• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misvak kullanan var mı aranızda

Sana uygun sertlikte ve yapıda bir diş fırçası ve uygun bir diş macunu kullanmak yerine neden bilimin olmadığı yıllardan kalma ve mecburiyetten başvurulmuş bir metodu tercih ettiğini pek anlayamadım. Haa, eğer açık arazideysen ve fırça macun edinme şansın yoksa başka...

Ben kullandım bitti bir ara tekrar almam lazım bence kullanın hem misvak kullanmak sünnetdir sevabıda vardır..Şimdiki diş macunlarındaki kimyasallardan daha iyidir kesinlikle..

Canım misvakın hem dişe hem de diş etlerine çok yararı var. Bazı markalarda misvak özlü macunlar var.
Yani zararı yok yanında sürekli taşıyabilirsin. Mesela benim dişlerim çabuk sararır beyazlatıcı almayı düşünüyorum.
Hep çantamdadır lavobaya gittiğimde falan temizlerim.

Canım ben kullanıyorum yaklaşık 2 haftadır.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Dişlerimde ki lekeler kayboldu.Ayrıca daha güzel parladı dişlerim.Kesinlikle tavsiye ederim...

Ben kullandım bitti bir ara tekrar almam lazım bence kullanın hem misvak kullanmak sünnetdir sevabıda vardır..Şimdiki diş macunlarındaki kimyasallardan daha iyidir kesinlikle..

Peygamberimiz (SAV) zamanında diş fırçası olmadığı için O misvak kullanıyordu. Misvak kullanımın sünnetliği misvak olarak değil diş fırçalama ve ağız temizliği olarak algılanmalıdır.
Bu mantıkla bakarsak Peygamber efendimizin deveye iniyor olması ya da yerde yatıyor olmaları da birer sünnet.
Peygamberimiz (SAV) kendi zamanının en son gelişen yeniliklerini her zaman takip etmiş bilimi okumayı fenni takdir ve teşvik etmiştir. Bütün bunları görmezden gelip fırça ve macunu küçümsemek ne kadar mantıklı takdiri size bırakıyorum.

Canım misvakın hem dişe hem de diş etlerine çok yararı var. Bazı markalarda misvak özlü macunlar var.
Yani zararı yok yanında sürekli taşıyabilirsin. Mesela benim dişlerim çabuk sararır beyazlatıcı almayı düşünüyorum.
Hep çantamdadır lavobaya gittiğimde falan temizlerim.

Elbetteki misvak içeriği itibarı ile öenmlidir. Bu yüzden de macunların içerisine koyulmuştur. Ama misvakın özü faydalı diş etlerine. Şu anda misvakın sert yapısının diş etlerine de dişe zarar verdiği bilinen ve her yerde anlatılmaya devam edilen bir bilimsel gerçektir. Misvak içerikli macunlar da misvakın zararlı etkileri yerine yararlı etkilerinden faydalanabilmek için üretilmiştir zaten, insanlar misvak kullanmasın, dişlerine fayda vermeye çalışırken zarar vermesinler diye.
Dişerinizin sararması için beyazlatıcı kullanmayın. Dişlerinizin minesinin aşınmasına sebep olursunuz. Bu da size hassasiyet çürük ve zamanla daha çok sararma olarak geri döner. :

http://www.kadinlarkulubu.com/agiz-dis-sagligi-bakimi/563398-dislerde-renklenme-dis-beyazlatma.html

evet kullandım ama düzenli olarak kullanamıyorum hep aksattım. faydaları saymakla bitmiyor ama bir cok diş macunundan daha saglıklı üstelik allah tarafından sesi bile güzelleştiriyormus..

5 senelik bi misvağım var,hiç kullanmadım.şimdi kullanmak istiyorum ama uzun zaman önce alındığı için süresi dolmuş mudur acaba?bilgisi olan var mı?

Back