• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Moda sizin için ne ifade eder?

Moda sizin için ne demektir?

• Her sezon çıkanı almak zorunda mıyım, kendi modamı kendim oluştururum!

OY: 16 64,0%
  • Her yeni üründen edinir, sıkı bir şekilde modayı takip ederim. İmaj benim için önemlidir.

OY: 0 0,0%
  • Modayı umursamam kıyafeti önemsemem.

OY: 2 8,0%
  • Yoksa olsa da olur olmasa da olur.

OY: 3 12,0%
  • Aslında ben ............... düşünüyorum. (belirtiniz)

OY: 4 16,0%

• Ankete Katılan
    25

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Tekstil ve moda denen kavram her sezon farklı bir değişikliği gözümüzün önüne getirir.

moda-foto.jpg

Kimi zaman dapdar pantolonlar ile karşımıza çıkan moda sektörü, bir iki sezon sonra ispanyol paçaları gözümüze getirebiliyor.
Sizin için moda nedir? Neyi ifade eder? Renkleri modelleri takip eder misiniz?

moda-tasarimi-amerika.jpg

moda-nedir-1024x771.jpg

moda.jpg

FASHION+DESIGN+DRAWING.gif

moda_dergi.jpg

Her yeni üründen edinir, sıkı bir şekilde modayı takip ederim. İmaj benim için önemlidir mi dersiniz?

Her sezon çıkanı almak zorunda mıyım, kendi modamı kendim oluştururum diyenlerden misiniz?

Modayı umursamam kıyafeti önemsemem diyenlerden misiniz?

Yoksa olsa da olur olmasa da mı dersiniz? :34:

Son düzenleyen: Moderatör:
artık modayı takip etmemek imkansız. her sezon ne çıkarsa tüm mağzalar onunla dolup taşıyor. hatta en başa saralım önce bir kıyafet dizilerde, yada diğer tv programlarında sergileniyor, ardından sanal alemdeki internet sitelerine şutlanıyor ardından şehrinizdeki mağzalara. yani bir hafta öncesinde tvde gördüğünüz bir ürün bir bakıyrosunuz sizin üzerinizde. istesenizde modanın dışnda kalamıyorsunuz. dolayısı ile toplum bir anda içselleştirip sıradanlaştırdığında hemen bir sonraki moda akımına geçiliyor ve bir sezon önce alıp kullandığınız bir ürün bir sezon sonra demode oluyor. :50:

artık modayı takip etmemek imkansız. her sezon ne çıkarsa tüm mağzalar onunla dolup taşıyor. hatta en başa saralım önce bir kıyafet dizilerde, yada diğer tv programlarında sergileniyor, ardından sanal alemdeki internet sitelerine şutlanıyor ardından şehrinizdeki mağzalara. yani bir hafta öncesinde tvde gördüğünüz bir ürün bir bakıyrosunuz sizin üzerinizde. istesenizde modanın dışnda kalamıyorsunuz. dolayısı ile toplum bir anda içselleştirip sıradanlaştırdığında hemen bir sonraki moda akımına geçiliyor ve bir sezon önce alıp kullandığınız bir ürün bir sezon sonra demode oluyor. :50:

Evet... Çok daha hızlı bir akımla değişiyor moda artık. Dışında kalabilene aşkolsun. :53:

giyimime fazla düşkünümdür. modayı kendım yaratırım :23: modayı takıp etmem, takip ettiğim zamanlar
etrafımda baktığımda herkesin üzerinde aynı şeyleri görmek ben deli ediyor.
hiç sevmem bende olanın sende olanını :23:

içindeki boşluğu moda adı verilen herkesin aynı kalıpta giyinmesine neden olan pek önem vermediğim bir olguya abanarak kapatmaya çalışan bayanlar geliyor bi psikoloji kitabında okumuştumda yanlış anlaşılmasın:) bence çoğu türk kadını kendi modasını yaratmakta gayet başarılı, bi kısır döngüde kısılıp kalmıyorlar çok şüküüürrr orjinaliz bu konuda :23:

derler ya, moda insanın kendine yakışanı giymesidir diye. ben bu sözü benimsedim. benim modam kendime yakıştırdığımdır. :34:

Ben modayı takip etmem ve sevmem de çünkü kıyafetleri moda diye giymek bana göre değil. Benim beğendiğim benim modamdır. :31:

Moda insanın üzerine yapışanı giymesidir. :27:

Şaka bi yana moda diye yakışanda giyiyor yakışmayanda. Olan bizim göz zevkimize oluyor.

Yakışıyorsa, kombinide güzelse tabiki isteyen istediğini giysin.

Ben modayı takip ederim ama bağlı kalmam. Moda dediğin özgün olmalı.

Moda insanın üzerine yapışanı giymesidir. :27:

Şaka bi yana moda diye yakışanda giyiyor yakışmayanda. Olan bizim göz zevkimize oluyor.

Yakışıyorsa, kombinide güzelse tabiki isteyen istediğini giysin.

Ben modayı takip ederim ama bağlı kalmam. Moda dediğin özgün olmalı.

Kesinlikle özgün ve kendine has olmalı.
Moda diye her yeni şey giyilmemeli.
İnsan kendi fiziğini ve özelliklerini tarzını belirlemeli... :34:
Bu çizgide olmak çok daha iyi. :34:

Ben vücudumla barışığım kendi vücut tipime yakışan seçimler yaparım her zaman. Modayada ayak uydururum. Bence moda fazlalık olan bölgeyi kusurlu olan bölgelerimizi kamufle etme üzerine olmalı. Vücudunuzu benimseyin ve sevin önce askıda görüp beğendiğiniz üzerinizde kötü durabiliyor

Her sezon çıkanı almak zorunda mıyım, kendi modamı kendim oluştururum
kendi zevkime göre bişey bulamıyorum moda diye saçma sapan şeyler çıkarıyolar sanki herkes onları giymek zorunda

Kesinlikle moda insanın giydiği kıyafeti kendisine yakıştırmasıdır. Bi ara acı yeşil çok modaydı her vitrinde acı yeşil tonunda çeşit çeşit elbiseler vardı bu rengi kendime hiç yakıştırmıyorum gitmiyo bana acı yeşil mesela sarı hiç sevmem ve sırf moda olduğu içinde hayatta giymem o renk kıyafetler.:19:

Son düzenleme:
Back