• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miyom mu Kist mi ?

_ilkay_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2007
277
4
118
33
İçel Mersin
herkese merhabalar,öncelikle iyi paylaşımlar diliyorum
benim annemle ilgili sizlere danışmak istediğim bir konu var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

annem 38 yaşında bu yaşına kadar hiçbir adetinde sancısı olduğunu görmemiştim
taaki geçen aya kadar,geçen reglinde kadın can çekişti resmen bizde hemen acile götürdük oradaki doktor bunun normal olmadığını ve kadın doğumcuya gitmemiz gerektiğini söyledi

gittikte,kadın doğumcu bize 15 cm çapında bir miyom olduğunu ve hemen rahimle birlikte alınması gerektiğini söyledi

2. doktora gittiğimizde ise oda aynı şeyleri söyledi fakat 10 cm çapında ddedi

3. doktor ise 7-8 cm çapında bir kist olduğunu ameliyat yapılması gerektiğini ama rahime dokunmayacağını söyledi

şimdi bizim aklımıza takılan meseleler var kist ya da miyom her neyse neden ilaçla küçültme tedavisi yapılmadan direkt ameliyat olunur ki ?
çevremizde bu tarz bir rahatsızlıkla karşılaşıp ilaçla geçirenler varmış

bir diğer mesele ise kime nasıl güveneceğimizi bilemiyoruz ameliyat yani bu sonuçta
sizlerin bu konuda bir biilgisi var mı

soğan kürü işe yarar mı bu durumda ?

şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
not: mersinden yazıyorum bana mersinden iyi bir kadın doğum uzmanı önerecekleri de bekliyorum.

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım ben daha 1.5 ay kadar önce bir myomektomi yani myom çıkartma operasyonu geçirdim 27 yaşındayım banada ameliyata girene kadar herşeyin olabileceği rahimin alınma hitimalinin olunduğunu anlattılar riskler her zaman vardı her neyse benimde myomumun büyüklüğü 17 cm civarında 1 kg ağırlığındaydı myomlar ne kadar büyük olursa risk o kadar çoktur ve myomları küçültmek için kullanacakları ilaçlar annenizi kısa süreli bir menepoza sokacaktır ama ilk muyanedeki gibi 15 cm büyüklüğünde ise bunu ilaçla küçültmeleri mümkün olmadığı için almak en temiz yöntem oluyor ama rahimi ne kadar uzun süre korutabilirseniz annenizin yaşam kalitesini o kadar yükseltirsiniz iyi bir dr şart diyorum iyi araştırmalar sonunda başarılı bir amelyat geçirirse bir sorun yaşanmıyor çok geçmiş olsun umarım yardımcı olmuşumdur.

usg yapan kişiye ve cihazın hassasiyetine göre bazen ufak tefek değişebilir.
boyut çok büyük olduğu için ve kistin myomun nasıl göründüğünü onlar gördüğü için direkt op. demiş olabilirler.
muayene usg yapmadan kadın doğum uzmanları bile burdan fikir belirtemezler kiç
kafanıza göre soğan moğan yapmayın ayrıca.

cevap verdiğiniz ilginlendiğiniz için çok teşekkür ederim
en son 4. doktorumuzda miyom dedi 8 cm çapında
yarın sabah faroskopi mi ne öyle bir yöntemle ameliyat olacak annem
açık ameliyat değil göbek altından 3 delik açılacakmış ve miyom o şekilde çekilecekmiş
çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığınız için

bu arada söylemeden edemicem ben henüz 21 yaşında bir genç kızım annemle sürekli hastanedeyken doğumdu sezaryendi ve türlü hastalıklar için gelen ablalarımı teyzelerimi gördükçe hep dua ediyorum Allah kadınların yardımcısı olsun diye

berkuncan ablacım size de çok geçmiş olsun ayrıca

cevap verdiğiniz ilginlendiğiniz için çok teşekkür ederim
en son 4. doktorumuzda miyom dedi 8 cm çapında
yarın sabah faroskopi mi ne öyle bir yöntemle ameliyat olacak annem
açık ameliyat değil göbek altından 3 delik açılacakmış ve miyom o şekilde çekilecekmiş
çok teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığınız için

bu arada söylemeden edemicem ben henüz 21 yaşında bir genç kızım annemle sürekli hastanedeyken doğumdu sezaryendi ve türlü hastalıklar için gelen ablalarımı teyzelerimi gördükçe hep dua ediyorum Allah kadınların yardımcısı olsun diye

berkuncan ablacım size de çok geçmiş olsun ayrıca

ameliyatı nerde yaptırdıgınızı ogrenebilir miyim benim icin de aynı durum soz konusu ve benim arastırdıgım kadarıyla 6cm den buyuk miyomları kapalı ameliyat yapmıyorlar normal sezeryan ameliyatı gibi alıyorlar
cevabın icin simdiden tesekkurler.. gecmiş olsun..

Back