• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miyomu olan arkadaşlar var mı?????

ozlemkurul

sevgi pıtırcığı:))
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
199
0
96
48
Sakarya
Kızlar bugün annemi Menapoz tedavisi için dr götürdüm,jinekolojik muayene oldu ve ultrasona girdi,ultrason sonucu rahminde Miyom olduğunu öğrendik,sanırım üç tane miyom varmış ve dr dediğine göre biraz büyümüş bu miyomlar,annem de bende çok üzüldük,annem başladı ağlamaya çünkü ameliyat olma ihtimali olabilirmiş,aranızda miyomu olan arkadaşlar varsa bilgilenirini,deneyimlerini benimle paylaşabilirlermi?çok sevinirim paylaşımlarınızdan dolayı,annem çok üzülüyo,annem üzüldükçe bende üzülüyorum bende endişe eder oldum çünkü biraz genetik yatkınlığı varmış bu rahatsızlığın,gerçekten herşeyin başı sağlık,insan yaş ilerledikçe bunu dahada iyi anlıyo,arkadaşlar hepimize sağlıklı sıhhatli günler dileğiyle:nazar::nazar::nazar:

canım benim annemde de vardı iki tane biri rahminde biri yumurtalığında ameliyat oldu rahmi ve yumurtalığın biri alındı annemin anlattığına göre sezeryan ameliyatı gibi dedi ama sizler ameliyat olduktan sonra çok dikkat edeceksiniz ayaklarını üşütmeyecek biraz üşütünce hemen karnı şişiyo ve gerçekten pisikolojik olarak daha hassas oluyolar çünkü kolay değil vücundan bi parçan gidiyo ve menapoza giriyosun allah şifa versin çok geçmiş olsun canım

Merhabalar..
Öncelikle geçmiş olsun...Kesinlikle korktuğunuz kadar değil;ayrıca ağlamaktı gözyaşıydı her hastalığı artırır;insan kendini üzmemeli;rahatlatmalı cevresındekıler de tabi..Bu konuda iyi bilgi edinmek lazım;ama şunu söyleyebilirim ki;Miyomlar kadın hastalıklarının en sık olanlarından biri;tahminlere göre bütün kadınların yüzde 20’sinde ve 35 yaş üstü kadınların yüzde 40’ında miyom var.Bunların büyük çoğunluğunda hastanın hiçbir şikayeti yok ve sadece elle muayenede veya ultrason muayenesinde ortaya çıkıyor..Tanıdığım birçok kadında var;özellikle doğum yapan kadınlarda..Miyomlar,rahimden kaynaklanan ve kanser olmayan iyi huylu tümörlerdir..Ayrıca;regl olmamak mıyomları kurutur;küçültür belki de yok eder;yanı menopoz süresinde kaybolabilir..
Rahim duvarının içinde olan veya rahim dışına doğru büyüyenlerde,miyomun boyu 5 cm’in üzerinde ise yine bu miyomların alınması öneriliyor;fakat bu durum ancak çocuk sahibi olmakta zorluk çeken yani kısırlık denen olgular için geçerli..
Tekrar geçmiş olsun..
Sevgilerimle..

Tatlım çokta üzülmeyin kadınların genel jinekoloji sorunları bunlar 5 kadından 2 sinde var düşün yani kimisinde kist kimisinde miyom.Yeterki kötü huylu olmasın.Kalbinizi ferah tutun siz.
Benimde başıma geldi daha iki ay önce gitmiştim muayeneye iki ay sonra bir gittim 6cmlik kist beraberindede dış gebelik geçirdim laparoskopik ameliyat oldum yani kapalı ameliyat umarım annende kapalı ameliyat olarak kurtulur ve bir daha tekrarlamaz.

merhaba herkese,sefamolsun- sana bir sorum olucaktı,ben de 6 ay önce kontrol amaçlı gittim 2 yıllık evliyim ve hiç bir problemim de yoktu adetim düzenliydi ve şok oldum 7cm miyom çıktı ve rahmin dışına doğru büyüyormuş doktor hamilelik önerdi fakat yazılanları okuyunca biraz korktum yani genelde 5 cm üzeri ameliyat yazmışlar bir de dış gebelik kanalların tıkalı olmasıyla mı alakalı yoksa herkes de olabilen bişey mi...

merhaba herkese,sefamolsun- sana bir sorum olucaktı,ben de 6 ay önce kontrol amaçlı gittim 2 yıllık evliyim ve hiç bir problemim de yoktu adetim düzenliydi ve şok oldum 7cm miyom çıktı ve rahmin dışına doğru büyüyormuş doktor hamilelik önerdi fakat yazılanları okuyunca biraz korktum yani genelde 5 cm üzeri ameliyat yazmışlar bir de dış gebelik kanalların tıkalı olmasıyla mı alakalı yoksa herkes de olabilen bişey mi...

