• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Molluscum illeti ! oğlumun vücudunu hızla sarıyor ! lütfen yardım :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhabalar arkadaşlar, 5 yaşındaki oğlum geçen yazdan beri molluscumla (bildiğimiz siğil, doktorlar ilerlemiş hali olduğunu söylüyor) savaşıyor..3 ayrı doktora götürdük hepside baticon ve bir enfeksiyon kremi veriyor. yada lokal anestezi ile lazer ameliyat yapılabileceğini..ancak yaşı çok küçük çok korkuyorum.çaresizce doktorların vermiş olduğu ilaçları kullanıyorduk ancak son 2 gündür hızla yayılıyor ve büyüyorlar kollarını tüm vucudunu hızla sardı hatta ellerine kadar yüzüne de bulaşacak diye çok korkuyorum..çok çaresizim :KK43: özel sektör çalışanıyım ha diyince izinde alamıyorum.oğlumun babası da yok tek büyütüyorum :KK43: fikir ve önerilerinize çok ihtiyacımız var .konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım !! şimdiden teşekkür ederim :KK43:
BAK CANIM BÖYLE BİRŞEY BULDUM SEN DE BİR ULAŞ DOKTORA İSTERSEN

Oğlum yaklaşık 5 aylıkken sol kolunda et benine benzeyen renksiz minik kabarcıklar çıktı ve giderek büyümeye başladı. Kendi doktorumuz mutlaka dermatoloji doktorunun görmesi gerektiğini söyledi. Dermatolog doktor muayene sonrasında "MOLLUSCUM CONTAGIOSUM" teşhisi koydu ve hemen alınmadığı takdirde yüksek ihtimalle giderek vücüduna yayılabileceğini söyledi. Kendi yaptığım araştırmalar neticesinde de çoğu zaman varolan kabarcıkların 6 ay içerisinde geçebileceği bilgisine ulaştım ve babasıyla ortak karar alarak bir süre daha beklemeye karar verdik.
Bu virüs çiçek grubuna bağlı bir virüsmüş. Genellikle 1-10 yaş arası çocuklarda sıklıkla görülürmüş. Mevcut kabarcıkların asla yolunmaması, sıkılmaması gerekirmiş. Yolunan veya tahriş edilen döküntüler içinde bulunan virüsler başkalarına bulaşabilirmiş.
Kuzey 8 aylık olduğunda kolundaki molluscum sayısının artması ve varolanların da büyümesi üzerine soluğu yine hastanede aldık. Operasyon öncesi molluscum olan bölgelere uyuşmasını sağlamaya yarayan bir krem sürüldü ve üzeri şeffaf bantlarla kapatıldı. Bu şekilde 40 dakika bekledik. Sonrasında doktorumuz cımbıza benzer bir alet yardımıyla teker teker molluscumları yerinden çıkardı. Hepsinin içinden beyaz renkte koyu bir sıvı çıktı. Bu sıvının asla ve asla tenine değmemesi gerekiyormuş. Canı hiç yanmadı yalnız elini kolunu tutmak zorunda kaldığımız için çok sıkıldı ve ağladı. Temizlenen bölgenin üzerine batticon sürdü ve gazlı bezle kapattı. Önerdiği kremi 7 gün boyunca sabah-akşam uygulamamızı söyleyerek eve gider gitmez mutlaka banyo yaptırmamızı tembihledi. 1 hafta sonra kontrole gittiğimizde herşey yoluna girmiş görünüyordu.

Molluscum Contagiosum

Lakin inatçı molluscumlar bu kez farklı bölgelerde de olmak üzere bir kaç ay sonra yeniden çıktılar. Bu kez doktor yine alınması gerektiğini ( 2 farklı dermatolog da aynı şeyi önerdi ) fakat artık12 aylık olduğu için uslu durmayacağını ve bu nedenle narkoz verilerek molluscumların ancak ameliyathane ortamında alınabileceğini söylemesi üzerine orada bir "dur" dedik babası ve ben.
Günlerce bu hastalık üzerine araştırmalar yaptım, nasıl operasyonsuz tedavi edilir diye araştırdım fakat kaynakların çoğu ilaçla tedaviden bahsetmiyordu. En sonunda "Türk Pediatrik Dermatoloji Derneği" başkanı Prof.Dr.Ümit Ukşal hanımefendiye ulaştım. Kendisi İstanbul'da özel bir hastanede görev yapıyor. Derneğin web sitesine buradan ulaşabilirsiniz. Önerdiği ilaçlı tedavi sonrasında molluscumlardan eser kalmadı. Oğlum şu anda 19,5 Aylık. Bu konuda kendisine olan minnettarlığımızı kelimelerle ifade edemeyeceğim gerçekten de. İlaç kullanımı ve tedavi kişiye özeldir ilkesine dayanarak tedavi hakkında maalesef bilgi veremiyorum.
Eğer çocuğunuzda bu şekilde bir inatçı "MOLLUSCUM CONTAGIOSUM" vakası ile karşı karşıya kalırsanız doğru adresin Ümit Hn olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Çocuklarınıza birlikte sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle..

