- 30 Kasım 2016
- 401
- 292
- 53
- 31
- Konu Sahibi toprakyagiznehirim
-
t tBen de öyleyim, bazen kafayı yicek gibi oluyorum.
En kötü tarafı da insanların bunu anlamayıp şımarıklık yaptığımızı düşünmesi.
Arastirdigim kadarıyla kalıcı bir tedavi yöntemi yok maalesef keşke olsada ortadan kalksa bu dert ..O zaman hepiniz tedavi olsanız
Yani sosyal hayatta her türlü garipliğe maruz kalabilir insan
Ağız şapırdatma çok olağan sık karşılaşılır
Madem bu adı sanı olan bir hastalık tedavisi de vardır ya da daha kaliteli yaşama yolu
Yok ki...O zaman hepiniz tedavi olsanız
Yani sosyal hayatta her türlü garipliğe maruz kalabilir insan
Ağız şapırdatma çok olağan sık karşılaşılır
Madem bu adı sanı olan bir hastalık tedavisi de vardır ya da daha kaliteli yaşama yolu
Yok ki...tedavisi olsa koşarak olurum şahsen. Çünkü biri sakız çiğnediğinde hele balon falan patlatıyorsa inan tansiyonum yükseliyor. Gerçekten gidip saldırasım geliyor. Ve ortamı terk ediyorum.. gece mesela uykuya dalarken eşimin derin nefes alışverişini duysam kalp çarpıntısı, ağız kuruluğu ve titreme ile uyanıyorum. Uyuduktan sonra duymuyorum bişeyi ama dalana kadar en ufacık ses bile kulaklarımı tırmalıyor...
Bir tek biri yerken ben de yersem rahatsız olmuyorum, biri sakız çiğnerken ben de çiğnersem falan... bizim evde kuruyemiş ben doyana kadar yenir hep mesela , artık yiyemez olunca topluyorum herkesin önündekini
Temelini az çok tahmin ediyorum. Şöyle 11-12 yaş civarı annem ne zaman yemek yesem "yavaş yesene biraz , önünden alan mı var, ağzını kapat ne biçim yiyosun, sakızı düzgün çiğne" vs vs. derdi. O zamana kadar kim nasıl yiyor hiç dikkatimi çekmezdi. Sonra sonra ben de bakmaya başladım kim nasıl yiyor diye. Lisedeki günlüklerimde aile sofrasında çektiğim sıkıntıları yazmışım, annem yemek yerken kulaklarından ses çıkarıyor, abim ve babam ağzını kapatmıyor onlar ağzını şapırdattıkça ben çıldırıyorum , artık sofraya oturmak istemiyorum falan diye.. uykuya geçişteki sorun daha ilerki yıllarda çıktı ama. Ünide ilk 1.5 yıl devlet yurdunda 6 kişiyle dipdibe yatıyordum rahatsız olmuyordum. Üni 4 ve sonrasında çıktı uykuya geçişteki zorluk, onu da sigaraya başlama zamanıma denk geldiği için ona bağladım uykuya zor geçiyorum zor uyanıyorum falan diye ama emin değilim.Terapi falan da mı olmuyor
Hani temeline inseler
Mesela annem de saat tık tık ına takıktır
Saati söker yan odaya koyar falan misafir kalınca
Ama kendin yiyip de diğerleri sensiz yerse rahatsız olman vs değişik geldi bana
Bence bir psikolog bul bu hususta birlikte tez yazın Arada da seni tedavi ediversin
xpreiaZ
Gerçekten çok zor bi durumBu hastalık küçüklüğümden beri var ergenlik yıllarımda ailemle sofraya asla oturmaz ağlama krizi geçirirdim ne kavga kıyamet olurdu evde hiç kimse anlayış gösterip bu kızın da hassasiyeti var daha dikkatli olalım demezdi şımarıklık,terbiyesizlik olarak algılıyolardı ama elimde olan bişey değil maalesef yoksa bende neden insanların duzenli olan nefes seslerine bile kafamı parçalıyolarmiş gibi hissedim mutlu mesut yaşarım öyle değil mi düzenli olan her ses,düzenli olmasına da gerek yok 2 3 kere bile tekrar etse alçak sesle de olsa kafamı deliyolar gibi hissediyorum
Karşımda dünyada en sevdiğim insan dahi olsa bu durum aynı
Bazı şarkıları da dinleyemiyorum bu yüzden o dj yok remix şarkılar var ya onlar da rahatsız ediyo
Artık bişey de diyemiyorum aileme kimse anlayış göstermiyo kavga olmasın diye susuyorum çünkü söylesem yanlış anlayıp küsüp kalkıyorlar sofradan hakaret etsem bu kadar alınmazlar heralde
Zor çok zor hayatın ilişkilerin büyük ölçüde etkileniyo çözümü olsa keşke
Bizi bizden daha iyi kimse anlayamaz sanırımGerçekten çok zor bi durumyazdığın her şeyi ben de yaşıyorum
Eğer faydası varsa kullansanizmi acaba ? Esiniz içinde çok zor inanın.benim bı arkadaşım vardı onunla aynı evde kalmak iskenceydi.herseyden rahatsız oluyordu ve bu bizide rahatsız ediyordu.saatin pili çıkıyor her sese duyarliydi.bu bizide kisitliyordu.Ben varım, kocamla haftanın 3 günü ayrı yatıyorum ortalama. Sırf bu sebeptensakız çiğneyenin ağzına terlikle vurasım geliyor, yakın biri ise çıkarttırıyorum değilse ortamı terk ediyorum. Cips , çekirdek yenmesi en büyük korkum! ailem zaten alıştı bana ben ortama girince direk sakız çekirdek cips mısır patlağını yok ediyorlar. Eşim yeni evliyken inanmadı elimde olmadığına , beni sevmiyorsun herşeyim batıyor sana dedi. Seni sevmiyorum annemi babamı abimi kardeşimi en yakın arkadaşımı da mı sevmiyorum dedim. Bir gün annemin yanında konusu açıldı annem "kızım geldiğine göre sakızları atma vakti" deyince eşim inandı gerçekten elimde olmadığına ve kendine özel birşey olmadığına..
Saat tik takı, su pıt pıtı gecelerimin kabusu... çıtır leblebi, fındık fıstık faciayokmuş ki bunun bir çözümü. Okb gurubundan bir hastalık olarak değerlendiriliyormuş şimdi, antidepresanın da etkisi tartışılıyormuş. Ama bunun için antidepresan kullanmayı hiç düşünmüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?