Dış gebelik çok nedeni var aslında ama bende belirgin bir nedeni yoktu. sonyıllarda tüm dünyada görülme oranı artmış.Bir daha yaşatmasın Allahım,kimseye.Tatlım kimseninki kimseye uymaz benimki miyom da olmadığı için birşey söyliyip seni vesveseye düşürmek istemem.Ama duyulmadık bişey değil doktorunun söylediği şey.Ama aklına takıldıysa başka bir doktorunda fikrini almanı şiddetle tavsiye ederim.Ben olsam başka bir doktora daha görünürdüm.

canım ilk gittiğim doktor hemen ameliyat dedi sonra çok araştırdık ünlü bir profösöre gittik oda ameliyata gerek yok tek risk erken doğum dedi o da zaten kontrol altında olucaksın falan dedi zaten mesleğim çok stresli şuanda çalışmıyorum ama çalışırsam çok kanamam olur mu ki içim korkuyo açıkçası gerçi 5 ay oldu daha hamile değilim eylülde rahim filmi çektircem o da zormuş diyolar bakıcaz artık:)))

Allah Allah şaşırdım ve üzüldüm şimdi erken doğum da tehlikeli bir risk değilmi sonuçta ama tabi diğer tehlikeye göre profesör tercih ettiyse mutlaka geçerli bir nedeni var acaba bu ameliyat sana ciddi kalıcı bir zararmı bırakacakki???
Ne zamandır çocuk bekliyorsun yani ne zamandır uğraşıyorsun canım

canımcım yaklaşık 5 aydır korunmayı bıraktım ama hamile kalamadım adetlerimde düzenli dediğin gibi olabilir çünkü 28 yaşı 7 cm lik miyom için erken buldu ve çocuk tavsiye edrim dedi eylülde tekrar gidicem doktora ama zor bi serüven artık gebelik testi de yapmıyorum insan üzülüyo ama tabi yıllarca hamile kalamayanlar var Allah herkese nasip etsin çok şükür kötü huylu bişey çıkmadı senin ne kadar oldu..

Valla benimde çok yeni yaşım 24,korunmayı bıraktığım ilk ay hamile kaldım diye sevinirken dış gebelik olduğum çıktı birde 6cmlik kist acil ameliyat.2 ay olucak işte 10 gün sonra kontrole gidicem ,tekrar çalışmalara başlıycaz herhalde.Kötü tecrübeleri okudukçada kötü oluyorum bilgi sahibi olamkta kötü oluyor bazen.Yani anlayacağın serüvenim bundan sonra başlayacak,ne olacağını bilmiyorum.Hayırlısı artık,Allah isteyene versin.Aratmasın.

geçmiş olsun canım ama ameliyat olup 5 ay sonra hamile kalan çok arkadaşım var sen zoru atlatmışsın ne güzel işte ameliyat işin bitmiş:))bundan sonra stres yapıcak bişey yok kendini çok iyi takip etmen lazım umarım bir an önce hamile kalır bana da haber verirsin iyi geceler sevgilerimle..

