Mobilya beşik aldım pişmanım ?

khilall214

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2019
175
149
27
Hamileyken insanda heves olur ya güzel bir bebek odası yapayım diye ben de onlardanım ama şimdi anlıyorum ki hiç gerek yokmuş. Herkes bana park yatak al her yere taşırsın bebek uzunca zaman kullanır dedi ben görüntüsünü sevmediğim için gittim mobilya beşik aldım dolaplarıyla beraber takım. Sanki kendi odasında uyuyacak nasıl düşünemediysem. Gel gör ki bebek odası öylece kaldı kullanamıyoruz gece yanımda yatıyor yatak odam küçük mobilya beşiği taşıyamıyorum tabi ki. Eşim salonda yatıyor bebek eşimin yerini aldı gerekli güvenlik önlemleriyle tabi ki. Sizce ben ne yapayım eşim ben sana demiştim boşuna o kadar para verip beşik aldın diyor bir şey de diyemiyorum, beşiği iptal edip normal alçak baza yataklardan mı almalıyım ? Park yatak mı almalıyım park yatak kaç yaşa kadar götürür veya saçmalama beşiği kullan diyenler olur mu o da biraz zor gerçi de

Hamileyken insanda heves olur ya güzel bir bebek odası yapayım diye ben de onlardanım ama şimdi anlıyorum ki hiç gerek yokmuş. Herkes bana park yatak al her yere taşırsın bebek uzunca zaman kullanır dedi ben görüntüsünü sevmediğim için gittim mobilya beşik aldım dolaplarıyla beraber takım. Sanki kendi odasında uyuyacak nasıl düşünemediysem. Gel gör ki bebek odası öylece kaldı kullanamıyoruz gece yanımda yatıyor yatak odam küçük mobilya beşiği taşıyamıyorum tabi ki. Eşim salonda yatıyor bebek eşimin yerini aldı gerekli güvenlik önlemleriyle tabi ki. Sizce ben ne yapayım eşim ben sana demiştim boşuna o kadar para verip beşik aldın diyor bir şey de diyemiyorum, beşiği iptal edip normal alçak baza yataklardan mı almalıyım ? Park yatak mı almalıyım park yatak kaç yaşa kadar götürür veya saçmalama beşiği kullan diyenler olur mu o da biraz zor gerçi de
Bende tüm bunları düşünerek park yatak almıştın çokta memnunum bebeğim 11 aylık hala kullanıyoruz. Ama doktor 6.aydan sonra odasında tek yatabilir geceleri dedi. Yatağına alıştırmayı denediniz mi çok ufaksa park yatak alın ama bence. Eşinizle ayrı yatmayın kesinlikle

Bende mobilya beşik aldım benimki sonradan çocuk odası takımı oluyor sallanan kısmı çıkıyor yatak oluyo ama yerden. Kolayca inip çıksın diye öyle aldım. daha 1 aylık olmadı bi düzenimiz otursun sonra gündüzleri yatagında yatırmaya başlıycam 6 -8 ay sonra falan gece de yatırmayı planlıyorum bence yatırmaya başlayın alışsın yatağına odasına

Kızım 20 aylık ve doğduğundan beri park yatak kullanıyoruz.Ben en başından beri park yatak alma taraftarıydim.Dediginiz gibi taşıması kolay ve çok kullanışlı.Annemin evine de aldık orda da park yatakta uyuyo.

Emekleyene kadar yanımda yatırdım emeklemeye başlayınca yer yatağı yaptım orda yatırıyorum. Tabi sizin eşinizde var. Ben çocuğumla tek olduğum için sorun olmadı

Bende mobilya beşik aldım oğlum 21 aylık hala kullaniyoruz çokta memnunum bir kaç aya oğlumu kendi odasina gecircem beşik zaten demonte söküp depoya kaldırıcam.

Sırf bunları düşünerek odası için baza aldım. Yatak odası için de park yatak aldım. Bakalım kullanışlı olacağını düşünüyorum.

Benim oğlum da 11 aylık park yatakta yatıyor doğduğundan beri. Şimdi odasına taşıdım yatağını geceleri de içinde yatıyor düşme derdi olmadığı için çok rahat şekilde ayırabildim odasını. Haftasonu veya bayram tatillerinde de annemlere ve Kayınvalidemlere götürüyoruz oralarda da park yatağında yatıyor. Zaten katlayınca hiç yerde kaplamıyor arabada. Yaptığım en kullanışlı alışveriş diyebilirim.

