Arkadaşlar doğru seçimi yapabilmek adına Missha'nın tüm BB kremlerini araştırıp burada paylaşma gereği duydum Umarım faydalı olur Bakalım Neler varmış
Görüldüğü gibi Missha'nın 8 ayrı çeşit BB kremi var resimde 20ml de dahil olmak üzere tüm kremler yer alıyor ve sanırım Türkiye'deki online satış magazasında da bir çoğu yok ve fikir sahibi de değiliz Öncelikle işe benim de kullandığı
Perfect Cover isimli üründen başlayayım
Öncelikle bu krem
tüm cilt tiperi için uygun ve SPF 42 güneş koruma faktörlü Biliyorsunuz ki ciltteki kırışıklıkların en büyük sebebi cildi nemsiz bırakma ve güneşe fazla maruz bırakma Bu krem de bu kadar yüksek koruma faktörü ile aslında en iyi güneş kremlerinden biri bile olabilir
Krem 20ml ve 50 ml olarak satılıyor Yağlı cildim olduğu için bunu ben de kullanıyrum Özellikleri misshashop da şu şekilde sayılmış;
B.B cream cildi yatıştırır ve cildin yenilenmesine yardımcı olur,lazer amaliyatı geçirmiş olan hastalarda tedavi sonrası krem olarak formüle edilmiştir.bu mükemmel krem akne,yaşlılık lekeleri,güneş lekeleri,koyu halkaları ve yüzünüzde (pigmentasyon)renk değişikliğini onarır cildin daha taze ve parlak olmasını sağlar.içerdiği bitkisel maddeler (Na_complex) ile vücudu ve cildinizi dinlendirir,MISSHA BB cream doğal cilt düzensizliklerini kapsayan,yanı sıra cilt dokusunu geliştirerek,hassas ciltler için doğal bir bakım kremi olarak formüle edilmiştir.iceriğindeki bitkisel maddeler ve besin maddeleri cildi nemli/ipeksi tutar ve cildimizi onarır.Ayrıca MISSHA BB cream makyaj tabanı olarak kullanılabilen çok fonksiyonlu bir üründür.
MISSHA BB CREAM İÇİNDEKİ BİTKİSEL ANA MADDELER
HYALURONİK ASİT BIO
oğal nemlendiriçi ciltdeki tahrişleri onarır bakterilerden cildi korur güçlü bir bariyer oluşturur.
MACADAMİA ve JOJOBA YAĞLARI:Macadamia yağı özel nemlendirici bir yağdır,cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir,cildimiz yaşlandıkca palmitoleic asidi daha az salgılar ,macadamia fındığı dışında hiçbir bitki bu asidi içermez /JOJOBA yağı yağ asidi ve esterlerinden oluşmaktadır,doymamış yağ asitlerince zengindir,akneleri giderir kırışıklıklarda etkilidir,kuru ciltleri nemlendirir sivilce ve yıpranmış ciltlerde faydalıdır,deri üzerindeki yanmayı dökülmeyi hafifletirken cilde esneklik verir.Antibakteriyel ve antioksidantdır ciltde.
İNCİ TOZU:Cildin iyileşme hızının artmasına,kırışıklıkların önlenmesine,cildin parlaklık kazanmasına,pürüzsüz bir cildin oluşmasına,cildin güneş ışınlarından korunmasına,hüçre yenilenmesine,cildin elastiklik kazanmasına,cildin doğal renginin tekrar kazanmasına,aknelerin iyileşmesine,ölü hüçrelerin ciltden arıtılmasına,kızarıklıkların azalmasına,çillerin belirginliğinin azalmasına ciltde yardımcı olur.
ALG VE HAVYAR ÖZÜ:Cildin ihtiyac duyduğu minarellerin dışında proteğin desteğide sağlıyor,içerisinde bulundurduğu fosfolipid sayesinde cildi diri tutarak nem kaybını önlüyor,cilt hücrelerini destekleyerek cilde bakım yaparken cildin elastiklik kazanmasını sağlıyor.
YOSUN ÖZÜ: Cildin nemlenmesini sağlar,derideki egzama ve sedef gibi cilt hastalıkları içinde oldukça etkilidir.
ÇİNKO ASİT: Çinko asit bir minareldir,ciltde oluşan kızarıklıkların,cilt tahrişlerinin ve yaraların iyileşmesinde büyük etken oluşturur.
GLİSERİN:Cildinizin daha nemli olmasını sağlar cildinizi yumuşatır,kuru tahriş olmuş cildi onarır ve deri hastalıklarına iyi gelir.