Merhabalar arkadaşlar, 5 yaşındaki oğlum geçen yazdan beri molluscumla (bildiğimiz siğil, doktorlar ilerlemiş hali olduğunu söylüyor) savaşıyor..3 ayrı doktora götürdük hepside baticon ve bir enfeksiyon kremi veriyor. yada lokal anestezi ile lazer ameliyat yapılabileceğini..ancak yaşı çok küçük çok korkuyorum.çaresizce doktorların vermiş olduğu ilaçları kullanıyorduk ancak son 2 gündür hızla yayılıyor ve büyüyorlar kollarını tüm vucudunu hızla sardı hatta ellerine kadar yüzüne de bulaşacak diye çok korkuyorum..çok çaresizim :KK43: özel sektör çalışanıyım ha diyince izinde alamıyorum.oğlumun babası da yok tek büyütüyorum :KK43: fikir ve önerilerinize çok ihtiyacımız var .konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım !! şimdiden teşekkür ederim :KK43:
Benim oğlumun kasıklarında ve ayak altında bazo kabarcıklar çıkıyo böyle su toplamış gibi sonra patlıyo ve kaşınıyo böyle bişeymi sizdekide dr götürdüm mantar dedi ama ben böyle mantar görmedim bunun gibi duruyo

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    34,7 KB · Görüntüleme: 372
F Flower04 canım konuyu görünce hemen yazmak istedim.benimde beş yasında kızom var ve yüzünde sacında boynunda ve parmagının birinde sigil var.dedigin gibi gittikçe yayılıyolar.o kadar zor bir durum ve seni o kadar iyi anlıyorumki.belki abarttıgımı düşünebilirsiniz ama hergün aglıyorum.allah başka dert vermesin cok daha ciddi hastalıklarla ugrasanlar var ama kuluz işte herşeyi kafaya takıyoruz.bende senin gibi cok doktora götürdüm.yüz bölgesi oldugundan hiçbişey yapmıyolar iz kalır diye.bagışıklıgını güçlü tutmaya calısıyorum temizligine dikkat ediyorum yok yok yok olmuyo.çogalmasalar belki bu kadar kafaya takmam.suan tek yaptıfım buldugum hocalara okutuyorum.ben kendimde okul sulugundaki suya bildigim duaları okuyorum.en azınan su içtikçe belki fayda eder diye.

Geçmiş olsun canım..eskiler söyler olmamış incirin sütü iyi gelir diye.. Kendim bizzat gordum, benim de ayağımın altında vardı sekiz tane kadar ayak sigili.. Yayılıyordu, incir zamanı hergun bir ağaca gidip, koparip suruyordum iyice, çorap giyiyordum. Allaha şükür bir ayı bulmadan geçti, ustelik acisiz..sigilin olduğu yerlerde siyah siyah küçük yumurtaları olur onlar ölmeden siğil geçmez.. İncir zamanı mutlaka yap, Allah şifa versin

Eczanelerde end warts diye bir şey var siğiller için. Tam incelemedim ama tanıtımında etkili olduğu söylendi. Bir araştırın isterseniz. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, kızımda vardı ama sizin oğlunuz gibi tüm vücuduna yayılmıyordu, sağ elinin işaret parmağında tam eklem yerinde olduğundan kalem tutarken acı çekiyordu, önce birtakım ilaçlar kullandık fakat bir işe yaramadılar doğrusu, daha sonra özel bir hastanenin dermatoloji bölümüne götürdüm, orayı dondurdular, 1 haftaya kadar kendiliğinden düşer dediler, düştü ve bir daha çıkmadı.

Bu tedavi yöntemi oğlunuz için uygulanabilir mi bir araştırın isterseniz, tekrar geçmiş olsun.

Benim oğlumun kasıklarında ve ayak altında bazo kabarcıklar çıkıyo böyle su toplamış gibi sonra patlıyo ve kaşınıyo böyle bişeymi sizdekide dr götürdüm mantar dedi ama ben böyle mantar görmedim bunun gibi duruyo

mantarcı başı olarak hiç böyle mantar görmedim..başka bir doktora daha götürün bence..

