• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mobilyalarımı boyamak istiyorum fikri olan varmı?

ilay86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
203
1
66
İstanbul
merhaba, zamanında evlenirken istedigimden cok daha farklı mobilyalar almak zorunda kaldım esimle aramızdaki anlasmazlıklardan dolayı.ve simdi onları degistirmek istiyorum en azından renklerini degistirmek istiyorum.yakında kısmetse yeni evime tasınacagım.yeni evimi kendi zevkime göre dösemek olanlarıda degistirmek istiyorum fakat suan maddi olarak bu mümkün deil.ayrıca esyalarımda yıpranmıs deiller zaten.aklıma gelen tek secenek mobilyaları boyamak fakat bu da ciddi bir is ve kime sorduysam herkes git yeni mobilya al daha iyi dedi.önce zımpara sonra macunlama sonra tekrar macunlama ve en son boya ve cila kullanmam gerektigini sölediler ve bunun gibi bi sürü teferruat.nette bunu arastırırken bi blogda bu isle ilgili resimler ve tavsiyeler okudum.gözlerime inanamadım.bayanın anlattıgına göre ne zımpara ne astar ne macun ne cila hicbisey gerekmiyor.swing color adında su bazlı ipek son kat boyası die bi boyayla ne vernik ne cila nede zımpara olmadan direk mobilyalar boyanabiliyormus.mobilyaların önceki ve sonraki hallerinin resimlerinide görünce cok kafama takıldı önce vazgecdim tek basıma yapamam olan mobilyalarımıda mafetmiyim dedim ama mobilyalarımdan cok sıkıldım biseyler yapmam lazım.bu konuyla ilgili bilgisi deneyimi olanlar bana yardımcı olabilicek birileri varmı acaba?

Mobilyalanırınızı kendiniz boyamaya kalkarsanız hem verdiğiniz emek boşa gidebilir hem de yeni bir takım almak zorunda kalabilirsiniz.
Dediğiniz yöntemi bilmiyorum ama ne olursa olsun tecrübe ve teknik yoksa biraz zor değil mi koskoca takımı profesyonelce boyamak :44:
Ben de sizin gibi yeni eve taşınıyorum ve biz de eskimemiş ama alırken ayıla bayıla almadığım mobilyalarımı boyatmak için marangozdan yardım istedik.Bize; ne kadar zamandır kullanıyorsunuz bu mobilyaları? ne kadar para verdiniz? sorularını sorduktan sonra mobilyaların bu kadar işlemden geçmeye değer olmadığını söyledi.Biz yenilemeye karar verdik.
Siz maddi durumunuz elverişli olmadığını söylemişsiniz ama renk değişimi ve yeni mobilya maliyetleri arasındaki farkın araştırmasını yapın,eğer her ikisi de bütçenizi aşıyorsa bir süre daha onları kullanın,kendiniz boyayarak kullanılmayacak hale gelme ihtimalini göze almayın bence.

boyatmanın maliyeti fazla mı acaba
size ne fiyat verdiler
benim dolabım maun rengini pudra pembesi yaptırmak istiyorum
yeni bir dolaba vereceğim paraylada rahat bir yatak almak istiyorum
mobilyacıya hiç sormadım kendim zaten yapamam çok zahmetli bir iş anlaşılan
ama tek kat boya ile bu iş oluyosa kendim bile yaparım
inşallah yaptıran birileri burayı görür

bundan 5 sene önce bende boyatmistim.esim le komsumuz ikisi yaptilar .önce güzel bir zimpara cekiyosun . sonra boyuyosun.zaman cok aliyo .beyaz ve altin rengine boyatmistim.güzel hos olmustu.tek kat boyayla da olmuyo .iki kat belki üc kat olabilir .

daha önce bu postuda okumusdum benim bahsettigim boyada tam olarak bu boya ve bi kere daha sonucun güzel oldugunu görüyorum cok kararsız ve cesaretsizim bi türlü karar veremiyorum.elimde orjinal ahsap masa ve 4 sandalyesi var ceviz renginde hatta daha koyu eger bu boyayı bulabilirsem onları boyamayı düsünüyorum balkonuma koyucaktım olmassa cokda önemli deil zaten.eger boyayı alipta baslarsam mutlaka yazarım.

dediğiniz boyayı biliyorum. aynı yazıyı okumuş ve heveslenmiş, almıştım ben de. mutfak dolaplarımdan bir tanesini boyadı eşim bu boyayla (beyaz). ama ne yazık ki hiç de o blogtaki resimler gibi olmadı bizimkisi. 2 kat boyanmasına rağmen alttan dolabın orjinal rengi (meşe) görünüyor falan, çirkin oldu. bence blogun sahibi çok yetenekliymiş.

Chalk paint diye bor boyama teknigini kullanarak portmantomu boyadım. Fena olmadi ama saglam durmuyo sanki her an dokulcek de alttan boya cikcak gibime geliyo.
Turuncu oda diye bi blogdan gördüm ben de.

arkadaşlar hiç mobilyasını mobilyacıya boyatan var mı...

maliyetini merak ediyorum...

Back