-
- Konu Sahibi saklibahce1986
Merhaba, benim de 9.hafta gibiydi sanirim.kucuk bir kanamam olmustu.banada hemen progesteron verdiler bir süre kullandim kanama kesilmesine ragmen. Miyomda hizli bir'buyume oldugunu farkedince doktoruma progesteron u birakmak istedigimi miyomu buyuttugunu duydugumu soyledim.o da onayladi beni kanamam olunca derhal basla dedi. Malesef progesteron un boyle bir handikapı var dusugu engelliyor ama ekstra hormon aldığın icin miyom buyuyor. En'kisa zamanda doktoruna danismani tavsiye ederim.Kızlar merhaba ,ben de miyom + hamilelik geçirenlerdenim . Biri 4 cm , diğeri 2 cm civarı miyomla hamile kaldım,doktorlar miyomla hamile kalmamı önerdi.Miyomlarda birisi bebeğe uzak ; ama diğeri rahmin içinde submükoz olarak adlandırılıyor sanırım . 6 haftalıkken üstelik derste ders anlatırken başlayan çok şiddetli kanamam oldu,kesin düşük yaptım diye düşünürken bebeğin kalp atışının olduğunu öğrendim.
Progestanın verdiler 200 mg , günde 3 kez içiyorum ; ama o ilaçtan da şüpheliyim bazı yerlerde miyomu büyüttüğü yazıyor,günde 2 ye düşürdüm şimdi , açıkcası bırakmak istiyorum.
Büyük olan miyom 2,5 ayda hiç büyümememişti ; ama son 2 hafta da 1 cm büyümüş,bu hızlı büyümeyi ben progestana bağladım,ne kadar doğru bilemiyorum.
Şu an 11+6 haftalık hamileyim , büyük olan miyom kesenin arkasında duruyor ,ben de bir şey olacak diye çok endişeliyim,miyomla hamilelik çok zormuş,insan doğru düzgün sevinmiyor bile,sürekli bir endişe içinde oluyor,geçen hafta ayakta biraz fazla kalınca da hemen leke geldi.
Ne olacak bilmiyorum,umarım o kötü senaryoları yaşamayız.
Benim yaşım da var , 35 olacağım birkaç gün sonra ,ilk çocuk , gerçekten korkuyorum , bir şey olur da ameliyat vs olursa ben ne zaman hamile kalacağım bir daha diye...Zor gerçekten...
S saklibahce1986
Sana da çok geçmiş olsun ,Allah'ım evlatlarımızı bize bağışlasın
Canim ben beylikdüzü nde kolan hastanesi nihan hanıma gidiyorum. Riskli gebelik uzmani degil kendisi ama cok tatli, cok samimi bir dr. O bana yapilmasi gerkenleri iyice anlatti. Cinsel iliski yasak, hastanenin erken doğum koşulları, kuvezler,doktorlari hakkında bilgi verdi, 32hftadan once doğum baslarsa capa yada cerrahpasaya gitmem gerektigini orada gereken herseyin yapilacagini soyledi. Miyomlu hamilelik kumar gibi herşey olabilir.sorunsuz da gecebilir,sıkıntılı da. Kendini yormamak önemli. Yani afedersiniz evimiz ogrenci evine döndü ama hic birsey yapmiyorum.esim sag olsun cok yardimci oluyor. Hicbirseyi takmamak da cok onemli. Bir dr um en cok bunu soyluyor. Is yerimdekiler bidi bidi yapiyor ama umrumda degil. Cocugumu sag salim kucagima alayim yeter. Gerisi Allah'a kalmış. Allah hiçbirimizin sabrini bosa cikarmasin.Ben İstanbul'dayım canım Zeynep Kamil'e gidiyorum , önce Medipol'le başladım özel hastaneye pek güvenemedim .
Gittiğim özeldeki doktor 11cm miyomla doğuma giren hastam oldu demişti ama nedense orası bir türlü içime sinmedi .
Sen nereye gidiyorsun ?
Riskli hamileliklerde iyi doktorlar var ama kimisi bana çok uzak bir de maddi açıdan karşılayamayacağımız doktorlar da var, o yüzden ben güvenilir diye düşündüğüm Zeynep Kamil'den devam ediyorum.
Benim risk yaratan miyomum rahim arka duvarında Bebeğin arkasında kalıyormuş ama bebek daha sola doğru,miyom ortada,bana da genç doktorlar tarafından ne yaparsan yap düşük riskin çok fazla ,bir diğeri bebeğin gelişeceği yer yok demişti ( özeldeki ) Arada birkaç mm var demişti , şu an bebek önde miyom arkada kaldı , umarım sorunsuz devam eder.