BALMUMU (CERA ALBA): Arıların imal ettiği sarı renkteki bu madde kolay bozulmaz,balmumu bircok temizleyici _besleyici ve nemlendirici kremde emülsiyon olarak yer alır,balmumu cilde iyice yapıştığından hava değişikliğinde cildi korur.
PAPATYA (MATRİCARİA): Cildi yatıştırıcı etkisi ciltdeki hücre onarımına ve alerjik reaksiyonu önlemeye yardımcı olur.
SANDAL AĞACI TOMURCUĞU: Ciltdeki akne ve benzeri pürüzleri, kuru ciltleri ve derideki bakterileri temizler onarır.
KUŞBURNU: Cilt hücrelerini yeniler,cildi korur,kırışıklıkları giderir ve yaşlanmayı geciktirir.
GATULİNE RC: Cildi sıkılaştırıcı nemlendirici etkisi ile metabolizmayı harekete geçirir ve cildi daha canlı enerjik yapar.
SERAMİD: Cilt üzerinde güçlü bir tabaka oluşturur ve cildin nem tutan etkisi ile cildin daha sağlıklı ve nemli olmasını sağlar.
BİBERİYE ÖZÜ: Cildin üst tabakasını sivilceleri onarır,cildin gözeneklerinin acılmasını,canlanmasını ve yenilenmesini sağlarken cildi sakinleştirir yatıştırır ve cildin yaşlanmasını önler.
KULLANILIŞI: Temel cilt bakımınızdan sonra,cilt üzerinize uygun bir miktar uygulayın,kapatıcılığının daha fazla olmasını istiyorsanız MISSHA (pudralarını ve fondetenlerini) üzerine uygulayabilirsiniz.
ÖZELLİKLERİ
1- SPF 42 PA +++ yüksek güneş koruma faktörü
2- Kırışıklık kapatıcı ve giderici onarıcı özelliği
3- Cilt yaşlanması ve geciktirici özelliği
4- Akne /sivilce /leke/onarma ve kapatma özelliği
5- Cildi nemlendirme ve hava alma özelliği
6- Ortalama 12 saat ciltte kalma etkisi
7- Yüzde orta derece kapatma özelligi(bitkisel olduğu)için
8- Ciltte ki terlemede ve sıcakta akmama özelliği
9- Mükemmel bir makyaj altı fondöten krem bazlı özelliği
10- Ölü deriyi ve hücreleri yenileme özelliği
11- İçeriğindeki inci tozu sayesinde cildi beyazlatma özelliği
12- Cildi sıkılaştırma/besleme özelliği
13- Cildin canlı parlak ve sağlıklı ışıl ışıl yapma özelliği
14-Gün içerisinde temizlenip tekrar uygulanma ihtiyacı duymaz
Bu kremin kapatma özelliği harika, terlediğimde akma kokma yapmıyor Neredeyse sabahtan akşama kadar kalıcılığını sürdürüyor ve cilt tonunu açma özelliğini de gördüm Ayrıca bende sivilcelere neden olmadı hatta daha hızlı sönmelerini de sağladı
Bu kremin 5 farklı rengi var ben 21 ile 23 numaralarını denemiştim 23 bana koyu geldi 21 ise diğerinden daha iyi ancak Missha'nın kremleri bizim alt tonumuza uygun değiller dolayısıyla kremlerin ilk sürüldüğünde ciddi anlamda cildi kireç gibi göstermesi ile karşılaştım ve ilk bakınca aynada kendime şok olmuştum Ancak 15-20 dk içinde krem cildimle uyum sağladı daha naturel bir görüntü oldu dolayısıyla hangi tonu alacaksanız alın muhtemelen bu skıntıya karşılaşacaksınz Dikkat etmişsinizdir Uzak Doğulaların ciltleri hep bembeyaz ve pürüsüzdür ee adamlar kendilerine iyi bakıyorlar ne diyeyim dolayısıyla bu krem de onların alt tonuna uygun olduğu için ilk etapta maske gibi durabilir ama zamanla cilt tonu eşitleniyor En iyi formülü ben üzerine pudra sürerek buldum ama artık uzun süredir kullandığım için cildim de beyazlaştı ve pudra sürmüyorum Size önerim kararsızsanız cildinize en yakın 2 tonu belirleyip karar vermeniz çünkü en iyi ve en yakın tonu yüzde uygulayarak anlayabiliyoruz maalesef