Miyomu olan arkadaşlar var mı?????

selam arkadaşlar bende dün bebek düşünüyoruz diye genel kontrol yaptırmak için dr a gittim ve bana 1 tane miyomun var dedi 1,5 cm mişş hamile kalmama ve doğum yapmama engel değilmişş ama benim bütün psikolojim bozuldu dünden beri kendimde değilim birde sağ kasığımda 1 kaç haftadır ağrı var acaba ondanmı dün o şokla dr sormadımm

Merhabalar.Bendede 4cm submüköz denilen miyom teşhis edildi 3 -4 ay önceki kontrolümde 2,5cm di şimdi 4 cm ve kanama yapıyor.Tüp tedavisine başlayacaktık yarım kaldı.Ameliyat olacağım.Ama korkuyorum.

Ve myom rahime bası yapıyormuş.Alınması gerekli fakat rahim alınma riski bile olabilir dedi doktorum

Çocuğum olmadığı için bu risk beni çok korkutuyor.Tabi bu sadece risklerden birisiymiş

Bende varmış üç tane hemde, 1cm ile 2 cm arasında değişen. Geçen ay öğrendim ama hiç telaş yapmadım. Çok kadındaolan yaygın birşey bu. Ve çok ters bir yerde olmadıkça gebeliğe de engel değil bir riski de yok. Ama bazen rahim içinde olabiliyor o zaman farklı şeyler öneriyor doktorlar. Benimkiler dış duvarda olduğundan bir sorun olmayaca sanırım gebelik için de. Ha ilerleyen yıllarda sayısı ve büyüklüğü artınca rahim alınması söz konusu olabiliyor. Ki annemde öyle olmuştu. Çok fazlalşınca rahmini ve yumurtalıklarından birini aldılar. Genç yaşta küçük miyomlar için, yeri de ters değilse endişe edecek birşey yok. Tek dikkat edilmesi gereken birkaç ayda bir kontrole gidip büyüme hızına bakmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…