24 yaşındayım çok gözüm karardığı, başım döndüğü ve canım tatlı çektiği için doktorda 2 saatlik(ogtt) şeker yüklemesi istedi.yaptırdım ve sonuç 38 çıktı ve doktor 5 saatlik mmtt istedi.aranızda yaptıran varmı yine glukoz içip saat başı kan mı alıyolar.bi arkadaşım iğne yapıyolar glukoz yüklüyolar komalık gibi oluyosun dedi merak ettim randevu almadan sorayım dedimm
bu testi yaptırdım şeker yükleme testi değilmiş.minks meal tolerans testi(mmtt) diye geçiyor.
akşam saat 20:30dan sonra bişey yemedim.sabah hastaneye gittim ilk önce kan aldılar.sonra kahvaltılık istemişlerdi.3dilim ekmek,peynir ve reçel onları yedirdiler.sonra 5 saat saat başı kan aldılar yerinden kalkamıyosun efor harcayınca şeker daha da düşüyormuş tam 5 saat oturuyosun hareket etmeden.toplam 6 sefer kan almış oldular kollarım morardı.
böylece yemek yedikten sonraki saatlerden itibaren açlık kan şekerinize bakıyolar ne kadar düşüyor diye
Bende şeker yüklemesi yaptıranlardanım.
Çok sıkıcı bir iş..Sonuçlarım şeker adayı olduğum yönündeydi. Doktorum aslında düşük dozda ilaç kullanabilirm ama bol yürüyüş yaparsan ilaca başlamıycam dedi...Yani bol bol hareket.
Yukarıdaki arkadaşım yazalı çok olmuş sanırım ama şöle bir baktım. Sanki sonucunda bir sıkıntı yok gibi.. En iyi sonucu doktorun bilir tabi..