Kızlar merhaba ,ben de miyom + hamilelik geçirenlerdenim . Biri 4 cm , diğeri 2 cm civarı miyomla hamile kaldım,doktorlar miyomla hamile kalmamı önerdi.Miyomlarda birisi bebeğe uzak ; ama diğeri rahmin içinde submükoz olarak adlandırılıyor sanırım . 6 haftalıkken üstelik derste ders anlatırken başlayan çok şiddetli kanamam oldu,kesin düşük yaptım diye düşünürken bebeğin kalp atışının olduğunu öğrendim.
Progestanın verdiler 200 mg , günde 3 kez içiyorum ; ama o ilaçtan da şüpheliyim bazı yerlerde miyomu büyüttüğü yazıyor,günde 2 ye düşürdüm şimdi , açıkcası bırakmak istiyorum.
Büyük olan miyom 2,5 ayda hiç büyümememişti ; ama son 2 hafta da 1 cm büyümüş,bu hızlı büyümeyi ben progestana bağladım,ne kadar doğru bilemiyorum.
Şu an 11+6 haftalık hamileyim , büyük olan miyom kesenin arkasında duruyor ,ben de bir şey olacak diye çok endişeliyim,miyomla hamilelik çok zormuş,insan doğru düzgün sevinmiyor bile,sürekli bir endişe içinde oluyor,geçen hafta ayakta biraz fazla kalınca da hemen leke geldi.
Ne olacak bilmiyorum,umarım o kötü senaryoları yaşamayız.
Benim yaşım da var , 35 olacağım birkaç gün sonra ,ilk çocuk , gerçekten korkuyorum , bir şey olur da ameliyat vs olursa ben ne zaman hamile kalacağım bir daha diye...Zor gerçekten...
S saklibahce1986 Sana da çok geçmiş olsun ,Allah'ım evlatlarımızı bize bağışlasın