Mme Büyütme Estetiği kaç yaşında yapılır?

lasantami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
8
0
birkaç ay önce doktora gittim, göğüslerimin küçüklüğünden şikayet ediyordum. doktorum doğum günüme kadar beklemem gerektiğini, o zamana kadar büyümezse ameliyat yaptırabileceğimi söyledi. doğum günüme de 1 aydan az bir süre kaldı ve göğüslerimde belirgin bir fark yok. sadece eskiden adet dönemlerimde şişmezdi, şimdi birazcık oluyor ama la senzadan falan alışveriş yaparken a cup'ın bile içini doğru düzgün doldurmuyor. şu anda 17 yaşındayım haziranda 18'ime girmiş olurum. ne düşünüyorsunuz?
ve danışmam gereken bir konu daha var. hepimiz vücudumuzdaki tüylerden şikayetçiyiz evet. ben göğsümde bile istemiyordum ki bende resmen tüy yoktu ama o zamanlar artık ergenlik yüzünden takıntı mı yaptım bilmiyorum jilet vurdum. ki zaten sapsarıydı ve gözükmüyordu. 1 yıldır falan böyle ve şu anda çok pişmanım. ne dersiniz lazer mi düşünmeliyim ama göğüs bölgesi olduğu ve beyaz tenli olduğum için de korkuyorum. bunu yazarken bile kendime inanamıyorum ne yapmışım ben çok saçma diye ve çok utanıyorum gerçekten.

birkaç ay önce doktora gittim, göğüslerimin küçüklüğünden şikayet ediyordum. doktorum doğum günüme kadar beklemem gerektiğini, o zamana kadar büyümezse ameliyat yaptırabileceğimi söyledi. doğum günüme de 1 aydan az bir süre kaldı ve göğüslerimde belirgin bir fark yok. sadece eskiden adet dönemlerimde şişmezdi, şimdi birazcık oluyor ama la senzadan falan alışveriş yaparken a cup'ın bile içini doğru düzgün doldurmuyor. şu anda 17 yaşındayım haziranda 18'ime girmiş olurum. ne düşünüyorsunuz?
ve danışmam gereken bir konu daha var. hepimiz vücudumuzdaki tüylerden şikayetçiyiz evet. ben göğsümde bile istemiyordum ki bende resmen tüy yoktu ama o zamanlar artık ergenlik yüzünden takıntı mı yaptım bilmiyorum jilet vurdum. ki zaten sapsarıydı ve gözükmüyordu. 1 yıldır falan böyle ve şu anda çok pişmanım. ne dersiniz lazer mi düşünmeliyim ama göğüs bölgesi olduğu ve beyaz tenli olduğum için de korkuyorum. bunu yazarken bile kendime inanamıyorum ne yapmışım ben çok saçma diye ve çok utanıyorum gerçekten.

mrblr..öncelikle tüy konusunda gerçekten takıntılı davranmışsın cnm.benimde senin yaşında bi kızım var oda aynı şeyi kollarında denemişti zamanında şimdi tabi bin pişman o ayrı konu.gelelim sana artık tüm kuaför ve güzellik merkezlerinde göğüs kılları tüylerini sir le temizliyolar herkes yaptırıyo bunu illede lazer olmana gerek yok,ama gerçekten senin gözüne çok batıyosa o zaman yaptırırsın açık tenli olman bişey farkettirmez tabi işinin ehli olan ve hijyenik ve elit bi yer olmalı tercihin.çünkü gerçekten düşünüldüğü gibi basit bi olay değil allah korusun cildinde yanıklar oluşan insanlar bile var iyi düşün cnm.memelerine gelince sanırım ergenlik tamamlanmadan bu operasyonu yapmıyolar.zaten o zaman kadar bi gelişim göstermediyse daha sonradan büyüeceğini şahsen düşünmüyorum..sen şimdilik biraz araştır ailende destek olursa ne ala..nasıl mutlu olacaksan öyle yap herşey gönlünce olsun inşallah...bide dr una hayret ettim doğrusu bu yaşa kadar büyümeyen memeler 1-2 ayda nasıl büyüyecekmiş sanırım o zaman yapamıyacağı için sallamış:KK1:sevgiler..