Miyomlu hamileler özellikle dikkat ettiğiniz bir şeyler var mı ? Doktorlar en başından beri ilişkiyi yasakladı örneğin,1 aydır yatak istirahatindeyim,kendini çok yorma dediler vs :)
Böyle bir başlık bulunca yazasım geldi , bu konuda iletişim kurabileceğim arkadaşlar bulduğuma sevindim.
Her şey gönlünüzce olur inşallah
Pazartesi doktora gideceğim canım , günde ikiye indirdim ,artık bırakmak istiyorum ben de,gereksiz büyüme yaptığını ben de netteki araştırmalarım sonucu öğrendim.Merhaba, benim de 9.hafta gibiydi sanirim.kucuk bir kanamam olmustu.banada hemen progesteron verdiler bir süre kullandim kanama kesilmesine ragmen. Miyomda hizli bir'buyume oldugunu farkedince doktoruma progesteron u birakmak istedigimi miyomu buyuttugunu duydugumu soyledim.o da onayladi beni kanamam olunca derhal basla dedi. Malesef progesteron un boyle bir handikapı var dusugu engelliyor ama ekstra hormon aldığın icin miyom buyuyor. En'kisa zamanda doktoruna danismani tavsiye ederim.
Işe devam ediyor musun canım , raporlu musun ?Canim ben beylikdüzü nde kolan hastanesi nihan hanıma gidiyorum. Riskli gebelik uzmani degil kendisi ama cok tatli, cok samimi bir dr. O bana yapilmasi gerkenleri iyice anlatti. Cinsel iliski yasak, hastanenin erken doğum koşulları, kuvezler,doktorlari hakkında bilgi verdi, 32hftadan once doğum baslarsa capa yada cerrahpasaya gitmem gerektigini orada gereken herseyin yapilacagini soyledi. Miyomlu hamilelik kumar gibi herşey olabilir.sorunsuz da gecebilir,sıkıntılı da. Kendini yormamak önemli. Yani afedersiniz evimiz ogrenci evine döndü ama hic birsey yapmiyorum.esim sag olsun cok yardimci oluyor. Hicbirseyi takmamak da cok onemli. Bir dr um en cok bunu soyluyor. Is yerimdekiler bidi bidi yapiyor ama umrumda degil. Cocugumu sag salim kucagima alayim yeter. Gerisi Allah'a kalmış. Allah hiçbirimizin sabrini bosa cikarmasin.
Devam ediyorum canim. Ben de memurum. Ilk 3,5 ay bende cok az gidebildim ise. Hem kanamam vardi, hem metabolizmam iflas etmisti, kusma ishal grip ne ararsan vardi. Ustelik esim isi sebebiyle o günlerde yanimda degildi. Hem fiziksel hem psikolojik olrak cokmustum. Bunlari yasarsan normal bir surec yani. Simdi genel olarak ise devam etsem de hala izin almam gerekebiliyor. Heleki riskli hamilelik olunca daha da cok oluyor malesef. Anlayandan Allah razi olsun. Anlamayana da Allah bir gün dert vermez de gostermez inşallah. Sormak istedigin birsey olursa burdayim canim.Işe devam ediyor musun canım , raporlu musun ?
Ben öğretmenim,sürekli rapor alıyorum bu yüzden
Inşallah bebeklerimizi kucağımıza sağ salim alırız , yorucu bir hamilelik miyomla hamilelik, çok doğru yazmışsın,kumar gibi , başka bir şeye de konsantre olamıyorum , aşkım hep ne olacak sorularıyla dolu
Canım bir şey daha soracağım sana , sen Progestanın kaçar mglık günde kaç doz kullandın ? Bir de azaltarak mı kestin, yoksa doktor bir anda bıraktırdı mı ?Devam ediyorum canim. Ben de memurum. Ilk 3,5 ay bende cok az gidebildim ise. Hem kanamam vardi, hem metabolizmam iflas etmisti, kusma ishal grip ne ararsan vardi. Ustelik esim isi sebebiyle o günlerde yanimda degildi. Hem fiziksel hem psikolojik olrak cokmustum. Bunlari yasarsan normal bir surec yani. Simdi genel olarak ise devam etsem de hala izin almam gerekebiliyor. Heleki riskli hamilelik olunca daha da cok oluyor malesef. Anlayandan Allah razi olsun. Anlamayana da Allah bir gün dert vermez de gostermez inşallah. Sormak istedigin birsey olursa burdayim canim.