kızlar rahat ve tevekküllü olun...kotrollerinizi aksatmayın...bende iki oğlumun arasında bir dış gebelik geçirdim...sol tüpüm alındı...sağ yumurtamdanda corpus lutein kisti alındı portakal büyüklüğünde...çok üzüldüm bebeğim olmayacak diye..(çevrede çok işgüzarlar vardır onların dedikleri yüzünden nasılda üzdüler beni:(((...ama 3 yıl sonra tedavisiz tekrar hamile kaldım...oğlumu 8 aylık dünyaya getirdim fakat dr'um öykümü bildiği için her duruma hazırlıklı idik...dikkatli bir beslenme programı ve düzenli takiple oğlumu 3,5 kilo olaark kucağıma aldım...ve sezaryan sırasında dr'um rahmimde oğlumla beraber büyüp beslenmiş birde myom'um olduğunu görüyor ve bir yumurtamın üstünde de çikolata kistim ....onu alıyor fakat myomu alamıyor kas içinde olduğu için...tüm bu olumsuzlukara rağmen bebeğim sağsalim doğdu çok şükür...şimdi Allah hayırlı uzun ömürler versin ağustos'un 11 de 12 yaşı bitecek:))))stres yapmayın psikolojinizi bozmayın bu çok önemli...sevgler..

çok geçmiş olsun canım, şimdilik tek miyom gözüküyo bendede,yumurtalıklarda nasıl büyüyo bu kistler hiç aklım almıyo benim miyomda portakal büyüklüğünde yumurtalıklarında herhangi bişey yok dedi doktor ama hiç belli olmuyo genelde bu kistler, miyomlar hamilelik sırasında hormonların artmasıyla oluşuyomuş yada daha da büyüyomuş bende bi hamilelik durumuda olmadı nasıl bu kadar büyüdü ve nasıl kendini hissettirmedi anlamadım ...çevreye gelince insanların bu çocuk takıntısını anlamak mümkün değil ...insanlar artık başkalarının mutsuzluklarıyla mutlu hale geldi ...kalabalık toplantılara katılamaz oldum zaten üniversite iş güç derken biraz geciktirdik yaş oldu 28..artık beni her görenin çocuk ile ilgili sorular sorması çok üzüyo ama napalım bundada vardır bi hayır...

teşekkürler canım....işte ben o dönem çok hassas olduğum için çevrenin lafları beni çok üzdü:(( üstelikte ameliyat olmuşum baan geçmiş olsuna gelenler dış gebelik geçirip tek tüpümün alındığını duyunca ettiler bu lafı...."aaaa yazık senin daha çocuğunda olmaz...aman oğluna çok iyi bak..topu topu bir çocuk zaten"düşünebiliyormusun hasta yatağımda psikolojimi mahvettiler,gerçekten oğluma birşey olacak diye korkudan çocuğu hiç bir yere salmadım,spor aktivitelerine müsaade etmedim,ben olmadan kapı dışarı adım atamadı 3 yıl boyunca...panik atak hastası oldum...:(((ne iseki Allah ya baan yada oğluma acıdı da bir daha hamile kaldım (:(ama bu psikolojinin beni ne hale getirdiğini görüp kendimi telkinlerle,başka hobiler uğraşlar bulup dikkatimi dağıtma ve fazla düşünmeme çabalarım sayesinde biraz düzeldim ondan sonra hamile kaldım...büyük ihtimal o psikolojide hamile kalmamı engelled dr'um öyle demişti..üstüne çok baskı kuruyor,kendini cendereye sokuyorsun olmaz böyle demişti....o yüzden diyorum hiç elalemin laflarına takılmayın!! bilende konuşuyor bilmeyende...dış gebelikte genelde yumurtalık kisti ile beraber oluyor zaten...bu kistler oluşupta yeteri kadar gelişemeyen ve çatlamayan yumurta folikülleri yüzünden oluyormuş...myom'um varmış zaten ama tam ameliyat oduğum tarafta olduğu için rahim filmimde görüntüyü gören ve değerlendiren ultrason dr'u onu myom değil ameliyata bağlı bir dolgu defekti olrak değerlendirmişti...meğer myom muş ...ben ikiz bebek büyütür gibi ikisinide büyütmüşüm 8 ay boyunca....doğumdan bir yıl sonra felan 2 cm e kadar küçüldü...ve son 2 seneye kadar hiç bir rahatsızlık vermedi ne periyotlarım değişti...nede kanama felan yaptı...öylece 2cm olaark uyudu kaldı yıllarca...ama 2 sene önce kanamlarımın mktarı çoğalmaya başladı..kontrole gittim o yine 2 cm olarak duruyor fakat küçük küçük iki tane daha olmuş...sonraları giderek bir iki çoğalıp durdular sanırım şuanda küçük fakat 7_8 tane myomum var...kontrollerimi yaptırıyorum...yoğun kanama ve sancım oluyor birde doğal olarak anemi....ama yaşım 40 bir müddet daha idare edelim sonra hepsini toplarız dedi dr'um...işte böyle....kadınız hepimizin bir şekilde problemleri oluyor...geç kaldım felan diye hiç düşünme herşey nasip meselesi...zamanı vardır onun...40 yaş topiğimiz var orda bir arkadaşımız 45 yşında...ve 42 yaşında bebek sahibi olmuş...çok mutlu...demekki ona bu yaşta bebek olması nasipmiş zamanı geldi ve oldu...hiç öyle olumsuz düşünmeyin kimin ne dediğini takmayın....inanın şimdiki aklım olsa beni hasta yatağımda o kadar üzen o insanların kalbini kırar evden yollardım...onların yüzünden üstelik bennim birde çocuğum vardı zaten...2 yıl ruh gibi dolaştım((((tedavi ve kotrollerinizi olup haytında tadını çıkarın bir atraftan ...takmayın kafanıza...sevgiler..