öncelikle, utanacak bir şey yok bunu söyleyeyim. doktorların sitelerini takip ettiysen göğüs gelişimini tamamlamış her bayan silikon ameliyatı olabilir yazar. gerçekten ihtiyacın varsa doktorlarla görüş, güven duyduğun bir dr a da ameliyat ol derim. sanki biraz erken gibi, henüz 17sin. bir iki sene beklesen daha iyi gibi. tabi dr lar daha iyi bilir. onlarla görüşmekte fayda var.
çok gençsin. istediğin protez modelinden büyüklükten... vb emin ol. bu yaşlarda insan daha bir karar bunalımı yaşar. acele etme özetle. her şey içine sinsin ki mutlu olsun sonuç da.
beyaz tenliysen lazer konusunda daha çok dikkat etmen gerekir. göğüs bölgen olduğu için güneşten koruman daha kolay. bilinçli lazer tedavisi yapan klinikte sorun yaşamazsın diye düşünüyorum. dermatolog olsun gideceğin yerde.
tüylenme hormanal denge ile alakalı. elimizde olan bir şey değil. bu tür işlemlerle gidişat değişebiliyor. bilinçli davranmak için de araştırmacı olmamız gerek. canını sıkma. halledilmeyecek sorunlar değil canım.

bence göğüsler için 1-2 sene daha beklemende fayda var, ben 17 yaşında tahta gibiyken 18den sonra koca memeli olup çıkmıştım. kilo falan da almamıştım, öyle birden bire kocaman olmuşlardı. 20 yaş uygundur bence ergenliğin bittiğinden emin olup ameliyat olmak için :KK34:

Canım,bir genç kızın meme gelişimi,büyümesi 18 yaşında sona erer.18 Yaşından sonra meme büyütme ameliyatı olabilirsin.Ama tavsiyem doktor konusunda iyi bir araştırma yapman olacaktır tabiki.İyi bir cerrahın elinden çok harika,başarılı bir sonuç çıkabilir :KK34:
Vücut tüyleri için söyleyecegim şey ise bence kafaya takma.Tamam jilete vurmakla hata yapmışsın fakat beyaz tenlisin,lazer epilasyonunda çok iyi yerlerde ve şartlarda yapılması gerekki bundada kötü sonuçlar alabilirsin.Sonuçta vücut tüyü oldugu için yinede incedir.Yani bacak,kol tüylerine göre.Yazın tüy rengini açmak için kullannılan sulardan faydalanabilirsin bence :KK34:

canım bünyeyle çok ilgisi var ben 18 yaşındayken 20 lere gelince büyür sanıyordum 23 olucam hala tık yok mesela, ama bir arkadaşım acayip değişti mesela hemde bir yılda, şimdi tüm sütyenler küçük geliyor, sana kişisel önerim birazcık daha sabret , hem vücudun otursun hemde düşüncelerin, inan bir yaş bile insana çok şey katıyor, pişman olmanı istemem ciddi bir durum çünkü, ve ben senin döneminden geçmiş biriyim, ilerde estetiğe karar versen bile kendinden daha emin daha kararlı bir genç kız olarak yaptırısın, şu anki gibi çelişkide olmazsın diye düşünyorum, umarım herşey gönlünce olur

canım ben bu ameliyatı 21 yaşımda oldum bana sorarsan da 20 yaşına kadar beklemeni öneririm :KK66: göğüs kullarını öyle yapman büyük bir hata olmuş aynı şeyi bende göbek çizgisine yapmıştım daha 9 10 yaşlarındayken şimdi nasıl kızıyorum kendime..eğer istanbul da iyi bir lazer epilasyon merkezi bulursan bana da özel msj la söylersen çok sevinirim canım.

