Mol Gebelik sonrası hamile kalanlar...!!??

Sultanca35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2017
133
180
Merhaba bayanlar hemen konuya giriyorum.26 nisanda 6+3 günlük iken kürtaj oldum. Patoloji sonucunda parsiyel mol tanısı konuldu. Benim gittiğim doktorların biri 6 ay diğeri 1 sene öbürü 2 sene bekliceksin dedi. Ve bunun ilac tedavisi yok dediler.Yaşım 31. Cok mutsuzum. Esime karsi artik eskisi gibi degilim.bu kurtaj benden bebegimle birlikte cok seyler aldi götürdü. Insanlar cok acimasizca cahilce konusuyorlar. Cok kirginim. Esim doktorun dediklerini dinlemiyor. Ben 3 ay sonra baslarim cocuk yapmaya diyor. Ona birsey diyemiyorum. Cunku evleneli 4 sene oldu o hep cocuk istedi.Sonra hamile kaldim ama sonuc boyle oldu.Çok mutsuzum. Kimseye birsey diyemiyorum. Buraya yazarken bile cok dusundum. Zaten mutsuz olan zihnimi insanlar daha da bozar mi diye. Ama paylasacak kimsem yok sizden baska.Nolur bu mübarek ramazanda beni de dualarıniza ekleyin.

Canım geçmiş olsun , bende Aralık ayında Parsiyel Mol geçirdim. NBana da 6 ay bekle , 1 yıl bekle diyen oldu.
Kafam çok karışık yani kime hangisine inanacağımı bilemiyorum.
Genetik testte yaptırdım Homozigot Mutant çıktı Vitaminin düşük gebelikte daha da düşer dedi doktorlar. Vitamin desteği alıyorum ve folic kullanıyorum.

Tekrarlanması olabilecek bir duurm yani o yüzden min. 9 ay beklemelisin sende.

Ben devlet hastanesine gidiyorum.Doktora Genetik testi yaptırmak istiyorum dedim gerek yok dedi. Parsiyel MOL olduhunda sonucu da kesin değil zaten dedi. Patolojide mol olma ihtimali yazıyor.Ne dir neden oldu hala bilmiyorum. Kafamda birsürü soru işareti. 6 ay korun diyor.Sen genetik testini özel de mi yaptirdin devlette mi

Üsküdar Zeynep Kamil Hast. de yaptırdım .
182 den randevu alarak gidiliyor , 2 tüp kan aldılar 2 ayda da sonucum çıktı.

Hastane özel mi devlet mi.Ben devlete gidiyorum. Genetik test istediğim de gerek yok dendi. Başka bir hastanede yaparlar mi acaba. Aynı sorunları yaşamak istemiyorum

Merhabalar
Epeydir buraya yazmak aklimdaydi ama nedense insan zor zamanlarini cabuk unutuyor. Ben bir zamanlar bu sitede o kadar cok moral bulmaya calistim ki ayni acilari baskalarinin da yasadiklarini gordukce sabrim da şükrüm de artri. Kisaca yasadiklarimi anlatayim da karamsarliga dusup de benm yasadiklarimi yasayanlara belki umut olur.
Yaklasik 4 yil once asiri agrili adet gorme sorunuyla dr a gittgimde endometeiozis dediler. Mumkn mertebe gebeligi erteleme ilerde infertilite( kisirlik) gorulebilir dediler. Biz de daha dusunmememize ragmen bi an panikle hemen cocuk yapalim.psikolokosine girdik. 1 ay 2 ay 4 ay derken acaba neden olmuyor yoksa hic olmucak mi diye karalari baglamisken hamile kaldgmi ogrendim. Ilk haftaki kontrollerde herhangi sikinti gorememisti dr. taa ki ilk tarama testine gelene kadar. Asiri asiri yuksek beta degeri artmis ense kalinligi yuksek oranda (1/5) down sendromu gosteriyordu. Tekrar tahlillee olcumler sinmeyen gozyaslari derken perinatoga gidip ileri tetkikleri yaptralm dedigmz gun bebegn kalp atislarinim drdugunu gorduk. 13 haftalik oldgu icin kurtaj degilde dogum gibi sanciyla dusugu gerceklestirdiler. Hayatimin en unutulmayacak psikolojik ve fiziksel acisiydi. Hastane odalarinda tum kapilar bebek susleriyle kapliyken ben tarifsiz bir aci icinde bebegimi dusurmustum. Yapilan tetkiklerde parsiyel mol oldugu soylendi. Yaptrmadgmz arastrma kalmadi genetik patolojok vs. Sonuc degismio tabi. Sebebi yok. Onlenebilmesi mumkn degil. Şanssizlik. Psikolojim alt ust olmustu. Hergun agliyor karalari bagliyordum. Derken kurtaj basariyla yapilmadgi parca kaldigi icin gecmeyen agrim nedeniyle tekrar kurtaja alindm. Ve elimde milyonlari aşmiş bir beta degeri ile kemoterapi gercegi ile karsilastim. Mol gecirenler belki bilir bu hastaligin tehlikesi kanser olmayan ama kanser gbi yayilan hucreler yerlestgi organda cogalarak organin islevini bozmasina sebep oluyor. Bunun onune gecilebilmesi icin kimi doktorlar kemoterapi tavsiye etti. Ben duzenli araliklarla kan vererek kemotrrapiyi reddettim. Neyse ki beta degerlerim dusuyordu ama yine de 1 yil gebelik keanlikle yasakti. Zaten endometeuozis nedeniyle kisirlik riski varken 1 yil beklemek iyice karamsaeliga surukledi beni.
Cok zor gece gunler aylarin ardindan kaybettigm bebegimin dogmasi gereken zamandan tam 1 yil sonra rabbim bana bir evlat verdi. Cok sukur ne endometriozis ne mol. rabbm nasip ettiyse bu isin olacagina artik inandm. 2. Bir cocugm.olursa belki bir ya da iki kere giderim dr konteolune.
Ben hep mol gecirenlerin endometriozs olanlarin paylasmlarini takip edip umutlanmaya calismistim bi sitede. O yuzden bunlari okuyan varsa belki umut olur moral olur diye yaziyorum.