Sevgili arkadaslar once gerekli olan sey tedavi bir arkadasim miyomdan ameliyat oldu alindi ve simdi cok iyi,zaten boyle bir problem varsa hamile kalamiyorsunuz bende uc gun once ogrendim ki sol yumurtaligimda kist olusmus 4cm kadar ve ilac kullanimina basladim dusecek insallah dusmesini bekliyoruz ve genelde 5cmi gecmeyince dusuyormus,belirtileri oyle pek agrili birsey olmadigindan genelde anlasilmiyor bende sol kasik tarafinda batma yapti ve netten arastirdigim kadariyla karinin alt kisminda sisme,migde bulantisi,kasik agrisi ve bagirsak duzensizligi yapiyormus bunlara dikkat edin cunku cok hizli buyoyor benim 6 ayda 4cm oldu yinede siz bu konuyla ilgili yazilari okuyun bunlar benim okuyup degerlendiklerim.

çok geçmiş olsun canım, şimdilik tek miyom gözüküyo bendede,yumurtalıklarda nasıl büyüyo bu kistler hiç aklım almıyo benim miyomda portakal büyüklüğünde yumurtalıklarında herhangi bişey yok dedi doktor ama hiç belli olmuyo genelde bu kistler, miyomlar hamilelik sırasında hormonların artmasıyla oluşuyomuş yada daha da büyüyomuş bende bi hamilelik durumuda olmadı nasıl bu kadar büyüdü ve nasıl kendini hissettirmedi anlamadım ...çevreye gelince insanların bu çocuk takıntısını anlamak mümkün değil ...insanlar artık başkalarının mutsuzluklarıyla mutlu hale geldi ...kalabalık toplantılara katılamaz oldum zaten üniversite iş güç derken biraz geciktirdik yaş oldu 28..artık beni her görenin çocuk ile ilgili sorular sorması çok üzüyo ama napalım bundada vardır bi hayır...

Canım mrb myomun rahim içinde mi yoksa dşında mı benim rahim dışında 2 tane var fakat dr ameliyat dedi bende olmak istemiyorum çock istiyorum.Sen ameliyat olmayı düşünüyor musun.

Canım mrb myomun rahim içinde mi yoksa dşında mı benim rahim dışında 2 tane var fakat dr ameliyat dedi bende olmak istemiyorum çock istiyorum.Sen ameliyat olmayı düşünüyor musun.

canım çok geç gördüm kusura bakma ,ben şu anda hamileyim 6 haftalık bugün kalp atışlarını duyduk şu anda bir problem yok benimki rahmin arka duvarında ama cocuğun konumlandığı yere uzak,doktorum ısrarla hamilelik önerdi miyomun yerine göre değişiyo sanırım ama bu şekilde üstelik çok da rahat hamilelik geçirenler var çok araştırmak tek doktorla kalmamak lazım..

