Mol gebelik

meryem azra01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2017
9
2
1
29
İyi günler hanımlar. Ben 3 hafta önce mol gebeliğin kürtajını oldum. Doktorum 1 yıl gebe kalmamam gerektigini söyledi. Ama benim değil 1 yıl 1 ay dahi sabrım kalmadi. Yeniden çocuk düşünüyorum şuan. Sizlere sorum bu konuda ben yada bebegim (olursa insaAllah) herhangi bir sorunla karşılaşır miyiz ? Tavsiyelerinize ihtiyacım var..

geçmiş olsun .bende tam olarak aynı zamanda parsiyel mol nedeniyle kürtaj oldum. benim doktorum 1 yıl başka bir doktor 6 ay dedi . değerin sıfırlandımı . benim halen 130 larda . aynı soruyu bende sormuştum doktoruma riskin bir yıl geçsede olacak ama bir yıldan önce tavsiye emiyoruz dedi.sanırım bende bekleyemeyecem 1 yılı . 5 yada 6 ay sonra bırakmayı düşünüyorum. belki dahada erken.

Sanada geçmiş olsun kardeşim. Ben bu konuda baskalarina da danistim böyle bizim gibi beklemeyenlerin ikinci gebeligide mol olmuş ve sonra çocukları olmamış. Korktuğum için vazgeçtim bu yüzden. Sende biraz araştır istersen

Kızlar Allah sabrını ve hayırlı zamanda versin size inşallah bebişlerinizi, ben de ilk bebeğimi kaybettim,onun üzerine tam 9 ay korundum, bu arada iltihaplanma falan da oldu zaten , şimdi daha bu ay denemeye başladık , iyice araştırın ve size tavsiyem bir perinatolog (riskli gebelik uzmanı) ile görüşün, o daha detaylı yönlenrime yapacaktır.

Kızlar Allah sabrını ve hayırlı zamanda versin size inşallah bebişlerinizi, ben de ilk bebeğimi kaybettim,onun üzerine tam 9 ay korundum, bu arada iltihaplanma falan da oldu zaten , şimdi daha bu ay denemeye başladık , iyice araştırın ve size tavsiyem bir perinatolog (riskli gebelik uzmanı) ile görüşün, o daha detaylı yönlenrime yapacaktır.
Bu tavsiyen benim için çok iyi oldu gerçekten. Böyle bir şeyi ilk defa öğrendim ve dediğin gibi bir doktorla gorusecegim. Ama sizde mi bebeğinizi mol gebelik yüzünden kaybettiniz?

Size cevap olarak değil de
geçmiş olsun .bende tam olarak aynı zamanda parsiyel mol nedeniyle kürtaj oldum. benim doktorum 1 yıl başka bir doktor 6 ay dedi . değerin sıfırlandımı . benim halen 130 larda . aynı soruyu bende sormuştum doktoruma riskin bir yıl geçsede olacak ama bir yıldan önce tavsiye emiyoruz dedi.sanırım bende bekleyemeyecem 1 yılı . 5 yada 6 ay sonra bırakmayı düşünüyorum. belki dahada erken.
Size cevap olarak değil de yanlışlıkla mesaj olarak cevap vermişim. Umarım size ulaşmıştır. Gercekten önemli bir konu ve uzulmenizi istemem

Bu tavsiyen benim için çok iyi oldu gerçekten. Böyle bir şeyi ilk defa öğrendim ve dediğin gibi bir doktorla gorusecegim. Ama sizde mi bebeğinizi mol gebelik yüzünden kaybettiniz?

canım benim bebeğimin kalbinin durma sebebi turner sendromuydu, ama şuan ben de bir perinatoloğa devam ediyorum, doktorum daha önce bir düşük yaptığın için sen de riskli gebelik kategorisine giriyorsun ve daha sıkı takip edeceğiz dedi

Size cevap olarak değil de

Size cevap olarak değil de yanlışlıkla mesaj olarak cevap vermişim. Umarım size ulaşmıştır. Gercekten önemli bir konu ve uzulmenizi istemem

mesajını aldım canım
zaten 5 yada 6 ay sonra demiştim . buda kürtajdan sonra 7. ay civari oluyor. yani altı ayı beklemiş oluyorum. bhcg bile sıfırlanmadı henüz . merak ettim sen 3 hafta oldu demişsin kürtaj olalı ve hemen bırakmayı düşünüyorum demişsin. bhcg hemen sıfırlandı mı senin ben 5. haftadayım halen 100 lerde

geçmiş olsun canım
riskli gebelik uzmanıyla görüşmeyi bende düşünüyorum çünkü bir öncesi kimyasal gebelikti. perinataloga hangi süreçte başladın . korunmayı bırakıncamı yoksa en başındamı.

mesajını aldım canım
zaten 5 yada 6 ay sonra demiştim . buda kürtajdan sonra 7. ay civari oluyor. yani altı ayı beklemiş oluyorum. bhcg bile sıfırlanmadı henüz . merak ettim sen 3 hafta oldu demişsin kürtaj olalı ve hemen bırakmayı düşünüyorum demişsin. bhcg hemen sıfırlandı mı senin ben 5. haftadayım halen 100 lerde
Benimde bir ay olmak üzere sanırım bhcg 50lerde. Hemen düşünüyorum derken sıfırlanır sifirlanmaz düşünüyorum demek istemiştim. Ama dediğim gibi bundan vazgeçtim.