Devlet hastanesinde yaptırdım Genetik Testi ben , ama 2 düşükten sonra yapıyorlar genelde genetik testleri.

Bana şuan için değerlerim normal olduğu için doktor , 6 ay yeterli tekrar gebelik düşünebilirsin dedi.
Ben Aralık ayında Parsiyel Mol geçirmiştim ve 7. ayın içerisindeyim önümüzdeki aylarda gebelik düşünüyorum.
Folbiol'o başladım Folic asit.

E Eszeg Yaşadıklarımızı , yaşamayan ne yazıkki anlayamıyor.
Senin adına sevindim inş Rabbim bana da sağlıklı bir evlat nasip eder .
Hayırlı zamanda hayırlısı olur inşAllah

Bu konuyu açalım o kadar uzun zaman oldu ki portala yeni girdim ve yazdıklarınızı yeni gördüm. Bana umut oldun moral oldun. Allah razı olsun. Ben çok Üzgünüm. Çok Ağlıyorum. Hep Ağlıyorum. Dua ediyorum. Çok dua ediyorum. Elimden maalesef birsey gelmiyor ağlamaktan başka. 2 ay oldu kimseyle görüşmuyorum. Kendimi toparlamaya çalışıyorum. Çok sağol.

Merhaba genetik testinin adını ve içinde yazanı paylaşırmısın lütfen? Ben de mol gebelik geçitdim ben de o tedti yaptırırım çünkü doktorlar gereksiz testler yaptırdı yani molle alakası olmayan testler

Şimdi nasılsınız

Bende mol gebelik geçirdim parsiyel mol Dü doktorlar bir yıl bekle dedi bana kalsa hiç beklemicektim eşim ısrarla 8 ay bekledi 8 ay üstüne hamile kaldım dünya tatlısı bir kızım var. Eğer nasibinde anne olmak varsa zaten olursun yoksa da elbet vakti saati vardır sen Allaha teslim ol inan herşey yoluna girecektir

Bende 8 ay önce tam mol geçirdim ve kontrollerini yaptım herşey yolunda betamda normal acaba başlamalı mıyım lütfen bana bir fikir vere bilirmisiniz bir yandanda 8 ay bekledim 4 aydaha beklemelimiyim

Merhaba tekrsr ne zaman gebe kaldınız ve sağlık mıydı ?

Merhaba tekrsr ne zaman gebe kaldınız ve sağlık mıydı
Merhaba bana 5 ay oldu acaba erken mi düşünmem için tkrsr

Bende 8 ay önce tam mol geçirdim ve kontrollerini yaptım herşey yolunda betamda normal acaba başlamalı mıyım lütfen bana bir fikir vere bilirmisiniz bir yandanda 8 ay bekledim 4 aydaha beklemelimiyim
Merhaba doktor ne diyor acaba ?

Merhaba kanser olmayan kanser gibi çoğalan hücreleri doktormu söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…