• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moda Tasarımı Mezunu Genç Kız Pideci Oldu!

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458
898
Aydın'da moda tasarımı bölümü mezunu 22 yaşındaki Fadime Önder, iş yerlerindeki personel eksikliği nedeniyle zorunlu olarak aile mesleği pideciliğe yöneldi.

modacilik-mezunu-pideci-7858028_x_2164_o.jpg

Aydın'da moda tasarımı bölümü mezunu 22 yaşındaki Fadime Önder, iş yerlerindeki personel eksikliği nedeniyle zorunlu olarak aile mesleği pideciliğe yöneldi. Yaptığı lezzetler beğenilen Önder, kalbindeki meslek olan modacılığı bir gün yapacağına inandığını söyledi.

MODACILIK MEZUNU

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü'nden mezun olan Fadime Önder, sevdiği bu meslek yerine zoraki de olsa pideciliğe yöneldi. Kuyucak'ta pide salonu işleten ailesine yardım eden Önder, ustaların sık sık işi bırakması nedeniyle fırının başına geçti. Birbirinden lezzetli pideler yapan Önder, başarılı da bulundu. İşi öğrenmek zorunda kaldığını belirten Önder, şöyle dedi:

modacilik-mezunu-pideci-7858028_9812_m.jpg

"USTA DAYANMADI"

"Ustalar bir hafta çalışıp çekip gidiyorlardı. Durum böyle olunca evin tek çocuğu olarak iş başa düştü. Zaten ustalara yardım ediyordum. Hem işletme sahibi hem çıraktım. Pide yapmayı ustalardan göre göre öğrendim. Gelip görenler şaşırıyor haliyle. 'Sen mi yapacaksın, usta yok mu?' diye soranlar oluyor. Ama gelenler memnun, yaptığım pideler beğeniliyor. Yapabildiğim kadar bu işe devam edeceğim."

modacilik-mezunu-pideci-7858028_3346_m.jpg

HAYALİ MODACI OLMAK

Pidenin yanında pizza ve kiremitte köfte de yapan Fadime Önder, en büyük hayalinin modacılık yapmak olduğunu belirterek, "İzmir'de modayla ilgili çeşitli kurslara giderek kendimi geliştirdim. Bir gün mutlaka modacılık yapacağım." dedi.

http://www.sondakika.com/haber/haber-moda-tasarimi-mezunu-genc-kiz-pideci-oldu-7858028/

Hayaller hayatlar iste. Umarim bir gun kendi mesleginde de cok basarili olur. Memleketin okumus emek vermis evladi varken bizde ivanalari moda ikonu yapmaya devam edelim..

Hayaller hayatlar iste. Umarim bir gun kendi mesleginde de cok basarili olur. Memleketin okumus emek vermis evladi varken bizde ivanalari moda ikonu yapmaya devam edelim..
Ama bence Ivana denen kadın çok başarılı. Yani kadın çalışıyor ortalıkta olmak için.
Mesela dans yarışması için en çok çalışan yarışmacı oymuş. Feci azimli bir o kadar itici.
Fazla azim tehlike getirir bence. ben o kadını o boyutta görüyorum.
Nouma da aynı şekilde. Kendi ülkelerinde bulamadıkları burada buldular.

Bu tip bir durum Türkiye'de bir çok insanın başına geliyor, çoğu kişi kendi mesleğini yapmıyor zaten.

Haber değeri neresinde bunun anlamadım.

Ben de yüksek mühendisim ama kendi dükkanımda tezgahtarlık yapıyorum. Haber değerim var mı acaba? :KK14:

Ama bence Ivana denen kadın çok başarılı. Yani kadın çalışıyor ortalıkta olmak için.
Mesela dans yarışması için en çok çalışan yarışmacı oymuş. Feci azimli bir o kadar itici.
Fazla azim tehlike getirir bence. ben o kadını o boyutta görüyorum.
Nouma da aynı şekilde. Kendi ülkelerinde bulamadıkları burada buldular.
Kotu ya da basarisiz demiyorum ipekcim calisma ve azimleri hakkindaki sozlerine tamamen katiliyorum. Boyle dusunmemistim aslinda farkli bir bakis sundun..

Kotu ya da basarisiz demiyorum ipekcim calisma ve azimleri hakkindaki sozlerine tamamen katiliyorum. Boyle dusunmemistim aslinda farkli bir bakis sundun..
Ya ben de yanlış anlaşılmak istemem. Ivana benim TV de görmek istemediğim ilk 10 kişi arasında yer alıyor.
Son derece kıskanç bir yapısı var ve ününü korumak için yapmayacağı şey yok gibi..
Kadın sadece tırmalıyor.
Yoksa başarı gurubuna girer mi o tartışılır.

Ya ben de yanlış anlaşılmak istemem. Ivana benim TV de görmek istemediğim ilk 10 kişi arasında yer alıyor.
Son derece kıskanç bir yapısı var ve ününü korumak için yapmayacağı şey yok gibi..
Kadın sadece tırmalıyor.
Yoksa başarı gurubuna girer mi o tartışılır.
Ipekcim ben balkanlarda yasiyorum. Buradaki kizlarin turkiyeye gitmek icin ne taklalar attigini biliyorum. Belki bu yuzden on yargiliyim bu konuda. Ulkemde caliskan aydinlik tertemiz genclerimiz varken boyle.. neyse yaa konu baska yerlere gitmesin ama caliskanlik ve azim konusunda sana cok cok katiliyorum. Hayalim diyip yatmamali tirmalamali birseyleri.

Türkiyede zaten okuduğu bölümle ilgili iş yapan insan az.
Bence onları haber yapmaları gerek adam tıp okudu doktor oldu diye :KK70:

Back