selamlar.yeni üyelerdenim.bende 1 ay önce saplı subserozal türde yani rahim dışında 1 tane miyom olduğunu öğrendim.dr.ameliyat dedi.çocuğum henüz yok zaten kontrol için gittiğimde tesadüfen farkedildi.hiçbir şikayetim de yoktu.dr.rahim dışında olduğu için belirti vermemiştir dedi.hamile kalmadan onu almamız lazım dedi.yoksa hamileliğin sıkıntılı ve ağtılı geçer dedi.şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.bir prof.de laparoskopi yöntemi ile alırız dedi.açık ameliyat gibi değilmiş.hemen eve dönülüyor ameliyat izi de olmuyormuş.şuan kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum.bu arada bazı bitkisel karışımlar içiyorum.iyleşen arkadaşlar varmış.bu konuda bilgisi olanlar lütfen paylaşsın.miyom her kadında olabiliyor ama özellikle doğum yapmayanlar için maalesef ameliyat korkutuyor insanı.
Merhaba arkadaşım ben de senin gibi miyom rahatsızlığı geçirdim. Hem rahim içinde ve dışında olmak üzere 5 tane miyomum vardı.bitkisel karışlar içtim. Hiç fayda etmedi.Dört farklı doktora gittim kimse bana hamile kalmamam gerektiğini söylemedi. Her doktor. Hamile kal doğumla miyomlarını aldır oldu. Hamile kaldım ve ikiz gebeliğim oldu. Herşey çok güzel giderken 4,5 aylıkken doktorumunda ihmali ile bebeklerim erken doğumla beni terketti. Bu pisikolojiyle miyom ameliyatı oldum. Başta küçük olan miyomlarım büyümüştü ve açık amaliyat olmak zorunda kaldım. Dr.um 5 tane diye girdiği ameliyattan tam 12 tane çıkardı. Sana tavsiyem doktorunun sözünü dinle hemen laporoskopini yaptır. Allah korusun daha büyük sıkıntılar yaşama.Laporoskopi en fazla yarım saatlik bir ameliyat. Ve iz kalmıyor. Hiç ihmal etme bence.Korkcak hiçbirşey yok. Aynı gün evinde olcaksın.
çok teşekkür ederim yorumların için.kendimi teselli ediyorum belkide bitki çayları içerek.ya ne bileyim beni en çok korkutan narkoz durumu.ya uyanamazsam diye.birde ağrım falan yok.sadece büyüme ihtimaline karşı ameliyat diyor dr.sanada geçmiş olsun bu arada.hamilelikle beraber miyomda büyüyormuş o yüzden bebeğe sıkıntı verir.seninde sancılı bir hamilelik geçirmene neden olur dedi dr.bakalım yavaş yavaş bende düşünüyorum zaten. bu arada çocuk varmı şuan.erken doğuma üzüldüm.allah hayırlısını versin hepimize
arkadaşlar bendede miyon var ,bu yüzden adet kanamalarım çok fazla kansızlık sorunum hiç bitmiyor buna rağmen drlar çok fazla ameliyat taraftarı değiller sebebini anlayamıyorum,birde dr sordum yalnızca miyon alınsa olmazmı diyorum dr zor böyle bir şey olmaz diyor rahimin tamamı alınması gerek diyor bilgisi olan arkadaşlar paylaşırmısınız
canım bende miyom olduğunu öğrendiğimden beri miyomlar hakkında araştırarak bir sürü bilgi edindim.bütün sağlık sitelerine girdim desem yeridir.insan başına gelince yapıyor zaten.bildiğim kadarıyla ve dr ların da bana dediği kadarıyla miyomlar çeşitli yerlerde olabiliyormuş.yani rahimde, rahim duvarında, rahim duvarı dışında gibi.benimki saplı subserozal miyom yani sağ yumurtalığıma yakın ama bir bağ ile rahime bağlı.rahimde olmadığı için miyomlar içinde en iyisiymiş güya.miyomlar rahim kasından oluştukları için rahimdeyken ameliyat sırasında onun rahimden ayrılarak çıkarılması baya zor oluyormuş.eğer kişi çocuk sahibi olmak istiyorsa onu temizlerler yoksa rahimi alalım teklifinde bulunuyorlarmış.ya ameliyatını izledim de baya meşakatli bir işmiş gerçekten.yani onu rahimden ayırmak gerçekten ince işmiş.ama sonuçta rahimde olup da ameliyat olanlar da var üzülme sen.rahime dikiş atıp vücudun onu yenilemesini bekleyene kadar dr ilişki yok diyormuş.ben hala ameliyat için bekliyorum.biliyorum beklemekle büyüycek belki ama eğer ki bebek istiyorsan iyi bir dr a görün derim.bir de kaç tane miyom varmış ki sende.eğer baya fazla ise allah yardımcın olsun ama ümidini kesme sakın.ben öğrendiğimden beri bir kabus da gibiydim.ama yavaş yavaş alışıyor insan hem teknoloji de gelişti.iyice araştır ve ameliyatını ondna sonra ol.allah herpimizin şifasını versin.
Arkadaşlar bende vajınal kasıntı ıcın dr a gıttıgımde 4cm myomum oldugunu ogrendım ılk gıttıgım dr bana hemen amelıyat onerdı gebe kalmana engel olmaz ama dusuk ve erken doguma neden olur dedı. dunya sankı basıma yıkılmıstı. bır hafta agla agla bır hal oldum sonra başka bır dra gıttım amelıyat kesınlıkle onermedı. rahımde yapısıklık v.s olabılır once gebelık deneyelım dedı. gebe kal gel dedı bende gecen hafta hamıle oldugumu ogrendım kendı dr um yurt dısında oldugu ıcın baska bır dra gıttım tekrar gebelık normal mı deıl mı dıe. bu seferde o dr bu myomla senın kım hamıle kalmanı onerdı hamıle kalmadan gelseydın kesınlıkle bu myomla gebe kalmana ızın vermesdım dedı yıne dunya basıma yıkıldı ağla ağlaaa. neyse dr um geldı ben bırde ona gıttım dıger dr un soledıklerını soleyınca amelıyat son care sen dusurursen ben yıne gebelık denerım bıda dusur bıda denerım en son care amelıyat dedı. gecen sene 15cm myomla dogum yaptırdım ama ayrıca 7 tane sebepsız yere dusuk yapan hastamda var rahat ol dedı bılmıyorum kıme nasıl ınanıcaz şaştım kaldım valla herşey Allah tan onu koruduğunu kımse koruyamaz. Korkuyorum evet ama yapcak bışey yok meleğim Rabbıme emanet ınsallah sağlıcakla kavusurum ona.