• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miyomdan Dolayi Rahmi Alinanlar Var Mi

gxuxlyxixl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
86
Yer
İzmir
Merhabalar, Bu Gün Doktora Gittim, Miyomum Büyümüş Rahmimi Kaplamiş, Rahmim Alinacakmiş, Aranizda Rahmi Alinan Var Mi,

Bilgim yok canım ama benim görümcem kocaman iki miyomla hamile kaldı çocukda doğurdu yani öyle rahimmi alınırmış hemen bir çok insanda var miyom bence tek doktorda kalma git araştır alanında uzman olan proflar var git birinin muaynehanesine öyle rahim aldırma hemen bence.

Merhabalar, Bu Gün Doktora Gittim, Miyomum Büyümüş Rahmimi Kaplamiş, Rahmim Alinacakmiş, Aranizda Rahmi Alinan Var Mi,

canım, önce geçmiş olsun yazını okuyunca hayret ettim çünkü miyom kadınların büyük çoğunluğunda görülen ve menopozda yok olan zararsız oluşumlar ,çok büyürse ameliyatla alınıyor büyük değilse herhangi bir tedavi bile gerekmiyor,bu nedenle rahmin alındığını ilk kez duyuyorum,bana kalırsa kesinlikle başka bir doktora görün hele yaşın gençse rahim alındığında menopoza girersin ki bu hoş değil muhakkak başka doktora görün iyi haberlerini bekliyoruz:teselli:

ege üniversitesinde prof gittim, muayene etti, myomdan dolayı göbeğimin beş aylık gebe kadar olduğunu söyledi, myom büyükmüş, karnım sanki hamile gibi, yumurtalıklarda sorun yokmuş, rahmimin % 99 alınması gerekiyor dedi, birde kansızlık çıktı, kan vermeleri gerekiyormuş,

canım çok geçmiş olsun.Miyomların büyüklüğü ne kadar.Benden haziran ayında Eskişehir Tıp Fak.de 7 tane miyom alındı. Tavşanlı daki dr.um rahim alınacak diyordu.benimkilerin en büyüğü 7.5 cm. idi.Ama sayısı çoktu.Bence bir başka dr.a daha muayene ol.Hemen karar verme.Şimdiden geçmiş olsun. Moralini bozma.Sonuçta en önemli şey SENİN SAĞLIĞIN. gERİSİ BOŞŞŞŞ.

rosenoire;1964627[SIZE="2" .!.:
]canım, önce geçmiş olsun yazını okuyunca hayret ettim çünkü miyom kadınların büyük çoğunluğunda görülen ve menopozda yok olan zararsız oluşumlar ,çok büyürse ameliyatla alınıyor büyük değilse herhangi bir tedavi bile gerekmiyor,bu nedenle rahmin alındığını ilk kez duyuyorum,bana kalırsa kesinlikle başka bir doktora görün hele yaşın gençse rahim alındığında menopoza girersin ki bu hoş değil muhakkak başka doktora görün iyi haberlerini bekliyoruz:teselli:

Arkadaşlar 3 yıl patolojide çalışmış biri olarak sizlere gördüğüm myomları anlatsam dudağınız uçuklar..:bbo:
kimi myomlar vardır ilaçla küçültülür cerrahi müdehale gerektirmez..kimileri alınır , zararsızdır.Bazıları o kadar büyür ki laboratuvara gönderirken 5 kglık kovalarla gelir.Eğer rahimi kaplarsa total histerektomi yani tüm rahim, yumurtalıklar ,tubalar alınır..Kansere davetiye çıkarmasın diye önlem olarak alınır hepsi..
Geçmiş olsun canım..üniversite hastanesine gittiysen ve profa muayene olduysan iyidir.
ama için rahat etmiyorsa başka doktora görün.Fakat rahmi kapladıysa rahminin alınması daha kötü şeylerin başına gelmesinden iyidir..Allah şifa versin..
[/SIZE]