Bizde de mobilya besik var ama bunu asamali kullandik. Ilk 1,5 sene belki daha fazla birlikte uyuduk. Yataktan dusme riskine karsi yere yatak koymustum. Once anne yaninda, sonra besikte ogle uykularini yapti. Park yatak olsa yine bizimle uyurdu bizim yaramaz :) siz de pratik cok pahali olmayan bi park yatak alip deneyin madem? Belki sizinki ayri yatakta uyur.

Biz bi tane de taşınanlardan almıştık her odaya gidiyor yaşına kadar kullandık sallanıyor da park yatak gibi de değil daha iyi

Çocuklar 6 8 aydan sonra ayaklandıgi için ben park yatağın üst kismini en fazla 1yasa kadar kullanabildim. Alt kısmı da emzir köy, her uyandığında zorlandım.
Normal çocuk yatagi aldım o şekilde ben de yanında kivrilabildim rahat ettik.
Bebeğinizin odasındaki mobilya beşik küçük mü?
Bebek ne kadarlık?
Sürekli emziriyor musunuz uyanma sikliginiz nedir?
Eşinizle çok uzun süre ayrı yatmayın

Benim oğlum da 11 aylık park yatakta yatıyor doğduğundan beri. Şimdi odasına taşıdım yatağını geceleri de içinde yatıyor düşme derdi olmadığı için çok rahat şekilde ayırabildim odasını. Haftasonu veya bayram tatillerinde de annemlere ve Kayınvalidemlere götürüyoruz oralarda da park yatağında yatıyor. Zaten katlayınca hiç yerde kaplamıyor arabada. Yaptığım en kullanışlı alışveriş diyebilirim.
Merhaba hangi markanın tercih ettiniz?

13 yıl önce oğlum da babyhop mobilya beşik aldım şimdi 3.cocugum 2 aylık hala sapasağlam onu kullanıyorum hiç pişman değilim ben de iyi park beşik almamışım diyorum 😀

Anne yanından direkt montessori yatağa geçeceğim ben, bir arkadaşım da bu şekilde yaptı, bebekle birlikte montessori yatakta yatıyorlar gayet memnun.

tum bu sebeplerden park yatak aldim 6ay odamdaydi snra kendi odasina gecirdim 2 yasindada tek kisilik yataga gectik alcak ve kenar korumalikli olanlar gayet kullanisli. 3 yasa kadar bile rahat yatardi park beaikte belki dahada bizim siger yatagimizda odasiyla birlikte alinmiati o yuzden park besigi erken kaldirdim.
bebegin kac aylik bilmiyorum ama park besik alsan kullanimi sinirli olacak alcak yataklardan alsan daha uzun kullanim saglar.

sunuda ekliyim besigi kaldirmamdaki en onemli etkenlerden biri artik oyun alani gbi gorup surekli icine girip sallanmasi kenarlarindan tirmanmasiydi biraz daha kaldirmasam kiracakti besigi sipa 😂😂

Park yatak 3-4 yaşa kadar kullanılabilir ebat olarak ama 2 civarı çocuklar kendileri girip çıkabilmek istiyor. Tehlikeli olmaması için kenarı fermuarlı olanlardan olursa sıkıntı olmaz. Ben en sade modelini kullanıyorum, yanına bir koltuk çektim, önce buraya çık sonra koltuktan in diye öğrettim, sorun olmadı. Şimdi 3 yaşında hala kullanıyoruz. Yalnız yanına yatamadığımdan koltuk tepesinde çok bekledim. sadece sırtını okşamam veya elini tutmam yetiyor, hatta çoğu zaman temas bile gerekmiyor, yanında oturmam yeterli. eğer çok temas isteyen, sarılarak uyuyan bir çocuksa park yatak kullanışlı olmayabilir. dolapları sökülüp çocuk yatağı olan mobilyalardansa hemen büyük moda geçirip yanında yatabilirsiniz. ya da tek kişilik normal bir yatak ve karyola alıp öyle yatacaksınız. parmaklıklı olabilir ama parmaklık olmasa da ayrıca yatak bariyeri satılıyor. belki zaten kendi yatağınızda kullanıyorsunuzdur. onlar da iş görür. ben de şimdi 3 yaşındaki oğlumu bariyerli tek kişilik yatağa geçireceğim.

Bende mobilya beşik aldım benimki sonradan çocuk odası takımı oluyor sallanan kısmı çıkıyor yatak oluyo ama yerden. Kolayca inip çıksın diye öyle aldım. daha 1 aylık olmadı bi düzenimiz otursun sonra gündüzleri yatagında yatırmaya başlıycam 6 -8 ay sonra falan gece de yatırmayı planlıyorum bence yatırmaya başlayın alışsın yatağına odasına
Çok iyimiş bu . Nereden almıştınız

X