Misophonia Rahatsızlığı Olan Var Mı ?:(

toprakyagiznehirim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
401
292
53
31
İyi akşamlar kk üyeleri aranızda misophonia rahatsızlığı olan varmı ? O kadar rahatsız oluyorum ki artık ağız sapırdatmaları yüzünden ailemle yemek yiyemiyorum başka odaya kaciyorum biri öksürünce turşu yiyince sakız çiğnerken cikardigi seslere tahammül edemiyorum bazen. Bundan nasıl kurtulabilirim bilginize ihtiyacım var

ben varım.

kulak tıpası kullanıyorum.

kibar insanlarla yemek yiyorum.

ablamla yemek yemiyorum çok şapurdatıyor sıkıntı olmuyor böylece.

Ailemle yemek yemek istiyorum ama olmuyo babam böyle bir takıntım olduğunu bilmiyor abim ise bilerek yapıyor sanki dayanamıyorum kulaklık tıpası ise yarıyor mu ?

Ben varım, kocamla haftanın 3 günü ayrı yatıyorum ortalama. Sırf bu sebepten sakız çiğneyenin ağzına terlikle vurasım geliyor, yakın biri ise çıkarttırıyorum değilse ortamı terk ediyorum. Cips , çekirdek yenmesi en büyük korkum! ailem zaten alıştı bana ben ortama girince direk sakız çekirdek cips mısır patlağını yok ediyorlar. Eşim yeni evliyken inanmadı elimde olmadığına , beni sevmiyorsun herşeyim batıyor sana dedi. Seni sevmiyorum annemi babamı abimi kardeşimi en yakın arkadaşımı da mı sevmiyorum dedim. Bir gün annemin yanında konusu açıldı annem "kızım geldiğine göre sakızları atma vakti" deyince eşim inandı gerçekten elimde olmadığına ve kendine özel birşey olmadığına..

Saat tik takı, su pıt pıtı gecelerimin kabusu... çıtır leblebi, fındık fıstık facia yokmuş ki bunun bir çözümü. Okb gurubundan bir hastalık olarak değerlendiriliyormuş şimdi, antidepresanın da etkisi tartışılıyormuş. Ama bunun için antidepresan kullanmayı hiç düşünmüyorum...

O zaman hepiniz tedavi olsanız

Yani sosyal hayatta her türlü garipliğe maruz kalabilir insan

Ağız şapırdatma çok olağan sık karşılaşılır

Madem bu adı sanı olan bir hastalık tedavisi de vardır ya da daha kaliteli yaşama yolu

Arastirdigim kadarıyla kalıcı bir tedavi yöntemi yok maalesef keşke olsada ortadan kalksa bu dert ..

Yok ki... tedavisi olsa koşarak olurum şahsen. Çünkü biri sakız çiğnediğinde hele balon falan patlatıyorsa inan tansiyonum yükseliyor. Gerçekten gidip saldırasım geliyor. Ve ortamı terk ediyorum.. gece mesela uykuya dalarken eşimin derin nefes alışverişini duysam kalp çarpıntısı, ağız kuruluğu ve titreme ile uyanıyorum. Uyuduktan sonra duymuyorum bişeyi ama dalana kadar en ufacık ses bile kulaklarımı tırmalıyor...

Bir tek biri yerken ben de yersem rahatsız olmuyorum, biri sakız çiğnerken ben de çiğnersem falan... bizim evde kuruyemiş ben doyana kadar yenir hep mesela , artık yiyemez olunca topluyorum herkesin önündekini

Ben varim.

Yemek yerken sapur supur ses cikmasina, yanimda ceviz, findik vb kuruyemis yenmesine dayanamiyorum.

Arti sirf psikolojik degil fiziksel olarakta rahatsiz oluyorum. Dis sikmasi, kaslarin gerilmesi gibi belirtiler oluyor.