Kanamam kesildikten 1hafta sonra kestim.100mglikti.kademeli olarak birakdigimi hatirlamiyorum.birden kesmistim sanirim. Zaten bnm cok da bir kanamam olmamıştı.Canım bir şey daha soracağım sana , sen Progestanın kaçar mglık günde kaç doz kullandın ? Bir de azaltarak mı kestin, yoksa doktor bir anda bıraktırdı mı ?
Doktorlar genelde net birsey zaten söylemiyorlar. Gittiğim bir dr bebegin kafasına basi yapiyor, cok buyuk miyom diye korkuttu. Digeri oyle birsey yok dedi. Birinin dedigi digerini tutmuyor zaten. Sadece bnm drum bana bir kere hic kafaya takma bu bebek saglikliysa bir anomalisi yoksa sen atlasan da ziplasan da zaten zamani gelince dogacak demisti.ona inaniyorum ben yaradana ve dogaya guvenip kendini birakmak en dogrusu. Kanaman kesildiyse artk ve yeniden olmadigi muddetce korkacak birseyin olmasin. Ise gitsen gunler daha cabuk geciyor canim ama stres yapmayacagim, takmayacagim diye kendine arada hatirlatma yapmak gerekiyor cunku boyle hamileliklerde rahat olmk cok onemli.Pazartesi kontorülüm vardı canım , doktor bire düşür , haftaya da bırak dedi ilacı , bakalım , Pazartesi yine muayenem var , bebişimi görmek istiyorum , risk azalıyor dedi ; ama biraz genel konuştu gibi geldi , ne söylese tatmin etmiyor beni çok 12+ 5 olduk
Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler diye bir kitap aldım , orada miyom çok sıkıntı yapmaz , rahim büyüdüğü için bebeğe yer açılır diyor kitapta
Ben şu kanamadan sonra çok evhamlı oldum , imkanım olsa doğuma kadar yatmak gibi bir düşüncem var ama mümkün değil, en geç 2 hafta sonra okula başlamam gerekiyor , bebişimi sağ sağlim doğursam Dünya'nın en mutlu annelerinden biri Olacağım
Haklısın canım , bu arada yeni toxoplazma testi yaptırdım , bağışıklığım yokmuş , ama enfeksiyon da yok , igm ve igg ikisi de negatif çıktı , tam benim gibi evhamlı biri için bire birDoktorlar genelde net birsey zaten söylemiyorlar. Gittiğim bir dr bebegin kafasına basi yapiyor, cok buyuk miyom diye korkuttu. Digeri oyle birsey yok dedi. Birinin dedigi digerini tutmuyor zaten. Sadece bnm drum bana bir kere hic kafaya takma bu bebek saglikliysa bir anomalisi yoksa sen atlasan da ziplasan da zaten zamani gelince dogacak demisti.ona inaniyorum ben yaradana ve dogaya guvenip kendini birakmak en dogrusu. Kanaman kesildiyse artk ve yeniden olmadigi muddetce korkacak birseyin olmasin. Ise gitsen gunler daha cabuk geciyor canim ama stres yapmayacagim, takmayacagim diye kendine arada hatirlatma yapmak gerekiyor cunku boyle hamileliklerde rahat olmk cok onemli.
Ne guzel, cok sevindim. Sen yinede cok kedi kopekle hasir nesir olma ve yikanmamis sebze dokunduktan sonra mutlaka ellerini yika.Haklısın canım , bu arada yeni toxoplazma testi yaptırdım , bağışıklığım yokmuş , ama enfeksiyon da yok , igm ve igg ikisi de negatif çıktı , tam benim gibi evhamlı biri için bire bir
Merhaba umarim saglikla aldiniz bebeginizi kucaginiza... miyom devaminda sorun yarattimi iyi bir dr buldunmu? Bendede bole bi durum mevcutArkadaslar ben de miyomlu hamilelik geçirenler denim. 4,5 aylik hamileyim ve simdiden 12cm bir miyomum var.sizinkiler ne durumda ve ıstanbulda iseniz iyi bir dr ariyorum yardimci olabilirmisiniz ? Allah hepimizin dogumunu sag salim zamaninda tamamlatsin insallah.
Cok şükür sıkıntısız gecti hamileligim normal dogumla bebegimi kucagima aldim. Hic morelinizi bozmayin.Merhaba umarim saglikla aldiniz bebeginizi kucaginiza... miyom devaminda sorun yarattimi iyi bir dr buldunmu? Bendede bole bi durum mevcut