ailem bu konuda destekliyor ama babam hala beklemem kanısında tabi bu işin ekonomik boyutu da var. gözle görülür bir fark yok dedim ama eskiye göre azcık da olsa büyüme var. ama yeterli değil, eskiden dümdüzken şimdi sadece uçları var o kadar.
yaşımda özellikle beğenilmek çok önemli, buna eskiden çok takardım. ya da arkadaşlarımın nasıl benim nasıl diye. benden 2 yaş küçük kuzenimin göğüsleri daha ortaokulda kocaman olmuştu çok üzülmüştüm. ama artık iş başkalarında öyle diye değil kendim için istemeye vardı. her yaz tatilinin sonunda "gelecek yaz böyle olmayacak, daha rahat bikini giyerim bu kış büyüyecek" diye kendimi avutuyorum. ama her yıl bu avutma tekrarlanınca umutsuzluğa düştüm malesef. seneye üniversite sınavına gireceğim için bu yaz halletsem nasıl olur diye düşünüyorum çünkü sınavdan sonra ameliyatla uğraşmak yerine dinlenmek için tatil veya yurtdışında dil eğitimi gibi şeyler düşündüm. acele etmemin bir nedeni de bu sanırım. ki istediğim öyle kocaman da değil yahu 75i doldursun diye dua eder oldum :KK43:

ailem bu konuda destekliyor ama babam hala beklemem kanısında tabi bu işin ekonomik boyutu da var. gözle görülür bir fark yok dedim ama eskiye göre azcık da olsa büyüme var. ama yeterli değil, eskiden dümdüzken şimdi sadece uçları var o kadar.
yaşımda özellikle beğenilmek çok önemli, buna eskiden çok takardım. ya da arkadaşlarımın nasıl benim nasıl diye. benden 2 yaş küçük kuzenimin göğüsleri daha ortaokulda kocaman olmuştu çok üzülmüştüm. ama artık iş başkalarında öyle diye değil kendim için istemeye vardı. her yaz tatilinin sonunda "gelecek yaz böyle olmayacak, daha rahat bikini giyerim bu kış büyüyecek" diye kendimi avutuyorum. ama her yıl bu avutma tekrarlanınca umutsuzluğa düştüm malesef. seneye üniversite sınavına gireceğim için bu yaz halletsem nasıl olur diye düşünüyorum çünkü sınavdan sonra ameliyatla uğraşmak yerine dinlenmek için tatil veya yurtdışında dil eğitimi gibi şeyler düşündüm. acele etmemin bir nedeni de bu sanırım. ki istediğim öyle kocaman da değil yahu 75i doldursun diye dua eder oldum :KK43:

bu ameliyatı olmayı düşünüyorsun ve en küçük ölçüyü mü istiyorsun yani. :KK45: vücuduna uygun silikon büyüklüğünü doktorunla konuşursun, nasıl bir büyüklük istediğini anlatırsın, doktorun da sana uygun olabilecek ölçüleri söyler ve birlikte karar verirsiniz.
daha çok gençsin, geç kalmazsın ameliyat için merak etme. ameliyat sonrası kontrollerin olacak, o süreçte yurt dışında olmaman daha iyi olur. engel değil tabi, kontrollerin aksamaması için diyorum.
en önemli konu doktor seçimin. buna dikkat etmeni öneriyorum. :nazar:
benim de kuzenimin göğüsleri gelişmişti ortaokulda, benimkiler lisede bile küçücüktü. bunun acısını o kadar iyi biliyorum ki! ömrümde 2 kez deniz tatiline gittim. ki denizi de çok severim. bunlardan da mahrum kalıyoruz işte. hayat çekilmez oluyor kendini dişi hissetmeyince.. yalnız değilsin, bizler gibi kim bilir kaç dişi var kendini dişi hissedemeyen ve eziklik yaşayan.
üzülme, hepsi geçecek! :KK3:

Son düzenleme:

Canim, hangi yasta ameliyat olman gerektigini sormussun. Benim kizim 12 mayis 2012 de 20 yasinda oldu. Cok agrili geciyor.Ameliyati yapan doktor degil de acildeki bir pratisyen mantikli bir aciklama yapti kemik gelisimi ve cilt sarkmasi tam olgunlasmadigi icin agrilarinin cok olabilecegini söyledi. Lütfen gögüs kafesi kemiklerinin biraz oturmasini bekle en az 5 yil. mutsuz bir ameliyattansa takviyeli bir hayati tercih et. en azindan bir süre ve gercekten ne istedigini bilecek yasa gelene kadar.Iyi sanslar

Canim, hangi yasta ameliyat olman gerektigini sormussun. Benim kizim 12 mayis 2012 de 20 yasinda oldu. Cok agrili geciyor.Ameliyati yapan doktor degil de acildeki bir pratisyen mantikli bir aciklama yapti kemik gelisimi ve cilt sarkmasi tam olgunlasmadigi icin agrilarinin cok olabilecegini söyledi. Lütfen gögüs kafesi kemiklerinin biraz oturmasini bekle en az 5 yil. mutsuz bir ameliyattansa takviyeli bir hayati tercih et. en azindan bir süre ve gercekten ne istedigini bilecek yasa gelene kadar.Iyi sanslar

farklı bir açıdan yaklaşmışsınız. kemik gelişimi ve cilt sarkması konusu kimin aklına gelir ki! iyi bir doktor bulup her ayrıntıyı konuşup bu yola baş koymak en doğrusu. bir de şu cümleniz çok hoşuma gitti. anne olduğunuzu çok iyi hissettirmişsiniz!
kişinin, gerçekten ne istediğini bilecek yaşa kadar beklemesi gerektiği... harikasınız!

bu konu açıldığında direk ağlamaya başladığım için annemle bir karar aldık. 1 yıl içinde göğüslerimde bir değişiklik olmazsa üniversite sınavımdan sonra ameliyat olacağım

Bak.canım benden 2 yaş küçükmüşsün . Ben göğüslerimden Allah a şükür memnunum. Masaj yaptım egzersiz yaptım dolgunlastirdim. Benim seninle yaşıt kardeşimin durumu da aynı böyle . Ama in namadim ki onun göğüsleri bir anda büyüdü!
Tam m sana baştan anlatayım geçen sene tahta gibi olan kız para biriktirmeye başladı . babam.izin vermeyince slikona bugune kadar bayaa biriktirdi. Bu sene 18 oldu bunun göğüsleri fırladı adeta neredeyse çizgi oluşacak! O da dedi durdu şimdi mi fırladı diye. 5 6 ayda buyuyebiliyor. Ona gore canım bence daha erken büyüme donemim.benim yeni tamamlandi daha senin buyümesine zaman var. Tabi sen bilirsin canım ..

bu konu açıldığında direk ağlamaya başladığım için annemle bir karar aldık. 1 yıl içinde göğüslerimde bir değişiklik olmazsa üniversite sınavımdan sonra ameliyat olacağım

yaşın tam olarak kaç bilimoyorum ama lise öğrencisi olduğun için küçüksün. göğüs gelişimi herkeste aynı yaşta başlayıp bitmez. bir kaç sene daha sabret. o zamana kadar da ne istediğini daha iyi anlarsın. vücut yapın da değişir zaten. düşünsene, karaciğer bile gelişimini 25 yaşında tamamlıyormuş. hala büyüdüğünü unutma. nasıl bir boyut istiyorsun, nasıl bir biçim.. gibi. iyi araştır. doktorunu da iyi seç. her şey gönlünce olsun.

X