Ve evet annem babam simariklik yaptigimi dusunuyorlar maalesef

Terapi falan da mı olmuyor

Hani temeline inseler

Mesela annem de saat tık tık ına takıktır

Saati söker yan odaya koyar falan misafir kalınca

Ama kendin yiyip de diğerleri sensiz yerse rahatsız olman vs değişik geldi bana

Bence bir psikolog bul bu hususta birlikte tez yazın Arada da seni tedavi ediversin
xpreiaZ

Son düzenleme:
Temelini az çok tahmin ediyorum. Şöyle 11-12 yaş civarı annem ne zaman yemek yesem "yavaş yesene biraz , önünden alan mı var, ağzını kapat ne biçim yiyosun, sakızı düzgün çiğne" vs vs. derdi. O zamana kadar kim nasıl yiyor hiç dikkatimi çekmezdi. Sonra sonra ben de bakmaya başladım kim nasıl yiyor diye. Lisedeki günlüklerimde aile sofrasında çektiğim sıkıntıları yazmışım, annem yemek yerken kulaklarından ses çıkarıyor, abim ve babam ağzını kapatmıyor onlar ağzını şapırdattıkça ben çıldırıyorum , artık sofraya oturmak istemiyorum falan diye.. uykuya geçişteki sorun daha ilerki yıllarda çıktı ama. Ünide ilk 1.5 yıl devlet yurdunda 6 kişiyle dipdibe yatıyordum rahatsız olmuyordum. Üni 4 ve sonrasında çıktı uykuya geçişteki zorluk, onu da sigaraya başlama zamanıma denk geldiği için ona bağladım uykuya zor geçiyorum zor uyanıyorum falan diye ama emin değilim.

Temelim sağlam da , çözüm yok

Türkiyede konuyla ilgilenen psikolog var mıdır ki acaba? Belki bir iki tane bulunur da , benim yaşadığım yerde tecrübesiz de olsa psikolog yok zaten

Bu hastalık küçüklüğümden beri var ergenlik yıllarımda ailemle sofraya asla oturmaz ağlama krizi geçirirdim ne kavga kıyamet olurdu evde hiç kimse anlayış gösterip bu kızın da hassasiyeti var daha dikkatli olalım demezdi şımarıklık,terbiyesizlik olarak algılıyolardı ama elimde olan bişey değil maalesef yoksa bende neden insanların duzenli olan nefes seslerine bile kafamı parçalıyolarmiş gibi hissedim mutlu mesut yaşarım öyle değil mi düzenli olan her ses,düzenli olmasına da gerek yok 2 3 kere bile tekrar etse alçak sesle de olsa kafamı deliyolar gibi hissediyorum

Karşımda dünyada en sevdiğim insan dahi olsa bu durum aynı

Bazı şarkıları da dinleyemiyorum bu yüzden o dj yok remix şarkılar var ya onlar da rahatsız ediyo

Artık bişey de diyemiyorum aileme kimse anlayış göstermiyo kavga olmasın diye susuyorum çünkü söylesem yanlış anlayıp küsüp kalkıyorlar sofradan hakaret etsem bu kadar alınmazlar heralde

Zor çok zor hayatın ilişkilerin büyük ölçüde etkileniyo çözümü olsa keşke

Kendi açımdan çözümüm o anlarda derin derin nefes almaya başka şeyler düşünmeye çalışıyorum televizyonun sesi son ses açık ,kulaklık, yemeğime bakıyorum, kimsenin ağzının oralara dahi gözümü değdirmiyorum yemek olayını atlattık çay faslı başlıyosa eğer asıl kabus şimdi başlıyo

Genelde bide benim babam çayı içer kirarcasina masaya bırakır kabus dolu anlar çatal kaşık sesi höpürderme bardağın kırılmak istercesine masaya bırakılması sinir krizi dolu anlarçekirdek çitleme de ekleniyosa atın beni denizlere, nelere gidemkitap sayfalarını çevirirken fışır fuşur sesler çıkıyo ya o nasıl bişey bu arada artık iyiki tuşlu telefon yok gece onunla mesaj yazıldığını düşünemiyorum bile Daha çok ilginç şeyler de çıkar aslında ama aklıma gelmiyo

Gerçekten çok zor bi durum yazdığın her şeyi ben de yaşıyorum

Aynı durumdayım beni kimse anlamıyor ve milletce olağan sesler bana korkunç geliyor, kulaklarım tırmalanıyor öyle ki bazen artık ağlama krizine giriyorum . Tedavisi olmayan tek psikoljik hastalıkmış ama yine de ilk işim düğünden sonra psikologa gitmek belki bi faydasını görürüm

Eğer faydası varsa kullansanizmi acaba ? Esiniz içinde çok zor inanın.benim bı arkadaşım vardı onunla aynı evde kalmak iskenceydi.herseyden rahatsız oluyordu ve bu bizide rahatsız ediyordu.saatin pili çıkıyor her sese duyarliydi.bu bizide kisitliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…