miyomlu zzor hamilelik gecirenler

Allah yardimcin olsun senin de kardesim. Normalde calisan biriyim ama uc gundur agridan ise gidemiyorum. Bir ara apandisit ten bile suphelenip acil dr agittik ama birsey cikmadi.Ne yapalim sabredip katlanacagiz bu sıkıntı lara artik. Yeterki onlar saglikla zamanlarinda gelsinler...

Cok kotuyum arkadaslar 23 hafta 4 gunluk bebegimin suyu geldi dun sabah 3 ped kadar kanamam oldu kanmayla beraber bebegin suyu yuzde doksan bitmis suan hastanede yatiyrm bebegimin kalp atisi var simdilik yasiyo can cekisiyo sanki icimde ..dr suan dogum olsa yasamaz dedi 1 hafta antibotik tedavsi verceklermis enfeksiyon kapmamam icin ne zor yarabbim benm durumumda olup zamanla bebegin suyunda artma olan var mi

bende 4aylık eviyim doktorun biri git ameliyat ol dedi gittiğim doktorda se 3aylık evlisn alamam dedi yaşım büyük riskli yaştasın üremeni engeelllemiyelm dedi

Cok zor ya insan ne yapcagini bilmio miyom ameliyatindan korktum rahimim alinir diye cocuk yapim dedim miyomlarda erken doguma sebep oldu suyum bosalti kanamam kesilmiyo rabbim yardimcimiz olsun

Cok zor ya insan ne yapcagini bilmio miyom ameliyatindan korktum rahimim alinir diye cocuk yapim dedim miyomlarda erken doguma sebep oldu suyum bosalti kanamam kesilmiyo rabbim yardimcimiz olsun
Cok üzüldüm ya. Allah bebegini sana bağışlasın insallah. Cok zor biliyorum ama sakin olmaya calis dinlen.hangi sehirdesin dr kim, gerekirse hastaneye yat orada gecir bu zamanlari.cok zor Allah yardimcin olsun.

Yyok canim malatyada inonu arastirma hastabesinde yatiyorum 2 haftadir rabbim kimsenin emegini bosa cikarmasin benimde..karnimdan igneyle su veriliyo bebege haftada bir kez verilen suda akiyo fosur fosur ne yapcagimi bilemiyorum 3.5 lt sivi tuketiyirum bebegin suyunda artma yok cok endiseliyim bebegimin kalbi durcak diye..

Kızlar merhaba ,ben de miyom + hamilelik geçirenlerdenim . Biri 4 cm , diğeri 2 cm civarı miyomla hamile kaldım,doktorlar miyomla hamile kalmamı önerdi.Miyomlarda birisi bebeğe uzak ; ama diğeri rahmin içinde submükoz olarak adlandırılıyor sanırım . 6 haftalıkken üstelik derste ders anlatırken başlayan çok şiddetli kanamam oldu,kesin düşük yaptım diye düşünürken bebeğin kalp atışının olduğunu öğrendim.
Progestanın verdiler 200 mg , günde 3 kez içiyorum ; ama o ilaçtan da şüpheliyim bazı yerlerde miyomu büyüttüğü yazıyor,günde 2 ye düşürdüm şimdi , açıkcası bırakmak istiyorum.
Büyük olan miyom 2,5 ayda hiç büyümememişti ; ama son 2 hafta da 1 cm büyümüş,bu hızlı büyümeyi ben progestana bağladım,ne kadar doğru bilemiyorum.
Şu an 11+6 haftalık hamileyim , büyük olan miyom kesenin arkasında duruyor ,ben de bir şey olacak diye çok endişeliyim,miyomla hamilelik çok zormuş,insan doğru düzgün sevinmiyor bile,sürekli bir endişe içinde oluyor,geçen hafta ayakta biraz fazla kalınca da hemen leke geldi.
Ne olacak bilmiyorum,umarım o kötü senaryoları yaşamayız.
Benim yaşım da var , 35 olacağım birkaç gün sonra ,ilk çocuk , gerçekten korkuyorum , bir şey olur da ameliyat vs olursa ben ne zaman hamile kalacağım bir daha diye...Zor gerçekten...

S saklibahce1986
Sana da çok geçmiş olsun ,Allah'ım evlatlarımızı bize bağışlasın

Allh yardimcimiz olsn hic kolay degil heran korkuyla yasamak seni cok iyi anliyorum 5 ay dusuk tehlijesiyle omrunden omur gitti simdide suyum bosaldi allhim esirgesin bebislerimizi bise bagislasin..

Allh yardimcimiz olsn hic kolay degil heran korkuyla yasamak seni cok iyi anliyorum 5 ay dusuk tehlijesiyle omrunden omur gitti simdide suyum bosaldi allhim esirgesin bebislerimizi bise bagislasin..
Canım inşallah Allah'ım bağışlasın bebeğini sana , dualarım seninle , inşallah bu zor günleri de atlatırız

Bende Malatyaliyim aslen. Arastirma hastanesine yatarak en dogrusunu yapmissin.hic bir ozel hastane bu gibi kritik durumlarda yeterli donanıma, doktora sahip degil. Suan bile o bebegin yasama sansi var alınsa. Ama 1gun bile fqzladan karninda kalmasi cok önemli. O yüzden dayanabildigin kadar dayan.sakin ol,sukunetle bekle kardesim. 26.haftadasin gordugum kadariyla.bir 1 ay dayansan 4 hafta falan okadar sansi yukselecekki o bebegin. Az kalmis canim sabret. Dualarim seninle.Allah yardimcin olsun. Ne zaman konuşmak istersen merak ettigin birsey olursa buradayım.

