moda tasarımıı????

magdelena

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2009
924
12
32
kızlaar moda tasarımı okuyan varmıı aranızda? yetenek sınavylamı alıo acaba? eğer ööleyse bn girememkafamçokkarıştı hiç çizim yabamıorm. kafamdakini kağıda geçiremem, ayrıca sayısal okuorm sayısalda iii bi puan yapsam moda tasarımına girebilrmiym ve sanırım özel bi ünv.ye gtcem. CADIARZU

3 aşama olmustu
1.aşama model karsına biri oturuyor yada ayakta onu çiziyorsun
2.aşama mesela kardeşime sey demişlerdi 3 balık 2 insan 1 köprü bunları kullanarak telaşlı bir anı anlat resimle
3.aşama mülakat tek tek girip mülakat yapılıyor

fakat arkadaslar moda tasarım cok pahalı bir bölüm kardeşimin sınıfında bırakanlar bile olmus bir fırcaları 130 tl

tşk ederim kızım çok istiyor bu bölümü bu sene lise bire başlıyor. Bilmiyorum belki 4 yılda fikrini değiştirir.

ben güzel çizim yapamamkiii yani bakarak güzel çizerimde aklımdan güzel çizemem. ama dediin gib bi fırçası 140 tlyse bayaa sakat işmiş

kızlar annneemm moda tasarımına karşı çıkıo kursa gidersin ne tutturuosn moda tasarımı die... die kızıo. moda tasarımı kursuna gtmekle, ünv eğitimi almş olmak arasında ne fark vardr????

kızlar annneemm moda tasarımına karşı çıkıo kursa gidersin ne tutturuosn moda tasarımı die... die kızıo. moda tasarımı kursuna gtmekle, ünv eğitimi almş olmak arasında ne fark vardr????

nasıl yani bilmiyorumkismile bu farkı bilmen gerekir liseden mezun olup sadece belirli süre kursa gidenimi yoksa ünv okuyup temelden bu bilgileri destegi alıp pratikle herseyi öğrenmiş birini mi işe alırsın ?

ha bide şu var canı sıkılan etkinlik isteyen biride moda tasarım kursuna gidebilir ama bu meslegi gercekten isteyen o zorlukları aşıp ünv kazanıp eğitimini alır

canım benim biz anneler çocuklarımızın belli birer meslekleri olmalarını isteriz. Bir öğretmenlik,doktorluk,hemşirelik, mühendislik gibi. Moda tasarım biraz lüks bir meslek. Hem bizler için hem sizler için. Ben bunları konuşuyorum ama benim kızımda moda tasarım okumak istiyor. Ben ingilizce öğretmeni olmasını istiyorum. İngilizceye yatkın ve seviyor diye. Gerçi burası Türkiye kim sevdiği mesleği yapmışki.......

ben gazi üniversitesinde bir moda tasarım öğrencisiyim daha ncede lisede bunu eğitimini aldım kurslarla yok 2 yıllık 6 ay lık eğitimle moda tasarımcısı olunmuyor birde çizim kursuna gitti diyorsunnuz. bizim afedersininz bir yerlerimizden ter akıyor 3 yıl sanat tarihigördüm ben üniversitem 4 yıllık yok telif hakları moda atölyeleri koleksiyon dersleri tekstil yüzel bilgisi ve bunun gibi pe k çok ders aldım. lütfen dolaşmayın bu dandirik kurslarla ortalıkta tasarımcıyım diye kalıp çıkarmayı bilmeyen dikiş dikmeyi bilmeyen adam nasıl moda tasarımcısı oluyr ben anlamıyorum. sektörde çalışmama rağmen ve eğitimim dışında pek çok eğitim vs almama rağmen ben hala tamam en tasarımcıyım diyemiyorum. böyle şeyler yazıncada çok sinirleniyorum iki illüstrasyon çizen modacıyım diye dolaşıyor.

valla üzerinden bayağı geçmiş ama okuyan araştıran başkaları görür diye söylüyorum çok fark oluyor. kurstan çıkınca bir moda evinde dantel oyuyorsun okuldan diplomalı çıkınca o moda evinin sahibi oluyorsun merak ettim acaba ne yaptın ne okudun :)

konudan bayağı zaman geçmiş evet ama bende diğer okuyanlara söylemek istiyorum üniversitedeyken bende bu bölüme aşıktım çizimlerimi gece gündüz bıkmadan yapıyordum ta ki mezun olana kadar sektör öyle iğrenç öyle batık ve öyle pis ki insanlar sizi köle olarak işe alıyor söz hakkınız olmuyor yaratıcılık hayal gücünü kullanmana izin vermiyor ve seni sektörde hangisi para ederse ona yöneltiyorlar işlerin beğenilincede hemen ayağını kaydırma peşine düşüyorlar bunu okuyan bir kardeşim varsa bu bölümü seçmesin çok istiyorsa çizim kursu vs hobi olarak yapsın hayatınızı adamayın arkadaşlar çok samimiyim benim hayatım bitti sizinde bitmesin hayattan nefret eder oldum bunun sayesinde...

ben lise artı üniversite de moda eğitimi gördüm 7 yılım bu bölümü okumakla geçti. lisedeki stajım 1 aylıktı ama neyin ne olduğunu görmem içinde yıllara gerek yoktu aynen öyle sektörde ayağını kaydırmaya çalışan çok o yüzden milleti sen iticen kakıcan ben öyle yapıyorum. pısıp kalırsan eziyorlar biraz gözün kara olacak ezdirmicen ağzn laf yapcak. anca öyle tutunursun. bir yıl uzattım okulu şimdi kosgep vs başka eğitimlerde alcam sabır ve azim daha çokta hırs gerektiren bir meslek öyle okuyayım gireyim işe çalışayım kafasında insanlar zaten yapamaz bu bölümü. yapn nasıl yapıyor dedim bende şimdiden ankaradaki sektörde adımı duyurmaya başladım. onun içinde dediğim gibi kenara çekilmicen. ben mesela seneye okul bitimine bir sergi hazırlığına giriyorum yazın zaten koleksiyon vs. hazırlayacağım eğitimlerde var boş kalmamak lazım yoksa kendinizi markette kasiyer olarak bulursunuz.

Ben de yatay geçişle geçmeyi planlıyordum bir ara sonra vazgeçtim, sanırım iyi etmişim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…