• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Molluscum illeti ! oğlumun vücudunu hızla sarıyor ! lütfen yardım :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Flower04

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
6
4
1
37
Merhabalar arkadaşlar, 5 yaşındaki oğlum geçen yazdan beri molluscumla (bildiğimiz siğil, doktorlar ilerlemiş hali olduğunu söylüyor) savaşıyor..3 ayrı doktora götürdük hepside baticon ve bir enfeksiyon kremi veriyor. yada lokal anestezi ile lazer ameliyat yapılabileceğini..ancak yaşı çok küçük çok korkuyorum.çaresizce doktorların vermiş olduğu ilaçları kullanıyorduk ancak son 2 gündür hızla yayılıyor ve büyüyorlar kollarını tüm vucudunu hızla sardı hatta ellerine kadar yüzüne de bulaşacak diye çok korkuyorum..çok çaresizim :( özel sektör çalışanıyım ha diyince izinde alamıyorum.oğlumun babası da yok tek büyütüyorum :( fikir ve önerilerinize çok ihtiyacımız var .konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım !! şimdiden teşekkür ederim :(

Geçmiş olsun.
Şöyle diyor: "Molluskumun tedavisi siğilinkine tedavisine benzer. Moluskumlar sıvı nitrojen ile dondurularak, çeşitli asitlerle kimyasal olarak harap edilerek, elektrik akımı ile yakılarak, içinde ki materyal bir alet ile temizlenerek, her gün retinoik asit içeren krem, lokal olarak bağışıklığı uyaran ilaçlar veya lokal antiviral ilaçları uygulanarak tedavi edilebilir.laser tedavisi de molluskumları tedavi etmekte etkindir. Dondurma ve yakma işlemleri ağrılıdır, bu nedenle büyük çocuk ve erişkinlere uygulanabilir. Eğer Molluskum sayısı çok fazla ise, molluskumlar tamamen iyileşene kadar 3-6 hafta ara ile tekrarlayan tedaviler gerekebilir. Özellikle çocuk hastalarda molluskumları kendi iyileşme sürecine bırakmak ve tedavi etmemek de bir seçenek olabilir."

Arastirma hastanesine gittinizmi acaba cok gecmis olsun
Çok saol canım ..evet araştırma hastanesine de gittim kendi haline bırak diyorlar bu ilaçları kullan vs..çok ilgilenmiyorlar ama hızla yayılıyo aylardır araştırıyorum bi çözüme ulaşamadım :( belki birebir yaşayanlarınız yada önerileriniz olur diye düşündüm :(

Geçmiş olsun.
Şöyle diyor: "Molluskumun tedavisi siğilinkine tedavisine benzer. Moluskumlar sıvı nitrojen ile dondurularak, çeşitli asitlerle kimyasal olarak harap edilerek, elektrik akımı ile yakılarak, içinde ki materyal bir alet ile temizlenerek, her gün retinoik asit içeren krem, lokal olarak bağışıklığı uyaran ilaçlar veya lokal antiviral ilaçları uygulanarak tedavi edilebilir.laser tedavisi de molluskumları tedavi etmekte etkindir. Dondurma ve yakma işlemleri ağrılıdır, bu nedenle büyük çocuk ve erişkinlere uygulanabilir. Eğer Molluskum sayısı çok fazla ise, molluskumlar tamamen iyileşene kadar 3-6 hafta ara ile tekrarlayan tedaviler gerekebilir. Özellikle çocuk hastalarda molluskumları kendi iyileşme sürecine bırakmak ve tedavi etmemek de bir seçenek olabilir."
saolasın canım :( okudum bunları netden :(

konu evlat olunca insan bi şekilde götürüyor..özele de çok götürdüm hatta yarın tekrar götüreceğim ama bu kadar ilerlemesine sizce bir müdahale etmezler mi artık :(

Geçmiş olsun. Eğer siğil ise hastalığı teyzemin oğlu duasını edip,sigillerden birine iğne batırıyor ve 1 ay içinde geçiyor tamamı. Adana da oturuyorsaniz gotururdum yanına.

Yedikule ermeni hastanesi serkis baris i siddetle tavsiye ediyorum yalniz randevulari cok dolu bazen aylar once almak gerekiyor.

Ankaradaysanız Nihat Özkanı tavsiye ediyorum. Hem çok deneyimli ve bilgili hem de ilgili bir doktor.

Anneanne/dede varsa ufağı birkaç günlüğüne deniz kenarına götürmeleri mümkün mü? Güneş ve deniz suyu pekçok derde deva, Antalya'ya gidebilirler. Alternatif olarak aktardan deniz tuzu satın alıp küvette banyo suyuna karıştırabilirsiniz.

Korkmayın , siğil tedavisi basit bir şey. Biraz daha büyüyünce olmazsa dondurma + alma işlemi yaptırırsınız.

Acil şifalar dilerim ufağa.

istanbuldayım arkadaşlar..tavsiyelerinizi dikkate alacağım imkanlar dahilinde :( çok saolun iş saati olunca pek de rahat yazamıyor insan :(

Merhabalar arkadaşlar, 5 yaşındaki oğlum geçen yazdan beri molluscumla (bildiğimiz siğil, doktorlar ilerlemiş hali olduğunu söylüyor) savaşıyor..3 ayrı doktora götürdük hepside baticon ve bir enfeksiyon kremi veriyor. yada lokal anestezi ile lazer ameliyat yapılabileceğini..ancak yaşı çok küçük çok korkuyorum.çaresizce doktorların vermiş olduğu ilaçları kullanıyorduk ancak son 2 gündür hızla yayılıyor ve büyüyorlar kollarını tüm vucudunu hızla sardı hatta ellerine kadar yüzüne de bulaşacak diye çok korkuyorum..çok çaresizim :KK43: özel sektör çalışanıyım ha diyince izinde alamıyorum.oğlumun babası da yok tek büyütüyorum :KK43: fikir ve önerilerinize çok ihtiyacımız var .konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım !! şimdiden teşekkür ederim :KK43:
Kardes ben bu moloskum yuzunden sezaryen oldum. Ilk hamileligim zehir olmustu bana resmen. Bacaklarimin ust taraflarinda cikmisti. Ameliyat sirasinda doktorum yakti. Cok sukur 3 seneye yakindir tik yok. Iz falan da kalmadi. Cok gecmis olsun.

Kardes ben bu moloskum yuzunden sezaryen oldum. Ilk hamileligim zehir olmustu bana resmen. Bacaklarimin ust taraflarinda cikmisti. Ameliyat sirasinda doktorum yakti. Cok sukur 3 seneye yakindir tik yok. Iz falan da kalmadi. Cok gecmis olsun.
canım saolasın :( istanbulda mı yaktı doktorun hangi hastane isim verebilir misin :( ve de yakıldıktan sonra iyleşme süreci nasıl oldu

canım saolasın :KK43: istanbulda mı yaktı doktorun hangi hastane isim verebilir misin :KK43: ve de yakıldıktan sonra iyleşme süreci nasıl oldu
Yok canim ben g.dogu'dayim. Istanbul'da cok daha iyi doktorlar vardir eminim.
Iyilesme süreci diye bi sey olmadi cunku zaten ciktigimda gecmisti. Hafif kararti vardi. O da bi sure sonra gecti.

Geçmiş olsun. Eğer siğil ise hastalığı teyzemin oğlu duasını edip,sigillerden birine iğne batırıyor ve 1 ay içinde geçiyor tamamı. Adana da oturuyorsaniz gotururdum yanına.
Ben küçükken yüzümde vardı benimde öyle geçti enteresan ama gerçek şimdi yerleri bile belli değil

Back