6 ay yada 1 sene şimdi bir umutla bekliyoruz bakalım korunma süremiz bitecek diye ama beni korkutan süremizi tamamlayınca olacak mı olmayacakmı olursa tekrarlayacak mı sağlıklı olacakmı gibi . çünkü ben neredeyse bir senedir korunmuyordum. önce kimyasal gebelik ardından mol . bundan sonra ne zaman olur Allah bilir. benden sonra korunmayı bırakanlar hep hamile şimdi. diğer forumlara bakıyorum ara ara ümitleniyorum hamile kalanları okudukça. RAbbim hepimize kolaylık sabır ve sağlıklı bebekler versin..

geçmiş olsun canım
riskli gebelik uzmanıyla görüşmeyi bende düşünüyorum çünkü bir öncesi kimyasal gebelikti. perinataloga hangi süreçte başladın . korunmayı bırakıncamı yoksa en başındamı.
Canım ben kürtaj olmuştum ilk gebeliğimde , sonrasında 9 ay kadar korunduk kendi isteğimizle, tekrar gebe kalmak istediğim dönemde de henüz korunmayı bırakmamışken perinatoloğa başladım, rutin kontroller yapıldı ,iyi ki de gitmişim çünkü hiç fark etmiyordum ama iltihaplanma varmış ve antibiyotik kullandım 1 hafta, ve ufak ufak kistlerim varmış hemen hemen her kadında olan, bundan dolayı da yumurtlama kolay olsun daha çabuk hamile kalabileyim diye inofolic combiye başlattı, ayrıca da çok önem verdiği bir konu var ilk ona baktı zaten , o da D vitamini, 3 tüp vitamin kullandım 10ar gün ara ile, ve sonrasında dvitall spyey, fakat hamile kalınca spreyi bırakmak gerekiyor
Bence sen de bir an önce git canım ve kontrollerini de yaptır
çünkü bu iltihaplanma da gebe kalmayı önlüyormuş, forumda da birçok bayandan okumuştum uzun süre hamile kalamıyordum meğer iltihaptanmış falan diye, umarım yardımcı olabilmişimdir

Canım ben kürtaj olmuştum ilk gebeliğimde , sonrasında 9 ay kadar korunduk kendi isteğimizle, tekrar gebe kalmak istediğim dönemde de henüz korunmayı bırakmamışken perinatoloğa başladım, rutin kontroller yapıldı ,iyi ki de gitmişim çünkü hiç fark etmiyordum ama iltihaplanma varmış ve antibiyotik kullandım 1 hafta, ve ufak ufak kistlerim varmış hemen hemen her kadında olan, bundan dolayı da yumurtlama kolay olsun daha çabuk hamile kalabileyim diye inofolic combiye başlattı, ayrıca da çok önem verdiği bir konu var ilk ona baktı zaten , o da D vitamini, 3 tüp vitamin kullandım 10ar gün ara ile, ve sonrasında dvitall spyey, fakat hamile kalınca spreyi bırakmak gerekiyor
Bence sen de bir an önce git canım ve kontrollerini de yaptır
çünkü bu iltihaplanma da gebe kalmayı önlüyormuş, forumda da birçok bayandan okumuştum uzun süre hamile kalamıyordum meğer iltihaptanmış falan diye, umarım yardımcı olabilmişimdir
çok teşekkürler badenzi. ben bu konuları hiç bilmiyorum daha önce hiç yaşamamıştım ve çevremde yaşayan pek kimsede yok. kimseyle paylaşamıyorum yani. o açıdan çok yardımcı oldun. bende sıfırı görebilirsem yakın zamanda doktorumla konuşmayı düşünüyorum . zaten kendiside dedi 2 ay bi sıfırı görelim detaylı konuşalım diye. kendisimi takip edecek yoksa başka bi yeremi yönlendirecek bilemiyorum. en azından korunma süresinde bu tahlil işlerini aradan çıkarmak istiyorum.

Aralık 2017 de Parsiyel Mol geçirdim bana da 6 ay - 1 yıl bekle diyen doktorlar oldu. Ben 1 yıl beklemekten yanayım tekrarlanırsa bu sefer 2 yıl beklemektense az sabır..

Selam kızlar. Şuan banada parsiyal mol diyorlar. Bebeği almak istediler 5+5 günlük hamileyim. Bebekler ikizmiş beta hcg değerim 13350 cıktı. Bi kese de yolk kesesi vs var . Diğer bos kese. Progesterona baktılar oda 13,56 cıktı. Beklesem mi aldırsam mi bilemiuorum doktor ultrasona bakıpta konusmak doğru olmaz diyor. Özel bi hastane de kürtaj yapacak kalp atısı duyulmassa. Sizin belirtileriniz neydi değerleriniz nasıldı bana yardım edin lütfen .

