teşekkürler canım....işte ben o dönem çok hassas olduğum için çevrenin lafları beni çok üzdü
( üstelikte ameliyat olmuşum baan geçmiş olsuna gelenler dış gebelik geçirip tek tüpümün alındığını duyunca ettiler bu lafı...."aaaa yazık senin daha çocuğunda olmaz...aman oğluna çok iyi bak..topu topu bir çocuk zaten"düşünebiliyormusun hasta yatağımda psikolojimi mahvettiler,gerçekten oğluma birşey olacak diye korkudan çocuğu hiç bir yere salmadım,spor aktivitelerine müsaade etmedim,ben olmadan kapı dışarı adım atamadı 3 yıl boyunca...panik atak hastası oldum...
((ne iseki Allah ya baan yada oğluma acıdı da bir daha hamile kaldım
(ama bu psikolojinin beni ne hale getirdiğini görüp kendimi telkinlerle,başka hobiler uğraşlar bulup dikkatimi dağıtma ve fazla düşünmeme çabalarım sayesinde biraz düzeldim ondan sonra hamile kaldım...büyük ihtimal o psikolojide hamile kalmamı engelled dr'um öyle demişti..üstüne çok baskı kuruyor,kendini cendereye sokuyorsun olmaz böyle demişti....o yüzden diyorum hiç elalemin laflarına takılmayın!! bilende konuşuyor bilmeyende...dış gebelikte genelde yumurtalık kisti ile beraber oluyor zaten...bu kistler oluşupta yeteri kadar gelişemeyen ve çatlamayan yumurta folikülleri yüzünden oluyormuş...myom'um varmış zaten ama tam ameliyat oduğum tarafta olduğu için rahim filmimde görüntüyü gören ve değerlendiren ultrason dr'u onu myom değil ameliyata bağlı bir dolgu defekti olrak değerlendirmişti...meğer myom muş ...ben ikiz bebek büyütür gibi ikisinide büyütmüşüm 8 ay boyunca....doğumdan bir yıl sonra felan 2 cm e kadar küçüldü...ve son 2 seneye kadar hiç bir rahatsızlık vermedi ne periyotlarım değişti...nede kanama felan yaptı...öylece 2cm olaark uyudu kaldı yıllarca...ama 2 sene önce kanamlarımın mktarı çoğalmaya başladı..kontrole gittim o yine 2 cm olarak duruyor fakat küçük küçük iki tane daha olmuş...sonraları giderek bir iki çoğalıp durdular sanırım şuanda küçük fakat 7_8 tane myomum var...kontrollerimi yaptırıyorum...yoğun kanama ve sancım oluyor birde doğal olarak anemi....ama yaşım 40 bir müddet daha idare edelim sonra hepsini toplarız dedi dr'um...işte böyle....kadınız hepimizin bir şekilde problemleri oluyor...geç kaldım felan diye hiç düşünme herşey nasip meselesi...zamanı vardır onun...40 yaş topiğimiz var orda bir arkadaşımız 45 yşında...ve 42 yaşında bebek sahibi olmuş...çok mutlu...demekki ona bu yaşta bebek olması nasipmiş zamanı geldi ve oldu...hiç öyle olumsuz düşünmeyin kimin ne dediğini takmayın....inanın şimdiki aklım olsa beni hasta yatağımda o kadar üzen o insanların kalbini kırar evden yollardım...onların yüzünden üstelik bennim birde çocuğum vardı zaten...2 yıl ruh gibi dolaştım((((tedavi ve kotrollerinizi olup haytında tadını çıkarın bir atraftan ...takmayın kafanıza...sevgiler..