aylık. Bu konuda kendisine olan minnettarlığımızı kelimelerle ifade edemeyeceğim gerçekten de. İlaç kullanımı ve tedavi kişiye özeldir ilkesine dayanarak tedavi hakkında maalesef bilgi veremiyorum.
Eğer çocuğunuzda bu şekilde bir inatçı "MOLLUSCUM CONTAGIOSUM" vakası ile karşı karşıya kalırsanız doğru adresin Ümit Hn olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Çocuklarınıza birlikte sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle..
[/QUOTE]
Merhaba
BAK CANIM BÖYLE BİRŞEY BULDUM SEN DE BİR ULAŞ DOKTORA İSTERSEN

Oğlum yaklaşık 5 aylıkken sol kolunda et benine benzeyen renksiz minik kabarcıklar çıktı ve giderek büyümeye başladı. Kendi doktorumuz mutlaka dermatoloji doktorunun görmesi gerektiğini söyledi. Dermatolog doktor muayene sonrasında "MOLLUSCUM CONTAGIOSUM" teşhisi koydu ve hemen alınmadığı takdirde yüksek ihtimalle giderek vücüduna yayılabileceğini söyledi. Kendi yaptığım araştırmalar neticesinde de çoğu zaman varolan kabarcıkların 6 ay içerisinde geçebileceği bilgisine ulaştım ve babasıyla ortak karar alarak bir süre daha beklemeye karar verdik.
Bu virüs çiçek grubuna bağlı bir virüsmüş. Genellikle 1-10 yaş arası çocuklarda sıklıkla görülürmüş. Mevcut kabarcıkların asla yolunmaması, sıkılmaması gerekirmiş. Yolunan veya tahriş edilen döküntüler içinde bulunan virüsler başkalarına bulaşabilirmiş.
Kuzey 8 aylık olduğunda kolundaki molluscum sayısının artması ve varolanların da büyümesi üzerine soluğu yine hastanede aldık. Operasyon öncesi molluscum olan bölgelere uyuşmasını sağlamaya yarayan bir krem sürüldü ve üzeri şeffaf bantlarla kapatıldı. Bu şekilde 40 dakika bekledik. Sonrasında doktorumuz cımbıza benzer bir alet yardımıyla teker teker molluscumları yerinden çıkardı. Hepsinin içinden beyaz renkte koyu bir sıvı çıktı. Bu sıvının asla ve asla tenine değmemesi gerekiyormuş. Canı hiç yanmadı yalnız elini kolunu tutmak zorunda kaldığımız için çok sıkıldı ve ağladı. Temizlenen bölgenin üzerine batticon sürdü ve gazlı bezle kapattı. Önerdiği kremi 7 gün boyunca sabah-akşam uygulamamızı söyleyerek eve gider gitmez mutlaka banyo yaptırmamızı tembihledi. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde herşey yoluna girmiş görünüyordu.

Molluscum Contagiosum

Lakin inatçı molluscumlar bu kez farklı bölgelerde de olmak üzere bir kaç ay sonra yeniden çıktılar. Bu kez doktor yine alınması gerektiğini ( 2 farklı dermatolog da aynı şeyi önerdi ) fakat artık12 aylık olduğu için uslu durmayacağını ve bu nedenle narkoz verilerek molluscumların ancak ameliyathane ortamında alınabileceğini söylemesi üzerine orada bir "dur" dedik babası ve ben.
Günlerce bu hastalık üzerine araştırmalar yaptım, nasıl operasyonsuz tedavi edilir diye araştırdım fakat kaynakların çoğu ilaçla tedaviden bahsetmiyordu. En sonunda "Türk Pediatrik Dermatoloji Derneği" başkanı Prof.Dr.Ümit Ukşal hanımefendiye ulaştım. Kendisi İstanbul'da özel bir hastanede görev yapıyor. Derneğin web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Önerdiği ilaçlı tedavi sonrasında molluscumlardan eser kalmadı. Oğlum şu anda 19,5 Aylık. Bu konuda kendisine olan minnettarlığımızı kelimelerle ifade edemeyeceğim gerçekten de. İlaç kullanımı ve tedavi kişiye özeldir ilkesine dayanarak tedavi hakkında maalesef bilgi veremiyorum.
Eğer çocuğunuzda bu şekilde bir inatçı "MOLLUSCUM CONTAGIOSUM" vakası ile karşı karşıya kalırsanız doğru adresin Ümit Hn olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Çocuklarınıza birlikte sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle..

