Miyopum çok fazla ve hizli ilerliyor

Essrrrraa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2021
224
104
18 yaşımda bozuldu gözlerim şu an 22 ye girmeme 3 ay kaldı -0.75 -1 olarak başlayan numaram şu an -3.25 ve -3.75 geçen sene 2.75 iki gözümde fakat 1 sene 1 numara büyüdü bu beni korkutuyor lens kullanıyorum ama doktor bunla bi ilgisi olmadığını söyledi çok fazla ekran başında durdum bu sene online eğitim olunca nasıl durur acaba bu sabitlenmiyo ne zaman gitsem artmış oluyo şimdi mavi ışık koruyuculu lens aldım faydası olur inşallah

18 yaşımda bozuldu gözlerim şu an 22 ye girmeme 3 ay kaldı -0.75 -1 olarak başlayan numaram şu an -3.25 ve -3.75 geçen sene 2.75 iki gözümde fakat 1 sene 1 numara büyüdü bu beni korkutuyor lens kullanıyorum ama doktor bunla bi ilgisi olmadığını söyledi çok fazla ekran başında durdum bu sene online eğitim olunca nasıl durur acaba bu sabitlenmiyo ne zaman gitsem artmış oluyo şimdi mavi ışık koruyuculu lens aldım faydası olur inşallah
Oncelikle gecmis olsun. Benim de miyopum yillar icerisinde cok hizli ilerledi su an 29 yasindayim son 1 yildir ilerlemedigini farkettik doktorumla. Miyoplu bazi gozler cok hassas ve nankordur canim. Gozlerini yoran isler yaparken 20 dakikada bir 20 saniye boyunca 20 metre uzaktaki bir noktaya odaklanip gozlerini dinlendirmen gerektigini soyluyor bazi uzmanlar (bunlar 30 da olabilir bu ara lol). Kullandigin haplarin prospektusune bak ve gozlerle ilgili en en en seyrek rastlanan yan etkisi olsa dahi o ilaci kullanma. Mesela unlu sivilce hapi roaccutane'i kullanan bir hastanin miyopu bir yilda 3 numara ilerlemis, bir makalede okumustum. Lensi de mumkun oldugunca az kullanmaya calis. Soyleyeceklerim bu kadar.

Yaşın daha büyüdükçe durur ilerlemesi.
Anneminki 40'ında durdu. Benimki 30'umdan sonra durdu.
Durması, senin elinde degil diye düşünüyorum.
Üzülme, bir zaman sonra ilerlemez.
Benim numaram seninkinden de büyük olduğu hâlde 30 yaşımdan sonra ilerlemedi, bıraktı 🙃
Diger konuna yazdim, buraya da kopyaladim.