Bundan 23 sene evvel bedeniz 7 yaşındayım, babannem parmaklarımdaki siğiller için beni bir kadına götürdü, kadın suya okudu üfledi suyu aldı ağzına üfürdü elime, ay iğrenç demi böyle anlatınca, ama geçti mi geçti daha da hiçbi yerimde çıkmadı, artık alternatif tıp mı diyim üfürükçü mü diyim bilemedim benim de böyle bi anım vardı

Benim de küçükken alnımda siğil çıkmıştı neyseki yayılmamıştı. Birisi anneme bir yöntem öğretmişti onu yapar yapmaz geçti. Belki ne alaka diyeceksiniz ama ben yine de anlatayım belki işinize yarar. Hicri aylardan herhangi birinin ilk çarşamba gecesi (bu arada takvimden kontrol ettim en yakın tarih 15 mart gecesi) ay dedeye bakıp amentü duasını okuyorsunuz sonra da "Ay a baktım nuru gördüm, siğilimin yerini boş gördüm " deyip siğilin üzerine toz sürüyorsunuz. (Herhangi bir toz olabilir) gerçekten bir iki gün içinde siğil kendi kendine düşmüş ben fark etmedim bile...

Küçükken benimde elimde vardı 4-5 tane ve çok rahatsız ederdı o yaşta bile..
Ne duyduysak yaptık geçti ..dr bi oje gibi losyon vermişti. Yaranın ustunde kuruyodu soyuyodu bide incir sutu suruyoduk artık bunlarmı geçirdi kendindenmi geçti hatırlamıyorum..
Yiğeniminde bıyık bolgesinde yıgınla vardı oda kendiliğinden geçti diye hatırlıyorum

Darısı konu sahibinin cocuguna ve benim kızıma inş

benim ellerimde vardi sigil,1 yil kadar ugrastim..bin sukur cok ilerlemeden hallettik..
soyle soyleyim buzla yakiyorlar dermatologlar onlari..cok aci veriyor ama geciyor 2-3 yakimdan sonra..
bilmiyorum oglunuz dayanabilir mi cunku yavrum cok kucuk..
birde benim bildigim bagisiklik sistemini de guclendirmek gerekiyor cunku ne kadar gucluyse beden o kadar az varolabiliyorlar.
cok gecmis olsun.

geçmiş olsun. aynı dert kız kardeşimde olmuştu, yüzü hariç bir çok yerine yayılmıştı. bir kaç pomad ve baticon kullandı. kendi haline bırakıldı, 1.5 yıl içinde de geçti.

SUREKLI dua okumaya çalisin krem surerken
oglunuzunda inanmasi lazim duayla geçecegine,bizde bi tane vardi gecene kdr ne çekdik , çok uuzldum oglunuza
benim oglumda 6 yasinda
dr krem olarak acide saicylique verdi bize,1 ayda gecer dedi her aksam bi kere surduk
gun içinde surekli nemli tuuttuk surekli ellerini yikadi parmafindaydi nemledniric kezm surud butun gun boyunca belki 20 kere surduk, her aklima geldiginde soyledim oglum hadi krem diye

ama sizdkei bir iki tanede deilmis ki Allah acil sifalar versin, çocugunu oyle gormek çok zor :KK43:

ben bi kere elindeki biseyi almaya çalisyordum ( bizimki dag gibi tumsekdi ) ona takilmis çok kanadi acidi agladi yarim saat ugrastim onu dindirip susuturana kdr , basi baya kalkmisti tam kopmamis takilinca
kreme devam ettik iki gun sonra kendi çekdi kopardi
gecen haftadan beri bnaya duzlesti parmagi

krem lazer ne yaptirisaniz yapin yaninda duada okuyun varsa yasli biride okusa daha iyi olur
sizde ehr firsatda okuyun
bi tane deilki ugrassan nasil oalcak çok uuzldum yaa:KK43:

Canım bişey sölicem ama tiksinmeyin çünkü bu olayları yaşadığımdan daha çocuktum bnm de ellerimde siğiller vardı Babanem börek yaptı bana özel bide hastalanmıştım bana moral olsun diye güya bana özel börekler yapmış içine yılan derisi koymuş bn yedikten sonra söyledi ve bi kaç gün sonra siğiller kaybolmuştu... :-)

Aktardan yılan göynegi alın yılanın degiştirsiği deriyi yemegine katın yedirin sonrada çocuga aöyleyin cok sürmez sigiller kurumaya başlar

Yasak mı bilmiyorum ama. Siğiller için edilen bi dua var. Bazı imamlar bilir. İnanın çok yakındam biliyorum arkadaşlarımın elinde vardı, geçti tamamen. Babannemdede vardı. Bi sorsanız çevrenize belki bilen vardır.

canım aktarda onun için ilaç var Rabbim şifasını versin inşAllah

Back