Merhabalar arkadaşlar, 5 yaşındaki oğlum geçen yazdan beri molluscumla (bildiğimiz siğil, doktorlar ilerlemiş hali olduğunu söylüyor) savaşıyor..3 ayrı doktora götürdük hepside baticon ve bir enfeksiyon kremi veriyor. yada lokal anestezi ile lazer ameliyat yapılabileceğini..ancak yaşı çok küçük çok korkuyorum.çaresizce doktorların vermiş olduğu ilaçları kullanıyorduk ancak son 2 gündür hızla yayılıyor ve büyüyorlar kollarını tüm vucudunu hızla sardı hatta ellerine kadar yüzüne de bulaşacak diye çok korkuyorum..çok çaresizim :KK43: özel sektör çalışanıyım ha diyince izinde alamıyorum.oğlumun babası da yok tek büyütüyorum :KK43: fikir ve önerilerinize çok ihtiyacımız var .konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım !! şimdiden teşekkür ederim :KK43:
Merhabalar, benim de 5 yaşındaki oğlumda aynı sorun oldu hatta çözüm bulmak için bu sayfaya kadar gelip yorumları okudum. Aradan tam 14 gün geçti ve çözüm buldum. Süreçte cildiye

Merhabalar arkadaşlar, 5 yaşındaki oğlum geçen yazdan beri molluscumla (bildiğimiz siğil, doktorlar ilerlemiş hali olduğunu söylüyor) savaşıyor..3 ayrı doktora götürdük hepside baticon ve bir enfeksiyon kremi veriyor. yada lokal anestezi ile lazer ameliyat yapılabileceğini..ancak yaşı çok küçük çok korkuyorum.çaresizce doktorların vermiş olduğu ilaçları kullanıyorduk ancak son 2 gündür hızla yayılıyor ve büyüyorlar kollarını tüm vucudunu hızla sardı hatta ellerine kadar yüzüne de bulaşacak diye çok korkuyorum..çok çaresizim :KK43: özel sektör çalışanıyım ha diyince izinde alamıyorum.oğlumun babası da yok tek büyütüyorum :KK43: fikir ve önerilerinize çok ihtiyacımız var .konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım !! şimdiden teşekkür ederim
Merhabalar, benim de 5 yaşındaki oğluma da aynı teşhis konuldu. Hatta çözüm bulmak için bu sayfaya kadar gelip yorumları okudum. Aradan tam 14 gün geçti ve bir sonuç aldım. Süreci detaylıca anlatmak için üye oldum. İlk önce yıllardır siğil tedavisine iyi geldiğini duydugum incir ağacı sütünü ağaçtan kopardıgım yaprakla denedim. Çok kaşıntı yaptı ve bölge zedelendi:( Hemen cildiyeye gittik ve Capicade Molex Solüsyon adında bir ilaç yazdılar. Bir çeşit asitmiş ve çok dikkatli kullanmak gerekiyormuş. (Aynı süreci İngiltere’de yaşayan ablam da yeğenlerimde yaşadı ve görüştükleri Alman doktorun aynı ilacın faydadan çok zararı oldugunu ve hiçbir şey yapmadan beklendiğinde 6 ay ila 1 yılda kendiliğinden geçeceğini belirttiğini söyledi.) Ben yine de ilacı 1 kez kullandım (normalde 10 gün sabah akşam kullanmam gerekiyordu) ilacı sürmeden önce o siğilimsi yapının etrafına vazelin sürmem gerektiği söylenmişti. Denildiği gibi yaptım ama yapının çevresi hızlı bir şekilde reaksiyona uğradı ve kan oturmuş gibi kızardı. Korkup hemen sabunla yıkadım. Aradan 3 gün geçti ve tatile gittik. Deniz suyu iyi gelir diye düşündüm ama 7 gün geçmesine rağmen bir etkisi olmamıştı. Bir arkadaşım Sidr sabunundan bahsetmişti. Kendisi siğil için kullanmış ve çok hızlı sonuç aldığını söyledi. Bu hastalık siğil değil ama denemekte zarar görmedim. Sabunu kullandığımın 2. günü, yaklaşık 6 aydır duran ve çoğalan siğilimsi yapı küçülmeye başladı. Çok şaşırdım. İlk önce denize bağladım ama 7 gündür bir gelişme olamamıştı. Bilemiyorum, belki ikisinin etkisi ama kesinlikle denemeye değer. Sonuç alan başkaları da olursa buraya yazsın lütfen. Herkese sevgiler…