merhaba benimde 1 ay once rahim alindi miyomlar vardi rahimde aldirmak zorunda kaldim rahim alinirken idrar torbasina zarar vermisler yani azcik kesmisler ve anlamamislar 8 gun cok sancilarim oldu dayanilmicak kadar kotuydu morfin bile fayda etmiyordu ama hemsireler ve dktrum israrla bu sancilar amaliyat sonrasi olabilecek sancilar diye beni surekli gecistirdiler ama ben cok kotu duruma gelmistim 8inci gun eve gidebilirsin dediler ama once ultrasona koydular ve 1 saat icinde baska hastaneden 3 tane dktr geldi panik halinde idiler beni apar topar baska hastaneye goturduler bobrek iflas etmek uzre olmus idrar iceri akiyormus hemen bobregin yanina tup takildi 3 birkac gun sonra ikinci bir amaliyatla 9 saat suren bir amaliyatla idrar torbasinin o kesilen yere tup yerlestirdiler kisacasi 3 gun kalcaktim hastanede 1 ay kaldim halada bitmis degil

yukarda anlatmistim arkadasar ben bu amaliyati ingiltere londrada oldum artik burdaki dktrlara guvenimi kaybettim birdaha asla burda amaliyat olmam trkiyemin dktorlari dunyanin en iyi basarili doktrlari

annem 55 yasında ve doktoru myomları sebeıbıyle rahmının alınması gerektıgını soylemıs
nasıl olacak bılmıyorum ama nasıl bır amelıyat, ıyılesme surecı nedır?

yukarda anlatmistim arkadasar ben bu amaliyati ingiltere londrada oldum artik burdaki dktrlara guvenimi kaybettim birdaha asla burda amaliyat olmam trkiyemin dktorlari dunyanin en iyi basarili doktrlari
Bende Londrada yasiyorum annem 3 yil once ístanbul Florenc nightingle hastahanesinde ameliyat oldu rahimi ve yumurtaliklari alindi ameliyat lazerle dikissiz yapildi, cok basarili gecti sadece 3 gun hastahanede kaldi ve iki ay icinde hicbir sorunu kalmadi annemin 1996 yilindan beri rahminde miyom vardi duzenli olarak kontrollerini yaptiriyordu ama artik kotulesmeye baslamisti asiri derecede kanama sikayeti vardi burda ameliyati yapmak yerine kanamayi durdurmasi icin hormonlu spiral takmayi teklif etti doktorlar o da Turkiyemde yaptirdi ameliyatini. Gecen yil annem yine rahatsizlandi hastahaneye kaldirdik safra kesesi tasi var acil ameliyat etmemiz gerek dediler bir hafta icinde apar topar ameliyat ettiler bir saat surup ertesi gun taburcu olmasi gerekirken ameliyat 10 saat surdu 5 gunu yogun bakimda olmak uzere 2 hafta hastahanede kaldi ve hala tam olarak iyilesmedi ve karninda kocaman bir ameliat izide cabasi. Arkadasima katiliyorum Turkiyemin doktorlari gibisi yok. Sanada cok gecmis olsun canim bir doktorla yetinme bir doktora daha gorun miyomlar cesit cesittir.a.s.

annemin persembe günü rahmi alindi miyomdan dolayi...fakat onunkini vakumla aldilar bilmiyorm iyi mi kötü..yumurtaliklarini almadikar zaten doktor eger gerek görülürse ameliyat sirasinda alinir demsiti..gerek görülmemis..
gecen sene halaminda rahmi alindi onunki rahim ceperi kalinlasmasiydi..fakat acilinca yumurtaliklarda kist görüldü aldilar...
canim annem iki doktora gitti ikiside alinacak dedi..cünkü ara kanamalar yapiyordu birde büyükmüs..türkiyedeki doktor eninde sonunda alinir dedi ama ilacla biraz daha ilerletebilirz menepoza kadar dedi falat verdigi ilaclar gögüste kitle yaptigi icin sadece bir ay kullandi..dr bey, benim annemde ayni durumdaydi ilacla süreyi uzattik ama sonra alindi dedi..burdaki doktorsa hic durma neden bekliyorsun dedi beli filan agriyodu o etki ediyor dedi..ve karar verdik iki doktorda ayni seyi söyledigi icin.annemin menepozuna daha varmis yani suanda girmiyor yumurtaliklarin alinmamasi o acidan iyi yani menepozu dogal yasayacak sanirim..valla arkadasim cok gecmis olsun gercekten insan üzülüyor..benim annem ameliyattan cikinca cok agladi ama Allah saglik versin gerisi gercekten bos..