Canım,inşallah her şey iyi olacak , güzel haberler vereceğine inanıyorum

Bu arada dün yazdıklarıma baktım da çok depresif bir yorum yapmışım,miyomu olan gebeler okusa korkacak , bu mesajı da bu yüzden yazıyorum , miyomla gebe kalıp sağlıklı bir şekilde doğum yapan da çok kişi var arkadaşlar , yani hiç sorunsuz geçirenler de var

Ben İstanbul'dayım canım Zeynep Kamil'e gidiyorum , önce Medipol'le başladım özel hastaneye pek güvenemedim .
Gittiğim özeldeki doktor 11cm miyomla doğuma giren hastam oldu demişti ama nedense orası bir türlü içime sinmedi .
Sen nereye gidiyorsun ?
Riskli hamileliklerde iyi doktorlar var ama kimisi bana çok uzak bir de maddi açıdan karşılayamayacağımız doktorlar da var, o yüzden ben güvenilir diye düşündüğüm Zeynep Kamil'den devam ediyorum.

Benim risk yaratan miyomum rahim arka duvarında Bebeğin arkasında kalıyormuş ama bebek daha sola doğru,miyom ortada,bana da genç doktorlar tarafından ne yaparsan yap düşük riskin çok fazla ,bir diğeri bebeğin gelişeceği yer yok demişti ( özeldeki ) Arada birkaç mm var demişti , şu an bebek önde miyom arkada kaldı , umarım sorunsuz devam eder.

Miyomlu hamileler özellikle dikkat ettiğiniz bir şeyler var mı ? Doktorlar en başından beri ilişkiyi yasakladı örneğin,1 aydır yatak istirahatindeyim,kendini çok yorma dediler vs :)

Böyle bir başlık bulunca yazasım geldi , bu konuda iletişim kurabileceğim arkadaşlar bulduğuma sevindim.
Her şey gönlünüzce olur inşallah

Tesekkur edrim arkadaskar dualarinizi eksik etmeyin normalde 23 haftaya kadar gozde akedemide kontrollerime devam ediyodum imkanlari yetersiz diyerekten buraya sevk ettiler riskli gebelikte devam editirum sagolsun hocalar cok iligililer insalla mutlu bir sekilde taburcu olurum desteklernizden dolyi tessurkur ederim

Canim ben yasadigim sikintilardan bahsettim herkesin bunyesi kaderi hikayesi birbirini tutmaz burda kimseye korkutmak deyil niyettim kendi drda 15 cm sorunsuz dogum yaptirdigim hastam oldu demisti mutlaka yeri boyutu cinsi degisiyo herkese sorunsyz gebelik nasip etsin rabbim burda miyomu olmayip hic bir sikintisi olmayip suyu bosalan hastalarda var cok inanciliyim bu konuda olacigin onune gecilemiyo olacak olduktan sonra ...

Bugun iki haftadir hastanediyim bugun cok mutluyum 4 yasinda kizim var bugun ziyaretime gelcek... bu arda banada dr um cinsel iliskiyi yasaklamisti dr nuzun talimati disina cikmayin allh hepimizin gonlune gore versin cok moral veriyirsnz bana...

Sana hiçbir şey dediğim yok canım benim , bence bu başlık çok iyi olmuş , biz elimizden geleni yapalım , gerisi kısmet birazda , doktor da öyle demişti,şans birazda demişti , inşallah her şey iyi olacak
Kızın gelecekmiş ne güzel , bol bol sarıl , öp

Çok geçmiş olsun benimde doğum öncesinde 3 tane miyomum vardı şimdi 8 adetler ve sürekli büyüyorlar bende şükürler olsun kanama hiç olmadı ama çok şiddetli inim inim inleten ağrılarım oluyor. 2 gecede bi hastanenin acilinde kolumda serum ve morfinle kendime geliyorum ancak. Doktorum bana sürekli istirahat veriyor hep raporluyum. Sende rapor al yat dinlenerek geçir bu süreci bence. Bu arada progestan değilmiş miyom sayısını arttıran ve büyüten hamilelikte salgılanan östörojen hormonuymuş. Bende günde 2 tane progestan haftada 1 pruloton iğne kullanıyordum. şimdi bide son zamanlarda başlayan rahim kasılmalarım için adalat diye bi kalp ilacı verdi doktor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun korkma ve bence ilaçlarını kullan bi şekilde geçecek bu süreç ve bebeklerimizi kucağımıza aldığımızda unutacağız hepsini.

Amin canım. Çok geçmiş olsun şu an bebişin ve sen iyisinizdir umarm

Ay devamını şimdi gördüm iyi olman ve moralinin yüksek olması çok güzel. Bu arada benim 2 miyomum yapışık gibi yanyana ikisinin toplamı sırf 16 cm oldu düşün daha 6 miyom daha var ama olmayacak bişey. Benim doktorumda riskli gebelikler uzmanı ve 32 miyomla 38. haftada doğum yaptırdığım hastalarım var diyor ve belkide kontrolündeki en sorunsuz hastası benim. O yüzden şükredip hep dua ediyorum ve oğlum sapasağlam ve sağlıklı bi şekilde kucağımda olacak inşallah. Allah hepimize bol sabır ve kuvvet versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…