Merhabalar, benim de 5 yaşındaki oğluma da aynı teşhis konuldu. Hatta çözüm bulmak için bu sayfaya kadar gelip yorumları okudum. Aradan tam 14 gün geçti ve bir sonuç aldım. Süreci detaylıca anlatmak için üye oldum. İlk önce yıllardır siğil tedavisine iyi geldiğini duydugum incir ağacı sütünü ağaçtan kopardıgım yaprakla denedim. Çok kaşıntı yaptı ve bölge zedelendi:KK43: Hemen cildiyeye gittik ve Capicade Molex Solüsyon adında bir ilaç yazdılar. Bir çeşit asitmiş ve çok dikkatli kullanmak gerekiyormuş. (Aynı süreci İngiltere’de yaşayan ablam da yeğenlerimde yaşadı ve görüştükleri Alman doktorun aynı ilacın faydadan çok zararı oldugunu ve hiçbir şey yapmadan beklendiğinde 6 ay ila 1 yılda kendiliğinden geçeceğini belirttiğini söyledi.) Ben yine de ilacı 1 kez kullandım (normalde 10 gün sabah akşam kullanmam gerekiyordu) ilacı sürmeden önce o siğilimsi yapının etrafına vazelin sürmem gerektiği söylenmişti. Denildiği gibi yaptım ama yapının çevresi hızlı bir şekilde reaksiyona uğradı ve kan oturmuş gibi kızardı. Korkup hemen sabunla yıkadım. Aradan 3 gün geçti ve tatile gittik. Deniz suyu iyi gelir diye düşündüm ama 7 gün geçmesine rağmen bir etkisi olmamıştı. Bir arkadaşım Sidr sabunundan bahsetmişti. Kendisi siğil için kullanmış ve çok hızlı sonuç aldığını söyledi. Bu hastalık siğil değil ama denemekte zarar görmedim. Sabunu kullandığımın 2. günü, yaklaşık 6 aydır duran ve çoğalan siğilimsi yapı küçülmeye başladı. Çok şaşırdım. İlk önce denize bağladım ama 7 gündür bir gelişme olamamıştı. Bilemiyorum, belki ikisinin etkisi ama kesinlikle denemeye değer. Sonuç alan başkaları da olursa buraya yazsın lütfen. Herkese sevgiler…
Bendede çıkmıştı hamileyken iki kere yaktırdım gene çıktı parmaklarımda vardı tirnagimin yaninida sarmisti . Doğum yaptım . Ve süt Sagmaya başladım sigillerimi salmistim artık. Süt sagarken parmaklarına damlıyordu . Bir süre sonra kuculduklerini farkettim . Her sağım yaptığımda sürdüm mutlaka hepsine kısa sürede yok oldular. İnanamadim. Okadar büyümüştü ki bunlar benle artık demiştim. Anne sütüyle hepsi gitti . Varsa yeni doğum yapan etrafinizda şansınızı deneyin.

Merhabalar, benim de 5 yaşındaki oğluma da aynı teşhis konuldu. Hatta çözüm bulmak için bu sayfaya kadar gelip yorumları okudum. Aradan tam 14 gün geçti ve bir sonuç aldım. Süreci detaylıca anlatmak için üye oldum. İlk önce yıllardır siğil tedavisine iyi geldiğini duydugum incir ağacı sütünü ağaçtan kopardıgım yaprakla denedim. Çok kaşıntı yaptı ve bölge zedelendi:KK43: Hemen cildiyeye gittik ve Capicade Molex Solüsyon adında bir ilaç yazdılar. Bir çeşit asitmiş ve çok dikkatli kullanmak gerekiyormuş. (Aynı süreci İngiltere’de yaşayan ablam da yeğenlerimde yaşadı ve görüştükleri Alman doktorun aynı ilacın faydadan çok zararı oldugunu ve hiçbir şey yapmadan beklendiğinde 6 ay ila 1 yılda kendiliğinden geçeceğini belirttiğini söyledi.) Ben yine de ilacı 1 kez kullandım (normalde 10 gün sabah akşam kullanmam gerekiyordu) ilacı sürmeden önce o siğilimsi yapının etrafına vazelin sürmem gerektiği söylenmişti. Denildiği gibi yaptım ama yapının çevresi hızlı bir şekilde reaksiyona uğradı ve kan oturmuş gibi kızardı. Korkup hemen sabunla yıkadım. Aradan 3 gün geçti ve tatile gittik. Deniz suyu iyi gelir diye düşündüm ama 7 gün geçmesine rağmen bir etkisi olmamıştı. Bir arkadaşım Sidr sabunundan bahsetmişti. Kendisi siğil için kullanmış ve çok hızlı sonuç aldığını söyledi. Bu hastalık siğil değil ama denemekte zarar görmedim. Sabunu kullandığımın 2. günü, yaklaşık 6 aydır duran ve çoğalan siğilimsi yapı küçülmeye başladı. Çok şaşırdım. İlk önce denize bağladım ama 7 gündür bir gelişme olamamıştı. Bilemiyorum, belki ikisinin etkisi ama kesinlikle denemeye değer. Sonuç alan başkaları da olursa buraya yazsın lütfen. Herkese sevgiler…
Merhaba, bu sabunu kullandiktan sonra son durum nedir acaba?

Back