"MİT tırlarında ne olduğu kimseyi ilgilendirmez"

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ocak 2014'te Adana'da jandarma tarafından durdurulan ve hükümet tarafından 'insani yardım malzemesi var' denilen MİT tırları hakkında konuştu.

Konuyla ilgili Nihal Bengisu Karaca ve Mustafa Kartoğlu’nun sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Tırların içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez. Evet, Suriye’de ciddi catışmalar oluyordu ve Türkmenlere yardım ettik" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Devlet işleyişi bakımından ve bu işin zamanlaması bakımından 2 şeye dikkat çekeceğim. Dünyanın herhangi bir yerinde devletin bir kurumu devletin bir başka kurumunun verilen talimat gereği yaptığı bir faaliyeti bir suçmuş gibi yansıtabilir mi?"

"Yani Amerika'da istihbarat örgütü bir faaliyet yapıyor ama Pentagon o faaliyete baskın yapıyor. Siyasi otorite bir talimat vermişse, siyasi otoriteye bağlı bir kurum, siyasi otoriteden izin almadan o talimata müdahale etmesi açık bir suçtur. Evet o günlerde Bayırbucak'ta çok ciddi çatışmalar oluyordu. Bugün Suriye Türkmenlerini temsilen o zaman Suriye Türkmen Cephesi'nin Başkanı da açıklama yaptı. Tırların içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez."

http://m.ilerihaber.org/mit-tirlarinda-ne-oldugu-kimseyi-ilgilendirmez/16185/

Ozurleri kabahatlerinden buyuk.. Siyasi otorite bir ulkeye silah yardimi dahi yapacaksa ne zamandir bu MIT'in isi olmus? Yardim karari millet meclisinde alinir, resmi kanallardan yapilir. Filistin'e Mavi Marmarayi gonderirken avaziniz ciktigi kadar bagiriyordunuz? Amerika Turkiyeden Iraki vururken hic korkunuz yoktu? Turkmenlere herkeslerden gizli yardim etmislermis, kimseyi ilgilendirmezmis... onlara mi yoksa Suriyeli teroristlere mi?

Kimseyi ilgilendirmez dedikleri sey icin vaktinde insani yardim var neden dediler? Hadi aciklamak zorundaydilar simdi neden ustune gidiyorlar?

Allah belalarini verir tum vicdansizlarin, katillerin elbet. Ben hataliysam benimkinide versin. Bu kadar netim.

Atesli savunucularin bu konu hakkindaki yorumlarini cok merak ediyorum aslinda. Daha dogrusu yorum degil kiliflarini.

Ne demek kimseyi ilgilendirmez ya ? alevileri, ezidileri, türkmenleri, sünni kürtleri, hristiyanların küçücük çocukları öldüren silahların nereden gittiği nasıl kimseyi ilgilendirmez sadece bizi değil tüm dünyayı ilgilendirir bu ne fütursuzluk ya ?

SURİYE TÜRKMEN MECLİSİ BAŞKANI ABDURRAHMAN MUSTAFA ; BİZE SİLAH MİLAH GELMEDİ..!!

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, hükümetten önce CHP ve MHP ile görüştüklerini açıkladı. Mustafa, “CHP ve MHP ile aylar önce görüştük. Desteklerini aldık” dedi.

Abdurrahman Mustafa, dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile bir araya geldiklerini açıkladı. Görüşmede Suriye Ulusal Konseyi’nden temsilciler de bulunduğunu söyleyen Mustafa, “Türkmen Meclisi olarak herkese eşit mesafedeyiz. Türkiye’deki her kurumla görüşüyoruz. İç siyasete malzeme olmak istemiyoruz” diye konuştu.
Mustafa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’dan randevu istediklerini, ancak 1 ay sonra alabildiklerini söyledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun program yoğunluğu gerekçesiyle sürenin uzadığını anlatan Mustafa, “Randevuyu görüşmeden 1 ay önce talep ettik. Ancak 1 ay sonra görüşebildik” dedi. CHP ve MHP’den de Mustafa’yı destekleyici açıklamalar geldi. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, aylar önce Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa ve yardımcısı ile bir araya geldiğini açıkladı. Dudu, “Türkmenler, Suriye’de ölüyor. Şu anda Halep’ten Gaziantep ve Hatay bölgesine doğru yeni bir göç dalgası bekleniyor” dedi.
MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ise Bayır Bucak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı olduğunu anımsattı. Şandır, “Türkmenlerle sürekli bir aradayım. Her sorunlarıyla yakından ilgileniyorum. Türkiye’de seslerini duyurmaya çalışıyorum” diye konuştu.

O silahlar türkmenlere gitseydi avaz avaz bağırır reklam yaparlardı. Sessiz sedasız, gizli kapaklı insani yardım adı altında yapıldıysa o yardım ışide yapılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…