Arkadaşlar 3 yıl patolojide çalışmış biri olarak sizlere gördüğüm myomları anlatsam dudağınız uçuklar..:bbo:
kimi myomlar vardır ilaçla küçültülür cerrahi müdehale gerektirmez..kimileri alınır , zararsızdır.Bazıları o kadar büyür ki laboratuvara gönderirken 5 kglık kovalarla gelir.Eğer rahimi kaplarsa total histerektomi yani tüm rahim, yumurtalıklar ,tubalar alınır..Kansere davetiye çıkarmasın diye önlem olarak alınır hepsi..
Geçmiş olsun canım..üniversite hastanesine gittiysen ve profa muayene olduysan iyidir.
ama için rahat etmiyorsa başka doktora görün.Fakat rahmi kapladıysa rahminin alınması daha kötü şeylerin başına gelmesinden iyidir..Allah şifa versin..
[/COLOR][/SIZE]

Merhabalar,
ben karnımdaki bir ağrıyla dahiliyeye gittim ve pek de küçük olmayan bir myomunuz var dediler. sonrasında kadın doğum uzmanına gittik. üç dr.a gösterdik
7 cm. e yakın olduğu için ameliyat dediler (rahmin arka duvarında) 25 yaşındayım, bekarım. dr. ameliyat sonrasında yapışıklık riski olduğunu söyledi ve ben o gün hiç susmadan ağladım.
yapışıklık mı olacak, kanama mı olacak, çocuğum olmayacak mı diye .. ameliyat sonrası çok mu sıkıntılı? ameliyat tarihim belli oldu. 4 gün sonra :( cvbınızı merakla bekliyorum. şimdidden teşekkür ediyorum

Sana bunu hangi doktor söyledi ? dokuz eylül tıptan bir kadın doktordur kesin !!!
Umarım başka bir doktora görünmüşsündür.Eski bir mesajmış çünkü !!!

Ege deki dr muş.Arkadaşlar bazı dr lar işin içinde para olduğu için hemen ameliyat diyorlar,lütfen inanmayın yaa..Başka doktorlara da görünün lütfen..:olmaz:

neden öyle diyorsunuz ki her gün kaç tane myom nedeniyle yapılan tah+bso operasyonu var hiç de nadir bişey değil. myom çok büyükse ya da semptom veriyorsa menapoz zamanı da yakınsa ya da artık çocuk arzusu yoksa rahmi alırlar.

neden öyle diyorsunuz ki her gün kaç tane myom nedeniyle yapılan tah+bso operasyonu var hiç de nadir bişey değil. myom çok büyükse ya da semptom veriyorsa menapoz zamanı da yakınsa ya da artık çocuk arzusu yoksa rahmi alırlar.

Bir doktor ameliyat derken başka bir doktor ameliyata gerek yok diyorsa ??

Eğer ameliyatlık bir durum varsa tüm doktorların aynı görüşte birleşmesi gerekmez mi ?

12 cm lik miyomu ile hamile kalan ve bebeğini kucağına alan arkadaşım var.Daha önce gittiği doktor senin çocuğun olmaz,rahmini alırız demişlerdi.Ama şu an 2. çocuğu da 1 yaşını doldurdu bile.opuyorumnanaktan

Ameliyat demek paracı doktorlar için para demek..
Kimi doktor iyileştirmek için başka alternatifler düşünür,kimi de alayım gitsin diye düşünür.
Çok gördük yaşadık bunları çevremizde:umursamaz:

merhaba.... benim annemin de rahimdeki miyom yüzünden doktor rahminin ve yumurtalıklarının alınmasına karar verdi. Lütfen yardımcı olur musunuz çok endişeliyim. Eskişehirde yaşıyoruz .annem 51 yaşında.Eskişehir devlet hastanesinde Sevgi Güleç ameliyatı gerçekleştirecek.

Back