- 9 Ekim 2015
- 1.139
- 1.619
-
- Konu Sahibi saklibahce1986
Çok gecmis olsun. Diğer konunuda okumuştum oradanda konusmustuk birkaç sefer. Bebeğini kucagina almana çok sevindim. Rabbim sizi bir daha ayirmasin zor gunleriniz çabucak geçsin gitsin. Benim anlayamadigim senin miyomlarin yüzünden mi suyun erken geldi?Miyomlu hamilelik geciren arkadaslarim insallh sag salim kavusursunuz bebeklerinize...cok zor gunler gecirdim ama cok sukur bebegime kavustum 33 haftalik sezeryanla dogurdum 26 haftalik suyun bosaldi amniyofuzyon la 33 haftaya gelebildik bu surecte doguma kadae hastanede yattim sezeryanda kanmam durmaz diye miyomlara dokunulmadi...allh hepinizin yardimcisi olsun
Cok sukur bebegim gelisimi iyi hic bir sikintisi kalmadi ...miyomlar hamilelik boyunca kasilmalara neden oluyodu nasil tarif etmsem bilemedim futbol topu gibi bebek bir noktada toplaniyodu surekli kasilmalar sonunda suyum bosaldi ilk gebeligimde hic biyle biseyle karsilasmadim drlar miyomun sebep olacgini soylemislerdi...allh benim durumda olnlarin tum gebelerin yardimcisi olsun..Çok gecmis olsun. Diğer konunuda okumuştum oradanda konusmustuk birkaç sefer. Bebeğini kucagina almana çok sevindim. Rabbim sizi bir daha ayirmasin zor gunleriniz çabucak geçsin gitsin. Benim anlayamadigim senin miyomlarin yüzünden mi suyun erken geldi?
Bu arada bebeğinin şuan durumu nasil? Cok kuvezde kalmamis şükür ki
Pazartesi kontorülüm vardı canım , doktor bire düşür , haftaya da bırak dedi ilacı , bakalım , Pazartesi yine muayenem var , bebişimi görmek istiyorum , risk azalıyor dedi ; ama biraz genel konuştu gibi geldi , ne söylese tatmin etmiyor beni çok 12+ 5 olduk
Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bir kitap aldım , orada miyom çok sıkıntı yapmaz , rahim büyüdüğü için bebeğe yer açılır diyor kitapta
Ben şu kanamadan sonra çok evhamlı oldum , imkanım olsa doğuma kadar yatmak gibi bir düşüncem var ama mümkün değil, en geç 2 hafta sonra okula başlamam gerekiyor , bebişimi sağ sağlim doğursam Dünya'nın en mutlu annelerinden biri Olacağım
Cok sukur bebegim gelisimi iyi hic bir sikintisi kalmadi ...miyomlar hamilelik boyunca kasilmalara neden oluyodu nasil tarif etmsem bilemedim futbol topu gibi bebek bir noktada toplaniyodu surekli kasilmalar sonunda suyum bosaldi ilk gebeligimde hic biyle biseyle karsilasmadim drlar miyomun sebep olacgini soylemislerdi...allh benim durumda olnlarin tum gebelerin yardimcisi olsun..
İnşallah ikimiz de sağlıkla kucağımıza alırız.Beyaz Patik çok geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla sorunsuz şu an hamilelik. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Birkaç şey soracaktım. Ben de 14 haftalık hamileyim ve 3-4 kez kanamam oldu sonuncusu çok kötüydü. Öğretmenim ben de merak ettiğim sen çalışmaya başladın mı kanamalar kesildi mi şimdi her şey düzene girdi mi? Aklımda bir sürü soru var sürekli böyle yatacak mıyım? Üç haftadır raporluyum. Sen ne yaptın çalıştin mi nelere dikkat ettin?
İnşallah ikimiz de sağlıkla kucağımıza alırız.
Öncelikle geçmiş olsun.
Canım benim kanama Nisan ayında oldu ve ben 8 Haziran'a kadar okula gitmedim.Hep rapor aldım.İlk ay hep yattım kanama sonrası , sonra yavaş yavaş hareketlendim.Alabiliyorsan sen de rapor al bir süre.Hatta heyet raporu bulursan rahat edersin , ben hep haftalık rapor aldım.Benim daha sonra lekelenmem oldu ; ama çok ciddi bir şey değildi.
Kendini yormaman önemli , ben evi süpürmüştüm , lekelenme de bundan sonra oldu.
Risk ortadan kalktıktan sonra normal yaşamına dönüyorsun.Ben 6-14 haftalar arası yattım.Doktor 12.haftadan sonra rapor vermek istemedi,ben biraz da evhamdan aldım,ısrar ettim.Yani son 2 haftası falan.Aile hekimleri de rapor veriyor,aklında bulunsun.
Miyom hamilelikte herkeste farklı şeklinde etki ediyor.Benim ağrı yapmadı örneğin , önce büyüdü ikisi de , şimdi ikisi de küçülmüş.
Miyomlu hamilelikte Perinatolog takibi önemli , ben gitmedim.Hangi şehirdesin , bilmiyorum.Yeni başladım perinatoloğa , perinatologlar bu gibi durumlarda uzman oldukları için çok iyi kararlar alabiliyorlar.
Geçer canım , doktorundan rica et.Doktorum riskli doğum uzmanı zaten canım perinatoloji eğitimi var. Son kanamadan sonra bu doktora başladım ben de. Bugün gideceğim böyle devam ederse heyet raporu isteyeceğim. İki adım atsam leke geliyor. İnşallah benim de biter bu sıkıntılı günlerim. Allah hepimizin yardımcısı olmuş.
Geçer canım , doktorundan rica et.
Dinlenmek , istirahat yapabileceğin en önemli şey. Bir süre sonra duruyor kanama,lekelenme, bence senin de birkaç haftaya düzelir en geç.Plasenta iyice olgunlaşmış olacak o zamana.
Canim miyomlu hamilelik nasıl geçti bnm de şu an 3 tane var ama ileride ne olur bilmiyrm. Benm gibiİnşallah haftaya 15 haftalik oluyor. Doktorum bugün daha rapora gerek görmüyorum ama istersen vereyim dedi. Ben de kararsız kaldım.
Canim miyomlu hamilelik nasıl geçti bnm de şu an 3 tane var ama ileride ne olur bilmiyrm. Benm gibi
I olanlarla konuşmak istyrm nelere dikkat ettiniz. Hayrli sağlıklı evlatlarimiz olsun insallah
Bnm de 4.ayin bitecek şükür hc kanamam olmadı ama miyom larda biri 4.8 olms.diğeri bebeğin eşine yakinms.doktor artık dikkat et dedi kanaman olursa hemen gel dedi endiseliyim kısmet bakalım nolcak ilerleyen zamanlarda.ağrım sizim da olmadı daha.herkeste farkli etki yapıyor bu miyom sanirimBenim ilk 4 ay çok zor gecti canım. Raporluydum ve sürekli yatiyordum çünkü düşük riski vardı kanamam oluyordu. 4. aydan sonra rahatladım düşük iğnesi ve hapini kesti dr. Ama agri sancı olmadı hiç.