Gebeliğe Hazırlık Miyom ameliyatı sonrası hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Yelizmen 1979 0606

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mart 2019
8
2
1
45
Merhaba arkadaşlar ben şubat 15 de ameliyat oldum tüplerimibağlamıştım 5 sene önce şimdi tekrardan açtırdım ayrıca kist vardı baya büyükmüş onuda alalım dedi doktor açılmışken ameliyatta birde miyom varmış oda alınmış öyle söyledi doktorum bi aneliyatla 3 farklı operasyon yani 2 nisan hsg ye girdim doktor tuplerimin açik olduğunu söyledi geçiş varmış ama 9 ay hamile kalma dedi rahmin kendini onarması lazim dedi miyom ameliyati olduğum içinmiş ama ben yaşım geçsin istemiyorum acaba miyom ameliyatı olupta 2 veya 3 ay sonra hamile kalan varmı aranızda 2 ay oldu bana 3 aya hamile kalırsam sorun olurmu acaba bu durumu yaşayanlar varsa nolur yardımcı olun bana çok üzgününüm..

Canım merhaba bende Ocak ayında miyom ameliyatı oldum. hemde içimde devasa büyüklükte miyom çıkardılar açık ameliyatla. Doktorum 2 ay sonra hamile kalabilirsin dedi. sadece normal dogum riskli olurmuş oyuzden sezeryanla dogurabilirmişim.

Canım merhaba bende Ocak ayında miyom ameliyatı oldum. hemde içimde devasa büyüklükte miyom çıkardılar açık ameliyatla. Doktorum 2 ay sonra hamile kalabilirsin dedi. sadece normal dogum riskli olurmuş oyuzden sezeryanla dogurabilirmişim.
Merhaba canmm öncelikle cevabın için teşekkür ediyorum çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamnada hamile kalırsın benimki olmazmış bugün doktordaydım karışık bi durum benimkisi ben tüplerimi baglatmistim 5 sene önce şimdi tekrardan açtırdım şubatda miyomda vardı oda alındı hsg de girdim açık tüpler dediler ama 4 ay ğeçti yok bgn başka bi hastaneye gittim olmaz umitlenme boşuna dedi tekrar açtırılınca çokk düşuk bi ihtimal diyo hayırlısı kızım olsun istemiştim bide boşu boşuna okadar eziyet cektim baya ağır geçti ameliyat ağrilarım hala da var yanii

Merhaba arkadaşlar ben şubat 15 de ameliyat oldum tüplerimibağlamıştım 5 sene önce şimdi tekrardan açtırdım ayrıca kist vardı baya büyükmüş onuda alalım dedi doktor açılmışken ameliyatta birde miyom varmış oda alınmış öyle söyledi doktorum bi aneliyatla 3 farklı operasyon yani 2 nisan hsg ye girdim doktor tuplerimin açik olduğunu söyledi geçiş varmış ama 9 ay hamile kalma dedi rahmin kendini onarması lazim dedi miyom ameliyati olduğum içinmiş ama ben yaşım geçsin istemiyorum acaba miyom ameliyatı olupta 2 veya 3 ay sonra hamile kalan varmı aranızda 2 ay oldu bana 3 aya hamile kalırsam sorun olurmu acaba bu durumu yaşayanlar varsa nolur yardımcı olun bana çok üzgününüm..
Açık amelyat oldunuz öyle anlıyorum. Açık amelyattan sonra sağlıklı olan gerçekten bir süre beklemeniz gerekir çünkü inanın karnınız derin nefes alırken bile inanılmaz geriliyor son aylara gelmeden. Yani şuan rahim içi diyelim ki kendini toparladı ama dokular düşündüğünüz gibi olmuyor . Dikilen yerlerden yırtılma bile olabilir .bilim kurgu gibi gelebilir size bu söylediğim ama değil maalesef. Ayrıca rahminize de biraz zaman verin kendini toparlasin Zaten eğer sorunlu olursa ilk trimesteri geçemez bu daha büyük acı veriyor.en azından altı ay bekleyin sonra çalışmalara başlarsınız .
Rabbim meleginize sağlıkla kavuştursun inşallah 🙏🏻

Back