teşekkürler canım....işte ben o dönem çok hassas olduğum için çevrenin lafları beni çok üzdü:(( üstelikte ameliyat olmuşum baan geçmiş olsuna gelenler dış gebelik geçirip tek tüpümün alındığını duyunca ettiler bu lafı...."aaaa yazık senin daha çocuğunda olmaz...aman oğluna çok iyi bak..topu topu bir çocuk zaten"düşünebiliyormusun hasta yatağımda psikolojimi mahvettiler,gerçekten oğluma birşey olacak diye korkudan çocuğu hiç bir yere salmadım,spor aktivitelerine müsaade etmedim,ben olmadan kapı dışarı adım atamadı 3 yıl boyunca...panik atak hastası oldum...:(((ne iseki Allah ya baan yada oğluma acıdı da bir daha hamile kaldım (:(ama bu psikolojinin beni ne hale getirdiğini görüp kendimi telkinlerle,başka hobiler uğraşlar bulup dikkatimi dağıtma ve fazla düşünmeme çabalarım sayesinde biraz düzeldim ondan sonra hamile kaldım...büyük ihtimal o psikolojide hamile kalmamı engelled dr'um öyle demişti..üstüne çok baskı kuruyor,kendini cendereye sokuyorsun olmaz böyle demişti....o yüzden diyorum hiç elalemin laflarına takılmayın!! bilende konuşuyor bilmeyende...dış gebelikte genelde yumurtalık kisti ile beraber oluyor zaten...bu kistler oluşupta yeteri kadar gelişemeyen ve çatlamayan yumurta folikülleri yüzünden oluyormuş...myom'um varmış zaten ama tam ameliyat oduğum tarafta olduğu için rahim filmimde görüntüyü gören ve değerlendiren ultrason dr'u onu myom değil ameliyata bağlı bir dolgu defekti olrak değerlendirmişti...meğer myom muş ...ben ikiz bebek büyütür gibi ikisinide büyütmüşüm 8 ay boyunca....doğumdan bir yıl sonra felan 2 cm e kadar küçüldü...ve son 2 seneye kadar hiç bir rahatsızlık vermedi ne periyotlarım değişti...nede kanama felan yaptı...öylece 2cm olaark uyudu kaldı yıllarca...ama 2 sene önce kanamlarımın mktarı çoğalmaya başladı..kontrole gittim o yine 2 cm olarak duruyor fakat küçük küçük iki tane daha olmuş...sonraları giderek bir iki çoğalıp durdular sanırım şuanda küçük fakat 7_8 tane myomum var...kontrollerimi yaptırıyorum...yoğun kanama ve sancım oluyor birde doğal olarak anemi....ama yaşım 40 bir müddet daha idare edelim sonra hepsini toplarız dedi dr'um...işte böyle....kadınız hepimizin bir şekilde problemleri oluyor...geç kaldım felan diye hiç düşünme herşey nasip meselesi...zamanı vardır onun...40 yaş topiğimiz var orda bir arkadaşımız 45 yşında...ve 42 yaşında bebek sahibi olmuş...çok mutlu...demekki ona bu yaşta bebek olması nasipmiş zamanı geldi ve oldu...hiç öyle olumsuz düşünmeyin kimin ne dediğini takmayın....inanın şimdiki aklım olsa beni hasta yatağımda o kadar üzen o insanların kalbini kırar evden yollardım...onların yüzünden üstelik bennim birde çocuğum vardı zaten...2 yıl ruh gibi dolaştım((((tedavi ve kotrollerinizi olup haytında tadını çıkarın bir atraftan ...takmayın kafanıza...sevgiler..

Merhabalar,
geçmiş olsun diyorum size öncelikle..
yaşadıklarınız gerçekten üzücü ama sonucunun güzel olması çok iyi, maşaallah
ben başka hiç bir sıkıntı yaşamadan karnımdaki bir ağrıyla dahiliyeye gittim ve pek de küçük olmayan bir myomunuz var dediler. sonrasında kadın doğum uzmanına gittik. üç dr.a gösterdik
7 cm. e yakın olduğu için ameliyat dediler (rahmin arka duvarında) 25 yaşındayım, bekarım. dr. ameliyat sonrasında yapışıklık riski olduğunu söyledi ve ben o gün hiç susmadan ağladım.
yapışıklık mı olacak, kanama mı olacak, çocuğum olmayacak mı diye .. ameliyat tarihim belli oldu. 4 gün sonra :( deneyimlerinizi merakla bekliyorum. şimdiden teşekkür ediyorum

Back