• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

miyom nedir???çok korkuyorumm...

dreamer22

Ol de Olsun ALLAH'IM...
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
582
4
96
İstanbul
kızlarr burada miyomdan bahsetmişsnz ama zararlı olduğu dışında hiç bişey anlamadım... benimde adetm olmadan 1 gün önce falan sağ kasığımda çok fena bir ağrı hissediyorum ve de çok yürüdüğüm zaman oluyor bu ağrıı acaba bu miyommudur?? çok korkuyorum kızlar cvpp ltfnn

kızlarr burada miyomdan bahsetmişsnz ama zararlı olduğu dışında hiç bişey anlamadım... benimde adetm olmadan 1 gün önce falan sağ kasığımda çok fena bir ağrı hissediyorum ve de çok yürüdüğüm zaman oluyor bu ağrıı acaba bu miyommudur?? çok korkuyorum kızlar cvpp ltfnn
Eğer aşırı ve uzub süreli kanaman ve de adet düzensizliğin varsa miyom olabilir. Fakat kistde de benzer şikayetler olabilir. Bence ihmal etme ve doktora görün. Büyüdükçe başa bela oluyor. Benim kocaman bir miyomum var. Ameliyatla alacaklar. Bebek haberiyle miyom haberini birlikte aldım hiç bebek sevincini yasayamadim.. bebeğin kalbi durdu. Bu miyomla gebeliği hiç bir doktor onermedi. Mecbur aldiracam ben de korkuyorum. Ama elden bir şey gelmiyor:50:

İnşallah senin ki ciddi bir problem değildir

canım sen en iyisi bir an önce doktora git ki sorunun ne olduğu ortaya çıksın. korkma ultrasonla bakıyor doktor. insallah myom değildir tabi. bizleri de haberdar et.

miom rahmin kendi dokusundaki düz kas yapısının iyi huylu tümörüdür.genelde belirti vermez ve tesadüfen ortaya çıkar.ama eğer büyüyorsa,bazı belirtileri ola bilir---adet düzensizliyi,adet ortasında ara kanama,sık idrara çıkma, adet zamanı alt karında kuyruk sokumuna doğru ağrı,karında şişlik,adet zamanı fazla kanamaya bağlı kansızlık gibi.küçük olanlar 6 aylık arayla ultrasonla izlenir ve genelde tedavi gerektirmez,ama büyükse ve doğurganlığa engel oluyorsa,ameliyat gereke bilir.umarım az da olsa,aydınlata bilmişimdir.

Back