Birde arastırma hastanesinde yattım iki gün takip ettiker psikolojim bozuldu. Kendim imza vererek cıktım. Özel de pataloji ve genetik tesler ne kadar bileniniz var mı ?

Birde arastırma hastanesinde yattım iki gün takip ettiker psikolojim bozuldu. Kendim imza vererek cıktım. Özel de pataloji ve genetik tesler ne kadar bileniniz var mı ?
Canım ben tam mol gebelik geçirdim yani bebek olusmamisti değişik bir doku oluşmuştu bende. 7 haftalıkken kürtaj oldum ve patoloji sonucunda mol gebelik olduğu anlaşıldı. Ondan önce boş gebelik sanmisti doktorlar. Benim progestanim senden daha dusuktu 6 hafta civarındayken hemde. Birde betahcg ikiye katlanmiyor daha az artıyordu. Hamileligimin en başından beri damla damla kanamam vardı. Ben bunlarla karşılaştım. Bildiğim kadarıyla da özel sadece kürtaj için para alıyor patoloji sonucu da bu ücretin içinde. Yani bende öyle oldu. İnsaAllah hakkında hayırlısı olur canım. Ben bu durumu hala atlatamadım. İnsaAllah sen atlatirsin.

Selam kızlar. Şuan banada parsiyal mol diyorlar. Bebeği almak istediler 5+5 günlük hamileyim. Bebekler ikizmiş beta hcg değerim 13350 cıktı. Bi kese de yolk kesesi vs var . Diğer bos kese. Progesterona baktılar oda 13,56 cıktı. Beklesem mi aldırsam mi bilemiuorum doktor ultrasona bakıpta konusmak doğru olmaz diyor. Özel bi hastane de kürtaj yapacak kalp atısı duyulmassa. Sizin belirtileriniz neydi değerleriniz nasıldı bana yardım edin lütfen .
Birde ben 7 haftaliga kadar bekledim ne olur ne olmaz diye. Bence sende bekle. 7 haftaya kadar kalp atışı duyulmazsa kesinleşmiş oluyor nerdeyse. Yani bana böyle söyledi doktorlar

Birde ben 7 haftaliga kadar bekledim ne olur ne olmaz diye. Bence sende bekle. 7 haftaya kadar kalp atışı duyulmazsa kesinleşmiş oluyor nerdeyse. Yani bana böyle söyledi doktorlar
Canım cevabın için cok teşekkür ederim Rabbim en kısa zamanda sağlıklı evlat nasip etsin . Benim hiç kanamam olmadı sadece ilk öğrenceğim zaman iki gün leke geldi oda toplamda 4 kez görmüşümdür damla kadar bile değildi. Sonra bida hiç olmadı benim ultrason görüntüsüne bakarak konusyorlar. Betam cok hızlı artıyor ama bebekler ikizmiş ikinci bi kese daha gördüler. Birinci keseye sağlıklı diyorlar içinde yolk sac denilen seyde var ama bakalım nasip tabi. Ben bu olayın kanser kısmından cok korkuyorum umarım yaşamam :( birde kürtajdan sonra özel de yattın mı hiç bende özel de olucam eger kürtaj olursam devlette psikolojimle cok oynuyorlar :KK43:

Canım cevabın için cok teşekkür ederim Rabbim en kısa zamanda sağlıklı evlat nasip etsin . Benim hiç kanamam olmadı sadece ilk öğrenceğim zaman iki gün leke geldi oda toplamda 4 kez görmüşümdür damla kadar bile değildi. Sonra bida hiç olmadı benim ultrason görüntüsüne bakarak konusyorlar. Betam cok hızlı artıyor ama bebekler ikizmiş ikinci bi kese daha gördüler. Birinci keseye sağlıklı diyorlar içinde yolk sac denilen seyde var ama bakalım nasip tabi. Ben bu olayın kanser kısmından cok korkuyorum umarım yaşamam :KK43: birde kürtajdan sonra özel de yattın mı hiç bende özel de olucam eger kürtaj olursam devlette psikolojimle cok oynuyorlar :KK43:
Özelde yatmadım bir saat sonra taburcu oldum çünkü ben yesilkartliyim ve devlette kürtajı çok kötü yaptıklarını umursamadiklarini duyduğum için devlette yaptirmadim. Kurtajdan da hiç korkma. Seni uyutuyorlar zaten bir kalkıyorsun bitmiş bile. Sadece ilk gün çok sancılı oldu ama olacak o kadar sonra bi daha ağrı olmadı. Kanser kismindan da korkma. Birşey olmaz Allah'ın izniyle. O çok az kadında görülüyor ve kanser olunsa bile yüzde yüz tedaviye yanıt veriyor.

Back